Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pozdní lítost
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 21:04
- Nahlásit

Smečka
kdyz ja mam ispchd rád

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 21:08
- Nahlásit

To snad ani netřeba psát ..to je jasně vidět.

Filip
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 00:07 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

Nemůžeš vědět, jak to je nebo není, protože jsi u toho nebyl, chlápka neznáš...
Jsme jen lidi, děláme chyby.

Hafina
Co jak je, nebo není? Byla snad fila pokousaná pudlíkem? Myslím, že z Garfieldova líčení je snad jasný, kdo je ten "špatný". Ale mě nešlo o to, rozepisovat se tu o tom, jak je ten majitel fily nezodpovědný, ale vadilo mi, že tu z něho děláte málem hrdinu, jen proto, že zaplatil veterináře. Ono mezi námi, kdyby se na tu pokousanou paní vykašlal, tak by jí s největší pravděpodobností přijela ošetřit záchranka a ta by se jistě ptala, jak paní k pokousání přišla... a za chvilku by to řešila policie a panáček by z toho vyšel mnohem hůř, než jen s účtem za operaci u veterináře.

Co mi přijde opravdu za hranicí vkusu a slušnosti je jak celý příběh Garfield prošpikovala narážkama na ty "důchodkyně" a jejich "psíka na provázku" ve stylu, jako kdyby to byly bytosti horší kategorie.?! Fakt se nedokážu zasmát tomu, že se ta paní musela bezmocně koukat, jak jí fila cupuje jejího psa.

Tak si zkuste na místě té paní představit sebe a zamyslete se nad tím, co tu píšete za povrchní hesla a taky nezapomínejte, že jednou budete i vy staří a ten psík na provázku bude možná váš jedinej přítel.

Hlavně jsem rád, že se tu ozvali i další a tohle téma už nedává náhodnému čtenáři poselství, že všichni majitelé velkých psů jsou arogantní hovada bez úcty k druhým.

redhead
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 00:43
- Nahlásit

Fakt se nedokážu zasmát tomu, že se ta paní musela bezmocně koukat, jak jí fila cupuje jejího psa.

Tak to tady snad nebylo psané pro zasmání. A výraz "profesionální důchokyně s psíkem na provázku" mi taky nepřipadá pohoršující, u nás totiž důchodkyně většinou ani neví, že nějaký "provázek" na psy existuje. A pán určitě není za hrdinu, ale prostě uznal svojí chybu. Můj pes byl za poslední měsíc třikrát kousnutý a ani jednou jsem nezaregistrovala ani omluvu, natož nějaké placení veteriny.... Tak asi tak

rosnička
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

Souhlas s redhead.
Situace, kterou tak trefně popsala Garield se mi sice nelíbí, nicméně se stává.
Ne vždy se majitel psa, který potíže zavinil, dokáže k věci postavit čelem. To tvrdím i přesto, že my jsme většinou v roli platících. Taky ale vím jen o jednom jediném páníkovi, který na nabídku, že zaplatíme kontrolu na veterině odmítl s poukazem na to, že náš pes, ač toho jeho zmasil, byl narozdíl od jeho na vodítku a že on sám byl námi na dálku upozorňován, ať psa odvolá, na což se spokojeně vydlábl v blahém přesvědčení, že jeho pes vychází se všemi ostatními bez problémů a to za všech okolností.

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 10:52
- Nahlásit

Filip
Ty prostě nechápeš styl psani Garfielda , bereš vše smrtelně vážně ( možná i sám sebe) ...nadsázka nic..... smysl pro humor jinde ...toť vše, neřeš to ( tohle nemá řešení ....), možná bys ale mohl pochopit, když napíše " Být stařenkou, zešílela bych zoufalstvím. Být majitelem fily, zešílela bych úplně stejně "

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 12:12 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Filip
Me take Garfieldin popis udalosti nepohorsuje a rozhodne si nemyslim, ze byl myslen jako cynicka anekdota, ve ktere je hrdinou "mlady muz" - uz nazev "Pozdni litost" je dost obsazny... Myslim, ze te tak nadzvedl obrat "plkala s jinou profesionalni duchodkyni", ze jsi zbytek textu cetl uz velmi ovlivnen svou dedukci o "obcanech druhe kategorie" atd.
Jsem ve veku "mladi v ...... a do duchodu daleku" a ani mne tento vyraz nepobouril ani jsem si jej neprebrala jako urazku duchodcu...

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 12:17 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Ty prostě nechápeš styl psani Garfielda , bereš vše smrtelně vážně mac1
Stejně,jako Garfiedl není povinna psát jinak,není Filip povinen její styl chápat tak,jak by si ostatní přáli.

Filip
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 12:40
- Nahlásit

Ty prostě nechápeš styl psani Garfielda , bereš vše smrtelně vážně

mac1
Její styl chápu, je křehká žena a moc sebedůvěry v reálném životě asi nemá, tak si svoje chmury kompenzuje těmahle rádoby "drsně vtipnejma" příspěvkama a pak ještě svým psem kterého nechala vesele vyrůst k obrazu svému. Takže teď už překonávají vlastní strach hraním na drsného ve dvou... a navíc Garfield má o čem psát.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 13:01
- Nahlásit

Kdysi dávno ( asi tak v době prvobytně pospolné společnosti) jsem měla jenom jednoho psa (šeltii Hessit) a jedno dítě (asi rok a půl staré). Byl krásný jarní den, svítítko slunilo, ptáčci vřískali, maminka Biluška dala malou Alenku do krosničky na záda, všemožné kapsy a jiné zavazadlové prostory vycpala pamperskama, lahvičkama, náhradní bundičkou, čepičkou, kalhotkama s krtečkem, přesnídávkou a tak podobně, pískla na Hesinku a vyrazila přes louku do vedlejší dědiny na zahrádku. V půlce louky sundala Alenku z krosničky, aby si malá taky trošku protáhla nožičky. V tu chvíli se absolutně odnikud přiřítil leonberger a basenji. Majitel nikde. V dohledu nic, kam bychom se mohli schovat (strom, popelnice, cokoliv....) Jenom holá jarní louka. Oba psi šli natvrdo po Hesince. Jsem pyšná na to, že si dokážu poradit s jakoukoliv situací. Ale tady jsem byla bezradná. Vezmu psa do náruče - roztrhají mi dítě. Vezmu dítě - roztrhají mi psa. Chytnu leonbergera - zabije ji basenji. Chytnu basenjiho - zabije ji leonberger. Nakonec jsem si hodila dítě i psa na ramena (tak, aby seděli co nejvíš a modlila jsem se, aby žádná z nich nespadla. jednou rukou jsem se je snažila přidržovat). Strašlivě jsem ječela (abych zastrašila psy a eventuelně přivolala pomoc), kopala do nich a mlátila je vodítkem (pro Garfielda - šňůrečkou, ona ta šeltie nic většího nepotřebuje). Nakonec to odnesla jenom zimní bunda, všichni jsme to přežili ve zdraví. Po pár dnech se mi za pomoci policie podařilo vypátrat majitele. Velkého slavného podnikatele. Vyjádřil se k tomu jedinou větou. "já vám tu bundu zaplatím, proč tak řvete? " . Myslím, že kdyby tam tenkrát zůstala Hes tak by prohlásil, že mi dá na novou šeltii..... A kdyby tam zůstalo dítě???

Dneska mám těch psů šest, kdyby cokoliv takového provedla Puma, nebo Akéla (neprovedou, protože je hlídám jak oko v hlavě, ale kdyby náhodou) tak považuji za svoji absolutní povinnost zaplatit veškeré náklady na léčbu, bolestné, všechny zničené věci a podobně. To je jenom ten základ. To co v tomhle případě majitel velkého psa udělat musí. Fůru omluv a revanšů k tomu navrch považuji za lidskou slušnost.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 13:16
- Nahlásit

Filip

Pěkně Filipe, já jsem Tě považoval za "něco jinýho", ale to co píšeš, je moc hezký .... a jsi hodně trefnej myslím...já čumím pane .....jsem Tě hodně špatně odhad.....

PS.
musel jsem končit, abych Ti "tam nevlez celej ))))))) ale fakt dobrýýýý"

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 13:33
- Nahlásit

mac1
Ty prostě nechápeš styl psani Garfielda , bereš vše smrtelně vážně ( možná i sám sebe) ...nadsázka nic..... smysl pro humor jinde ...toť vše, neřeš to ( tohle nemá řešení ....), možná bys ale mohl pochopit, když napíše " Být stařenkou, zešílela bych zoufalstvím. Být majitelem fily, zešílela bych úplně stejně

Tak tomuhle říkám hodně špatnej odhad
Marcelko?¨!!! Humor? Tobě to přijde humorný?

Tak já Ti taky jednu humornou stvořím:

Chcses treba tu o tom mym znamym, co jeho psi potrhjali nekolik lidí a psů včetně jednoho štěněte , které šlo se mnou?

Tenkrát jsem psal, že bych Ty psy zabil a internetová populace ragfovala tím, že za to nemohou.
Oponoval jsem, že je stejně nic dobrýho nečeká.
A je to tady.
Posledně, když jedna jeho fena porvala jednu paní, která jej celá od krve haháá prosila o poskytnutí pomoci, kašlal na ní...no bodejť by ne, on si vždy zakládal na slušným oblečení, takl se nenechá postříkat nějakou plebejskou krví, že?
Takže ji řekl moment a potrestal svou fenu několika bodnými ranami, kterým na místě podlehla.
Na tu zkrvavenou trapně ječící hysterku zapomněl, protože byl ožralej jak prase, sedl do auta a ujel.
Dobrej frajer, jsem se válel smíchy ještě tejden. Skoro stejně dlouho, jako když jeho psi pohryzali fenu NO a její paničku, která pak v nemocnici po pár dnech umřela...nepodařilo se prokázat na co...taky dobrá sranda, ne?
Doufám, že se dobře bavíš!
Myslím, že mu to ale opět projde.
Nápravu učinil okamžitě - fenu potrestal )))))), takže je to vlastně OK ne? co??? jééé já se tu válím smíchy přímo......Ty také doufám.
Jsem rád, kže jsou lidé jako Ty, co rozumí opravdovému humoru a tak bych Ti moc přál, aby se nyní přestěhoval (většinou s po takových průserech stěhuje) nejlépe k vám na vesnici, aby jsis té srandy užila opravdu dost.

Kdyby se Ti mé srandovní vypravování Tobě nebo někomu jinému zdálo nepravděpodobné, zkuste kontaktovat někoho z provozovatelů cvičáku v Ostravě Svinově a zeptat se na pána, co se uvedl tím, že přišel se svými psy na cvičák, pustil je a dal povel "Trhejte" ihned poté, co pozdravil přítomné včetně originálního provedení "Sig hail".
Jooo to byla sranda ......to bylo radosti...pán výcvikář však byl stejněj podivín jako Filip a onoho humoristu neprodleně vykázal ...to nepochopím...taková sranda....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 13:41
- Nahlásit

Biluška
Jsem pyšná na to, že si dokážu poradit s jakoukoliv situací
Bilušák,

všichni
vidíte a takhle člověk zapomíná, když chce ušetřit pár korun a kupuje nečistý zboží

Blbušáček
Nooo snaaad jsem tolik neřekl.

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 13:59
- Nahlásit

Když už jsme u těch tragédií přidám také jednu hodně tragickou historku.Nebudu psát květnatě,neboť to za a) neumím a za b)mi to ani nepříjde vhodné.
Asi před 20-ti lety jsem měla psa NO, byl to moc šikovný bezpapírák,lehce cvičitelný,rychle chápající (někdy až moc rychle..).
Bylo to takhle z jara,naše druhá fena právě dohárávala a Ajaxovi se pomalu navracel rozum.Sousedův No vyhodnotil situaci....zřejmě pro něj nastal ten správný okamžik k navázání kontaktu s naší fenou,neboť Ajax už netrávil celé dny před dveřmi jejího kotce.Tak tedy sosedův pes překonal náš plot.
Psi se neskutečně servali,síly byly hodně vyrovnané.Možná to byla náhoda,že přežil zrovna ten náš..druhý pes svým zraněním a velkému stresu během hodiny podlehl.
Vím,že to nebyla ničí vina,a už vůbec ne moje,ale sousedům jsem tenkrát nového psa koupila,velmi a dlouze se jim omlouvala a byla moc ráda,když se po pár letech odstěhovali.
Pocit z toho zážitku je pro mne i po 20ti letech pořád stejný.Je mi to stále velmi líto....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 14:03
- Nahlásit

Trotelchen
vidíte a takhle clovek zapomíná, kdyz chce usetrit pár korun a kupuje necisty zbozi

tim myslis pejsy bez PP?... ja jen doufam, ze se zde nyni nestrhne lavina potrefenych, kteri to vezmou smrtelne vazne a oznaci te za rasistu...

jinak myslim, ze udalost o ktere pise G. smrtelne vazna byla a i tak byla minena ...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 14:15
- Nahlásit

Smecka

... to je hodne smutny, neco podobneho se stalo mezi psy v nasi rodine, napsala jsem to k tematu "Kdo je vinen vic"... Tedy je to podobne, az na ten zasadni konec... kdy matcin pes smrti unikl doslova o 1mm. Uplne te chapu.

Filip
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 14:27
- Nahlásit

Trotelchen
Díky.

Jinak k tomu dementovi o kterém píšeš, nechápu, že už za to dávno není před soudem - i když možná chápu, poslední dobou se mi zdá, že lidi už jsou tak líní, že i když jsou oběť, "nepomohou" sami sobě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 14:34
- Nahlásit

Trotelchen
Takže ji řekl moment a potrestal svou fenu několika bodnými ranami, kterým na místě podlehla.
Na tu zkrvavenou trapně ječící hysterku zapomněl, protože byl ožralej jak prase, sedl do auta a ujel

Je to ten případ o kterém se cca před týdnem nebo tak mluvilo ve zprávách?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 15:01
- Nahlásit

Trotelchen
vidíte a takhle člověk zapomíná, když chce ušetřit pár korun a kupuje nečistý zboží
Tak teď jsem vůbec nepochopila co jsi tím chtěl říct? Tím nečistým zbožím myslíš Álu? Nebo Hesinku? Nebo moji zimní bundu?? Upozorňuju tě, že než se na mě vrhli ti psi tak byla zánovní a téměř čistá

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:11
- Nahlásit

maixnerova
kupuje necisty zbozi
tim myslis pejsy bez PP?.

nene ... tím byl myšlen nekvalitní fet ...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:15
- Nahlásit

davidkova renata
volala mi kámoška, že to bylo v nějakém médiu...možnáí v TV ...nevím.....odkud to bylo nebo upřesněte...ale asi ano...proč? přinde Vám to humorné o to více??? jupííí!!! ...a mohu ujistit, že tohle nebylo natočené na oko, jako spousta jiného, čím Vás krmí...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:16
- Nahlásit

davidkova renata
volala mi kámoška, že to bylo v nějakém médiu...možná v TV ...nevím.....odkud to bylo nebo upřesněte, pokud vzpomínáte...ale asi ano...proč? přinde Vám to humorné o to více??? jupííí!!! ...a mohu ujistit, že tohle nebylo natočené na oko, jako spousta jiného, čím Vás krmí...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:28
- Nahlásit

Filip
Jinak k tomu dementovi o kterém píšeš, nechápu, že už za to dávno není před soudem - i když možná chápu, poslední dobou se mi zdá, že lidi už jsou tak líní, že i když jsou oběť, "nepomohou" sami sobě.
Není to tak lehký s těmi soudy ..... navíc, když máš štěstí ......
Ono dneska pokud nejsi recidivista a nemáš vyloženě smůlu a neuděláš násilný trestný čin nebo jinak vyloženě neublížíš soukromým osobám, jsi docela v poho...s velkou pravděpodobností....

Filip
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:49
- Nahlásit

Trotelchen
No já nevím, myslím, že toho má na kontě už dost - pokud by se teda všichni postižení odhodlali podat trestní oznámení a správně to vyprávěli. I to přiblblý hajlování na veřejnosti se mi zdá jako věc, která se teď docela řeší ... předpokládám, že tam bylo dost svědků.?

Pochopitelně soudy se dost vlečou a bude dál na svobodě, ale pokud v tom bude pokračovat, tak na konci bude koukat.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 16:59
- Nahlásit

Tak já se neozval....mám ve zvyku se v tomto starat sám o sebe a nepřidělávat si zbytečné starosti tím, že se budu domáhat spravedlnosti, strachovat o reakci onoho dotyčného a navíc z toho vylezu jako hajzl já.....bohužel takto to taky mnohdy chodí...tenkrát, když jsem byl postižený já, uvažoval jsem o likvidaci těch psů.....dnes již vím, že bych tím pomohl několika lidem a ti psi se stejně dobře neměli.....ale tenkrat jsem se rozhodl, ze se proste spise budu tomu mistu vyhybat......po dalsim napadeni jsem s, ne tedy ale od nej, se mi konecne rozbresklo a adekvatne jsem se vybavil a zaridil...jsem v tomhle takovej nenapravitelnej idiot...nestaci nakopnout, je treba nejmin dvakrat poradne skopat .
Dalsi pani, o ktery vim, se teda jiz neozve, kdyz je po smrti...no myslim, ze kdyby s tim neco delat slo, tak by se stalo, urcite se to tenkrat vysetrovalo.
Ale jak pises, je to o ochote svedku...jenze...pamatuji na soud, na kterym jsem svedcil o tom, ze zamestnanci mi rozkradli cast firmy, protoze meli obavu, ze nedostanou vyplaty......a co bylo u soudu...asi po trech letech od udalosti? )))) no oni byli v klidu a ja jsem musel statni zastupokyni opdpovidat na spoustu otazek, ktere byly ladeny tak, ze mi jednoznacne davaly najevo, ze ja jsem ten hajzl, ktery vydelaval prachy...já jsem musel dokládat, že jsem předešlé výplaty opravdu rozdal apod......tak vidíš....myslíš, že člověk, kterej tohle zná, má chuť se do něčeho takopvého pouštět? V tomhle trdkovatém systému?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 17:36
- Nahlásit

Trotelchen
nene ... tím byl myšlen nekvalitní fet ...
Náhodou pořád používám tutéž značku lepidla co ty

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 17:43
- Nahlásit

Biluška
To není možný
Tak ti to mášenek ředí.

Filip
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 17:47
- Nahlásit

Tak já se neozval....mám ve zvyku se v tomto starat sám o sebe a nepřidělávat si zbytečné starosti tím, že se budu domáhat spravedlnosti,

Trotelchen
Klasika, hlavní je si ztěžovat na netu na špatný "systém".

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 17:51
- Nahlásit

Filip
Máš pocit, že jsem to zdůvodnil nedostatečně?
Máš nějké zkušenosti podobné?
Myslíš, že budu stále dokola ztrácet čas, abych byl nakonec špatný já?
Toto je špatným systémem, který dává obecně motivaci lumpům a loenochům. Od A do Z..
Už dosti dlouho.
A s EU je to zcela někde, ta je celá jen pro flákače, kterým stačí průměr...
)
asi tak no
V toimto případě, pokud chceš oponovat, měl by jsi také přijít s konkrétními argumenty, nen s abtsrakcí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 18:22
- Nahlásit

Trotelchen
volala mi kámoška, že to bylo v nějakém médiu...možnáí v TV ...nevím.....odkud to bylo nebo upřesněte...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_5521_3.html#21
Já jen jestli je to ten samý případ,už se tu o tom mluvilo...přinde Vám to humorné o to více??? jupííí!!!
Z jakého mého příspěvku se domníváte,že mi to přinde humorné,to by mne vskutku zajímalo.Spíše se možná jaksi nemůžete ovládnouta cítíte opět potřebu dokázat ,že stojíte na opačné straně barikády nebo jak to ta Vaše přítelkyně onehdá formulovala.Nemáte dojem,že to bylo krapet zbytečné?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání