Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2295 . 2296 . 2297 . 2298 . 2299 . 2300 . 2301 . 2302 . 2303 . 2304 . 2305 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:08
- Nahlásit

PetraK
co je mangold a roketa?
se neboj, ono to vyroste všechno, chce to moc se nestarat, měl mrkef sel synovec a na pěšinkách kam to vysypal už roste, na záhonkách, gde je pečlivě zaseto, tak ani prt

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:20
- Nahlásit

Maya
mangold

mangold je totok

něco jako špenát, ale máš to celoročně - dvouletka je to. Vynikající a je toho hodně, takže jak pro nás, tak pro čoklida super listová zelenina. Skvělý s kuřecími kousky, olivami a sýrovou omáčkou, s těstovinama. mňáám. Nebo na omelety, prostě použití jako špenát. Dávám i do vývaru. stonky se dají upravit na másle jako chřest.

roketa
nebo rukola,
je toto

http://cs.wikipedia.org/wiki/Roketa_set%C3%A1

vynikající do salátu nebo do bagety s masem a oblohou, mňááám.

no to vyroste všechno, chce to moc se nestarat,
moje řeč!! se taky moc nestarám - máma mi za to furt nadává, že to se musí. Prd se musí, buď to vyjde nebo ne. synovec je zdatný Béda trávníček

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:39
- Nahlásit

PetraK
roketa zvětšuje chuť k jídlu, tak to fakt nechci
ale to bych asi fakt nevyužila
ten mangold vypadá zajímavě, ne jako pro mě, já špenát nepozřu v jakékoiv podobě, ale pro želvy, když to je celej rok a prej to furt dorůstá, to by bylo ideální, jestli by to teda žraly
to se seje a nebo se kupujou sazenice jako salát?
budu to muset prozkoumat podrobnějc, protože salát je celkem na prt že hned moc dlouho nevydrží a hned uhnívá a musím toho mít plný záhonky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:45
- Nahlásit

Maya
to udajne koreni taky zvysuje chut k jidlu, tak nevim

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit

cernej caj
já bych potřebovala něco co skoro ruší chuť k jídlu
PetraK
zahrádka ve městě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit

Maya
to je super napad

muzes byt ziva z prany

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 11:04
- Nahlásit

cernej caj
muzes byt ziva z prany
myslím, že já ne
ale už se těším na vokurky a papriky, už rostooouuu

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 11:50
- Nahlásit

ha, tak mi došla odpověď na kamna, ta beru to nový, akorát teda se moc netěšte, objednat se můžou teď, ale dodání až koncem července, tak pak teprve budou ty tropy
akorát je teda budu nastěhovávat už s kobercem, to jsem myslela, že to stihnu před, no to se nedá nic dělat

brut
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 11:51
- Nahlásit

Zdravím vespolek

Včera nám nešla elektrika a já stejně skoro celý den prospala, jak jsem byla stahaná. Ale dneska je mi o moc líp a jsem konečně schopná i nějaké drobné práce

Plesnifcííí byli víkendem nadšení. Brut se projevil jako pako, když zahlídl svého polobrášku a na poměrně dost velkou vzdálenost hučel jak piliňáky, bráška pro změnu štěkal, jen Al na oba koukala jak na magory a hrála si s malou holčičkou. Byla úžasná ( myslím Al, ale malá samozřejmě taky). Při včerejším lijavci jsem si říkala, jaké jsme měli štěstí na počasí. Představa, že 30 psů bude muset být v jedné jídelně, kde jedině se dalo pobývat, mi nahání osypky ještě teď....

Koukám, že se tu zase probírají zahrádky... já mám spoustu šnitlíku, krásně kvetoucí jahody, spoustu meduňky, oregána, chytila se i šalvej, která vypadala, že totálně vymrzla a pak taky tymián a další bylinky ... nic jiného raději nepěstuju, by to pochcípalo

Dočítat vás ale nebudu, předpokládám, že se neudála žádná katastrofa, nikdo nic nerozbil, žádný pes nezdrhl, nikdo se nepopral a všichni víkend přežili ve zdraví...

Jen jsem zahlédla, že slečna Sádlo už je dva roky pryč a přijde mi to divný... nějak mám pocit, že to tak dlouho není...

A pak taky, že Čajíčkovi ochcává pes barák zevnitř.... oni dokáží rozlišit, kde je uvnitř, i když tam je rozbombardováno a kde venku. To co dělá je buď zlozvyk nebo nahromaděný vztek či vynucování si pozornosti. Tady pomůže rada od Mayy...

Tak a jdu dělat nějaké užitečné věcičky jako třeba prát prádlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 12:45
- Nahlásit

Maya

když to je celej rok a prej to furt dorůstá, to by bylo ideální

jo, mangold je supr věc, a užiješ jí i pro psa. A třebas nakonec i pro sebe. Brtnik špenátovou kejdu taky nepozře, ale mangold je listový, je to jiný, než ta srágora co ti plesknou v závodce na talíř. Má ho rád.
a musím toho mít plný záhonky

s mangoldem nééjni problém žádnej.

zahrádka ve městě

žjo to je nápad. enem esli ty petlahve nedávaj do země ze sebe hůmus nějakej,

, objednat se můžou teď,

hele pro začátek dobrý, mohlo by přestat fučet a pršet

brut

Ale dneska je mi o moc líp a jsem konečně schopná i nějaké drobné práce

tož vitaj mezi živými, dobře, že je ti dobře.

Při včerejším lijavci jsem si říkala, jaké jsme měli štěstí na počasí.

no to dost!! kdybyste měli počo jako my v neděli, tak jste byli v řiti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:42
- Nahlásit

ste vseci nejak moc oddany zahradce koukam (jo, taky na stary kolena planuju;) tak to je super, ze tak vseci pestujete

ps: dnes ma svatek vilem

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:16
- Nahlásit

cernej caj
já zahrádce moc neholduju, u nás to dělá spíš mamka (bydlí ve stejným baráku) a já jen tak přicmrdávám, protože jako fakt na zahrádku už bych čas neměla, jsem ráda, že jakžtakž stíhám posekat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:27
- Nahlásit

Maya
to je nejlepsi, pokud mamka sazi, pleveli, kope a ty konzumujes

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:36
- Nahlásit

cernej caj
jo, v podstatě tak nějak to u nás probíhá, mamku to naštěstí fakt hodně baví, když není co u nás, tak jde pokračovat k bráchovi a k tomu kytky a hafo květináčů a truhlíků a skleník, to hodinu denně jen zalejvá, to bych musela dělat jedině po nocích a taky mě to až tak nebaví, ideální zahrada podle mě je trávník, keříky co se maximálně jednou za rok zastřihnou a jeden květináč, aby bylo něco kvetoucího

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:54
- Nahlásit

koukám tohle bysme měli všichni pěstovat http://www.novinky.cz/zena/302857-sibirsky-zazrak- obsahuje-spoustu-latek-priznive-pusobicich-na-zdra vi.html

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:41
- Nahlásit

cernej caj

dnes ma svatek vilem

a jooo, tak mu zahrajem:

http://www.youtube.com/watch?v=dUvRpctMT0E

Maya

ideální zahrada podle mě je trávní

hmmm, záleží na velikosti trávniku a zahrady ono pak když je toho sekání moc dojdeš k dalšímu levelu - ideální je v tom trávníku vyrobit moře a moře šutrových záhonků, který ušetří to sekání

a případný další level je, že z těch kamenů si uděláš takový nádvoříčko a naopak záhon uděláš v nich.

NENÁÁÁVIDIM SEKÁÁÁNÍÍÍÍ

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:42
- Nahlásit

Maya

jaja, rakytník je velmi dobrá věc, nějak se nedaří nám ho pořídit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 17:05
- Nahlásit

jupííííááájeeeeeeeee, jsem doma od pani zubařky a KONEČNĚ příští návštěva za půl roku!!!

birma
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 18:09 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

PetraK
jaja, rakytník je velmi dobrá věc, nějak se nedaří nám ho pořídit.
kuk
já asi umírám, Adámek je úplně nejzlatější a až na pidiprocházky celej den chrní (jsem schopná tak leda obejít blok a i to je big problémo).

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 19:07
- Nahlásit

PetraK
to je krááása a na sekání to musí bejt fakt super, já obsekávám každej keřík zvlášť a neprorůstá to nebo tam je pod tím folie? já mám něco trochu podobnýho v želvím výběhu, něco jako placatou skalku vysypanou kamínkama a trochu plejt se to musí

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 19:51
- Nahlásit

birma
já asi umírám, Adámek je úplně nejzlatější a až na pidiprocházky celej den chrní (jsem schopná tak leda obejít blok a i to je big problémo).
Si chcip? Soustrast, mam to podobne a nedivim se, na trhach nejakych v tomhle necasi - aspon, ze je Adam empatik a neprudi. Tak se dej do kupy!
Jinak zdravim a zase tahnu.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 19:59
- Nahlásit

Fifi
Si chcip?
jo
Soustrast, mam to podobne a nedivim se, na trhach nejakych v tomhle necasi
trhy v pohodě, ale další den to byly dvě hodinový procházky v mokrý trávě a dešti -> mokrejch botech, mokrejch hadrech...

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 20:17
- Nahlásit

v Americe prodávaj svítící kytky, škoda, že tady se to nesmí, je to hezký, ale dá se objednat sada, kterou se dá udělat svítí kytka doma, by mě zajímalo, jestli by to pustili přes hranice http://glowingplant.com/

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 22:09
- Nahlásit

birma

dík za rakytníkový odkaz. ono je to u nás spíš o tom, že si prostě nevzpomenem , ale třeba tetkon jo.

Hele Adamita je jako Ešus - sice pohrkanej, dohoukanej, ale dokáže být neuvěřitelně empatickej. Má u mě další velký významný PLUS

Maya
já obsekávám každej keřík zvlášť 3

pod keři vyrej drny, dej tam folii a vysyp kaminkama - nebo tak pospojuj, jako my , několik keřů a udělej velkej záhon. Lze vysypat i mulčovací kůrou - máme oboje. Ty kamínky - chce to vyprat od písku ,pak se tam tolik nedrží plevel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 22:12
- Nahlásit

Maya

svítíci kytky se mi neotvírají, ale předpokládám že to bude něco tako drsnosrstýho jako kytky, který napustěj jakýmsi fýzákem či co a oni pak neuschnou, či se nemusí zalívat. brrrr, to je pro mě ještě větší humáč, jak uříznutá kytka ve váze. Dělám tohle opravdu jen a jen sporadicky. Páč si myslím, že to mučíme. neb - žije to? žije. dejchá to ? dejchá. Rozmnožuje se to? rozmnožuje - tak mi přijde hodně blbý to střihat a udržovat ve váze ale chápu, že to je asi úchylka

denyk
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 06:35
- Nahlásit

Zdravím při podzimu (nebo Ramštáááááááájn?
jak se tu děťátka fšecky máte?

u nás v Prdelajz pár dní do slova a do písmene proch*alo .
Ještěže Bukís je modelka a nechce trajdat hodiny v dešti, ale naopak mě nutí jít co nejdřív domů.

PetraK
psala jsem Ti mejlík (je to asi 14 dní) , kamarádky dcera shání MOK s PP, tak jsem jsi říkala, že ty bys věděla nejlíp, kterou chovku atd.
Chtěla jsem Ti i volat, ale cípnul mi mobila všechny kontakty v něm, takže bohužel nemám číslo ani na Brutici a paní Fifiovou
mám volání zdarma ale můžu tak maximálně kukat z vokna.

Chválím zahrádečku moc hezká

brut

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 07:16
- Nahlásit

hlasim se z pracovniho procesu
vite jaka je jedina vyhoda flexibilni pracovni doby? ze naprosto nikdo nerespektuje, ze vstavate brzo, abyste mohli brzo z prace a nasere vam skoleni, na ktery musite, ktery konci az hodinu a pul pote, co vam skoncila pracovni doba

a to su jeste zvedava, kdyz su vzhuru od 4:40, jak se ode me ceka na tom skoleni nekdy kolem 16:00 ze budu bdela...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 07:39
- Nahlásit

a dodavam, ze muj strach, ze mi bude vokoun ochcavat pokoj se nakonec mozna ukazali jako marne, protoze vzdycky kdyz jsou pod dozorem v pokoji tak pohoda, i kdyz zatim teda pres noc radsi neriskuju

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 07:50
- Nahlásit

PetraK
Má u mě další velký významný PLUS
to u mě taky a jsem sakra ráda, že jsem ho učila lézt k sobě do postele, protože ho konečně začalo bavit společný válení se tam a díky tomu to jakž takž zvládá

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 08:12
- Nahlásit

PetraK
který napustěj jakýmsi fýzákem či co
ne ne, tohle jsou geneticky upravený kytky, GMO, právě proto v EU zakázaný, jestli jsem to dobře pochopila, jsou do nich dodaný geny nějaký svítící bakterie a když si objednáš samovýrobní sadu, tak ty bakterie nějak vpravíš do semínka a vyroste ti svítící kytka
cernej caj
nikdo nerespektuje, ze vstavate brzo, abyste mohli brzo z prace
hele, ale zase když tam dneska budeš dýl, tak jindy zas můžeš odejít o to dřív ne? flexi máme taky a tedy obvykle to tak bývá, že se pracovní doba sčítá za tejden nebo za měsíc, u nás je to za měsíc

<< 1 ... 2295 . 2296 . 2297 . 2298 . 2299 . 2300 . 2301 . 2302 . 2303 . 2304 . 2305 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání