Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2313 . 2314 . 2315 . 2316 . 2317 . 2318 . 2319 . 2320 . 2321 . 2322 . 2323 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 14:48
- Nahlásit

vlk
tak tak

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:01
- Nahlásit

PetraK
neřekla bych, že jsou nějaký nařizující tabulky, u nás jsou kopce všude a některý fakt dost strmý a kukuřice tam na polích bejvá běžně
vlk
si myslím, že to že tě bude vyplavovat nějaký blbý pole by nenapadlo asi nikoho
na vašem pozemku to nějak zatarasit nejde? zídky nebo val nebo nebo třeba i navezená kupa šutrů..

vlk
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:08
- Nahlásit

Maya
na vašem pozemku to nějak zatarasit nejde? zídky nebo val nebo nebo třeba i navezená kupa šutrů..
zdít už se tu nic nesmí, snad navézt ty šutry a uložit nějak na sebe ale jestli by to ta bahnitá vlna nesmetla....

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:12
- Nahlásit

vlk

právě že v dnešní době si to lajsnou... vždyť vobyčejný člověk se tady spravedlnosti dovolá nejhůř
já vím. vím. Tohle nebylo ani tak podivení nad realitou, ale nad jejich svědomím. že to prostě vědí a nic jim nezabrání do toho jít, je to s lidma fakt v hajzzlu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:14
- Nahlásit

Maya
právě že v dnešní době si to lajsnou... vždyť vobyčejný člověk se tady spravedlnosti dovolá nejhůř

ty tabulky opravdu existují. právě i kvůli tomu, aby se neodplavovala svrchní zemina, páč pak ti tam zvostane jen humáč, kterej nebude nic plodit

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:14
- Nahlásit

vlk
ale jestli by to ta bahnitá vlna nesmetla....
těžko říct, ale pak by to asi bylo ještě horší, asi taky nic moc

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:16
- Nahlásit

chytrý zvířátka, mě v neděli vyskočil pod nohama za země krtek, ten hajzl, kterýho lovím už dva roky, pak jsem ho našla mrtvýho v kůlně, jelikož psi i kočky byli zavřený, tak předpokládám, že ho klepla pepka, viděla jsem i na louce plavat zajíce, no ty zvířata co nestihli utéct to asi odnesli

vlk
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:33
- Nahlásit

Maya
hodně dobrý foto....

no, pořád leje... lopaty nachystaný, nespíš se můžu jen modlit... kdo to umíte, věnujte naší chalupce jeden otčenáš.... jdu obejít polnosti a kouknout jak to vypadá....

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:48
- Nahlásit

vlk
držím palce ať už se u vás nic neděje

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:51
- Nahlásit

Tak máme 40 cm pod parapetama. To je tak 50 cm v baráku

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 15:55
- Nahlásit

kachna_

ne! a já m yslela, že se to mámě vyhlo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 16:19
- Nahlásit

vlk
Snad se bahenni lazen nedostavi! Chaloupce drzim palce.

kachna_
To je tak 50 cm v baráku
Neeee!

vlk
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 16:38
- Nahlásit

kachna_
...a do prdele....

pole zatím vypadá slušně, v nejhorších místech jsme na plot přidrátovali desky....víc asi dělat nejde....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 18:49
- Nahlásit

kachna_
no tak to je zly snad to aspon rychle opadne at to udela co nejmin skody

vlk
snad vas to teda neveme pres to pole...

birma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:20
- Nahlásit

Maya
neřekla bych, že jsou nějaký nařizující tabulky, u nás jsou kopce všude a některý fakt dost strmý a kukuřice tam na polích bejvá běžně
nařizující tabulky vážně jsou a to pro tzv. ohrožené půdy. Mělo probíhat mapování těhle půd nedávno a odhadem jich je v republice nějakých 50% zemědělského půdního fondu. Mapování proběhlo samozřejmě z největší části od stolu podle BPEJ a to, co se do ohrožených půd zahrnulo je malej zlomek toho, kolik jich ve skutečnosti je.
A když to řeknu hnusně, tak to, co se děje u vlka je ten menší problém s vodní (a případně větrnou) erozí, ten větší je, že se tak ročně ztrácej desítky tun půdy a ona se tvoří sakra pomalu. Umocněný je to tim, že spousta podniků nehnojí vůbec organickejma hnojivama, který napomáhaj udržet vodu v půdě a vytvářet její správnou správnou strukturu. Výsledek bude, že za pár let chcípnem hlady, protože na písku se toho moc vypěstovat nedá. Podnikům je to jedno - většina půdy, na který se u nás hospodaří je pronajatá, takže oni se nestaraj, zničej jí a když jim klesnou výnosy, tak si ji přestanou pronajímat a poohlídnou se jinde
(se omlouvám za elaborát, je to taková moje úchylka)

birma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:22
- Nahlásit

vlk
jestli tam máš prostor trochu, tak zkus třeba postavit nízkou suchou zídku a pod to nasázet trnky nebo jiný hodně hustý křoví

kachna_

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:23
- Nahlásit

birma
Výsledek bude, že za pár let chcípnem hlady, protože na písku se toho moc vypěstovat nedá.
tak tenhle pocit mam celkem taky

a elaborat celkem v poho, me tyhle veci prijdou dost zajimavy, ale od ty doby co su moc stara na dochazeni do zoo krouzku pro mladez uz s tim do styku vubec neprijdu

birma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:28
- Nahlásit

cernej caj
me tyhle veci prijdou dost zajimavy, ale od ty doby co su moc stara na dochazeni do zoo krouzku pro mladez uz s tim do styku vubec neprijdu

se na mě podepsala škola, doufám, že čim víc času uběhne od promoce, tim míň to na mě bude znát

jinak se mi z nějakého důvodu zbláznil pes (možná protože neprší?) a najednou se chová, jako kdybychom nikdy nebyli spolu venku - netuší, že na vodítku se netahá, v životě neviděl trávu, keř, strom, dům.... a já jsem po nemoci na pokraji sil, dneska jsem myslela, že nedojdem z lesoparku domu a když on se mě ještě snaží vláčet kamsi v dál, tak je to dost v háji

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:42
- Nahlásit

Sem byla mrkef obecná, ale dvě hodinky v polích mě nadupaly jak leidenskou láhvu. Takže mám vytříno, umytou kópelku, vařim guláša a nechápu, proč ten čoklid nemůže odpočívat? Dvě hodiny maká v poli, žádný lehárko jako s páníkem, ale hledáme, cvičíme, aportujeme, hrajeme si, honíme se.. a to hovado blbé přijde domů, dá si dvacet minut než jsem vytřela, narvala pračku prádlem, dala goulage na šporhelt a udělala mu žrádlo a.... teď tu chodí s kousacím kolečkem, co dostal od ségry a že se musíme rvát - což mi teda vzhledem k tomu, že si zrovna nacpal břuch nepřijde jako igelitní nápad, ale co jinýho čekat od hováda zrzavýho. tak tu tetkon po mě nebezpečně řve a kouše do mě, abych ďála výpady tak jsem ho poslala pykat do předsíně a to blbé kolečko mu schovala, ať se zabaví hledáním. Zabavil, na tři vteřiny POOOOOMOOOOC

birma

Výsledek bude, že za pár let chcípnem hlady

a ještě dřív,než za pár let nebude už ani skorem žádná orná půda a ani žádná jiná půda, páč fšade budou ty podělaný haly a kolem nich asfalt, takže půda mizí a co? a voda se nemá kam vsakovat - i proto se teĎ koupeme

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:53
- Nahlásit

PetraK
no u nas ted pretali takovy mega pole asfaltkou - cyklostezka z fondu EU... jako jo, nemam nic proti cyklostezkam, ale taky si rikam, ze muze vest kousek jinudy, taky to nutne nemusi byt vyasfaltovanej metr a pul sirokej hnus ale nejaka prirodni cesta ala vyjety koleje v poli/stezka v lese...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 19:58
- Nahlásit

cernej caj
pole asfaltkou - cyklostezka z fondu EU... ,

jistě, proč peníze investovat tak, aby se nám žilo líp i za x desítek let, když si můžem populisticky udělat cyklostezku, která přírodě nepomůže. Klasika člověčí sobecký přístup. Jen nechápu, proč nám příroda dala mozek, když se jí teď takhle mstíme. páč příroda obvykle nedělá věci, který nemaj smysl.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 21:58
- Nahlásit

koukám, že je to všude stejný, u nás jako že na těch nejstrmějších polích udělají protisplachovací remízky, nechali uprostřed nezoranej pruh, zasadili tam desítky pidistromečků, stromečky přerostla tráva a za rok bylo po stromečkách, tráva je udusila, ani nechci vědět, kolik to stálo, to samý u potoka, prej se musej vyměnit starý stromy kolem za nový, loni tam vysázeli opět desítky stromečků, vtipně těsně vedle vody, půlku spláchla jarní voda už loni, zbytek myslím bude fuč teď

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 22:09
- Nahlásit

Maya
Vsak, ale dotace splnena, bylo za co to prouctovat.
cernej caj
Cyklostezky nezminuj, sem zvedava, jak dopadla ta u nas, kde zprznili krasnou polni cestu... aneb hura z HK az na Kuks podel Labe.
vlk
Tak jaka, blato se drzi, kde ma?
PetraK
Si nechutne aktivni zase, asi by te bylo treba k naky praci poustet po pidikruckach!

Jinak poznatek smeckovy, Ag v nejlepsim harani laka k lesbi show pouze a vyslovne Kremyla, svou dceru Bajitkovitou naopak ignoruje. Ta je z toho vypsychla. Takze tu kvikaj dve perdele, kazda z jinyho duvodu, Kremyl je nad veci, ten spi.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 22:26
- Nahlásit

Maya
koukám, že je to všude stejný,
u nás prosím ne, máme obnovené staré cesty, stromky se chytly a cesty jsou zatravněné.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 22:30
- Nahlásit

Fifi
asi by te bylo treba k naky praci poustet po pidikruckach!

, lepší zkrátit řetěz , ne?

Si nechutne aktivni zase,
mně vždycky nakopne to procházení s čoklidem, nahodí to nějakou jinou energii či co.

Ag v nejlepsim harani laka k lesbi show pouze a vyslovne Kremyla, svou dceru Bajitkovitou naopak ignoruje. Ta je z toho vypsychla. Takze tu kvikaj dve perdele, kazda z jinyho duvodu, Kremyl je nad veci, ten spi.

heh, to sou trumpetistky. A bylo to tak vždycky, že jí ignorovala, nebo to dřív brala jak jí přišlo pod tlapu a nekoukala kdo je kdo?

my jsme dnes potkali smečku velikou a Ešus se zamiloval........ ehm........ do ......... Maxe

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 22:41
- Nahlásit

PetraK
A bylo to tak vždycky, že jí ignorovala, nebo to dřív brala jak jí přišlo pod tlapu a nekoukala kdo je kdo?
Dumam vo tom, kdyz je velky ouvej a zenich nikde, tak ke konci na sebe necha naskocit i Baz. Jinak si dycky "namlouvala" tupice - i Dorotu dovedla ukecat. No z podzima bude mit s timhle uz utrum.
Ešus se zamiloval........ ehm........ do ......... Maxe
Bukvicka, uz na nej mas ruuzovy voditko?
kachna_
máme obnovené staré cesty, stromky se chytly a cesty jsou zatravněné.
Tak to u nas dela soused zemedelec. Dosazuje stromky na meze pole, meze seka pres leto pro svoje zvirectvo, nenecha tady polnacku rozjezdit od megamasin (na repu). Ale to je ridka vyjimka, co se pak tyka majetku verejnyho, tak bida velka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 22:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi
Bukvicka, uz na nej mas ruuzovy voditko

no i s kamínkama Von je Max vykastrovanej, tož ho děsně bere. A i proto, že je hodně podobnej jinýmu Maxovi, kterýho měl taky v oblibě - taky kastrát.

Jinak si dycky "namlouvala" tupice - i Dorotu dovedla ukecat

hm, má prostě fkus na tupice, no

jsme dneska ešče krom rvaček stihli střihat nožičky. Dneska dokonce oboje hnedle naráz. To bylo kecůůůůch vždycky když si lehal na záda, to byly proslovy na téma zabíjenýho pejska malilililinkatýho nebohýho

Brou ženy předobré. jdu spinkat, zítra na mě čeká germánština, tak ať má mozek prostor

birma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 23:02
- Nahlásit

PetraK
Von je Max vykastrovanej, tož ho děsně bere.
to má Adámek jednoho zlaťáka, kterýho takhle miluje je zajímavý, že kastrovaný holky ho zas tak neberou (jednu dokonce zcela ignoruje

začínám mít pocit, že moje zlatíčko je zpět, jenom aby mu to do zítřka vydrželo

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 23:06
- Nahlásit

birma
že moje zlatíčko je zpět, jenom aby mu to do zítřka vydrželo
No uz je ti asi lip, tak se vraci ke svymu kraveni?
je zajímavý, že kastrovaný holky ho zas tak neberou
Ja mela kastrovanyho psa, smrdel jak haravka snad 3/4 roku Mel teda nador na varleti, ke staru, tak fik. A chudak, sem ho, bijce, musela branit najezdum vobsourniku. Vono to bejva u kastratu tu a tam docela casty, dyk kdysik to tu resil Ispidich blahe pameti, uz nevim s kterym coklem.

birma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2013 23:10
- Nahlásit

Fifi
No uz je ti asi lip, tak se vraci ke svymu kraveni?
no on se právě venku začal chovat vyvaleně, jako kdybych ho přivezla včera a já na to fyzicky nemám. Líp mi sice je, ale procházky zvládám jen krátký (dneska jsem se ráno přecenila a v kombinaci s tim, jak se chlapeček choval, jsem myslela, že domu nedojdu)
Mel teda nador na varleti, ke staru, tak fik. A chudak, sem ho, bijce, musela branit najezdum vobsourniku. Vono to bejva u kastratu tu a tam docela casty
já jsem to měla s Altarem taky Proto furt odkládám rozhodnutí, jestli kastrovat Adama, u kterýho by to nejspíš mohlo vyřešit milion problémů. Ale vim, že Altarovi voněly i kastrovaný feny, Adam se zatim jeví, že kastrovaný ho zajímaj jenom chlapečci...

<< 1 ... 2313 . 2314 . 2315 . 2316 . 2317 . 2318 . 2319 . 2320 . 2321 . 2322 . 2323 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání