| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 17:47
- Nahlásit
birma
No timdle stylem muzem utvorit akcni udernou grupu z esusky tematu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 18:00
- Nahlásit
cernej caj
Kdyz ja to tak mam az poslednich par let, predtim sem se lidem vyhybala a ac sem treba byla na taborech a tak, tak spis jako ta divna vzadu co ju kazdej trpi
to bych to tebe vůbec neřekla to jsi to zdárně sklepala.
tipy mi pak pošli, zaeviduju. letos budem cestovat asi hlavně po českomoravských krajích.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 18:12
- Nahlásit
Vero
Se mi to zlomilo kolem ty 20tky. Mam par znamych pres net, na vylety supr, ale na vicedenni dovcu uz to taky neni.
Ale musis se pripomenout, kdyzbych zapomela.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 19:09
- Nahlásit
znáte? berou to z těch norských stránek, který jsou fakt přesný a je to alespoň v češtině http://presnepocasi.cz
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 20:29
- Nahlásit
Rrrumstajnicky,
uz si kozi kozi kozi balite aj s ptakama? Uz mate cestovni horecky? Snad vam pocasi klapne.
birma
Krasny fotos, vam to s Adolfem moc sekne. Ja v pripade nouze sem schopna zvednout i mrsknout treba 55 kg psem, ale nosit bych to dlouhodobe nechtela.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 20:42
- Nahlásit
Maya
Me staci kdyz koukam na seznam kde pro cb, tabor a j.hradec sou uplne rozdilny predpovedi a ja su skoro presne uprostred tak snad to nemaj globalne pro celou cr, na pc to prozkoumam.
Psi po kolobrndovani tuhy. Muz taky, pac vokoun moc netaha tak musi muz zaprahnout sam sebe. Je to tu na kolobrndy supr, premyslim, mam si ji vzit na pecku at utaham ferinku a je schopna cvicit? Sou tam nejaky lesni cesty/polnacky?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:10
- Nahlásit
jo a umite hrat nekdo na kytaru? Berete? My mame s sebou, tak muzu vzit ja ale ja krome hospody u 7bernardynu nic neumim. Prece jen sem ty lekce mela jen dve
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:24
- Nahlásit
cernej caj
a umite hrat nekdo na kytaru? Berete? My mame s sebou, tak muzu vzit ja ale ja krome hospody u 7bernardynu nic neumim. Prece jen sem ty lekce mela jen
já sem hrávala tak před půl stoletím na tři akordy ted už umím tak maximálně zabékat
Si dělám květák na kedlubně...a mezi tim se snažim se dávat věci na hromadu co budem potřebovat..se mě to tu nějak kupí.
Jo a tatoj už zas začíná bejt dobře, již jsme se stihli poštěkat
sim vás kdo ste měl někdy něco s nohou a berle... dyž mám nemocnou bolavo nebo operovanou nohu tak když chodim pak už jen vo franzouský berly tak tu berly mám na který straně?
na tý straně tý nemocný nohy nebo zdravý?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:33
- Nahlásit
Fajka
Jo a tatoj už zas začíná bejt dobře, již jsme se stihli poštěkat
sim vás kdo ste měl někdy něco s nohou a berle..
Ja musela mit nejdriv vobe, s kolenem. A pak sem teda berlu par dni tahala v jedny ruce na strane, kde sem mela nemocnej hnat, jakoby ho suplovala, bo sem nemohla pokrcit. Kdyz o tom ale dumam, tak u kycle by to slo i naopak, ze by se vic podeprela ta zdrava strana, cimz padem by se odlehcilo ty nemocny? Mu na rehabkach nerekli?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:45
- Nahlásit
Fifi
sem teda berlu par dni tahala v jedny ruce na strane, kde sem mela nemocnej hnat, jakoby ho suplovala,
nooo přesně to si myslím já
Kdyz o tom ale dumam, tak u kycle by to slo i naopak, ze by se vic podeprela ta zdrava strana, cimz padem by se odlehcilo ty nemocny?
to tvrdí tata
a jsme se dost hlasitě přesvědčovali kdo že má prafdu
Mu na rehabkach nerekli
no von by měl furt ještě chodit vo dvou až do kontroly, ale už zkouší jak mu to pude s jednou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:49
- Nahlásit
Fajka
no von by měl furt ještě chodit vo dvou až do kontroly, ale už zkouší jak mu to pude s jednou
Tak ho sprdni za tohle a je to.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 21:52
- Nahlásit
Fifi
Tak ho sprdni za tohle a je to
no to sem udělala a sem nehodná céééra
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 22:02
- Nahlásit
Fajka
a sem nehodná céééra
jak jinak. Az mu ta jedna nekde klouzne, jedno v jaky ruce ji drzel, ho spucujou este na kontrole.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 22:03
- Nahlásit
Fajka
jsem ti našla tohle, jestli ti to pomůže, každopádně všude píšou nepoužívat jen jednu berli, protože se tím oddělají záda
■Nácvik chůze
•v chodítku – poskytuje klientovi větší stabilitu a jistotu
◦jako první vychází vždy operovaná dolní končetina
◦je nutné dbát na správné držení těla a provádění stejně dlouhých kroků
•francouzských berlích – používá se třídobá chůze
◦1. doba – obě berle současně vpřed a naklonit trup dopředu
◦2. doba – operovaná dolní končetina do úrovně berlí
◦3. doba – krok zdravou dolní končetinou mírně před berle
Pacient chodí pomocí berlí pouze s pokládáním operované končetiny, tedy se zátěží cca 10-15 kg. Toto je vhodné vyzkoušet na osobní váze – zatlačením operované končetiny. Za 6 týdnů po operaci proběhne kontrola včetně rentgenového ověření postavení komponent. Je-li vše v pořádku, povoluje lékař přechod na francouzské berle a postupné zvyšování zátěže operované končetiny až na 100 % váhy těla. Nejdříve staticky – při klidném stoji např. u umyvadla, poté postupně dynamicky během chůze za pomocí berlí. Další kontroly probíhají v odstupu 3 a 6 měsíců po operaci. Během této doby pacient absolvuje lázeňský rehabilitační pobyt, kde se naučí pod dozorem odborného personálu všechny potřebné úkony. Je zde zahrnuta jízda na rotopedu, cvičení v bazénu a eventuelně plavání.
•nácvik chůze po schodech
•do schodů – fyzioterapeut (sestra) stojí za nemocným
◦1. doba – jako první vychází zdravá dolní končetina
◦2. doba – následuje operovaná dolní končetina
◦3. doba – berle (mladší lidé a schopní nemocní mohou provádět druhou a třetí dobu současně)
•ze schodů – fyzioterapeut (sestra) stojí pod nemocným pro případ pádu
◦1. doba – obě berle současně vpřed
◦2. doba – operovaná dolní končetina do úrovně berlí
◦3. doba – zdravá dolní končetina
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 22:31
- Nahlásit
Fajka
Mrkni v maila, opakuji, pohledni v maila, nez zitra odfrcite.
Maya
každopádně všude píšou nepoužívat jen jednu berli, protože se tím oddělají záda
To je velka, veeelka pravda.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 22:53
- Nahlásit
Maya
ježíš díííík
nehodná cééra mu to de hned tisknout...
Fifi
Mrkni v maila, opakuji, pohledni v maila, nez zitra odfrcite.
f kterýho??? nemám nic ani na jednom
a myslíte páni Fifijová že se třá scuknem v těch Skřiváncích v neděli?
každopádně všude píšou nepoužívat jen jednu berli, protože se tím oddělají záda
ale pak když už se chodí vo francouzských tak bývá jen jedna ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 22:56
- Nahlásit
Fajka
Jaak nemas? U vobou, cos mi posilala to mas! Trpajzlici hnusny, to jdu znova teda zkusit poslat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:00
- Nahlásit
Fifi
Jaak nemas? U vobou, cos mi posilala to mas! Trpajzlici hnusny, to jdu znova teda zkusit poslat
fakt niic nedošlooo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:02
- Nahlásit
Fajka
Sem poslala vycuc znova teda, fujtajbly trpaslikovity.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:18
- Nahlásit
repláááj vodeslááán a já si du omejt tu barvu..asik budu černej po těch dvou hodinách co to mám na hlavě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:40
- Nahlásit
ty vogo mě to PC fakt nějak blbne..vidim že poslední příspěvek psala Fifijová a kliknu na foru a nic..vidím poslední příspěvek můj..to jsou mě věci :-/
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:47
- Nahlásit
Fajka
Krusta smyta? Afro hotovo?
ty vogo mě to PC fakt nějak blbne..vidim že poslední příspěvek psala Fifijová
Tak sis to asi nedala F5, protoze AZ ted pisu posledni prispevek. Si porovnej casy, v tech prispevkach.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2013 23:52
- Nahlásit
Fifi
Krusta smyta? Afro hotovo?
joooo sem hnědá až na zádech
sis to asi nedala F5, protoze AZ ted pisu posledni prispevek. Si porovnej casy, v tech prispevkach
mit právě ukazovalao že poslední příspěvek psala ňáká Fifijová 23:22 a pak na to kliknu a tam nyc..poslední já.... asi
už mám taky zavařenej pičítač potřebuje regenerovat asi...já du též...nemám připravenou ani čtvrtinu věcí...tak halt až ráno ted du.... su ká oooo brou noc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 07:28
- Nahlásit
a ja jedu dneska koupit novou cistoskvouci mikcu na pecku pac sem si starou nak probouchla cipem do dveri a pak ferina trhla ke kacene a u me se ozval jen takovej zvuk trhane mikiny vytrhla sem si kapsu, takze z obdelnika chybej 2 strany
Tak nic nezapomente hlavne doma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!
zabalený kozi i ptáci!! upíknutá buchta, můůůůsli podle KACHNY!!!, který jsou vynikající, jen teda když jsme vyrazili na večeři, neb doma nebylo nic , tak smolikof picoška zavřetá . tak byla k večeři lahev vynikajícího čilskýho červenýho a tortilaaaas čips. Moc dobrý a zachránilo to pesto z česneku medvědího, namazaný na chlebu s máslem je vynikající. ale jsem totál nevyspalá dneska se mnou asi moc zábavy nebude od pěti jsem vzhůru.
cernej caj
mam si ji vzit na pecku at utaham ferinku a je schopna cvicit? Sou tam nejaky lesni cesty/polnacky?
lesní cesta tam je, nevím jak je dlouhá ale a zda je pro kolobrndu, ale pokud se ti do auta vejde tak proč jí nevzít? maximálně jí nevyužiješ a je to.
neboooj, a impregnace připravena
Fajka
Jo a tatoj už zas začíná bejt dobře, již jsme se stihli poštěka
zabilas ho aspoň?
ně tý nemocný nohy nebo zdravý?
taky bych tipla u tý zdravý, ale zeptám se ti ségry, jo?
taky mám slušnou kupu a to to ještě není fšécko.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:47 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi + Mathea
BENÍTO MÁ BRÁCHU HELE
http://www.tulavalabka.sk/dorian.html
I popisem povahy jsou stejní
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:47
- Nahlásit
Rumštááááááááááájn,
cernej caj
cistoskvouci mikcu
nejlépe bílou a čtyřnohé osazenstvo tábora se ti postará o tlapičkový dekoooor )))))))))
bože bože musím balit a furt volaj lidi
Fifijová už má připravený světlušky a tlapičky bokem
a Ešusce sem tu její jednogulu trochu vylepčila
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:49
- Nahlásit
cernej caj
jo věci se bojim ale Kevini u za mnou couraj jak dva vocasové, ty se připomenou samy
PetraK
zabilas ho aspoň?
no zatím ne..ale jen kuli úctě k práci dochtorů..si řikám že by si pak řikali že se namáhali zbytečně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:57
- Nahlásit
koukám tady cestovní horečka na vrcholu
hlavně to tam všichni přežijte
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 09:05
- Nahlásit
Maya
no copak my, ale vostatní aby přežili
Fajka
ale jen kuli úctě k práci dochtorů..si řikám že by si pak řikali že se namáhali zbytečně
ajo!! to máš recht, to by byla věčná škoda
# Zasláno: 7 Kvě 2013 08:47
Citát - Nahlásit
Rumštááááááááááájn,
cernej caj
cistoskvouci mikcu
nejlépe bílou a čtyřnohé osazenstvo tábora se ti postará o tlapičkový dekoooor )))))))))
bože bože musím balit a furt volaj lidi
a Ešusce sem tu její jednogulu trochu vylepčila
héééj, to se těším teda
cernej caj
Fajka
cistoskvouci mikcu
nejlépe bílou a čtyřnohé osazenstvo tábora se ti postará o tlapičkový dekoooor
přesně tak
myslím, že to je marná investice
|