Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ... a zase je o cem psat ....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:44
- Nahlásit

Anlie
Snáz než co?

aren
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:46
- Nahlásit

Jsem přesvědčená, že zavedení povinných zkoušek pro držení psa "bojového plemene" jen posílí všeobecné povědomí, že se jedná o plemeno nebezpečné.

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

aren
Než výše uvedené alternativy.....co tu kdo navrhoval,osuzoval a pod.

rosnička
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:53
- Nahlásit

Holky, v každém vašem příspěvku je kus pravdy. Taky bych brala cokoli, co by stávající situaci aspoň trochu zlepšilo.
Ale: když budou kritéria hodnocení opravdu jen základní, bude celý systém snadno oblbnutelný.
budou-li kritéria složitější, oblbnutelné to bude jen trochu méně, přinese to neskutečné zdržovačky a jiné obštrukce, bude stát spoustu peněz a taky to vyřadí všechny ty, kterým je dáno od pánaboha, ty, kdo informace lapají takříkajíc za pochodu, ale zacházejí s nimi účelně a ono to funguje. (Poslední větu nevztahujte na omezení chovu bojových plemen, týká se kontroly a koordinace chovu vůbec.)

kiwikik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:58 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

aren
tak by se dělali zkoušky u všech plemen aspoň by ubylo hysterickejch paniček co bobíška při každém setkání se psem chytaj do náručí. nevím jak to udělat ale takto se budou stále objevovat případy kdy tzv. bojové plemeno někoho zakouslo media už nezajímá že ten pes byl bez pp, páníček ho týral a absolutně na něj nestačil. canisterapeuti myslím jsou i mezi bojovými ale asi málo a lidi si snáze zapamatují zakouslý děcko pittem než pitta pomocníka. taky si myslím že pokud chodí do různých ústavů před lidmi to moc nerozhlašují že je to vlastně to bojové plemeno u kterýho leží, zvlášť teď když se stal zase jeden případ..
no a všeobecné podvědomí se posílit snad už nedá to již obstarala tv nova a spol.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:00
- Nahlásit

aren
Pitbull záchranář byl na Nově ve zprávách. Zapomněli ovšem jmenovat plemeno, byl to PES.

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:02
- Nahlásit

kiwikik
Přesně tak,teď koukám,že jsem to zapomněla napsat,ale ty "psychotesty" jsem myslela na všechny psi......a s těma bobíškama úplně souhlasím....já jsem si svoje miništěndo hlídala jan když jsme poprvý potkaly novýho psa a byl 5krát větší naž tan muj,a problém jsme neměli žádnej

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:03
- Nahlásit

aren
www.stafordi.com
Tam najdeš spoustu lidí, kteří pořádají srazy teriérů typu bull, pracují s nimi a snaží se je ukázat světu v lepším světle-svět ale nechce vidět.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:03 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

Mucholabka
tak to je fajn - myslím to vysílaní neznámeho psa canisterapeuta
club zmedializovat! nejlépe jako vsuvku každý den do hlavních zpráv tv nova

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:08
- Nahlásit

kiwikik
A koho to bude zajímat? Zazvoň u sousedky a řekni jí "týjo, Mařko, viděla jsem děcko hrát si s pitbulem." Maximálně se tě zeptá, esli to děcko přežilo a začne vykládat o svých krásných záclonách.
Zajdi za sousedkou a řekni jí "nevím proč, ale pitbull je zabiják". Máš téma k hovoru na další dvě hodiny.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:10
- Nahlásit

Mucholabka
hmm to máš pravdu

Tonda
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:58
- Nahlásit

Mucholabka
já tě chápu velice dobře s těma zkouška a proto s nima nesouhlasím. Přivolání ani ovladatelnost psa na vodítku a nohy není zárukou,že můj pes nenapadne člověka když ho nechám přivázaného u krámu a spadne na něj děcko,nebo ho bude otravovat.Ovladatelnost mezi psi?Promiň,ale ty moc dobře víš co to je asociál.Někdo si ze psa udělá asociála sám,já ne,ikdyž jsem s ním dokázala hodně,magor je a bude a bude pořád startovat psi?Mám za to být trestána pokutou,že jsem mu zachránila život,před pekáčem a teď za to budu pikat?Jeho pohnutou minulost už nikdo nezmění.Už asi posté píšu,že k napadaní člověka vždy došlo v nějakých vypjatých situací a žádná zkouška na tom nic nezmění!!!!!!!!!!!!!!Dokud tu budou množitelé a chovatelé,kterým jde jen o to prodat štěně a je jim jedno komu tak s tím nic neuděláme. Proč někdo prodát takhle psa takovým psychopatovi?Je to začarovaný kruh a obávám se že jen tak z něj ven nepůjde.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 11:59
- Nahlásit

MucholapkaSory,ale píšu pod nikem Tonda,nějak jsem si neuvědomila,že nejsem přehlášená....takže jako kdyby ti psala Anu

aren
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 13:58
- Nahlásit

Mucholabka
Pitbull záchranář byl na Nově ve zprávách. Zapomněli ovšem jmenovat plemeno, byl to PES.
...spoustu lidí, kteří pořádají srazy teriérů typu bull, pracují s nimi a snaží se je ukázat světu v lepším světle-svět ale nechce vidět.

Tak to je trága

aren
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:01 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

kiwikik
Mucholabka
Ale přece jen článeček občas pomůže trochu snad.
Možná by stálo za snahu zkusit objednat článek nebo reportáž "jiná tvář pitbulů" nebo tak nějak.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:36 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

aren
no ano té sousedce to sice řekneš ona to zamluví záclonami ale pak něco uslyší znovu a řekne si že už to někde slyšela a znovu tak si řekne že to je zvláštní a znovu a znovu a pak o tom začne možná i přemýšlet a pak tomu možná i uvěří bohužel to nesmí zničit další exkluzivní reportáž novy páč to bude zase na začátku.
Chtělo by to rozsáhlou kampaň ne jen malý článeček

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:41
- Nahlásit

aren
co takhle amstaf canisterapeut
mno tak to budeme my...tohle mám v plánu už nějakej tejden,dokonce sem si už zjištovala co a jak

jinak souhlasím s Mucholabkou...hodnej pt ani staf lidi nezaujme...tam neteče krev...ale nějaká trága okamžitě....
taky lidi řešej když mi čuba zavrčí na psa..hned sou kecy..to že tomu předchází nervní ječení a okusování mýho psa hysterickým zmetkem se neřeší..a to se mi čuba ani neožene...jen vrkne a někdy plácne tlapou...jasně agresor...

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:55
- Nahlásit

aren
V televizi jsem už několikrát viděla CT argentinskou dogu, takže podle lidí taky "nebezpečný bojový plemeno". Pro lidi prostě není důležitý to dobrý, co ti psi dělaj...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 14:57
- Nahlásit

aren
Jsem přesvědčená, že zavedení povinných zkoušek pro držení psa "bojového plemene" jen posílí všeobecné povědomí, že se jedná o plemeno nebezpečné.

no jo, jenže se najde hodně lidí (nejen majitelů pitů apod. samozřejmě), kteří v tomhle postrádají soudnost a své psy nemají šanci díky svému založení zvládnout.. Včera večer jsme cestou z parku potkali na úzké cestě (plot z obou stran) paní se stafordem navolno, který běžel asi 5m před ní. Bylo už blbě vidět, takže jsem viděla jen obrysy. Mého psa jsem si připnula na vodítko, zavolala na paní, a úplně normálně ji požádala, jestli by si svého psa taky nepřipla... Paní dostala nefalšovaný hysterický záchvat a řvala na mě, že ten její je ještě skoro štěňátko a že to, co se děje kolem "bojových plemen" je hrozné... což měla do hodně velké míry pravdu, ale její výstup a forma, jakou to vyřvávala, mne utvrdila v tom, že tahle paní a její pes jsou další adepti na černou kroniku... Kdyby měla jezevčíka, tak ten někoho maximálně rafne do kotníku a na to se neumírá.... Marně jsem jí vysvětlovala, že takhle bych se zachovala, ať už by se jednalo o jakéhokoli a jakkoli velkého psa, kterého neznáme a který nejde u nohy (zvláť v šeru a v úzkém prostoru).... a že mi jde jen o to, aby naši psi zústali celý... a paní ryčela a ryčela... asi po 5 minutách se jí podařilo psa odchytit, v té době už můj pes měl číro a tiše vrčel, otočila jsem ho tedy zadkem k případnému rivalovi a pomalu jsme odcházeli tam, odkud jsme přišli... fakt to byl nervák, ten staford v tom byl samozřejmě nevinně...

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 15:01
- Nahlásit

maixnerova
Paní dostala nefalšovaný hysterický záchvat a řvala na mě, že ten její je ještě skoro štěňátko a že to, co se děje kolem "bojových plemen" je hrozné...
víš co tohle je dvousečný....se poptej tady víc lidí..já mám někdy sklon k tomu ty lidi dobít...páč většina lidí i když vidí mýho psa na vodítku dělá scénu...a ono to člověka po pár akcích na**** a pak reaguje nepřiměřeně a odnese to někdo jako ty....tím se paní nezastávám,ale taky mám někdy sto chutí lidi zahlušit...jiná věc je že si čubu odvolávám když se blíží pes vždy,pokud to není známej....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 15:18
- Nahlásit

jo jasně, a to úplně chápu.... hm kéž by to tak bylo i v případě téhle paní... na mě to právě nedělalo dojem nějakého momentálního "rupnutí nervů" nebo nasr...sti., ale jako výstup hysterické osobnosti, jen jsem čekala kdy sebou sekne do oblouku a začne čutat patičkama o zem....

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 15:21
- Nahlásit

maixnerova
a začne čutat patičkama o zem....

na to mi stačilo děti zmydlit před zraky vyděšenejch lidí a rychle se přesunout

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 15:37
- Nahlásit

sarax
na to mi stačilo děti zmydlit před zraky vyděšenejch lidí a rychle se přesunout...

jo jo, tohle nebo kýbl ledový vody je dobrá meducína... ale u dospělý baby s volně puštěným větším psem, by to mohla bejt sebevražedná mise...

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 17:47
- Nahlásit

Dneska dopoledne byl v Tv pořad o chrtech, resp. nadacích pro chrty a jejich adopce. Kvůli tomu, že Španělsko a Irsko je chová jen pro dostihy a v jakých podmínkách atd.
Taky pěkný humus...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 17:54
- Nahlásit

Mucholabka
když tu píli nemáš, abys složila jakoukoli zkoušku, pak je pro tebe asi NO jediné řešení a tudíž jsme u toho-lidé i budou pořizovat takové psy, na které fyzicky i psychicky stačí.
Řešení se nedoberem,to je asi jasný každýmu,ale co mě teda pobavilo,ten tvůj názor o NO.Víš kolik zkurvenejch NO já už za svůj život viděla??Z čeho plyne ta tvoje jistota že výcvik nebo i jen výchovu NO zvládne každej??Jako že je to v podstatě robot a obsluhovat ho tudíž může každej??Navíc ani nechápu tu poznámku o pořízení psa na kterého fyzicky stačím-on NO je docela velkej pes.
Jestli jsem tě blbě pochopila,tak se fakt omlouvám,ale jestli ne,tak to teda radši ještě promysli!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:00
- Nahlásit

Mucholabka
když tu píli nemáš, abys složila jakoukoli zkoušku, pak je pro tebe asi NO jediné řešení a tudíž jsme u toho-lidé i budou pořizovat takové psy, na které fyzicky i psychicky stačí.

, taky nerozumím.....

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:03
- Nahlásit

davidkova renata
Jako že je to v podstatě robot a obsluhovat ho tudíž může každej??
ty to by bylo príma...bych zrobotizovala tu svojí blbku

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:31 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Terri
Španělsko a Irsko je chová jen pro dostihy a v jakých podmínkách atd.
Taky pěkný humus...

Já to dnes neviděla,ale humus je to neuvěřitelnej,ti psi jsou velmi často po krátké či nevyhovující kariéře(a že jich je)zabíjeni velmi nechutným způsobem..
Není to tak dávno,kdy tu na diskuzi dal někdo právě na tohle odkaz..
Snad tady
http://www.adopcechrtu.eu/

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:43
- Nahlásit

davidkova renata
často po krátké či nevyhovující kariéře(a že jich je)zabíjeni velmi nechutným způsobem..
jo, to tam říkali A taky v jakých podmínkách žijou...

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 18:49
- Nahlásit

davidkova renata
Terri
a to si to poříděj lidi většinou,který na to maj ...finančně...a ti by prošli kdekoliv nějakejma testama...fakt sou lidi hnusná sběř....ani nejde napsat zvěř

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání