| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:42
- Nahlásit
monika
teď si připoměla mojí babičku,už vidím jak s Ťapakem jde dělat obraty
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:44
- Nahlásit
Anu
no já mám taky celkem slušnou fantazii, ale tohle se mi taky nějak ne a ne vybavit. Moje babi má 81 let, nejen, že má zpracovanou celou rodinu a o psa v podstatě postaráno kdyby ona umřela, ale taky tak poslušného psa u důchodce jsem fakt dlouho neviděla.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:44
- Nahlásit
Anu
Já nevím,proč se tomu tak bráníš.Tobě by NO vyloženě slušel.Představ si sebe a Garfielda na procházce
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:48 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
abby
když já nevím co bych s tím NO dělala,řekla bych sedni a on by sednul,řekla bych lehni a on by neřešel bahno,mokro a mráz,kdyť to by byla nuda.Já potřebuji být pernamentně ve stresu kde mě zdrhne pes,koho mě zas pokouše,s jakým psem si to jde rozdat.....
PS:je fakt,že s Garfieldem na procházce můžu mít psa plyšového a stejně to bude vzrušující podívaná
monika
ja taky už vidíme babi Ťapinko,lehni si hezky sem ták je hodná.....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:51 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Tak vyhubíme všechny plemena a necháme jen NO. Zpráv v novinách, že zrovna tenhle pes někoho přizabil je minimum, dle mínění některých (nemyslím zrovna ANU )je to tupoun, který se slepě podřídí a mechanicky pracuje, takže naprosto ideální pes.
Tyhle zkoušky by nic nevyřešily. Pak by někdo vymyslel, že by se dělaly selekce v chovech a likvidovaly se štěnda, které jsou dravější a více koušou fenu a ostatní sourozence, bo z toho by mohl vyrůst dacan. Pak by se chodily na psychologické testy, jestli jsme způsobilí psa mít a pak by přišel zase další nový a nový příkaz a zákaz a já nevím co ještě.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:53
- Nahlásit
monika
a co takhle zrušit vůbec čeleď psovitou?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:54
- Nahlásit
Anu
Právě proto si to zpestříš psem jako je garfield
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:56
- Nahlásit
abby
při mým štastným výběru psa trefím na slepici číslo 2....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:57
- Nahlásit
monika
Zpráv v novinách, že zrovna tenhle pes někoho přizabil je minimum
u nas by sa ich zopar naslo - akurat vcera bolo v nejakej bulvarnej TV, ze dvaja NO napadli nejakej zenskej psa na voditku
Celkovo su NO povazovani za agresivne a nebezpecne plemeno
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:59
- Nahlásit
Anu
Ne,uděláme to tak,že z Garfielda se stane množící samec a všichni budeme chovat jenom Garfieldy,abysme se nenudili.A aby bylo o adrenalín max. postaráno,tak jedině bez náhubku.Takže pak budou po ulicích chodi lidi bez ruk,noh,..... ale všichni budeme mít NO,kterej má složenou zkoušku
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:05
- Nahlásit
abby
a psi se zkouškou můžou na volno a bez koše a psi bez zkoušky jen na vodítku a s košem
jenže pokud se ještě budou dělat psychotesty majitelů,něco jako psí sociálka,tak mi vezmou i to NO
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:12
- Nahlásit
Hele, vy to máte teda pěkně vymyšlený, asi tak jako ten magistrát, když bude dělat kontrolu, v jakých podmínkách ti bojoví psi, kterých je na území hl. m. Prahy registrováno 2000, žijí.
Myslím si, že spousta lidí, kteří svý psi týraj, je asi registrovaný nemaj... když baba nehodlá vyhazovat peníze za žrádlo pro psa, tak určitě za něj půjde solit na úřad roční poplatky.... a asi tak podobně by to bylo u těch povinných zkoušek... to by postihlo jenom ty slušný lidi, né ty, který by to postihnout mělo...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:14
- Nahlásit
Mel
zdielam tvoj nazor. regulacie by mali postihovat lemplov a nie slusnych ludi!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:15
- Nahlásit
Mel
to jsem ráda,že máš stejný názor,už jsem si myslela,že budu si muset u tebe zaplatit hodiny výcviku,aby jsi mi připravila Anuba na zkoušky
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:25
- Nahlásit
teda při pátku tolik srandy.
A kdo udělá zkoušku dostane něco jako zbrojní pas. Teda Garfield určitě.
Bela
NO je stejně nebezpečný jako kterékoliv jiné plemeno, když je v nespolehlivých rukou. Jen se o průserech tolik nemluví a o NO nikdo neřekne, že je to bojový pes.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:34
- Nahlásit
Může nás těšit,že v té ostudě nejsme jen my pejskaři.Bych řekla,že fotbalisti nás předběhli
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:08
- Nahlásit
Mucholabka
hele ale do roka složený zkoušky???to je i dost brzo...my pubertíme a zkouškovat se chystáme v létě a se psem teda makám,chodím ven a cvičákuju,obranuju a coursinguju..a za to bych jako cálovala 5000????
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:33
- Nahlásit
Já se musím přidat k Mucholabce.Když za svazarmu bylo osvobození z poplatků pro psy se zkouškou,to bylo plno.Nyní cvičáky zejí téměř prázdnotou.Nicméně by měla být speciální zkouška k tomu určená,kterou by zvládlo téměř každé plemeno a bylo spíše zaměřené na bezproblémové soužití se psem.Já bych do toho třeba zahrnula i vědomosti majitele.Chceš úlevu?Tak si jí musíš zasloužit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 18:46
- Nahlásit
Anu
Trochu mě nechápeš, kdo mluvil o obratech a aportech?
evina
Snad aspoň ty jsi mě pochopila-přivolání, chování ke psům a cizímu člověku, ztížené přivolání, chůze u nohy a podobné cipovinky jako zkouška společenského psa-nebo jakákoli jiá dle vlastního výběru.
Myslíš, že basenji by neudělal njakou zkoušku vloh nebo barvářskou zkoušku? Nejde mi o poslušnost psa, ale píli pánečka-a když tu píli nemáš, abys složila jakoukoli zkoušku, pak je pro tebe asi NO jediné řešení a tudíž jsme u toho-lidé i budou pořizovat takové psy, na které fyzicky i psychicky stačí.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2007 23:53
- Nahlásit
Mucholabka
Já souhlasím s Anu, je fakt, že kdybych se začla fakt snažit, Veverucha by na nějakou tu zkoušku měla, ale jediný zkoušky, co fakt plánuju jsou agi...
Každopádně si fakt nemyslím, že pes se zkouškou je zárukou toho, že mu jeho majitel rozumí (kdo by hlídal to, že to za pánečka někdo nesložil?) a že pes fakt poslouchá...
Navíc jak určit, jaký chování vůči cizímu člověku je ještě OK a jaký už ne obecně pro jakýkoliv plemeno? Pokud to zas vezmu podle Veverky, tak ta cizí lidi nemá ráda, radši se jim vyhne, schovává se za mě, měla i tendence na některý lidi štěkat - s tímhle by podle mě u té zkoušky i prolítla. ALE na druhou stranu se mi ještě nestalo, aby se po někom ohnala, když ji pohladil a ona na něj před tím štěkala, když ji prcek od sousedky začal tahat za uši a byla třeba fakt i zatlačená do kouta. Prostě za těch jejich 5 let jsem ještě neviděla, že by po někom vystartovala. A to do jejich cca 3 let cvičák ani neviděla...
O cvičáku prostě tohleto není ani o té složené zkoušce...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 00:06
- Nahlásit
Eimy
Když máš lepší řešení, pravedlivé pro všechny, sem s ním.
Taky mám psa, který v životě žádnou zkoušku neudělá podle měřítek sportovní kynologie...snad ani tu mnou navrženou-jenže s tím musím počítat pro příště, kdy si budu pořizovat znovu psa, jako je ona. Že za nebezpečného psa bez poslušnosti nsu zodpovědnost já, já jsem si ho pořídila, tudíž já e budu buď snažit ještě o něo íc nebo každý rok cálovat. A o to přece jde, omezit chov psů pro ty, kteří nemají holý zadek, případně pro ty, kteří holý zadek mají, ale k tomu aspoň kousek snahy se psem pracovat, přijdete mi hrozně naivní s kecama o tom, že zrovna vy nemůžete, bo bagr. O tom to je, každá změna, která by mohla někoho omezit nebo ho přinutit zvednout prdel ze židle, je přijímána s nelibostí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 09:05
- Nahlásit
Tak mě včera napadlo, možná je to blbost, že by zdejší držitelé "bojových a zabijáckých psů" možná mohli udělat něco s veřejným míněním tím, že by často nechávali vidět dotyčného psa ve společnosti dětí, jak si s nimi hraje, někde na veřejných místech, aby je vidělo hodně lidí.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 09:23
- Nahlásit
Mucholabka
Podívej se, tady nejde o mě, já se psem dělám (i když pro ěnkoho je agi sportem pro děti )...
Jenže to, co navrhuješ ty mi přijde naivní ještě víc, než ty naše kecy Uvědom si, že je už teď spousta lidí, co cvičí psa na zakázku. Myslíš, že by to potom bylo jinak? Lidi by si zaplatili někoho, kdo jim se psem zkoušku udělá a budou mít psa beztak zavřenýho na zahradě. A kde je ten vztah s majitelem, kterej by povinná zkouška měla zaručit? A seš si fakt jistá, že všichni, psi co mají složený zkoušky mají se svým majitelem vztah, majitel jim rozumí nějak víc? Že ti psi jsou všichni ti psi ovladatelní i jinde než jen na place?
Mimochodem to už mi přijde lepším řešením někaý potvrzení ze cvičáku, že tam se psem chodíš, resp., že se se psem pravidelně účastníš nějakých akcí atd., ale to se dá zas jednoduše obejít...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 09:52 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
aren
to je sice hezká myšlenka ale zezačátku by způsobili pěknej poprask - kterej by trval tak 3 roky. myslím že by se vystavovali udáním hysterických matek na sociálce že ohrožují dítě,a tak dále. nevím kdo by to dlouho vydržel. ale každopádně je to pěkný nápad jen by nesměli být bráni jako něco ojedinělého.
nevím jestli to tu už bylo ale já bych se i přiklonila k psychologickým testům a nějaké té základní vědě o výchově psa. prostě ten kdo chce tzv. bojového psa - taky teď koho tam zařadit a koho už ne? by si musel udělat tento test. no ale zase snad by to někoho odradilo. a jiní by se to snažili zfalšovat...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:28
- Nahlásit
kiwikik
Souhlasím. Taky mě napadlo jako rozumný řešení jakési povolení na držení psa(něco stylem řidičáku)....prostě dostaneš test vědomostní- péče o psa,potřeby,a podobnej základ, pak možná nějakou praktickou(ta je ale jaksi úplně navíc,protože nic nedokazuje-ale třeba by vyloučila ty našrocený magory,co do toho psa pak kopnou,když se na ně nebude dost usmívat)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:36
- Nahlásit
Já myslím, že povinné zkoušky jsou blbost, aspoň jako záruka neagresivity psa.
Fakt si myslím, že veřejným míněním by mohly pohnout protipříklady - hry hodných psů s dětmi, nebo třeba - co takhle amstaf canisterapeut? Pitbul vodící pes? Asistenční?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:39
- Nahlásit
aren
Bylo by to fajn,ale pořád to bude 1 bojovej canisterapeut proti jednomu bojovýmu agresorovi...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:41
- Nahlásit
kiwikik
já bych se i přiklonila k psychologickým testům a nějaké té základní vědě o výchově psa.
To neprosadíš.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:42
- Nahlásit
Anlie
Jo ale bude líp vidět, že je to v lidech, ne v plemeni.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 10:44
- Nahlásit
Myslim,že by se snáz prosadily ty psychotesty,než třeba ty zkoušky,nebo vyšší poplatky...
|