| Autor |
Zpráva |
nefer
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 13:43
- Nahlásit
no jistotu nemáme...ale doufám když budem ty děti se snažit vychovávat..
mno právě, někdo vychovává a někdo se o to snaží a ti co nedělají ani jedno tu budou také stále. dneska se už zapomíná i na obyčejné drobné slušnosti jako je třeba ta sundaná aktovka nebo pozdrav, když přijdeš do krámu
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:14
- Nahlásit
Pokud povinná vodítka a náhubky,tak bez rozdílu všem!
Tak to jsem teda proti . Mezi plemeny jsou znacne rozdily a tak by se to melo posuzovat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:19
- Nahlásit
Zany
Mezi plemeny jsou znacne rozdily a tak by se to melo posuzovat.
Jo, některé jsou třeba bojové!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:25
- Nahlásit
nefer
mno právě, někdo vychovává a někdo se o to snaží a ti co nedělají ani jedno tu budou také stále
teda k první části...myslím že ti co vychovávají se všichni snaží..on na to nejni manuál ,ale na ty drobnosti by se jasně zapomínat nemělo...jenže to je na dlouhou diskuzi...
Zany
Mezi plemeny jsou znacne rozdily a tak by se to melo posuzovat.
a jak by se to prosím tě mělo posuzovat????aby to bylo spravedlivý????to by mě fakt zajímalo!!
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:26
- Nahlásit
A nektere treba absolutne nebojove. Treba moje submisivni , castecne nemocna seltie a opravdu nevidim duvod proc bych ho mela tahat na voditku s nahubkem .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:29
- Nahlásit
Zany
proc bych ho mela tahat na voditku s nahubke
no třeba pro jeho bezpečí??a protože prostě já taky nemusím vidět důvod proč svojeho psa tahat na vodítku ne??jenže prostě jak tu psala tuším kokoška,tak pokud se to nařídí já s tím problém nemám..dodržet to
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:31
- Nahlásit
Sarax : Melo by to byt na zodpovednosti majitele. jenze kdyz se kouknes kolem , tak to neni mozne, kazdy den potkam , alespon tri hovada.
Stejne s tim nic neudelame, nikoho to nezajima, coz dost nechapu.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:34
- Nahlásit
Tak ja s tim problem mam a to velky . Kdyz ten pes chodil skoro 8 let na volno bez jedineho problemu , kosik max. v mhd , ja nevim, jak bych mu neco takoveho mohla udelat ? Pripadala bych si jak ta nejvetsi svine .
Nechapu spojitost nahubek a bezpeci. Jako , ze kdyz ho jiny pes napadne, tak se nebude moct ani branit ?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:42
- Nahlásit
Zany
Nechapu spojitost nahubek a bezpec
no já to myslela na to vodítko..ale to je šumák..ale nevidím jako důlvod to že někdo řekne že pes po 8 let teda nezná vodítko...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 20:12
- Nahlásit
vodítko samozřejmě zná a používá , tam kde je potřeba.Ale proč by měl být na vodítku , tam kde potřeba není ?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 11:01
- Nahlásit
isdpch : to by si měl každý soudný čloěk určit sám. jenže takových lidí je minimum, tak to odnesou všichni.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 14:23
- Nahlásit
trocha zbytečné hysterie ze strany pejskařů,
To fakt ne.
Co třeba štěňata? Vazba na pánečka, správná socializace, naučení pohybu navolno (co kdyby pes někdy utekl), to vše jde pouze bez vodítka.
Staří a nemocní sotva se pohybující psi, mopsíci, kterým náhubek ani nejde nandat, babičky o holi šourající se co noha nohu mine se svým stařičkým jezevčíkem, psi poslouchající na slovo...
Tihle všichni by měli být odkázáni na benevolenci strážníků, kteří mají často IQ na úrovni pokojové teploty? Fakt?
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 15:08
- Nahlásit
jde hlavně vo to, proč bychom zrovna my pseudokynologové, měli mít zodpovědnost a přizpůsobovat se? Jako já ustupuju skoro16let a teď jsem zjistila, že to byla chyba-že se akorát ti druzí začqali povalovat všude. Grébovka-Praha:když mě bylo 17náct, měla jsem červený vlasy a byla zf..., že jsem se nemohla dostat domů ), tak lidi raději chodili jinudy a moji psi měli celej park pro sebe, NO teď jsem submisivní, slušná, usměvavá. čistě oblečená A-jen vlezu na vyhrazenou psí louku, tak se chytnu s páprdou-městskou policií mi bylo vysvětleno, že pokud venčím na vyhrazené louce a přijde tam někdo, kdo se ohradí, je mou povinností psa si odchytit JÁ ŘÍKÁM prdlačka-příštím psem bude moskevský strážní/dost nasranej kavkazan-byl to pekelnej mejdan a rovnou jim natrhnout zadky-
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 15:58
- Nahlásit
Ja uz taky na nejakou slusnost kaslu , k nicemu mi to neni .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 20:34
- Nahlásit
Hele,lidičky kdo je schopen hledat v archívu...můžete se, prosím, podívat na včerejší zprávy ,ale nevim zda na ČT1 nebo NOva??On tam byl rozhovor s majitelem té dogy...děděk krad nějaký bobule u něj na zahradě a strčil hnátu pod plotem.No a ta doga co si hlídala svý území ho chytla atd..
můžete to někdo dohledat,já to neumim Aby to jako nebylo na toho psa
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 21:26
- Nahlásit
davidkova renata
Nikde jsem to nenašla, třeba blbě hledám.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 21:29
- Nahlásit
davidkova renata
dohledat to neumím,ale viděla jsem to.Majitel zastřelené dogy,která si v podstatě hlídala své území,tam ukazoval místo,kde ten děda škubal nějaké bobule,rostoucí na zahrádce majetele dogy,přes plot a podstrčil nohu pod drátěný plot.Ta doga ho za tu nohu čapla a snažila se ho protáhnout pod tím drátěným plotem.No kterej pes by to neudělal,že jo?Dcera toho dědy se s majiteli dogy dobře znala a chodila k nim často na návštěvu a nikdy se psem problémy neměla. Jenže tím,jak chtěla pomáhat svému otci,tak se s tou dogou vlastně přetahovala o dědu-jako o kořist.Jen mi není jasné,proč je na majitele podané trestní oznámení,když pes neopustil pozemek,který bránil.To mi fakt rozum nebere.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 21:47
- Nahlásit
Neessi
majitele podané trestní oznámení,když pes neopustil pozemek,který bránil.To mi fakt rozum nebere
takže už není pravda, že se pes prohrabal? a že ho zastřelili na pozemku dědy jak to bylo v první reportáži?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 21:49
- Nahlásit
Hm, byla jsem dneska v hospě a byl tam majitel nějaké arg. dogy. Muchlal Bucu a poudal, že lidi jsou teď na jeho psa úplně jeblí, a hlavně čumí na jizvu, co má na hrudi, bo prý honila kočku a nějak to nedala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:16
- Nahlásit
Strážník pokousán psem
Dne 24.7.2008 v dopoledních hodinách došlo na ul. Michálkovické ve Slezské Ostravě k pokousání strážníka psem. Strážník, který prováděl v této oblasti výkon služby, si všiml, že v prostoru garáží se volně pohybují dva psi, bez košíku a jejich majitelé si povídají opodál. Když psi spatřili strážníka, vrhli se k němu, a jeden z nich (fenka zlatého retrívra) se mu zakousl do pravého stehna. Majitelka (73 let) tvrdila, že její fenka nikdy nikoho nepokousala, že je milá a přítulná. Strážník byl ošetřen v MěNsP, Ostrava - Fifejdy. Přestupek majitelky psa bude oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání. Žena byla současně poučena o nutnosti veterinárního vyšetření zvířete.
www.mpostrava.cz
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:19
- Nahlásit
Terri
že se pes prohrabal? a že ho zastřelili na pozemku dědy jak to bylo v první reportáži?
Ne.Včera ukazovali místo u plotu,kde se to stalo.Mediální senzace opět vytvořila svou vlastní variantou hnusnou dezinformaci.Kdo z pejskařů by taky uvěřil tomu,že se pes podhrabává pod plotem,aby dostal staříka v klidu popíjecího čaj u zahradního stolku.Ale tohle mediální zpracování informací je fakt už děs.Nejen v tomto případě.A pak za pár dní proběhne bez jakékoli omluvy reportáž "z druhé strany",která už téměř nikoho nezajímá,takže v povědomí lidí zůstává varianta první,kdy se naše 3 televizní společnosti předhánějí v barvitém líčení příběhu,který se odehrál úplně jinak.Ze psa,který věrně plní povinnost ochránce majetku svého pána udělají krvelačnou bestii a ještě ho za to popraví.Z majitele psa udělají nezodpovědného hajzla,který by měl jít sedět.A nejlepší na tom je,že si za tyto "informace" platíme.Ach jo,kam ten svět spěje?
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:21
- Nahlásit
davidkova renata Bylo to na Primě .-)
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:22
- Nahlásit
Neessi
to je fakt neskutečný, co se v tomhle státě děje...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:28
- Nahlásit
http://www.iprima.cz/index.php/plain_site/content/ view/full/36017/(name)/date
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:58
- Nahlásit
Bylo to oprabdu včera? Páč tam nic není.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 23:05
- Nahlásit
Neessi
Kdo z pejskařů by taky uvěřil tomu,že se pes podhrabává pod plotem,aby dostal staříka v klidu popíjecího čaj u zahradního st
No já to pochopila spíš tak, že se pes podhrabal a PAK k něčemu došlo, takže bych se spíš dovtípila že stařík chtěl psa vyhnat nebo tak něco.
A jak teda došlo k pokousání té dcery? jestli byli na opačné straně plotu...?
PS: no, ta dnešní novinka, jak děti utýraly kotě, to je humus.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 23:09
- Nahlásit
Mucholabka
bylo,ale na Primě nééééé,to bych včera nestihla.Přijeli jsme z Prahy v 19.20 -tak to byla Čt 1(regionální ) a nebo NOVA
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 23:12
- Nahlásit
ale na Primě nééééé
tak to se omlouvám za matení, mě ta reportáž dost vytočila, pak jsem vypla telku...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2008 00:03
- Nahlásit
Zany
Tak ja s tim problem mam a to velky . Kdyz ten pes chodil skoro 8 let na volno bez jedineho problemu , kosik max. v mhd , ja nevim, jak bych mu neco takoveho mohla udelat ? Pripadala bych si jak ta nejvetsi svine .
Souhlas.
Vodítko a bezpečí je taky zajímavá souvislost. Loni mi pejsky napadl kavkazák. Byli navolno, tak se rozutekli a poschovávali pod auta. Kdybych je měla na vodítku, měl by je jak naservírovaný.
Před pár týdny jsme šli pozdě večer po vesnici, já neříkám, že mám andílky, ale v té chvíli šli fakt po kraji silnice pěkně jeden za druhým. Na druhé straně silnice kdosi právě vcházel do vrat, pod nohama se mu prosmykl takovej ten hlídací "NO", co je celý život zavřený na dvorku a blafá na vrata, a řítil se na nás. Majitelé křičeli zpátky, pocem i kemně, pes nakonec poslechl a vrátil se aniž doběhl až k nám. Pán zavírajíc vrata se obořil na mně: Máte je mít na vodítku kterážto logika mě naprosto dostala.
Věta "když náhubek, tak všichni" mi připomíná tu krásnou českou vlastnost: když mně chcípla koza, ať chcípne i sousedovi.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2008 00:05
- Nahlásit
Neessi: "děda škubal nějaké bobule,rostoucí na zahrádce majetele dogy,přes plot a podstrčil nohu pod drátěný plot.Ta doga ho za tu nohu čapla a snažila se ho protáhnout pod tím drátěným plotem.No kterej pes by to neudělal,že jo?Dcera toho dědy se s majiteli dogy dobře znala a chodila k nim často na návštěvu a nikdy se psem problémy neměla. Jenže tím,jak chtěla pomáhat svému otci,tak se s tou dogou vlastně přetahovala o dědu-jako o kořist."
No tak to už hned zní logičtěji.
|