| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 11:40 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
PetraK
Počitám že to bude mazací kejda
no to asi určitě jo, my kdysi kupovali na statku domáci tvaroh a byl taky kejdovitější než ten kupovaný, ale chuťově mńam mňam
já jen jsem si představovala, co asi zbyde z jogurtu, když se nechá to tekutý odtéct skrz tu plínu jak tam píšou, ale jelikož ani nevím, z čeho přesně se skládá jogurt, teda kromě mlíka tak nemám představu, budu si asi muset vygúglit i výrobu jogurtu
ale vypadá to zajímavě, takový jednoduchá výroba a nemuselo by to být špatný, mohli bysme to vyzkošet v létě se synovcem až u nás bude, on je takovej vědátor, to by se mu uričtě líbilo, jenže si dovedu představit ty jeho otázky k tomu a bez nastudování všeho bych byla za idiota
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 11:48
- Nahlásit
Maya
ale vypadá to zajímavě, takový jednoduchá výroba
přeee-sně. to se mi na tom líbí. maximálně to nevyjde. no.
bych byla za idiota
to budeš stejně a o to víc ho to bude bavit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 11:50
- Nahlásit
Vero
seš blbá jak ešuska
to zní jako dost nebezpečná diagnóza
e s ním někdy setkám (tím jogurtem)
ešče, žes tam moudře dodala s tim jogurtem
ale že mi ho dávno sežral a jen se bojí to přiznat!
tomu bych i věřila, muži nemívají pevnou nervovou soustavu. Zkus uspořádat dnes večer výslech - připrav si lampičku a hraj si na zlýho a hodnýho policajta, uvidíš co z něj vymáčkneš
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 11:56
- Nahlásit
KÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCHNO!! KACHNO HELE
Artritičtí pacienti mohou denně, 1/2 hod. před jídlem ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1malou lžičkou skořice.
Berou – li to pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida.
Tak jako nečekala bych úplně sasrak asi /i když co člověk ví, /, ale zkusit by se to dalo??? To mámě neublíží, když nic, ne? Může to bejt blbost, ale za zkoušku se nic nedá, si říkám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:02
- Nahlásit
PetraK
týjo, no přepošlu to, ale tohle mamča asi nedá, to myslim radši přežije artritidu
Hele, mně nejdou editovat příspěvky, jsem chtěla mallosovi smáznout tu hrubku, že tam má a ono nic.
Si tak říkám, ježiš ten kačík měl ale žízeň. Houby, vona pila tatarku
A vyhrála jsem květák, vařenej, celej, mňááááám. Děti že prej květák jako nebudou a daly si rejži s uho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
ale tohle mamča asi nedá,
no moje máma nemá ráda skořici, tak jí to snad ani říkat nebudu . Já mám ráda obé, tak to zkusím - je to i coby podpora imunity a hubnutí. taak se uvidí.
Houby, vona pila tatarku
A vyhrála jsem květák,
co to bylo za soutěž? kolo štěstí?
editování jdu zkusit, zda mi jde.
jde, vyzkoušeno na domácí i cizí fóře
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:10
- Nahlásit
kachna_
PetraK
mě jdou teda editovat jen moje příspěvky, cizí ne, jsem o něco ochuzena a nebo vy jste nepozorovaně povýšily do stavu moderátorského?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:13
- Nahlásit
Maya
já taky edituju jen sobě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:26
- Nahlásit
Jenom malý příspěveček k těm sýrům Když jsem byla děcko a bydleli jsme u báby, měla kravku. A pamatuju si, jak vždycky u kamen visel plátěný pytlík, kde se ,,nějak" mléko měnilo na tvaroh a do kýblu pod tím kapala syrovátka (tou se pak krmily prasata ) Babča už nežije a mamka si prd pamatuje, takže ,,fintu fň" celého procesu, mi už přesně nikdo nevysvětlí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:29
- Nahlásit
worick
ěla kravku. A pamatuju si, jak vždycky u kamen visel plátěný pytlík, kde se ,,nějak" mléko měnilo na tvaroh a do kýblu pod tím kapala syrovátka (tou se pak krmily prasata ) Babča už nežije a mamka si prd
já vím, že se takhle dělá z mlíka tvaroh, to umim, kyselý mlíko se pomalu ohřívá, až se zdrcuje, pak se to pleskne na cednik s plátnem a nechá se to okapat a simsalabim máme tvaroh. Zkusila jsem, dobrý to je. ovšem nejde to pochopitelně z ohavnýho krabicáka. To nejni mlíko. Tak si myslim, že tohle klapne taky a budu mít něco jako lučinu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:29
- Nahlásit
Našla jsem si recept na Velikonoční nádivku, že ji jednou teda vyzkouším upéct. U nás v kraji se to normálně vůbec nedělá. Nakoupila jsem igredience: vepřovou uzenou kotletu a plecko a pak už jen vajíčka, housky a bylinky. Máte někdo tip, co tam ještě dát, aby byla dobrá?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:33
- Nahlásit
worick
Máte někdo tip, co tam ještě dát
kopřivy, i když teda letos nevím kde bys je vzala
PetraK
já vím, že se takhle dělá z mlíka tvaroh,
jj, takhle nějak ho dělali jak jsme ho kupovali, ale podrobnosti jsem nikdy neviděla, dělali i máslo, to vůbec nevím jak, ale sýry ne, tak to je pro mě naprosto neznámá technologie
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:39
- Nahlásit
Maya
mě jdou teda editovat jen moje příspěvky,
já mallose upozorňovala na hrubku a chtěla jsem to smáznout. A prej že jako nenene.
co to bylo za soutěž? kolo štěstí?
oběd
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:41
- Nahlásit
Maya
i máslo, to vůbec nevím jak
to ví Brtnik!!!!!! k tomu stačí šlehačka a šlehač, když ho pověříš, aby Ti ušlehal šlehajdu a nedozoruješ ho, pustí se do toho s takovou vehemencí, že ti vyklopí máslo
kachna_
oběd
soutěžíte, kdo dneska vyhraje voběd, jo? a vo večeři taky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:52
- Nahlásit
PetraK
tomu stačí šlehačka a šlehač
a jooo, to máš pravdu, to mi připomněla jak babička vždycky říkala, že takhle jako děti dělali máslo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:59
- Nahlásit
PetraK
znáš? http://www.jerabina.xf.cz/histerickepokrmy.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:01 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
[imgs]https://lh4.googleusercontent.com/-jnYTmknSl KY/UBvZK_mx0cI/AAAAAAAAGuI/vGTFYKPtgts/s512/prikla d.JPG[/imgs]
nejde, tak zkusím klikací odkaz https://lh4.googleusercontent.com/-jnYTmknSlKY/UBv ZK_mx0cI/AAAAAAAAGuI/vGTFYKPtgts/s512/priklad.JPG
a eště jednou edit: tady je celá kniha http://www.ulozto.cz/xf2PU7u/odborny-kuchynsky-kal endar-1944-pdf
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:01
- Nahlásit
Rumštajn...přemejšlím jestli vás mám šanci někdy vůbec dočíst!!!
asi až v důchodu!
vůbec vás nestíhám ale dneska už konečně dorazim ty daně zejtra vodevzdám a pak se vožeru !!
vlastně v pátek to nejde to bych tu třicítku v sobotu asi nedala
mám tu poukázky na slevu v Brno koberce 15% a bambule hračky pro děti 15+20% nechcete to někdo?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:05
- Nahlásit
Chlebové placky
Rozdrť nebo umel obilí,zadělej vodou a můžeš osolit.Peč na rozpálených kamnech,rozpáleneém vymeteném ohništi,ale třeba i na klacku nebo roštu nad ohněm nebo na stěnách hliněné pece.Po chvíli obrať a dopeč.Jez nejlépe teplé.Studené lámej a máčej v mléce ,bílé kávě,polévce a pod.
Salát ze zelených bylinek
Zelené bylinky jako kopřiva, popenec obecný, kontryhel obecný, mochna husí, vikev, květy i lístky sedmikrásky a fialky, květy hluchavky, vrbka úzkolistá, plicník lékařský, jitrocel kopinatý, bedrník obecný, řeřicha polní, kerblík lesní, lebeda, různé druhy merlíků a natí, podobně jako u polévek, jemně nasekáme a zalijeme kyselým mlékem. Mléko můžeme ochutit například nasekanou mátou.
Pravěká polévka ze sbíraných bylinek
Do hrnce dáme nadrcené obilí, tak jak z pravěkých drtidel bývá, hrubší i menší částky pohromadě.Přidáme česnek, zelené byliny a rostliny s výraznou kořeněnou chutí jako mladé listy řebříčku obecného,řeřišnici luční, kokošku pastuší tobolku-(nať s nedozrálými semeny), listy nebo semena rdesna peprníku, který je však ve větším množství jedovatý a snad i křen. Omastíme máslem, rostlinými oleji ( nikoli olejem sojovým, slunečnicovým a podobně, které u nas v pravěku nebyly), tukem sebraným při vaření masa nebo dáme do polévky vařit kousky slaniny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:11
- Nahlásit
Maya
a, že takhle jako děti dělali máslo
no bať.
škoda jen, že já tehdy nepotřebovala máslo ale šlehajdu. dělala jsem štramberský uši , tam se máslo nehodí
znáš
neznáám, nastuduje
tak zkusím klikací odka
díík,
doma jsem taky našla jak vyrobit jabkovej ocet, říkala jsem, že zkusím a..... ztratila to. Ocet z rajčat by mohl bejt gůt do salátů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:12
- Nahlásit
Fajka
přemejšlím jestli vás mám šanci někdy vůbec dočís
lhát se nemá, neřikej, že přemejšlíš
ale dočíst bys nás měla, tlučem tu máslo, a trčej nám tu tatínci, díky černýmu kafi
a bambule hračky pro děti 15+20% nechcete to někdo?
kachna??? asi ???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:13
- Nahlásit
Koukám že Janii tatka už skáče přes kaluže
to je dobře !
Já letím za tatou, tak pak podám info večíír...
a neřešte tu jídlo dyž mám strašnéééj hláááát to je jak naschvál
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:15
- Nahlásit
PetraK
lhát se nemá, neřikej, že přemejšlíš
no taky sem ze sebe fšoku to je fakt! mám spocenou mozkovou buňku
dočíst bys nás měla, tlučem tu máslo, a trčej nám tu tatínci, díky černýmu kafi
ste si šlehly boco ?
a du...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:19
- Nahlásit
Růůůůůmštááááájn....
Fajkama pravdu, dočítat vás je děs....
PetraK
esli máš ráda sejra podobnýho tvarůžkům, tak tohle je výborný...URL
vyzkoušeno a chutná moc....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 14:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
mám spocenou mozkovou buňku
aspoň jí je teplo, narozdíl od nás
ste si šlehly boco ?
my ne, to kafe!
vlk
ráda sejra podobnýho tvarůžkům, tak tohle je výborný..
mám!! díky za tipa
a- neprosmrdí mi to byt?
héééj, vlku díky za ten odkaz tam jsou super recepty na pohanku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 15:01
- Nahlásit
PetraK
kachna??? asi ???
nepůjdu do hračkářství jenom proto, že tam je sleva
Dneska Michal jede stavebnici kompatibilní s legem a pak máme na nějakou dobu myslím trochu spořivé období.
ale, kdo by odolal:
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 15:09
- Nahlásit
Už máme letiště, malej domeček, lego dodávku a farmu s koněm.
Kdybyste měl někdo tip, jak udržet lego na prostoru max 2x1m, uvítám, páč ho máme všude.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 15:14
- Nahlásit
kachna_
a to ještě teda koukám nemáte policejní stanice, jichž je několik druhů a jedna i se psama
lego na malém prostoru udržíš tak, že tam pustíš mladšího sourozence, ten to rozebere a pak se to nahází do krabice
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 15:15
- Nahlásit
teď mě teda na netu rozsekalo tohle, ještě že už jdu za chvíli domů
Od neděle přecházíme na letní čas.
Alespoň budeme moci déle sáňkovat!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 15:25
- Nahlásit
Maya
am pustíš mladšího sourozence, ten to rozebere a pak se to nahází do krabice
no ale to ten starší hrozně řve!!! Policie mě moc nebere. No jo, ještě vlastně máme požárníka, ale bez auta, to vloni nepřežilo mojí jízdu. Já koneckonců taky málem ne
Od neděle přecházíme na letní čas.
Alespoň budeme moci déle sáňkovat!
|