| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 09:43
- Nahlásit
PetraK
výborně topěj, opravdu hodně vytopěj
tak takový dobře topící bych potřebovala, ale já je budu mít v obýváku, tak to asi škoda, že je nemaj i v jiným dizajnu, nevím, tohle je asi dizajn spíš na tu chalupu, škoda, taky bych potřebovala něco co vyhřeje celej barák
Fajka
jestli mě má kdo ty půlmetrový polena udělat a jestli je zvládnu do těch kamen sama donýst
no já právě ty půlmetrový polena mám, jako dost na x let, blbý je že do klasických kachlových krbovek se nevejdou, koho by to napadlo že je dělaj tak mrňavý, že jo, mě teda ne takže by šlo akorát o to zmermomocnit někoho, kdo je přeřeže na půlku, jako taky se do toho nikdo nepohrne, proto váhám, jestli nevzít kamna litinový, tam se ty polena vejdou, ale zase ty kamna nejsou takový pěkný jako kachle, no je to dilema, něco pro mě takového nerozhodného člověka
s donáškou to mám teoreticky vyřešený, jestli to bude fungovat i v praxi, to teprve uvidím potom, ale v plánu mám používat tohle, vozím v tom na zahradě všechno, tak doufám, že půjdou i polena
http://www.nakupka.cz/vyrobek/vozik-keter-super-pr o-150l/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 09:52
- Nahlásit
fajka
Na stopu? Co? V kolik musim vstavat?
Prave sme v semilech. Jeli sme kolem odbocky na hrad pecku. Tyvole to je tak desne daleko
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 09:57
- Nahlásit
cernej caj
jééé vona nespí a žijéé
Na stopu? Co? V kolik musim vstavat
brzo děfčico brzo...ale ty vlastně ani nepudeš spát !
na hrad pecku. Tyvole to je tak desne daleko
ale je tam krááásně
užijte si výletění !
Maya
půlmetrový polena mám, jako dost na x let, blbý je že do klasických kachlových krbovek se nevejdou, koho by to napadlo že je dělaj tak mrňavý, že jo, mě teda ne takže by šlo akorát o to zmermomocnit někoho, kdo je přeřeže na půlku, jako taky
aháá tak to jooo
no je to dilema, něco pro mě takového nerozhodného člověka ajéje bejvám na tom podobně
ten vozík je super!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:08
- Nahlásit
Fajka
Proc bych mela spat? jojo, nadherny vehledy, skoda ze jen z okma. Mame za sebou 250km a zbejva 400... Ale dovca by tu byla supr
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:13
- Nahlásit
cernej caj
Proc bych mela spat
podle sebe soudim tebe...
dyž neřídím tak spim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:13
- Nahlásit
Fajka
.i vokno jsme mušeli votvírat
to bych tady radši snad ani nerozebírala
čokle
si piš!! teda vona ať si to píše
tak to počká
pevně v to doufám
vraždila bych, .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:18
- Nahlásit
Maya
hele pohledej, myslím, že je dělat i v kachlovým obalu - kamna Filakovo se to jmenuje. tetkon nemám vůbec čas to hledati.
cernej caj
Prave sme v semilech. Jeli sme kolem odbocky na hrad pecku.
Ježíííš vona už si to jede na zkoušku, jako to spaní!!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:19
- Nahlásit
Fajka
dyž neřídím tak spim
řekni radši kdy nespíš! ty spíš furt!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:20
- Nahlásit
PetraK
bych tady radši snad ani nerozebírala
no dyk sem to vokno taky nezrozebrala !
a du budu až se vrátím ...a to je nevim kdy
háááskýho víkenda velikonočního všem!
A všm přeju kurňa už to jaro !
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:21
- Nahlásit
PetraK
řekni radši kdy nespíš! ty spíš furt!
to nevidim todle...a vůbec kdo spí nic nezkazí !
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:24
- Nahlásit
ja ctu muzovi zenu a zivot a k tomu ho naviguju, pac on casto ani nevi, v jaky obci prave je. Kdyz bych usla, muzu se vzbudit v polsku (my si zkousime, jakej to bude ridicskej zahul az pojedem v tahu z trebone na pecku (to spat mozna budu, kdyz uz cestu muz dnes natrenoval
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:37
- Nahlásit
PetraK
kamna Filakovo se to jmenuje
díík, jdu hledat
cernej caj
Kdyz bych usla, muzu se vzbudit v polsku
jsem četla ušla jak píšeš bez háčků a čárku a teda kapku jsem se zamyslela co tím chtěl básník říci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Já vás normoš nestíhám ani číst...fakt, chytám se ,,na každé stránce trochu" pak v tom mám guláš a odpovídám už mimo Máme taky krb na půlmetrová polena a jestli je za x let nikdo neunese, tak se holt budou dělat menší...Rozhodně to má lepší řešení než obráceně
Navíc....s výrobou půlmetrového polena je míň práce alespoň u nás, protože dřevo lesáci dodávají v naštípaných ,,metrech" tzn.že strom nařežou na metrové kusy a ty štípnou podélně na 2 až 4ks (podle tloušťky stromu) no a my doma už motorovou pilou, říznem vždycky jen na polovinu. Do malých kamen (jak měla např. bába) se to muselo říznout minimálně 4x a ještě to dál rozštípat sekyrou na polínka.....práce jak na kostele a to nemluvím o tom, jak rychle to malé polínko v těch kamnech, pak blafne P.S. litinová jsou na výhřevnost lepší
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:55
- Nahlásit
hojt to sem se naucila zamlada s linuxem kde byly chybejici znakovy sady a kdo psal hacky tak z toho meli ostatni kulovy. Uz jedem smer praha, v semilech vyrizeno, dobrej chlapek v hudebninach
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:59
- Nahlásit
Proboha kam ta šalená osoba (cernej caj ) zase cestuje?! A v tomhle počasí?? nebo u vás v Čechách to není? Tady je někdy od noci vánice jako prase, je to mokré a odtává to, ale už navalilo skoro 5cm
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 11:01
- Nahlásit
cernej caj
Uz jedem smer praha - a dál? Na D1 je hromadná nehoda 16aut - je zavřená
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 11:05
- Nahlásit
worick
Tady napadlo pár cm v noci, ale teď žádná vánice není a ani jí tu nechceme.
Na D1 je hromadná nehoda 16aut - je zavřená
jj, na dálnici dneska radši moc nevjíždět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 11:13
- Nahlásit
no nejhorsi to bylo za svitavama, kolem 4te u nas zacal snehodest, tak to sme meli jeste dobry, v cechach zatazeno ale sucho. Za tu d1 dik, to zjistime kde to je zavreny a jestli se to neda objet... Nicmene v praglu budem tak za 2h, snad to vyklidi. Ale tak 16 aut, to je sila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 11:28
- Nahlásit
cernej caj
je to u Kamenice u Jihlavy ve směru na Brno, zavřený napůl by to mělo být až do odpoledne, prej asi do tří, tak třeba až pojedete zpátky, tak už to pojede, pak ještě říkaj v rádiu o nějaký nehodě na 25. km, ale nevím kterým směrem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 16:24
- Nahlásit
Mayaá furt váhám
Anču s výměníkem
http://www.kamna-konig.cz/eshop/krbova-kamna/novap ack/kamna-anna-1-s-vymenikem-dovoz-zadarmo--1.html
ale kdybych nemusela řešit peníze, tak bych si koupila božský romotop (se mi strašně líběj).
Anča má tu výhodu, že se dá snadno přestavit na bezvýměníkovou verzi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 16:37
- Nahlásit
Rumštaááájn
Včera jsem odeslala děti k babičce a dneska jsem ráno jela posuzovat. Napadly asi čtyři cenťáky bílýho lepkavýho svinstva. I dojela jsem k hospodě, kde máme takový vtipný kopeček. Vtipný zejména proto, že má v půli kanál, kterej nejde projet a nedá se přes něj přejet rychle. Dojela jsem asi do 4/5 kopečku a zjistila jsem, že dál to jaksi už asi nepůjde, a to ani pomalu, ani rychle, tak jsem si řekla, no nevadí zcouvám to dolů, pak se rozjedu, přeletim (absurdita celého plánu možná bude patrnější, když napíšu, že jsem jela tou slabší felicií, r. v. 1996), už když jsem sklouzala dolů mi bylo jasný, že to můj plán, získat rychlost má trhliny, dostala jsem se asi do půlky kopečka a opět potupně sjela dolu. Objela jsem to zadem.
No a abych si to ještě trošku okořenila, zapomněla jsem rozsvícený světla. Takže před cestou domů jsem ještě sháněla sličného chovatele, který by mi nastartoval přes kabely auto.
Ale!!! jsem doma jdu uklízet
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 19:26
- Nahlásit
kachna_
taky pěkný kamínka, já mám právě vybraný předběžně jedny kachlový romotop, jako dražší jsou, ale tak zase si říkám nekupuju je na rok, ale opět polena max 35 cm, tyhle tvoje tuším taky na větší nebudou, výměník určitě nechci
že má v půli kanál, kterej nejde projet
tak hlavně že to šlo objet u nás tady kousek vtipně jsou uprostřed kopce koleje, takže kolem se nesolí, taky občas tam člověk vidí pěkný historky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 20:05
- Nahlásit
Maya
tak hlavně že to šlo objet
no, to jo.
u nás tady kousek vtipně jsou uprostřed kopce koleje, takže kolem se nesolí
my jsme CHKO, takže u nás se solit nesmí, normálně se štěrkuje, ale když to do pár hodinek roztaje, tak ne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 21:08
- Nahlásit
další dobrá hláška koluje
Uz chapu, jak to mysleli Mayove s koncem sveta. Ze az skonci kalendar, bude porad prosinec.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 23:08
- Nahlásit
růmštájn vespolek
tento způsob jara zdá se mi poněkud nešťastný
Maya
Mayove s koncem sveta. Ze az skonci kalendar, bude porad prosinec.
néééééééééééééééé
cernej caj
masochystyckej úchyl seš! doufám, že jste dobře dojeli a neztratili se.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 19:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!!!
Právě jsem slyšela předpověď počasí. Myslim , že Mayové měli pravdu, konec kalendáře = konec světa = furt prosinec
FAJFKO, VLKU - je mi vás líto teda
Dneska mě Brtnik se Starým dost uštvali, vzhledem k pátečnímu maratonu, který jsem - když už jsme na chalupě byli- provozovala na zahradě, jsem byla krapítek hadicapovaná. A nechápu vůbec, jak mohl dneska fungovat Brnik, kterej chudera tlačil skorem kilometr na rudlu osumdesátikilový kamna a to hned dvakrát! A to vše za pouhou hodinu patnáct. Včera večer zemřel spánkem spravedlivých.
UŽ JE ČERNÝ KAFE DOMA, NEBO EŠČE BLOUDÍ EVROPOU?
kachna_
, dostala jsem se asi do půlky kopečka a opět potupně sjela dolu
já se vůbec nesměju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 21:03
- Nahlásit
kachna_
hlavne, ze si to nakonec prekonala a domu se dostala to je dulezity
Vero
po dnesku si myslim, ze masochisticti uchylove jsou ti, co jeli ten long ve slapkach, coz me z teto skupiny vylucuje a uprimne rikam, ze su stastna, ze sem na nem nebyla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 21:53
- Nahlásit
cernej caj
ty žiješ??
PetraK
chceš snad říct, že když ti přivezou kamna, tak je vyhoděj z auta a dělej si s nima co chceš??? ty co mám vybraný vážej asi 150 kg, to si mám na stěhování do baráku pozvat Goliáše nebo cooo?? kruci kruci, to bude koukám asi ještě nutný logisticky domyslet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2013 09:10
- Nahlásit
Maya
dneska mam spis pocit, ze umiram
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2013 09:43
- Nahlásit
Maya
no, mně je pán od Geise odještěrkoval před barák, ale kam nemohla ještěrka, tam nešel. často mají přepravní spol. napsáno "za první uzamykatelné dveře" apod.
|