Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ... a zase je o cem psat ....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:39
- Nahlásit

99% napadení se stane v kritickém vypětí-děti otravují,nátlak na psa...Anu
Ale naučí se toho psa při ýcviku ovládat právě v kritických situacích. 50% lidí neví, jak psa naučit chcát venku.

monika
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:39
- Nahlásit

Mucholabka
AOZTo že se psem mám slouženu jednu zkoušku neznamená, že nikdy nikomu nic neudělá.
Ale znamená to, že nejsi lempl a morgoš, kterému na čoklovi vůbec nezáleží, tyhle argumenty u mě fakt nemají cenu aspoň trochu práce s tím psem, naučit se ho pochopit a jednat s ním.

Já nechodím na cvičák, moji psi nemají žádnou zkoušku (a ani mít nebudou), ale přesto se jim věnuju maximálně. Jsou obě vycvičené a nemám s něma a ani s okolím žádné problémy. No a za lepmpla a morgoše se fakt nepovažuju. Možná za magora, ale to mě považuje i nejbližší okolí.

V neděli jsem seděla víc jak hodinu na výstavě u kruhu naháčů. Byla to banda uřvaných a neurotických psů, kteří vyjížděli po všem, co se kolem nich hnulo. Nedalo se na sáhnout. Naši Lexanu rozhodčí zhodnotil "ako takového veselého psíčka".

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:40
- Nahlásit

pigie
tak mi řekni pigie kdy pes napadne člověka,když vezmeš zpětně pár těch případů? Při normální prochajde,prostě se pes rozeběhne a jde někoho sežrat????Asi ne,pokud já vím,tak se vždy něco dělo a vždy skoro selhal člověk-nechal dítě a psa osamotě,nechal psa uvazáného u krámu a né dostatečně zajištěno.Jestli pes umí ke mě s předsudnutím je v celku úplně fuk,na co mi to je,když u nás ve městě je zákaz pouštění psů na volno? prostě výcvik psa-sedni lehni a podobně,není totéž co výchova a může být pes,který neumí sedni,ale je dobře socializovanej,má zodpovědného majitele a nekousnul by.

Bent
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:41
- Nahlásit

Mucholabka
Mě z jednoho cvičáku poslali se šibou pryč - že takové plemeno nee a na druhémto s ní zkoušeli jako se služebákem což je na nic.

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:46
- Nahlásit

Mucholabka
Ale naučí se toho psa při ýcviku ovládat právě v kritických situacích
jo tak takový cvičák neznám,co učí psi když po nich skáče dítě aby drželi,co učí aby když někdo na kolečkových bruslích narazí do pána a do psa aby nekousnul,co učí nesežrat svého pána když ho týráš hlady a podobně.....
viz.ten příklad veterinářky,její vlastní dítě,které vyrůstá se psy-15 let a má pokousanou tvář......nakonec prý snad dcera ho otravovala...myslíš,že ZZO by to spravilo? Asi ne.

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:49
- Nahlásit

a ještě něco,sicemám necvičitelné plemeno,ale umí ke mě s předsednutím,umí obraty,umí se plazit,umí zůstaň,umí chůzí u nohy,učí se aport a stopoje...přesto několikrát kousl člověka,protože má pohnoutou minulost,ale vždycky ho kousnul,protože já jako pán selhala,neodhadla míru nebezpečí a možná i podcenila.Výcvik na to neměl žádný vliv,pes je asociál-nenaučil se jednat s lidmi,psi a žádná ZZO už z něj nikdy pohodového,bezpečného psa neudělá.Je to jen na mě,abych ho já zabezpečila.

AOZ
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:51
- Nahlásit

Anu
co proti tomu zmůžeš?Máš pokuty,máš zvýšenou pojistku pro mladý lidi ale ty debilové jezdí furt. Proto jsem psala, kdo to bude kontrolovat a po pravdě, tahle konkrétní reportáž, tak u těchle lidí ani nevím jestli by na případnou pokutu za neplacení měli, a když ne tak co by se stalo nic, jako u těch mladíků se 120.

Ale kdyby se to povedlo, tak by to byl paráda pro zodpovědné majitele. Kliedně ať ty zkoušky jsou jenom pro bully, neva. Možná, že majitelé menších psů tohle nepochopí, ale člověk vystaven tlaku okolí

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 08:29
- Nahlásit

Anu
nebudu to cist cely, jen tak co jsem pochytil nejaky utrzky .... zkouska ti sice nezabezpeci, ze pes nebude utocit a nikoho nenapadne, ale prinuti kazdeho s tim psem nejak pracovat, neco se naucit a nejak toho psa ovladat ... to je podle me docela podstatny. na druhou stranu si nedokazu predstavit, co by se delo s tema psama, co zkousku neslozi. jako ho nekdo bude mit doma rok, pak se prihlasi na zkousku, neprojde a co dal se psem?? utratit, do utulku, dat tomu cloveku vyjimku (pak by ji chtel kazdy) .....

cilka
puvodne jsem nechtel reagovat, ale budiz .... tohle tema jsem zalozil jako informacni s odkazem na clanek. jeho nadpis jsem volil tak, jako ze novinari zase budou mit o cem psat, ne ze my se tady muzeme vykecavat nad dalsim tematem ....

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:07
- Nahlásit

Jirikovo
neprojde a co dal se psem??
Bude mat vyssi poplatok a nutne poistenie...

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:11
- Nahlásit

pigie
nutne poisteniejako když ti zakousne babičku,takže z toho aspoň něco budeš mít?????

takže pokud bude povinná zkouška a když ji neudělám za 5tisíc a pak další zvýení poplatků navíc,tak se dobrovolně psa vzdávám,na to nemám prachy,jdu si koupit NO ať si ty nevychované asociály živí někdo jiný.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:14
- Nahlásit

pigie
s tymi vyssimi poplatkami je to velmi osemetne. Niektori ludia by si dali za korunu koleno vrtat, nieze platit vyssi poplatok za psa! Poznam ludi, co dali psa utratit psa z ovela "trivialnejsieho" dovodu - za to, ze stekal, kym boli v praci!
podla mna by sa vela ludi snazilo psa nejakym sposobom zbavit.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:21
- Nahlásit

Anu
nebudem mat z toho nic, ale aspon ked mi zakusne niekoho ineho, tak budem mat na bolestne...

Bela
Tykalo by sa to novych majitelov. Podobne ako kupiracia sa postupne zakazala.

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:41
- Nahlásit

Případy pokousání sice vzbuzují velké emoce, ale faktem je, že jsou ojedinělé, obvykle se jedná o psy magorů, kterých je ve společnosti naprostá menšina. A každé navrhované opatření by zasáhlo tu normální většinu pejskařů. A to jsou lidé, kteří mají psa jako společníka, živou komunikativní bytost kolem sebe a nechtějí (ani nepotřebují) ji cvičit. Přiznejme, že i nás cvoků lítajících se psem po cvičáku je ojedinělé množství. Alespoň soudě dle našeho cvičáku, kde zhruba na 15 000 obyvatel připadá 20 členů ZKO. Takže vymýšlet povinné zkoušky a podobné kraviny je akorát tak přihrávka pro "komerční cvičitele", kteří si namastí kapsy. Magoři jsou a budou, kdybyste vymyslely stohy předpisů a ti je stejně dodržovat nebudou.

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:43
- Nahlásit

Meta
mám stejný názor.

Jirikovo
sejdem se s Rony na zkouškách,pokud ti ji tam někdo nezašlápne a běda jak ti nepřinese aport,tak vysolíš 5tisíc

abby
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:43
- Nahlásit

Nechci se k tomu nějak moc vyjadřovat,protože opatření,které by se zavděčilo všem neexistuje.

Jsem na tom jako Monika.Se psem žádnou zkoušku nemám a ani ji nebudeme skládat.A přesto si nemyslím,že svýho psa nezvládám a nerozumím mu

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:44
- Nahlásit

pigie
neviem, ci by to naozaj pomohlo. Skor by sa mali viac zvysit postihy majitelov za nedostastatocnu starostlivost, zanedbavanie psa, tyranie a pod. Plus za situacie, ked pes niekomu ublizi - lebo to je zlyhanie majitela a nie psa.
A tiez by som konecne rada niekde v mediach videla, namiesto povrchnych bulvarnych senzaciek, nejake normalne rozumne clanky, ktore by isli na podstatu veci a pomenovali veci pravym menom.

mac1
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:55
- Nahlásit

Bela
přesně, zvýšit postihy za týrání zvířat a zpřísnit tresty a sankce pro majitele psa, který někoho pokouše ( a stejně tak zpřísnit tresty a sankce pro řidiče, kteří někoho zraní , když už jste narazili na tu dopravu) , život a zdraví jak člověka , natož zvířete se u nás moc necení .

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
Ani ja s Hugom nemam skusku

abby
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:00
- Nahlásit

pigie

Ani ja s Hugom nemam skusku zase jsi mě potěšila

Musím říct,že mě potěšila Ebča.Jsem čkala,že až ji po měsíci pustím z vodítka,bude jako utžená z řetězu a ona se chová,jakoby ten měsíc strávila na cvičáku.Zlatíčko moje

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:04
- Nahlásit

pigie
vobec ziadnu? My sme s krpatym urobili minuly tyzden tzv. zakladnu poslusnost mestskeho psa

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:06 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Nie, vobec ziadnu Chcela som, ale kedze ulavy na dani aj tak nebudu, tak naco Pohar z BOSI Cupu uz doma mame, ze Slony?

abby
Len tak dalej Ono to vzdy potesi

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:10
- Nahlásit

pigie
praveze u nas tie ulavy su , ale nerobili sme to kvoli tomu...
co je BOSI Cup?

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:13
- Nahlásit

Bela
U nas ulavy su, ale len na male a stredne plemena. Na velke a bojove nie. Takze platime 2000Sk, ci je pes bezprizorny alebo ma SVV3.
BOSI Cup by ti blizsie priblizil Slony. Ale info najdes na strankach KKSI

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:15
- Nahlásit

Anu
a běda jak ti nepřinese aport,tak vysolíš 5tisíc
tak zrovna aport je to jediny, ceho bych se na zkouskach s ni nebal. ta beha pro vsechno a nosi to ke mne. sice neodevzdava v predsednuti, ale nejaky body by byly .....

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

Jirikovo
no tak to máš dobré.Já bych ta s Anu ani nešla,rovnou bych ho dala do útulku,protože cálovat 5tisíc pokutu,již tak drahý poplatek městu,který se ještě zvýšil a k tomu pokuty od cajtů,tak na to nemám,to bych musela bydlet v Praze,takže si pořídím to NO,to bude bez problémů.Ještě by mě zajímalo jestli pes se složenou zkouškou může chodit potom po městě na volno,protože u nás je zákaz a naní jediné místo vyhrazené pro psy na volno....

abby
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:22
- Nahlásit

pigie

jo jo.Hlavně,když jsi připraven na to nejhorší a ono nic.Jen jestli mě nechce falešně ukolébat a pak to sputit naplno

mac1
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:25
- Nahlásit

Anu
pakliže je u Vás není žádné vyhrazené místo pro psy na volno, lze se ( a celkem úspěšně) snažit o zrušení takové vyhlášky

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:27
- Nahlásit

mac1
ono to snad je i nezákonné,ale mě to je fuk.Stejně psa na volno ve městě nepouštím a bydlím u lesa a tam nevidíš živáčka,takže si tam běhá z vesela na volno do sytosti.

Koko
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:29
- Nahlásit

Mě osobně by nevadil "řidičák na psa". Myslím, že každý, kdo se o psy trochu zajímá má vědomosti o tom jak se chovat ke psu, jak ho vychovat (nemyslím výcvik) a jak se se psem chovat k ostatním spoluobčanům. A psy mám pojištěné v rámci pojistky domácnosti - takové to způsobení škody co platí pro všechny příslušníky rodiny, když něco způsobí. Například pojišťovna zaplatila, když naše 2 letá dcera kreslila na manželovo služební auto kamenem A pojišťovačka pravila, že to platí i pro psy, když způsobí škody na majetku i na zdraví.

monika
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:40
- Nahlásit

No já nevím, já si tak nějak nedovedu představit nějakého důchodce jak chodí po cvičáku a dělá zkoušku jenom proto aby mohl mít psa. Pro ty staré lidi je mnohdy pes jediný živý tvor, který se na nevys... Pejsa je poslouchá na slovo a žádný problém s ním a ani s okolím nemají.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání