| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 11:38 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
no vsak krem na boty
atáááák
o je potreba, kdyz mas takovy vystavni kousky, ne?
se přiznám ku snobství teda, páč na své výstavní kousky si kupuju spešl krémy
nicméně některý věci mě tam zaujaly - když se mi podařilo se probít přes gule k něčemu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 11:42
- Nahlásit
worick
to máš pravdu s tou kopřivou, neb ona čistí kref a pomáhá rozpouštět různý usazeniny. Vůbec bych doporučovala v tuhle dobu si naordinovat čistící kůru z různejch bylinek, doporučuju používat samostatně - ne ve směsi a střídat je.
jen tu kopřivu nevyhazovat a posléze rozsekanou psékům do žrádla přidati
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 11:48
- Nahlásit
ad ty kopřivy - kdo jest statečný může zkusit Brtnikův vyzkoušený recept. To se vezmou nějaký pevný rukavice, aby tím ty kopřivy neprošly, uškubne se jich pár a .......... tetkon přijde to nejhorší - rozmatlaj se po tom postiženým místě...... člověk dělá jako že niiiic , a čeká kdy se zblázní - nezblázní se, alébrž kapek v postiženém místě opuchne, nicméně to opravdu posléze pomáhá a ta bolest je menší - vyzkoušeno i na mé maličkosti. A když to vydržim já, vydrží to každej
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 11:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
PetraK
tak já u pletí v zahradě mám ruce popř. nohy, poprlené od kopřiv každou chvíli, tak doufám, že budu zdravá jako řípa...nafurt Přiznám se, že když jdu klukům trhat do jídla, rukavice si z lenosti ani neberu a pak mně příšerně svědí ruce i tři dny a skleróza marně přemýšlím, kde jsem k něčemu takovému přišla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 11:55
- Nahlásit
worick
koprivy uz ted? neni na ne brzo?
PetraK
tak to je jasny, ze mas asi spesl krem, ale kdyby ti nahodou dosel v sobotu vecer, mas dobrou prvni pomoc
Brtnikův vyzkoušený recept ne diky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:01
- Nahlásit
cernej caj
koprivy uz ted? neni na ne brzo? - je, ale pár dní tepla a jsou venku
Brtnikův vyzkoušený recept - ne diky - srabe Bolí tě koleno? Bolí! Tak už to tam matlej Dobrá, tak za měsíc, až vylezou...ke dvanácti měsíčkům pro ně nemusíš
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:09
- Nahlásit
worick
PetraK
Brtnikův vyzkoušený recept
Bolí tě koleno? Bolí! Tak už to tam matlej
Děvčata, já to tedy až roztaje metr sněhu až se zazelená a vyraší kopřivy (odhaduju tak za dva měsíce ) vyzkouším ale to vám řikám ! Jak umřu máte mě nasvědomí !!!
Essi se tak za ty dva měsíce vodmlčím a nebudu, tak mě umotejte aspoň věnec na hrob
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
worick
Přiznám se, že když jdu klukům trhat do jídla, rukavice si z lenosti ani neberu
tjo, tak to já su dámička , já to vydržím takhle šíleně masochisticky na to jedno místo, ale tak jako ty to nedám . ale zase to chce fakt trochu silou do tý kůže rozmatlat a svědivost pak ovšem vydrží skorem celý týden
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:10
- Nahlásit
worick
tak to mam stesti, ze na dvore se o volne rostouci plevel nestarame, takze moje trimetrovy bezkonkurencni koprivy maj jednuvyhodu... vydrzi dlouho kdyz je trham po jedne (ja stejne v lete prolezu kdejakym krovim, takze na koprivnaty obklady i kdyz nedobrovolny su celkem zvykla (blby je, ze pootoceny cesce asi nepomuze kopriva ale zkusit to muzu, asi ji to zpet nevrati, ale treba to bude min bolet az bude drit kost o kost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:14
- Nahlásit
cernej caj
ale kdyby ti nahodou dosel v sobotu vecer, mas dobrou prvni pomoc
: a to je pravda, přece nepůjdu s nenablejskanejma
e diky
není to tak strašlivý, fakt ne. Já jsem poserón a vydržím to.
worick
Dobrá, tak za měsíc, až vylezou.
jen ať jim nechá trochu sluníčka - budou silnější
Fajka
Jak umřu máte mě nasvědomí !!!
nehumřeš. Já jsem tu taky furt. a nejsem nesmrtelná teta
umotejte aspoň věnec
z jedlových větví, já vím
cernej caj
takze moje trimetrovy bezkonkurencni koprivy maj jednuvyhodu..
to ne, ty jsou na prt už, potřebuješ ty mladý, čerstvě vyrostlý, jsou plný všeho, ty starý jsou vyžilý a jen děsně pálej. Já mám místo, kde si kopřivy furt přisekávám a mám tím pádem pořád zásobu mladejch.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:18
- Nahlásit
PetraK
aha, a stara kopriva je stara po jak dlouhy dobe?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:28
- Nahlásit
cernej caj
aha, a stara kopriva je stara po jak dlouhy dobe?
eeeh, to já takhle neumím říct po jak dllouhý době , ty vysoký vůbec nebrat. Nejlepší jsou pochopitelně ty na jaře, mlaďounký, čerstvě vylezlý (ty je supr si nasušit- berou se jen ty vršky, ty první dvoulístky), já to vždycky otrhám a pak nenechám vykvést, prostě poseču a voni vylezou nový. Jak jsou tam květy je to na nic.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:35
- Nahlásit
cernej caj
Když jsou tmavě zelený řekla bych, mladý jsou světlejší a taky ne tak tuhý listy, můžeš lísteček ochutnat, já se jich něco jako dítě najedla.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 12:39
- Nahlásit
Maya
můžeš lísteček ochutnat
ochutnat???
počki - když se to nespaří, je to na jídlo jedovatý, víš to?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 13:17
- Nahlásit
PetraK
když se to nespaří, je to na jídlo jedovatý, víš to? vazne?
Maya
já se jich něco jako dítě najedla.
nerikej, zes jedla koprivy
vim ze deti ji ruzny veci, jeleni luj, olizujou zdi a tak, ale koprivu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 13:47
- Nahlásit
cernej caj
aha, a stara kopriva je stara po jak dlouhy dobe? - do kvetení, květy nebrat, je v nich jed podobný kyanidu.
PetraK
né, to ne, nejsou syrové jedovaté, jen to přes to pálení asi málokdo dá Jedovaté jsou jen květy a tuším i semena Proto se i zvířectvu, chodí sekat jen do květu.
Maya
mladý jsou světlejší a taky ne tak tuhý listy, můžeš lísteček ochutnat, já se jich něco jako dítě najedla - jak najedla syrových kopřiv? Kurňa si masochistka, či co??
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:09
- Nahlásit
Zaznamenávám, že Ešuska všude vidí gule z koňa, Fajfka má pruhatýho transvestita a navíc buldozéra (??!! ), Mája se tranformovala a v dětství byla koza áááá, co mi ušlo?
holky, čtu, že ta pohanka se nesmí vařit, aby se nezničily látky. to jako fakt? nebé to tuhý? (nemyslím teď instatntí kaši.)
cernej caj
dělala jsem nasladko s kakaem a nakonec jsem neodolala a dala samotnou, jen špetku soli a máslo. ta chuť mě prostě fascinovala mám ráda kaši rejžovou i ovesnou, toto je něco úplně jinýho.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:39
- Nahlásit
cernej caj
vazne
no jo, proč myslíš, že má v sobě to štípavý? Je to jed. Proto se to spařuje, když se to má jíst - pochopitelně i kvůli tomu štípání
worick
nejsou syrové jedovaté,
jsou, píšou v moudrejch knihách. fakt
b]Vero[/b]
co mi ušlo?
ušlo včera perdelicím prej - psala Fifi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:39
- Nahlásit
Vero
Ešuska všude vidí gule z koňa, Fajfka má pruhatýho transvestita
Mája se tranformovala a v dětství byla koza
vona je to koza i teď
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:41
- Nahlásit
kachna_
vona je to koza i teď
přežil papous? nebo jí domácí nebere?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:43
- Nahlásit
PetraKto je ten, co nepřežil (a jinýho jsem neměla odvahu zkusit), ale já jsem kvůlivá gerdě (porouchalo se nám auto) v Lahovicích u mamči a tam jinou fotku nemám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:45
- Nahlásit
PetraK
ale jinak tohle přežil, já myslim, že fakt chyba byla v tom, že v noci usnul a spadnul, kdybych ho zavírala, tak ho ještě máme.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:48
- Nahlásit
Ježííš, tak jak koukám, tak já bylinkama nedotčená tady budu muset ještě poučovat :
Takže - ano, kopřiva se dá jíst syrová a není jedovatá, jako děti jsme je na jaře jedli běžně, jsou moc dobrý a jelikož jsem tu furt... a ano, může jí jíst i nemasochista neb listy mladé kopřivy tolik nepálí, víc pálí stonek a a když už někomu vadí ta trocha pálení, tak stačí je pomačkat přes tričko
No a abyste neřekli, tak nějaký citát, ale určitě se toho dá na webu najít víc
Kopřiva se dá jíst dokonce i syrová, je třeba ji však najemno nasekat nebo pomačkat válečkem na nudle, aby se zneškodnily žahavé chloupky. Syrové kopřivy přidáváme například do pomazánek.
Listy z mladých rostlin můžeme použít do salátů - sliny neutralizují žahavost, takže si nepopálíme jazyk
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:54
- Nahlásit
tak já teda navrhuju ... na Pecce Fajfku přivázat k fotbalový brance a vyléčit ji kopřivama ze všech neduhůůůůů
a zas jdu, nebo u tý branky skončim já
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:55
- Nahlásit
kachna_
ale jinak tohle přežil, já myslim, že fakt chyba byla v tom, že v noci usnul a spadnul, kdybych ho zavírala, tak ho ještě máme.
ajoo, tos vlastně psala.
Maya
Ježííš, tak jak koukám, tak já bylinkama nedotčená tady budu muset ještě poučovat
čoooveče - tak já číhnu do tý knihy a případně jim napíšu, že kecaj
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:56
- Nahlásit
Janiii
a zas jdu
nechoď. včera jsem ti sem hodila ty olejíky, hledej šmudlo.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 14:59
- Nahlásit
PetraK
našla jsem, zkopírovala jsem, uložila jsem! a díííííkuju
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 15:04
- Nahlásit
rumštajn až na věky.....
...včera večír mi náhle umřel internet, nejspíš vlivem silného fučení co se prohání kol chalupy.... před chvílí se mi zas konečně rozběhal.....
Vše proštudováno, některý éteráky doma mám, něco tedy přikúpim, na ten magnetickej návlek se poptám ortopéda esli ho třá nemůže napsat, aby eventuelně něco doplatila pojišťovna a až vylezou kopřivy, tak se jima sešlehám do bezvědomí a až se proberu, tak bych měla podle váš fšech bejt zdravá......
kastrólek pečlivě umyt čímž se prohloubilo mé citové pouto k němu.....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 15:07
- Nahlásit
vlk
magnetickej návlek
mamče nějakou magnetoterapii psal, takže zjistila, že jí to vůbec nefunguje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 15:07
- Nahlásit
Janiii
našla jsem, zkopírovala jsem, uložila jsem! a díííííkuju
gůt, není zač. ty éreráky tam vypsaný se ti hodí klidně i jinak, např. levandule třebas dobře hojí, může se dát na kůži i neředěná, desinfikuje to vzduch, provoní to byt, olejíčky si můžeš dát do koupelí.... a tak.
|