| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 18:00
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/policiste-zastrelili-dogu-k tera-pokousala-muze-a-zenu-ppx-/krimi.asp?c=A08071 7_142444_krimi_cen
Si dala i práci se podhrabat..
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 19:44
- Nahlásit
Už vidim jak se půl hodiny podhrabává a celou dobu se těší, jak toho starého pána zakousne... kdo ví, co se před tím stalo. Třeba jen chtěla utéct, podhrabala se na vedlejší pozemek, pán ji chtěl odehnat a bylo to... Nicméně pokousaných lidí i zastřeleného psa je mi líto
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 21:37
- Nahlásit
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=17.07.2008&238m= d&238p=TNOVINY&238v=141166
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:10
- Nahlásit
chudák starý chlap
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 19:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Ten pán umřel
http://zpravy.idnes.cz/muz-pokousany-dogou-zemrel- v-kolinske-nemocnici-f6p-/krimi.asp?c=A080719_1918 08_krimi_klu
Víte někdo, proč to ta pejsina udělala? (jestli to říkají v těch zprávách na Nově, tak mi nejde zvuk)
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 21:24
- Nahlásit
ve zprávách to neříkali ale taky mi přijde divný že by si pes dal tu práci pulhodiny se podhrabaval aby mohl někoho zakousnout
|
Inglorious
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 21:40
- Nahlásit
http://brnensky.denik.cz/z_domova/pokousany_muz200 80719.html
S majitelem již údajně byly problémy dříve,výchovu psa ani výcvik nějak neřešil.
Doufám,že dostane 2roky a natvrdo!
Je to smutný a starého pána je mi líto.(i kdyby ho někdo provokoval-pes přeci nesmí nic řešit,od toho má svého pána)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:12
- Nahlásit
"Významně by tomu pomohla vyhláška, ve které by každý majitel psa, jehož plemeno dosahuje příslušné velikosti a váhy, měl povinnost se zaevidovat a zaplatit si základní kurz vedení a socializace psa."
Tohle by bylo užitečné, ne náhubky maltézákům.
ajunka
No právě
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:28
- Nahlásit
aren
"Významně by tomu pomohla vyhláška, ve které by každý majitel psa, jehož plemeno dosahuje příslušné velikosti a váhy, měl povinnost se zaevidovat a zaplatit si základní kurz vedení a socializace psa."
Tohle by bylo užitečné, ne náhubky maltézákům.
Aren ,že by jsi byla psí rasistkou...
Pokud povinná vodítka a náhubky,tak bez rozdílu všem!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:49
- Nahlásit
Erin
Aren ,že by jsi byla psí rasistkou...
Pokud povinná vodítka a náhubky,tak bez rozdílu všem!
Jako kdyby bylo úplně po mým, tak by žádná vodítka ani náhubky povinné pro nikoho nebyly, bylo by pouze a jedině na zvážení majitele, kdy a kde tyto použije nebo nepoužije. Protože majitel svého psa zná nejlíp. Ovšem k tomu plná odpovědnost za škodu způsobenou psem. Kdyby majitel věděl, že za případné zabití člověka psem půjde sedět jakoby zabil sám, myslím, že by v případě nejistoty radši náhubek použil, nebo psa rád jinak jistil.
Plošné nařízení náhubku pro všechny považuju za blbost. Takový maltézák nebo fr.buldoček, i kdyby se rozlítil nade všechny meze, bude akorát k smíchu, ta argentina stačí když se ožene drobátko silněji a funus je tady. Takže když už, tak bych to fakt přizpůsobila reálnému nebezpečí. Fakt bobišci jako tibet.španěl nebo kavalír aby chodili s náhubkama, je krávovina, nic ve zlém.
Ten požadavek "bez rozdílu všem" mi připomíná mého bratra, když jsme byli malí a maminka mu něco nařídila, tak první kontroloval "a Anka?" jestli jako já budu muset taky, to mu pak šlo hned lehčeji.
Ale už nejsme malí.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 23:07
- Nahlásit
aren
„Problém není v plemenu argentinské dogy, ale vždy ve vedení daného psa. Obrovský problém vidím především v tom, že majitelé těchto velkých plemen často vůbec neabsolvují ani základní výcvik vedení psa,“ poskytla Deníku své vyjádření Alena Karbanová, výcvikářka ZKO Kolín – Sendražice a dvojnásobná účastnice MS ve výcviku rottweilerů. „Podobným nešťastným událostem by dle mého názoru mělo předcházet především město. Významně by tomu pomohla vyhláška, ve které by každý majitel psa, jehož plemeno dosahuje příslušné velikosti a váhy, měl povinnost se zaevidovat a zaplatit si základní kurz vedení a socializace psa.“
Zde si paní živnostnice přihřívá polívčičku a čeká mastné hody.Podobně jak asociace autoškol,za placené školeníčko u nás ,smažeme dva bodíky
Hele, já svý zdrastvuj nebo vlkouše mám na vodítku a nebudu jim dávat náhubek a ješte s nima šaškovat na "určeném "cvičáku jen proto ,že to nějakej politik za účelem zviditelní sama sebe hodí do zákonu.
Můj pes nezlovil pár zajíců a já se ani nikdy nedivila ,že myslivec je fuj a trefil maltézáčka korálka...koukej laskavě objektivně ju??
A proč by měl pes velký vzhledem i duší trpět méně než maltézák s košem na hubě??
Buď je důvod koš nasadit nebo není důvod.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 23:58
- Nahlásit
Erin
Však píšu, že kdyby bylo po mým, byly by vodítka a koše plně na zvážení majitele.
Asi bych místo "základního kurzu" dala nějaký základní zkoušky, s tím, že když je člověk udělá tak pak už má pokoj od vodítek a náhubků.
S plošným nařízením náhubků pro všechny ale fakt nesouhlasím, malý psík nikoho nezabije ani kdyby si vzal žebřík měl by náhubek jen kvůli pocitu spravedlnosti někoho?
Co to má co dělat s postřelením Korálka (není maltézák! je oříšek, 1/4maltézáka), moc nechápu.. ale to asi není důležité.
Ať z toho zas není debata na tři dny Tak dobrou.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 00:33 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
aren
Starého pána je mi moc líto, ale na druhou stranu si myslím, že ten pes by to jen tak neudělal.
No ani náhodou nebudu své těžce vydělané prachy cpát nějakému vychcošovi, který má známosti na příslušných úřadech a ty mu přiklepnou povolení k provozování něčeho o čem si přečte přeba v "planetě zvířat". Moji psi chodí s náhubkem a nepustím je z vodítka dokud já nevyhodnotím situaci jako bezpečnou jak pro ně, tak pro okolí. Vím, že by nikoho nenapadli, ale lidi jsou jeblí a reakce na německou dogu jsou někdy šílené. To, že budu navštěvovat pochybnou výcvikovou sektu neznamená, že bude můj pes bezpečný pro okolí a jestli si to někdo bude myslet, tak v tom případě za psa neponesu zodpovědnost já, ale onen výcvikář, bo mě to blbě naučil. A pokud můj pes někoho sežere at si to pak vyzobe. Když se to má vymyslet jako pro kocourkov, tak do posledního puntíku.
Jedno foto zabijácké dogy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 03:45
- Nahlásit
aren
malý psík nikoho nezabije ani kdyby si vzal žebřík měl by náhubek jen kvůli pocitu spravedlnosti někoho?
hele se nezlob ale že si už děláš srandu ne???páč jinak nevim..náhubky pokud povinně tak fakt všem..já nevidím důvod nechat si svýho psa kouset malým smetákem a že se to stalo ne jednou..můj pes má koš a je na vodítku..smeták nic ale nožičky okusuje..kdybych psa jen popustila a psa by máznul a zlomil mu nožičku budu mít tu nechutně bojovou šelmu..nemluvě o tom že když chceš jít do extrémů kdo koho zabije tak pokud se mi venku ploncá roční dítě a bude tam nevychovanej třeba Fakt bobišci jako tibet.španěl nebo kavalír
a rafnou mi děcko vzhledem k vejšce do xichtíku tak se i můžou trefit dobře ne???ale to ne bobíšci nic nepotřebujou
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 08:57
- Nahlásit
Názor z diskuze pod článkem, přijde mi docela pravděpodobný:
"Myslím, že vyprovokovanej pes by se spíš uskákal a uštěkal, než by se cíleně prohrabával pod plotem.
...
Popravdě právě to, že se podhrabal pod plotem, je divný. Ono podhrabání trvá celkem dlouho a pokdy by jeho příčinou byla agrese, musel by ten pes být skutečně magor nebo ho sousedi neskutečně dráždit. Spíš se pes pokusil zdrhnout, prokopal se vedle a sousedi se ho třeba pokoušeli zahnat, místo ab zavolali majitele."
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 10:26
- Nahlásit
ještě k tšěm náhubkům a vodítkům- vodítko dobrá beru náhobek ani omylemprotože spousta psů je s náhubkem- kovovým nebezpečnější enž bez něj- například moje čubísová vítací lízací by spíš ublížila s tím nahubkem než když chodí bez něj
aren s tím anzorem cos tu napsala jakopslední se plně stotožnuju aby se podhrabal ejn kvulitomu aby zautočil je prostě hovadina
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:04 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Když do případu člověk nevidí je těžké vynášet soudy. Argentínské dogy byly vyšlechtěny k určitému účelu v čemž vidím zásadní "problém". Když si člověk pořídí psa tohoto ražení do zástavby domů (dle mého dost husté) měl by oplocení pozemku 100% zajistit. Žádný pes se nepodhrabe cíleně s myšlenkou někoho zabít. Prostě oplocení nebylo natolik bezpečné, aby psu zabránilo v průniku na cizí pozemek. Psi navštěvují okolní pozemky hlavně ze zvědavosti, když už ten svůj domácí znají. Tahle doga narazila na vetřelce (z jejího pohedu) a podle toho se zachovala. Naši sousedi mají fenu tohoto plemene, vždycky, když se pohybujem u plotu pes šílí. Stačí na ní křiknout a vyklidí pole. Ovšem objekt vhodný k likvidaci jsme.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:25
- Nahlásit
tak několik mých postřehů z diskuze:
aren
myslím, že spravedlivé by bylo, pokud se vůbec něco uzákoní, tak košík na všechna plemena ( i když třeba placaté čumáčky by měli obrovský problém), ne jen ti velcí psi. Však on malý pes dokáže nadělat taky pěknou paseku a třeba malému dítěti pořádně ublížit. Vždycky je to o výchově psa..... i když bde milion vyhlášek, zákonů atd. , tak se najde blb, který to nějakým způsobem obejde, nebude řešit atd.
Já osobně nebudu strkat peníze někam, kde si nejsem jistá pozitivním výsledkem. Zrovna tak mám své psy vždycky zabezpečené ( vodítko, náhubek).... na rozdíl od mnohých jiných, kteří mají buď nějakého smetáčka nebo prcka popř. si v atlase psích plemen přečetli, že psi jsou nekonfliktní a pořídili si např. berňáka... to, že je má pes na háku a napadá vše co se hne není jejich chyba, protože oni mají to nekonfliktní plemeno....brrrrr
Buď se bude měřit všem stejným metrem ( v novém nesmyslu) nebo se bude dodržovat to, co už v zákonech je a bude klid.
Pokud by se fenka podhrabala, tak určitě ne hned.... zase na druhou stranu, kdo ví, co tam bylo za plot
|
tom12
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:34
- Nahlásit
Možná by nebyla špatná motivace, po složení zkoušky (nějaké základní), snížit poplatek za psa nebo úplně odpustit, jak to bylo za Gustava.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:40
- Nahlásit
tom12
Přesně to jsem chtěla napsat. Jak pipina se psem trajdám po cvičáku a pak budu platit nějaké sankce za to, že má velkej kokos? To se jim na to velebnosti můžu zvysoka...
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:54
- Nahlásit
tom12
Nebylo by to špatné, ale musel by v tom být zásadni rozdíl, pač kvůli 200-300kč se ti na to všichni z vysoka,...... Ale brala bych to hned bych aspoň něco ušetřila
aren
Můj názor je jeko většiny, stejné podmínky pro všechny. Já myslím, že psi náhubek nezabije a alespoň ve městech bych je dala povinné a to pro všechny. Když si půjdu na procházku do lesa (pole, louku) tak jim ho můžu zase sundat. Hlavně mě dokáží nadzvednout právě malý chlupatý koule, který panička drží přiškrcené na vodítku a snaží se je utěšit ať se nebojí a pes přitom kdyby mohl okamžitě napadne mího. O to hůř když je pes na "flexině",.... Jednou se mi stalo, že paničce tohle vodítko nešlo "zaklapnout" a pejsek se zakousl do mího a přitom to byla tááááák roztomilá čivala vážící sotva 2kg,... Pes byl na šití (zvládla dva stehy) a já kdybych ho neměla přiškrcenýho ve vzduchu tak by chudák byl zabiják malých psů a chudáček čivava by se jen bránila že,....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:06
- Nahlásit
Weroniica
tyjo nesouhlasim s tema nahubkama pro secky, podle me y se mohly beznosejm udeloat vyjimky
bo zase esi je predepsany 1,2m voditko, tak nahubky by nemusely ne...
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:08
- Nahlásit
Mar
Netuším jestli to podepsali,... Jestli jo tak to beru zpět ty náhubky, ale kolik lidí to bude dodržovat, prostě nevidím problém v tom, abych po městě prošla se psem na 1,2m vodítku a pak ho pustila na poli ať se proběhne jak chce.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:10
- Nahlásit
Weroniica
tjn, tje fakt, souhlas, s nahubkem ale problem mam + taky bysem cela ve meste plochy urceny na venceni (coz u nas teda neni, ales je tak 8km - a to s voditkem nedojdu ale primo mezi barakama a primo po ulicich-jasne, na voditku)
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:12
- Nahlásit
Mar
Však tak to myslím,...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:14
- Nahlásit
Weroniica
Hlavně mě dokáží nadzvednout právě malý chlupatý koule, který panička drží přiškrcené na vodítku a snaží se je utěšit ať se nebojí a pes přitom kdyby mohl okamžitě napadne mího.
A proč je to tak? Páč malá chlupatá koule strávila celý život na vodítku a nemá žádnou socializaci. Řešení zkrátit vodítko na 1,2m a přidat náhubek je fakt suprové.
Cst stejných podmínek pro všechny, někteří pedofilové mají nařízenou preventivní kastraci, tak abychom na ni šli všichni, ať je nějaká spravedlnost?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:17
- Nahlásit
aren
Ten pes mít v životě socializaci ani nebude, takhle aspoň nikoho nepokouše.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:25
- Nahlásit
aren
Kastrace je nařízena pro pedofily, kteří za sebou mají několik trestných činů.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:48
- Nahlásit
aren
někteří pedofilové mají nařízenou preventivní kastraci,
hmm jasně páč vlastně všichni můžem prznit děti..se fakt po!!!
Weroniica
Pes byl na šití (zvládla dva stehy) a já kdybych ho neměla přiškrcenýho ve vzduchu tak by chudák byl zabiják malých psů a chudáček čivava by se jen bránila že,....
hm něco podobnýho jsme zažili taky..jen to nebylo na šití
Mar
jako já plně chápu placatky..ale pokud všichni tak všichni..prostě at se vyrobí něco spešl placatkám co tam vlastně nebude vadit
tom12
jj snížení by bylo fajn..by člověk fakt měl motivaci..ale nějak to taky omezit..páč znám takový co jako ZOP mají a dalších 5 let na psa nešáhli..taky to nejni vono
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:53
- Nahlásit
sarax
no,vono de v oto, ze jako v lete se jim blbe dejcha, prehrivaj se, a zdechaj a dyby na tom cumaku jeste neco meli,tak jich na vedro chcipne 2x tolik zejo proste nevochalazujou no
|