Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Drsná argentinská doga
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 16:52
- Nahlásit

Erin
Drsné. Jako fakt?

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 16:56
- Nahlásit

Erin
.Tak už víš,kdo může za jeho postřelení???

a tvý 4 termiti běhali přes silnici tam a sem a ty byla v klidu(Žanek v klidu nebyl a jistil okoloprojíždějící aby nepřežvejkli něco malého)

nesnáším maličký psy co si jen "hrajou"
a Trinitka je chce sežrat..teda tak vypadá...a hlavně když má koš vříská skoro na každýho ale jak psala monika..lidi jsou klidnější a modřiny se lépe hojí že...

11111
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:43
- Nahlásit

No, je problém sehnat jakýkoliv náhubek pro placatky. Udělala jsme si svůj malinktý průzkum ( když už scháním pro Bena obojek, tak můžu vyslovit větu navíc..) a fakt nejsou. Bud nabízeli takové ty kožené cosiks, v čem pes nemůže otevřít tlamu, nebo neměli vůbec nic.A představa kovového náhubku na buldočkovi je scestná, neb takové tvary se holt nevyrábí a možná ani nejsou vyrobit...

Ale jinak soühlasím, že když náhubky, tak všem at je to čiva, nebo doga. Je to stejné, jakos taháním psa do obchodů, hradů a zámků. Ignoranty, kteří nakráčejí se psem v taštičce, mají na něm růžovou sponečku a šišlají na něj, fakt nemusím.

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:46
- Nahlásit

I kovovej na míru ti udělají a o tom se budu klidně hádat, jde všechno stačí jen chtít,...

Mika
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:20
- Nahlásit

11111

psi v taškách úplne všade ma vedia tiež pekne rozpáliť do biela. Vopred upozorňujem, že proti taškám pre psy ako takým nič nemám, majú svoje opodstatnenie. Vytáča ma ale prístup, že ja so svojim goldenom niekam nemôžem, ale panička má v taške svojho uvrešťaného čokla a pokojne prepláva cez vchod. Keď na to pána upozorním a opýtam sa ho, ako je to možné, tak mi odvetí, že on nemá právo nazerať ľuďom do tašiek . Takže v kľude platí dvojaký meter a je to úplne v poriadku. A že ten malý navoňaný namašličkovaný prerastený potkan vreští po všetkom, čo sa prudšie pohne, je úplne v poriadku. Je to predsa obsah tašky. (na záver upozorňujem, že nemám nič proti malým psom . len proti ich debilným pánom ktorí z nich spravili módny prívesok)

11111
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:33
- Nahlásit

kovovej na míru samozřejmně udělat lze. Ale na buldočka je to asi dost problém.

Já buldočka nemám, mám jiné plemeno a náhubek máme kováč - ikdyž i tady byl trochu problém ho sehnat, musel se roztahovat )

Pejskaři holt nedrží při sobě. Majitelé prcků jsou většinou proti majitelům větších psů. Majitelé "normálních" psů jsou ve většině proti majitelům " bull psů " . A tak by se dalo pokračovat do nekonečna. Místo toho, aby to bylo slušní majitelé a ti druzí, kteří nám dějaí špatné jméno.

O lidech, co si psa pořídí jako doplněk, jako prostředek na machrování atd si myslím své. a není to nic dobrého.
Takže nějaké rozdělování psů, kteří musejí mít náhubky, pak psy, co musejí někdy mít náhubky a psů, co nemusejí mít nikdy náhubky, se mi celkem hnusí.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:30
- Nahlásit

Mika
Taky jsem x krát proklouzla do Tesca či do Alberta se spratkem v tašce. Ae nešišlám na ni - celej nákup probíhal v tom smyslu, že jsem celou dobu říkala tašce: drž hubu a lehni na místo.

Míša84
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:58
- Nahlásit

Já jsem majitelka malého psa. Nemám problém s velkými psy Dixi je miluje od malička prakticky vyrostla s Garym(od Mel) a dvěma labradory sousedů. Akorát Vám můžu říct zkušenost tady ze sídliště- není to přímo k tématu, ale "nadáváte"tady na malé psy tak chci dát příklad jaké jsou zase problémi s velkými psy, ale je to opět chyba majitele- je tady dobrman líta tu na volno má kovový košík neměla bych s tím jediný problém, pes perfektně poslouchá, ale pokaždé, když ho potkáme tak letí k nám tím košem v plné rychlosti naboří do Dixi(dělá to od malinka pokaždé, když jsme si jí přivezli měla 1,5kilo jen podotýkám), pán ho odvolá ale už je to pozdě.Takže já teď řeším to,že Dixi se teď bojí psů s košíkem a štěká na ně, takže pro lidi, kteří ji neznají vypadá jak uštěkaný "hajzlík" a vysvětlujte to každému proč to dělá. No nic jenže to není první případ majitel westíka má tu samou zkušenost s tím rozdílem, že jeho štěně se strachy pos...lo a od té doby vrčí na velké psy, protože se bojí už je to lepší, ale stejně. A teď to samé řeší další majitelka štěněte, ale až pána potká tak mu to sdělí jsem zvědavá na jeho reakci..Nevypadá, že by to pochopil. Vím, že to nemá s tímto tématem moc společného, ale chtěla jsem sdělit zase mojí zkušenost. Ale jak píšu tohle je zase spíš o majiteli jako vždy bohužel .

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 20:52
- Nahlásit

Míša84
On je totiž průser v tom že dobrman je tvrdší při hraní,... A navíc neumí jak to říct srozumitelně,... Asi prostě nezvládá své nohy i v pozdějším věku natolik aby uměl brzdit,... Vím o čem mluvím,... Kery je typycký představitel tohodle,... Proto si dokážu živě představit jak to asi vypadá a to že je ovladatelný to je sice hezký, ale majitel není zcela při smyslech když ho nechá jen tak pobíhat a tím doslova kur.it malý psy který jsou výjmečně vychovaní,... A není to jen otázkou dobrmanů jen na tohle reaguji pač jednu takovou mám,....

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 20:53
- Nahlásit

Míša84

pockej a to je takovej problem rict "pane, zavolate si ho?"

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 20:57
- Nahlásit

argosek
Zkoušela si někdy odvolat dobrmana který se rozběhne? Je to o přístupu majitele a když vidí že to tenhle pes dělá tak to musí být s prominutím idiot,...

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 21:14
- Nahlásit

Weroniica

Zkoušela si někdy odvolat dobrmana který se rozběhne?

ne, ale vcera jsem na kole nechtic prejel slimaka. pochopil bych, ze rychly pohyb nohou u dobrmana zpusobi uzavreni mocovodu - precejen bezet a u toho curat by asi nebylo moc prakticke, takze se o to evoluce postarala, ale o tom, ze by zpusoboval i uzavreni zvukovodu jsem jeste neslysel..

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 21:37
- Nahlásit

argosek
Pořid si dobrmana pochopíš

Míša84
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 22:48
- Nahlásit

argosek
Psa bez problemu odvola, ale už to bohužel nestihne ubrzdit vím, že zato pes nemůže je opravdu hodný v podstatě si chce jen očuchat jenže je to prostě strašná pecka ještě s tím košem.

Weroniica
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 22:52
- Nahlásit

Míša84
Dokáži a nebo radši si ani nechci představit moji 32kg dobrmanku vůči 1,5kg štěněti,...

Míša84
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2008 23:36 - Změnil/a: Míša84
- Nahlásit

Weroniica
Jsem ráda, že jsi mě pochopila Teď už je velká ta moje čuba má 7kilo, ale stejně už se bojí. Minule mě už fakt vytočila šel kolem rotvík s košem, ona na nej řvala z dálky a nešla zastavit už mě to přestalo bavit, je to pro mě celkem ostuda, když to vidím u jinejch psů tak to nesnášim tohle ňafání. Slečna vypadala v pohodě tak jsem jí to vysvětlila, ona řekla že její pes je v poho, že ho tohle nerozhodí bo je nato zvyklej. Tak jsem jí čapla a donesla k rotvíkovi, aby jako si ho očuchala zjistila, že v poho atd. Dixi byla uplně hotová krčila se pod nohama a normálně kňučela, ale strašně.Přitom třeba na cvičáku si na hraní vždycky vybírá velký psy, ale jak má koš tak je konec. Nepomůže nic. A nejhorší je, že pak když ten rotvík odešel tak začla zase ňafat jako, že hrozná hrdinka.

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 06:36
- Nahlásit

Weroniica
i]Zkoušela si někdy odvolat dobrmana který se rozběhne[/i]

Mám dvě dogy. Když se rozběhnou a já zařvu dobrzdí nebo prostě změní směr. To, že nedobrzdí neberu, to není argument. Je to výchově a o tom tady ta debata je. Kdyby nebyli mezi pejskaři magoři, tak si všichni žijeme spokojeně a nic tady neřešíme ani my a ani i pakoši nahoře.
Když jsem viděla tu reportáž včera a k tomu tu rekapitulaci mrtvých tak mi bylo z novinářů na blití. Za půl hodiny volala tchýně, že dogouše, kterého jsem přivezla jako 9ti měsíčního a totálně netknutého jakýmkoliv povelem mám dát pryč. Je to doga a nevidím mu do hlavy. Že je to jiná doga nebrala. Doga jako doga ne?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 08:02
- Nahlásit

monika
opožděně, ale...nechci rejpat, ale nešlo v tom případě náhodou o argentinu... Ono, není doga jako doga

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 08:13
- Nahlásit

blanulinka1
o to právě jde, já mám dogy německé a tchýně je toho názoru, že doga jako doga. Argentina nebo Německo je prý jedna pakáž.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 08:23
- Nahlásit

monika
aha... Tak to potom jo... tak s klidným srdcem jimůžeš říct, že Německá mi, narozdíl od Argentiny Beďuli sežrat nechtěla... Panička trochu podcenila výchovu a milé doze v roce ruplo v kouli...do té doby byla s Beďulí kamarádka...po prvním hárání se jí jala sežrat, stylem takovým, že si ji namotala pod sebe... Od té doby nosí košík (aspoň to) a já je raději obcházím obloukem, páč nechci zbytečný problémy...

Martík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 08:50
- Nahlásit

Taky přihodim. U mamky v bydlišti je jedna pani s fr. buldočkem. Když byla moje rotvajlerka štěňě tak byli v pohodě, ale když poporostla, začala jí buldočka napadat. Dnes jí nesnáší a napadá když jí potká. Včera jsem šla po ulici, pani s čubinou naproti nám. Dám si psa k noze, vše vypadá v pohodě, ale když byla vedle nás, vylítla po nás se šílenym ječenim. Moje fena si to nenechala líbit a chtěla se bránit (měla jsem jí na vodítku takže se nic nestalo). Jen mi jde o to, že je to malej pes s placatym nosem a útočí na nás vždy když nás vidí. Takže já jsem určitě pro koše všem.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 08:51
- Nahlásit

Weroniica
ty máš nějakou firmu,kde? to jsem sháněla strašně dlouho...........

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 09:06
- Nahlásit

To já ani nemluvím o naší Fifince. U prvního majitele nepoznala vodítko a obojek, u nás taky ne, i na očkování chodí sama a picgumy drží v šahu, sfině malá normállně do nich regulérně kouše.

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 09:21
- Nahlásit

blanulinka1
já ji to vyřídím, nehledě na to, že ona sama měla pinče magora. Co bylo větší jak on, tak když to stálo tak to pochcal a když se to hýbalo tak na to startoval.

