Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pozdní lítost
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 12:50
- Nahlásit

Stará paní důchodkyně stojí v Brně na nejmenovanném sídlišti se svým pudlíkem před domem a plká s jinou profesionální důchodkyní. Pudlík sedí u paničky uvázaný "na šňůrce" a tiše oddaně poslouchá a nevině kouká po okolí.
Přijíždí vůz.
Vystoupí mladý muž, otevře kufr auta a z něj vyskočí pejsek.
Ozve se povel "K noze", ale pes nereaguje a nemajíce náhubek a vodítko, rozbíhá se a vrhá se na pudlíka a obě důchodkyně.
Než majitel brazilské fily přiběhne na pomoc, zůstává pudlík v tratolišti krve s vyhřezlými střevy a majitelka s pokousanou rukou jej zvedá do náručí.
Následuje rychlý převoz na veterinu. Po dlouhé operaci za prvotních nákladů 17.000,- Kč pejsek přežívá.
Majitel fily sice ihned poskytl veškerou možnou pomoc, beze slova hradil náklady léčby, vozil majitelku na veterinu, byl jí nápomocen, jak bylo v jeho silách, ale pozdě "bicha honiti".

Pozn. autora: Nevím, co je to bich (proto s malým "b" a měkkým "i").

Pozn. autora II: Plemeno brazilské fily není ověřené, informace je from second hand.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 12:55
- Nahlásit

Co je bych taky přesně nevim,ale vim,že se píše s "y".
No je to děs,co říct...jen snad ,že alespon poskytl pomoc a to i finanční.Ne vždy je to samozřejmost v takovém případě.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:06
- Nahlásit

pozdě bycha honiti - podle mě je to zpodstatnělý "kdybych" Ale nelze než s příspěvkem souhlasit.

venda
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:09 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

no myslim, že "bycha honit" je takové to "kdybych byl býval dal tomu psovi náhubek za 170 kč nemusel bych platit 17 000 kč za cizího psa"
takovej je holt život, snad se z toho všichni poučíme

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:12
- Nahlásit

No vy jste úplní delfínci...

Bafan jinak chodí zabezpečený jak terminátor, prostě jen vyskočil z auta dřív, než majitel stihl zareagovat. Mně se to stává běžně a o téhle situaci se mi zdávají hrůzostrašné sny, v nichž mi čokl aportuje kousky dětí.

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:14
- Nahlásit

Garfield
no, jsme lidi, né... holt prostě občas ten lidskej faktor selže...

viky
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:18
- Nahlásit

chudak pudlik.....

Nedovoluju psum vystupovat z auta driv nez jim reknu. Kdyby mel borec psa naucenyho zakladnim povelum nestalo by se to.

Jinak se mi strasne libi, ze si plemena typu fila a pod. porizuje stale vic lidi,kteri o psech jinak nemaji ani paru. K nam na cvicak ted chodi jeden vencit ( ma to jako protosluzbu nebo co ) smecku 10 fil a jeste asi 2 nebo 3 psu jinyho plemene mastin tusim nebo neco takovyho. Absolutne nezvladatelny agresivni ludry a borec prohlasil, ze cvicit je nechce neb je to naprd....

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:19
- Nahlásit

Mel
Říkám si to vždycky, když vidím autonehodu. Jakože jo - řidič je třeba úplně slušnej hodnej člověk, táta rodiny, dobrý manžel, dříč a pracant, ale prostě dnes mu to nevyšlo a půjde sedět a tomu říkám zatraceně drahý honění "bycha". Ale jak říkáš, lidskej faktor prostě občas selže...

jira_hera
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:25
- Nahlásit

Mel
Vysvětlete to té stařence, co viděla ležet svého pudlíka na chodníku s vyhřezlými střevy.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:26
- Nahlásit

jira_hera
Být stařenkou, zešílela bych zoufalstvím.
Být majitelem fily, zešílela bych úplně stejně.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:29
- Nahlásit

Garfield
Naprosto ti rozumím, já taky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:34
- Nahlásit

jo, není nad dobrou klec v autě....

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:35
- Nahlásit

Ebony
A jak se Gafínkovi v té vaší líbilo... Hmmm, jak šitá na něj

Smečka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:35
- Nahlásit

Ebony
Nechtělas napsat leukoplast?

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:57
- Nahlásit

Smečka
to je tvoje pojetí: já mám kenely a zásadně vytahuju svoje nevyzpytatelné psy na vodítku :

Olina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 13:59
- Nahlásit

Mám psa na kšírách u autopásu a neodepínám ho, doku nemám vybalený věci a děti z auta. Když mám vše pod kontrolou, připnu na obojek vodítko a až pak ho odepnu z pásů. Můj hafušák je oproti file mrňous, ale já mám zase špatné sny, že vběhne pod auto, to se mu bude chtít vyhnout a....

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Garfield
no dyť by ti taky bodla....

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:01
- Nahlásit

taky mám psa bud v kšírách bo v kufru a pustím ho až když ho mám na vodítku...mno jen mi čas od času psa pustí kamarádi
ale myslím že tak to je...lidskej faktor holt není neomylnej

Smečka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:15
- Nahlásit

Ebony
já mám kenely a zásadně vytahuju svoje nevyzpytatelné psy na vodítku
Hele a co přidělat k té kenelce kolečka,pak nepotřebuješ ani vodítka

Smečka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:17
- Nahlásit

..při velké koncentraci psů budeš prostě jen projiždět

Kalliope
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:19
- Nahlásit

Někdy se to prostě ale nepovede a už je na světě takový neštěstí, čest majiteli fily, že ty důsledky nějak v rámci možností zvládnul.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:22
- Nahlásit

Hele a co přidělat k té kenelce kolečka,pak nepotřebuješ ani vodítka
.....když vyndáš ještě dno, nemusíš mít ani vodítko ani košík

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:24
- Nahlásit

No teda, majiteli velkého psa všechna čest, když byl schopen přiznat svou chybu, napravit ji a hlavně že respektuje jedince jako takového-taky klidně operaci nemusel platit, ale nabídl by štěně.

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 14:59
- Nahlásit

Smečka
no nevím, radši jsem, když si těch padesát kilo šlape po svých, sice jsem silná žena, ale tak tedy ne

Filip
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 17:25
- Nahlásit

No nevím proč se tu tak rozplýváte nad nějakým "majitelem fily" (dovedu si takový panáčka s filou bez vodítka představit), který nechal svého agresivního psa potrhat jiného a ještě pokousat jeho paničku. Kdyby tam zůstal ležet váš pes, pochybuju, že byste mu vzdávali všechnu čest.

Ale vlastně byly to jen "profesionální důchodkyně", takže to je něco jinýho, že?

Jestli z toho vyvázl jen s tím, že zaplatil veterináře, tak je myslím docela šťastnej člověk.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 01:02
- Nahlásit

Filip
Kdyby tam zůstal ležet váš pes, pochybuju, že byste mu vzdávali všechnu čest.
možná i tak...pes mi jednou ležel a majitel se ani nepídil,a když nás potkají otočí se..jak jednoduchý...
dovedu si takový panáčka s filou bez vodítka představit), který nechal svého agresivního psa potrhat jiného a ještě pokousat jeho paničku.
já si teda myslím že pokud si tam nebyl nepředstavíš si nic...prostě chyba a blbá...jak víš že ten člověk není na mašly páč tohle se stalo poprvý??a nečekal to???a nemyslím že ho nechal...
Než majitel brazilské fily přiběhne na pomoc
kdyby nechal neběží..

maixnerova
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 02:18
- Nahlásit

Garfield
Byt starenkou, zesílela bych zoufalstvím.
Byt majitelem fily, zesílela bych úplne stejne.

... presne

Myslim, ze majitel fily udelal obrovskou chybu (na to bohuzel nekdy staci vterina nepozornosti) a snazil se ji v ramci moznosti napravit, cest mu nevzdavam, mela by to byt norma... Je mi moc lito pudlika, pani duchodkyne i majitele te fily...

Lola1
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 07:12
- Nahlásit

maixnerova
tak nějak

Hafina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 07:34 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Filip
Bafan jinak chodí zabezpečený jak terminátor, prostě jen vyskočil z auta dřív, než majitel stihl zareagovat.
Stačí jen číst, Garfiledovka to nahoře psala.

Filip
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:34
- Nahlásit

já si teda myslím že pokud si tam nebyl nepředstavíš si nic...prostě chyba a blbá...jak víš že ten člověk není na mašly páč tohle se stalo poprvý??a nečekal to???a nemyslím že ho nechal...

sarax
Promiň, ale nevěřím tomu, že ten pes je jinak hodná ovladatelná ovečka a tohle byla nějaká velká náhoda, že mu náhle cvaklo v hlavičce a rozhodl se, že napadne toho psíka i s paničkou.
Je mi celkem jedno, co toho chlapa vedlo k tomu, že svýho šáhnutýho psa vypustil z auta, prostě to podělal a pokud z toho vyvázne jen s tím, že zaplatil veterináře, tak je to holt klikař, ale vzávat mu všechnu čest, to je trochu mimo.

Hafina
Stačí jen číst, Garfiledovka to nahoře psala.

Ano, to je to z čeho se mi dělá špatně, to jak Garfield píše o "profesionální důchodkyni", která "plká", jako kdyby to byl nějaký člověk II. kategorie - narozdíl od lidí I. kategorie, kam spadá "mladý muž s filou" a jistě i mladá slečna Garfieldová se svým obdobně pomateným psem.
A stejně tak pudlík sedící u paničky a uvázaný "na šňůrce" je asi taky trochu podpes, takže jeho vyhřezlá střeva nejsou zase takový drama.
Dosaďte si na místě té "profesionální důchodkyně" svojí babičku či maminku, která hlídá vašeho psa a pak budete mít na celou věc a mladého muže s filou možná jiný názor.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání