| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:20
- Nahlásit
MayaVeroPetraK
jojo, ja myslim taky ze by to slo. Dyt zavislos na cukru je jako kazda jina a kdyz ji clovek odboura, tak ten cukr pro mozek opravdu by mohl stacit ovoce, med, atd. Je to vsechno o zvyku hlavne
jenze ono je spis dulezity zacit pomlau, jakoze si zkusim jednou tydne odeprit zakusek, pak si zkusim dat jen jednu tycinku sladkou na vylete a misto druhe treba to jablko a clovek za pul roku treba zjisti, ze to fakt nepotrebuje ve forme tatranky, ale ze dne na den prestat tatrankovat je tak na deprezi a sezrani baleni tatranek na uhaseni depreze a clovek asi musi uz byt opravdu v tom stadiu, ze opravdu chce... pac ac doma 10 kilo jablek a jednu kofilu, laka me kofila samozrejme jabka vemu zavdek az kdyz je po ni
jojo, ti odtucneny jogurty sou hnus a s jogurtem to taky moc nesouvisi.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:21
- Nahlásit
Maya
mozek ošálíš, ale chuťový buňky ne
tak to jo, to je přesně vyjádřeno
ale myslím, že když se ošálí mozek, tak by chuť mohla vůlí jít. já teda zvládnu nejíst čokoládu, když mám mozek plnej lecitinu. Ale jak nemám..... A třeba zákusky nemusím, když nechci, vůbec, páč je v nich "jen" cukr...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:23
- Nahlásit
Maya
já to vím, že sladkosti nenahradíš ničím adekvátním
no hele nemyslím si, že nejde nahradit buchta z bilý mouky/cukru tou z pohanky/medu, do který nasypu mandle, oříšky. Nevidím tam velkej rozdíl. Stejně jako mezi těma müsli tyčinkama. Obojí JE sladký a obojí je dobrý a není to sajrajtózně chemický.. Když se do toho pustí i Brtnik, milovník všeho sladkýho, kterej žral čekuládu, Tofiffe, Snikrs a podobný věci po tunách - a nestěžuje si, řekla bych, že se do nahradit dá.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:23
- Nahlásit
cernej caj
enze ono je spis dulezity zacit pomlau,
jo, hodně pomalu a hodně se chválit, klikrem klikat za pidikrůčky ... no taky bych se do toho měla pomalu dát. Jenže když mě nic zas tak extra netlačí a ta vyhlídka, že v budoucnu začne, když se teď neumravním, není holt tak silná. Kdybych měla před sebou blbej krevní test nebo nedopla kalhoty, bé to takový silnější motiv, ach jooooo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:25
- Nahlásit
cernej caj
, ale ze dne na den prestat tatrankovat je tak na deprezi a sezrani baleni tatranek na uhaseni deprez
jabka vemu zavdek az kdyz je po ni
ono je to taky o tom, že je s tím víc práce, kofilu vezmeš a vyndáš z balíčku a sežereš -a..... hned nemáš nic. |Jenže, když vezmeš jablko, nakrájíš ho, přikrájíš k němu banán, oloupeš pomeranč, nebo mandošku, naporcuješ, a zaliješ to šťávou z trošky citronu a medu - je s tím pravda voser, je, ale věř, že to chutná naprosto bombasticky a hlavně vydrží ti to na mnohem dýl, než ta kofila.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:28
- Nahlásit
PetraK
chutná naprosto bombasticky a hlavně vydrží ti to na mnohem dýl, než ta kofila.
ale neni v tom lecitin
ale rozumím ti a v zásadě souhlasím.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:30
- Nahlásit
Vero
nebo nedopla kalhoty,
no bud rada, pac ja sice dopnu, ale nejak sakra natesno, najednou nejsou volnejsi a premyslim, ze bych snad mela zacit s nejakym hejbanim... ale jakym zas aby to melo vliv na zmenseni pozadi a ne jen na zvysovani kondicky se stejne velkym zadkem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:48
- Nahlásit
Vero
ale neni v tom lecitin
a co? potřebuje ho někdo? ne!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 11:54 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
a co? potřebuje ho někdo? ne
kůůůš, bez něho bych měla depku, chytrá ale dá se získat i jinde než v čekuládě, to jo. v deficitu sežeru i samotnou sezamovou pastu
cernej caj
a ne jen na zvysovani kondicky se stejne velkym zadkem
nepatříš ke šťastnejm, co hubnou rovnoměrně? tak pak jedině asi konkrétní cviky na ty který partie?
edit- hele dyť chodíš do posilky, nepsalas? to bych potřebovala hnedle taky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:03
- Nahlásit
ten lecitin je vlastne pro mozek, ale mozek pozna kdyz v necem ho ma a v necem ne? nebo sem vas nepochopila
Vero
nepatříš ke šťastnejm, co hubnou rovnoměrně? pokud hubnu rovnomerne, pak to musi znamenat, ze sem rovnomerne pribrala ale vsimla sem si jen na tech kalhotech zatim
jojo, chodim jednou tydne, jenze chozenim do posilovny se nezhubne, nicmene muzes chodit se mnou, ale ja chodim v utery od 16.00, ale kdybys chtela, muzem se nekdy domluvit spolu, o vikendu treba su casove flexibilnejsi...
uz mam v planu koupit zabijak cuka a geka co psala fifi, ale blby, ze boky, na kterych moc neni asi zadnej sval budou orisek teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:03
- Nahlásit
Vero
kůůůš, bez něho bych měla depku, chytr
měly naše bábrdle lecitýn?
se ptám,páč nevim. určo se to dá sebrat i jinde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:17
- Nahlásit
PetraK
neni ve vejcach? (ty miluju, tech bych zezrala kastrol klidne radsi nez kofilu ale kvuli tomu cholesterolu ze prej je nesmim tak ja nevim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:18
- Nahlásit
PetraK
Obojí JE sladký a obojí je dobrý
to je právě ten tvůj špatnej předpoklad, hlavně to co se týká toho co je dobrý
za tímhle já si prostě stojím, že sladkosti typu sušenka, čokoláda ničím adekvátním nenahradíš, hlavně u takového člověka jako já, kterému ty náhražky typu ovoce, zelenina, ořechy, med nechutnají, nahradíš rafinovaný cukr jiným druhem cukru, ale chutě ti zůstanou a těch se zbavíš jedině vůlí dlouhodobě abstinovat a pak už je jen otázka, jestli snižovat dávku postupně a nebo to utnou najednou, oboje má svoje pro a proti, ale já se zatím nedokážu vybičovat ani k jednomu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:38
- Nahlásit
Maya
y náhražky typu ovoce, zelenina, ořechy, med nechutnají,
no tak to nemusí být výše jmenovaný, ale prostě si uklohníš něco zdravýho sama a věř, fakt věř, že rozdíl mezi bábfkou slazenou medem a cukrem nepoznáš.
hale, když zvládá vzdát se sladkostí docela úspěšně Růžofka, dá to naprosto, naprosto každej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:48
- Nahlásit
PetraK
když zvládá vzdát se sladkostí docela úspěšně Růžofka
tak to je dobra teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:54
- Nahlásit
PetraK
bábofky nejím, tak to nevím, ale rozhodně poznáš rozdíl mezi tatrankou/čokoládou/jinou kupovanou sušenkou a čímkoliv dalším byť by to byla sebelepší náhražka
já taky neříkám, že to nejde se vzdát sladkostí, určitě jde, jako se jde vzdát jinejch dalších věcí, jen říkám, že pro většinu lidí to není nijak jednoduchý a nefunguje to tak jak říkáš, že prostě jedno nahradíš jiným a pohoda
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 12:57
- Nahlásit
PetraK
měly naše bábrdle lecitýn?
no jasně že jo. a měly ho víc než my s prefabrikovanýma potravinama. to je jasná věc, že je i jinde. já to píšu, že je dobrý cíleně hledat u čéka, co chce nahrazovat čekuládu.
dyž zvládá vzdát se sladkostí docela úspěšně Růžofka,
A zvládla bys vzdát se masa a státi se vegetariánkou? kdyby to bylo ku prospěchu?
Jkao věřím, že jo - ale tou vůlí holt, ne jen tím, že náhrada bude plnohodnotná.
cernej caj
ale mozek pozna kdyz v necem ho ma a v necem ne?
no víš co, můj asi jo... jinou souvislost s mou posedlostí určitým směrem jsem nevypátrala ale bezpochyby, nemusí to tak mít každej. ale chutě jsou myslím si zčásti podložený i potřebama toho konkrétního organismu.. i když se to určitě těžko odlišuje prostě od mlsnosti.
chozenim do posilovny se nezhubne,
ale vyformuje... což bych u štíhlejch lidí považovala za potřebnější aji....
a nejsou ti kalhoty těsněji, protože máš víc svalů? známá takhle se po létě těšila, jak zhubla, pořád na kole, při sportu, a pak zjistila, že kalhoty jsou jí těsný, protože těmi svaly nabyla...
Jestli se někdy odhodlám, že bych s posilkou začla, tak se u tebe přihlásím, páč bych měla vyřešenej jeden bod, že nemám s kým.
cuka a geka
a to co je??? to mi ušlo.
Maya
já se zatím nedokážu vybičovat ani k jednomu
já se zatím bičovat ani nezačla jen tak mírně reguluju... a bičování vodkládám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:08
- Nahlásit
Vero
a jak jako poznám, že mám nedostatek lecitýnu?
zejtra jdu k upírum, to už jsem se vybičovala, takže pak uvidím čeho mám nedostatek a co mi přebejvá
ale pochybuju, že mi budou zkoumat lecitýn
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:11
- Nahlásit
Maya
že pro většinu lidí to není nijak jednoduchý
tak to jasně, že jednoduchý to není, to ani náhodou, ale není to o tom, že to nejde. Můžu říct, že nejde, abych se v mým věku stala kosmonautem (což bych ostatně jen velmi nerada ), ale stavět se k tomu takhle, jak to bereš, tak je jasný,že to moc nadějí na úspěch nemá. Musít věci postavit vždycky jinak. Ne aby stály na já musím, ale na já chci, a to opravdu jde. Když si ráno s hrdostí na sebe řekneš, že dneska nesežereš po návratu domů deset deka šunky, páč jsi hladová (což jsem hladová jak vlk vždycky a zase závislá na slanejch věcech), ale místo toho, si ven se psem vezmeš dvě jábloka (dobrý nějaký, aby stály za hřích) a uděláš to,tak krom pocitu hrdobce věř, že ty jábloka chutnaj ešče líp než nadpozemsky a druhej den to uděláš klíďo zas, páč víš, že už jsi to jednou dokázala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:25
- Nahlásit
PetraK
to je vidět, že my jsme nebe a dudy, já sežrat jabko místo něčeho, tak teda hrdost žádná, spíš nasranost a nakonec bych šla a sežrala i to původní, na mě platí jedině bič a nemít ty věci vůbec doma, bohužel je vždycky dotáhne někdo jinej
jo a že se k tomu stavím tak negativisticky, tak to jo, já jsem založením pesimista a katastrofista, co nadělám
naštěstí z toho jídla zas až takovou depku nemá, zdravá výživa mě nebere a sušit celý život hubu, abych měla o pár kilo míň, to mi taky připadá jako proti přírodě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:27
- Nahlásit
Vero
že je i jinde. já to píšu, že je dobrý cíleně hledat u čéka, co chce nahrazovat čekuládu.
jo táák, to jo. určitě se vyplatí hledat
A zvládla bys vzdát se masa a státi se vegetariánkou?
hele před rokem jsem musela ze života vykopat většinu věcí, kterejma si člověk zpříjemňuje život od kafe, přes různý serepetičky, alkehůl, to pečivo, mléčný výrobky............. moc mi toho nezvostalo. Sejmulo mě to dost slušně, ale pak prostě co naděláš? Nic tak jsem jela dál - bez vidiny toho, že se to otočí tak jak se mi to otočilo. Ts, když jsem dokázala seknout s cigárama, tak to prostě vím, že to jde.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:28
- Nahlásit
Maya
pochybuju, že mi budou zkoumat lecitýn
to není látka v krvi...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lecitin
no a nedostatek poznáš na nervech a psýše...
"Problém" s lecitýnem je, že dneska je nejvíc v těch umělejch výrobcích. Ale třeba když se najím ořechů nebo sezamu, tak ta chuť na tyhle věci mám výrazně menší a placebo to není, páč jsem to tak měla dřív, než jsem našla tu souvislot s lecitýnem...Třá u mě je možný odpírat si čekuládu jenom s pomocí lecitýnovejch bomb jinou cestou.
cernej caj
jo, ve vajcách je taky... ale cholesterůl taky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:28
- Nahlásit
Maya
čeho mám nedostatek
tak to víme naprosto přesně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:34
- Nahlásit
Maya
, co nadělám
zkusit to po kouskách právě změnit. A to tím, že si nebudu říkat, že to nejde, že to nedokážu,, ale....... že zkusím, jeslti bych to nááhodou čirou aspoň z ČÁSTI, nedokázala. A pak se mám za co pochválit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:43
- Nahlásit
PetraK
no jo, hlavně ten nedostatek úcty ke zdravé výživě a vůbec tý celkový šaškárně zvané zdravý životní styl
Vero
no z toho článku jsem teda vůbec nepochopila, jak to poznám na nervech a tak, akorát jsem pochopila, že když pečivo a vejce jím dost často, tak asi nedostatek mít nebudu?
jako proti žravosti a chuti na sladký prej super zabíral ten sprej co se stříkal na jazyk, byla na to reklama v telce, umrtvilo to chuťový buňky, pak to bohužel zakázali, jsem to ani nestihla vyzkoušet
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:50
- Nahlásit
Maya
jako proti žravosti a chuti na sladký prej super zabíral ten sprej co se stříkal na jazyk, byla na to reklama v telce, umrtvilo to chuťový buňky, pak to bohužel zakázali, jsem to ani nestihla vyzkoušet
typická lidská vlastnost - chtít něčeho dosáhnout nejlépe zadarmo, hned a bez vlastního úsilí . Jéénže takhle to nefunguje, neboli - pak ta cena, která se za to zaplatí ne neúměrná
pardon za trochu toho rozumování
ke zdravé výživě a vůbec tý celkový šaškárně zvané zdravý životní
hm, no já to neberu jako zdravou výživu, nebo šaškárnu, já si chci minimalizovat humáč co budu do sebe vědomě dávat. To neznamená, že si tu tyčinku/sušenku taky nedám , ale páč už to je dneska samý svinstvo a není to jen o tom cukru, ale o celý chemický továrně, tak tu prostě já žrát nechci .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:50
- Nahlásit
PetraK
já vím, jak to myslíš, ale u mě to takhle prostě fakt nefunguje, myslím, že za svůj život mám ozkoušeno dost, jak už jsem psala, na mě funguje jen bič, nemít to doma, nemít na to čas a možná až budu na smrtelný posteli, tak pak se k tomu přidá ještě ta silná motivace
jo ta motivace je asi nejdůležitější, pak už si člověk způsob najde ať už jde o pochvalu nebo bič
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:53
- Nahlásit
PetraK
chtít něčeho dosáhnout nejlépe zadarmo
ale ono to fakt fungovalo, mám od více známých, před jídlem se to stříklo na jazyk a ono to umrtvilo chuťový buńky na sladký, pak prej když jsi něco takovýho jedla, tak jsi o tom ani nevěděla, takže ti to nechutnalo, taks to nejedla, myslím, že na to přechodný období odvykání od cukru super věc, asi jako champix u kouření, ale no to hned zakázali, proč asi? Kdo by jim pak kupoval ty sušenky, kdyby to všechni přestali žrát? (konspirační teorie, to je moje )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:54 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maya
en nedostatek úcty ke zdravé výživě a vůbec tý celkový šaškárně zvané zdravý životní styl
tak bez toho nemá cenu zkoušet něco měnit, to prostě nejde
připomíná mi to známýho, co se vždycky ježil- snad si nemyslíte, že nějakou životosprávou změníte záměry Boží?! no a pak se zjistilo, jak se mu vyplatil alkoholismus, bez něj by býval tuhej s trombózou
čék by měl mít myslím si z té výživy i nějaký potěšení, chutnat a být rád, že zdravě jí a dělá si dobře, pokud by to byl jen bič, tak si možná víc uškodí na duši než v něčem pomůže, a taky mu to nepůjde.
Maya
no z toho článku jsem teda vůbec nepochopila, jak to poznám na nervech a ta
to jen wikipedie, co to lecitýn je, kdyby tě to zajímalo, tak musíš pohledat nějaký zdroje o té šaškárně zdravé výživě.
někde jsem četla, že dnešní čék má nějak 10% (? prostě málo) lecitýnu oproti předkům a je to špatně, má to vliv na buňky atd atd atd, ale to je ta šaškárna co tě nebavčí , a kromě toho to půdobí protidepresívně, proti nervům, stresu atd., a tuto funkci já fakt na sobě prostě cítím, moje tělo asi ¨ten nedostatek cítí, tak každej jsme jinej. A já nejím ty vejce.
prej co se stříkal na jazyk, byla na to reklama v telce
ty volééééé D to mi ušlo, a stejně bych teda do toho nešla hustýýýý
Edit- Kdo by jim pak kupoval ty sušenky, kdyby to všechni přestali žrát? (konspirační teorie
No, na tom možná něco bude, že to ve skutečnosti nebylo skrze škodlivost ale stejně já takový věci ne-e..... (co kdybych ztratila chuť na sladký navždy????!! hrůůůůza )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2013 13:54
- Nahlásit
Maya
ale u mě to takhle prostě fakt nefunguje,
taky jsem si to tak myslela. věř, že je to fakt - ač naeuvěřitelný - jen o tom pootočení věcí v makovici a motivaci.
|