Falka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 09:32
- Nahlásit

Teda já se přiznám, že u nás moc majitelů s malými psy, kteří by řvali na větší psy, kousali je nebo něco podobnýho neznám.... Mám středního psa, je u nás spousta lidí s malými psy, ale problém s nimi není - nikdo na mě nepokřikuje, ať si čubu odchytnu, a ti psi jí neotravujou a neřvou - samozřejmě občas na někoho takového taky narazím, ale dost málo, takže tohle je asi otázka zkušeností, já bych neměla problém s tím, že malí psi nemusí mít košík a upřímě - připadá mi to fakt trochu na hlavu, aby třeba jorkšíř nebo maltézák nosili povinně košíky. A takové ty argumenty, že přece malému dítěti může být taky nebezpečný jsou už fakt trošku přehánění, samozřejmě nějakou psychickou újmu mu ten pes způsobit může, ale to může třeba doga i když se jenom moc přiblíží, to už se prostě takhle nedá hodnotit... A objektivně je přece každýmu jasný, že velký pes je mnohem větší potenciální riziko než pes malý...
Mě osobně nedělá problém to, že já bych košík mít musela a někdo s malým psem ne, štve mě, že ho musí mít moje fena, ale ne proto, že ostatní nemusí, ale prostě proto, že ho nepotřebuje. A upřímě, mě by nejlepší přišlo, kdyby event. bylo vodítko a košík povinné pro všechny (nebo aspoň jedno třeba pro malé psy), ale byla by možnost nějak se z té povinnosti "vyvlíknout", např. složením nějaké zkoušky. Klíďo by to mohla být nějaká spešl zkouška - zaměřená na prověření socializace psa vůči psům i lidem a klíďo bych ji nechala lidi třeba každé 2 roky opakovat - pokud by prošli, mohli by chodit bez vodítka. Každý by si mohl vybrat, co je mu milejší, majitelé malých psů by neměli mít problém s nějakou základní poslušností a pokud by měli, pes by musel chodit na vodítku stejně jako velký... jen je otázka, jak to kontrolovat. Ale nemyslím, že by to byl neřešitelný problém.

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 10:13
- Nahlásit

Martík
hele, ale to ja nerikam,ze taci nejsou, ja jenom rikam,ze bud ho pani urve(nebo ji) anebo ji da na voditko,aby nemusela ten kos
muj buldocek nenapada,ale taky se umi branit, takze ja kdyz vidim psa,tak dam svojeho na voditko,az dojdem bliz, treba se ocuchaj a dyz sou f poho, tak domluvime s majitelem ze se psi pusti.........

Martík
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 10:26
- Nahlásit

jj takhle by to mělo být, ale spousta malých psů je jen na volno a totálně neovladatelný. Muj pes je v pohodě, ale když je napadenej tak se brání. Naštěstí k rvačce eště nedošlo. Jen se mi nelíbí, že velkej vychovanej pes musí být na vodítku a mít koš a malej zmetek si může napadat jak chce. Samozřejmě netvrdim, že to dělá každej, ale přijde mi to častější než u velkejch.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 10:51
- Nahlásit

Falka
že přece malému dítěti může být taky nebezpečný jsou už fakt trošku přehánění
ale di??zažilas to????máš děti???mno nevim..ale i starší děti nikdy neměli problém s žádným velkým psem ,ale prcek je celkem prohnal..a Brut tu psala:
hele, máme doma kluka, co ho pokousal 3x malý pes, dneska panikaří, jen vidí mrňouse na volno letícího s ňafáním k nám. Nic moc reakce od jedenáctiletýho kluka, že? A můžeš mu pak horem dolem vysvětlovat, že ho vlastně ten pes "jen" kousne, ale nezabije

mno ale to nic nejni ne??
Martík
že velkej vychovanej pes musí být na vodítku a mít koš a malej zmetek si může napadat jak chce.
jj to vadí všem..ano taky je tu pár lidí co maj pejsky normální ,ale na velkým sídlišti je spočítám na ruce...

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 12:29
- Nahlásit

Falka
myslím, že když máš doma dítě, které ti pes pokouše, tak se na celou věc díváš jinak.... náš kluk prostě od doby třetího pokousání panikaří a zlepšení je zřejmě běh na dlouhou trať. Jen tak mimochodem ... střední a velké psy neřeší

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2008 16:49
- Nahlásit

brut
. střední a velké psy neřeší

no sem zjistila..teda OT..že dítě pustím k velkejm čoklům ráda a v klidu..sem divná..ale vidím cizího jezevce,kokra,pudla a nic ani mě nehne

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání