| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:48
- Nahlásit
cernej caj
heřmánkovej taky dobrej i ta máta, lepší než černej čaj - pardon . kdyby Ti mohl mužik v tý lékárně koupit třebas ten lipovej čaj, nebylo by to marný. Česnek a cibulu do sebe rvi pod tlakem, to jsou dobrý spolubojovníci. Kdyby ti to padlo na průduchy, je dobrá cibule nakrájena na jemno a s míchaná s cukrem. Pustí to hnusnou ale účinnou šťávu, která pomůže s odkašláváním.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:56
- Nahlásit
PetraK
Česnek a cibulu do sebe rvi
... ano, kdo jí cibuli nebo česnek, k tomu nechodí lékař.... kdo jí cibuli a česnek, k tomu nechodí nikdo.... ...jo česnek je skvělý přírodní antibiotikum... jen je třá ho jíst za syrova.....vynikající je domácí česneková tiktůra.....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:03
- Nahlásit
PetraK
tak tos ho pekne prekvapila s cajem
tak mu jeste zavolam, aby koupil lipovewj, kdyz sme byli decka, tak sme dycky babicce za humnama obirali diviznu a ta ji pak susila a z ni pak varila cajicek, tusim taky na prudusky nebo neco s kaslem spojenyho.
vlk
pumpar umrel toje dobry
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:10
- Nahlásit
vlk
ano, kdo jí cibuli nebo česnek, k tomu nechodí lékař.... kdo jí cibuli a česnek, k tomu nechodí nikdo..
ano, to je přesný režim asociála
. jen je třá ho jíst za syrova....
tak jako určitě je to lepší - zase , se to dá třeba nakrájet na obloženej chleba, aby se to dalo. Nicméně prej má-stejně jako šípky - tu vlastnost, že si svoje cennosti podrží i po krátkém setkání s vyšší teplotou.
vynikající je domácí česneková tiktůra.....
máš recepta? a je to hnusný, asi co??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:12
- Nahlásit
cernej caj
diviznu
ano je na kašel a taky má protizánětlivé účinky, takže divizna vůbec není marná volba.
Já si vyrábím na kašlání pumpiliškovej sirup, Je to děsně jednoduchý - 200 květů pumpilišky se nasbírá - to je hned, potopí se to do vody tak, aby bylo vody akurát - aby to bylo prostě jen trošku potopený, nechá se vyluhovat a druhý den se svaří s cukrem, přecedí přes plátýnko a je hotovo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:12
- Nahlásit
vlk
.. z dálky jsme viděli, že tam maj nějakej "myší olej" a než jsme došli na řadu tak pumpař umřel.
ty seš fakt puncovanej jemen
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:14
- Nahlásit
PetraK
máš recepta? a je to hnusný, asi co??
.... néni to tak zlý..... voloupeš půl kila česneku, nakrájíš na tenké plátky, vrzneš do kameninové nádoby a zaleješ půllitrem čistého lihu, zakreješ plátýnkem a necháš tři tejdny luhovat..... pak to přecedíš do normoš flache, šópneš do lednice a každej den ráno nalačno si dáš malou půlečku.....naše bábina to tak dělávala, dožila se 98 a nepamatuju, že by někdy byla chorá....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:17
- Nahlásit
vlk
přecedíš do normoš flache, šópneš do lednice
gůt, když je tam líh, zní to nadějně /mimochodem jestli to děláš, jakej líh kupuješ? /
dožila se 98 a nepamatuju, že by někdy byla chorá....
a - chodl za ní někdo????
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:25
- Nahlásit
PetraK
/mimochodem jestli to děláš, jakej líh kupuješ? /
90ti% špiritus polski.....potravinářský.....ale dá se i vodka...ale musí to mít aspoň 40%
vzhledem k tomu, že byla vynikající kuchařka tak pořád a dneska na hřbitov taky chodíme pravidelně zapálit svíci....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:25
- Nahlásit
PetraK
čoveče, taky mě to napadlo, že možná jako chorá i byla, ale protože s ní rodina udržovala pouze telefonický kontakt, tak se na to nepřišlo D:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:37 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
vlk
že byla vynikající kuchařka tak pořád
no .... ešivá sem vynikající kuchařka to teda nevim... to asi nikdo nepřijde, krz ten česnek , což ale mi zase nevadí, to je fakt . Dobrý, dík za rady a ještě - to do sebe hrcla každej den, celoročně, nebo jen třeba na jaře, jako kůru?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:46
- Nahlásit
PetraK
celoročně, nebo jen třeba na jaře, jako kůru?
no spíš právě začínala na podzim a přes zimu.....ale i přes rok, jak to zrovna měla udělaný.... asi kvůli tlaku protože ač byla docela tučná, tak nikdá neměla vysokej tlak.....česnek je mocnej na fšecko....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:51
- Nahlásit
a když je dneska toho Valentýna tak gůgl má nový logo:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 10:53
- Nahlásit
vlk
no spíš právě začínala na podzim a přes zimu.....ale i přes rok
supr, díky
ůgl má nový logo:
strašný!!
kachna_
hele koukala jsem na tu stránku, co v otravách hodila Vlčáčková - víš, že tam máte u vás otravy?? ( (psi na zahrádách a prý i kůň )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 11:13
- Nahlásit
ja se nudim, lezet v betli je hroznyyyy. du se divat na denik bridjet jones
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 11:29
- Nahlásit
cernej caj
du se divat na denik bridjet jones
tak pozdravuj Hjůa
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 12:35
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Jsem tento týden byla za kultůůrou a to hned dvakrát .. v pondělí na Nezmarech a včera v Karlíně v dííívadle Ale jsem ráda, že dneska už nikam nemusím a plácám se doma... Játro si totiž dělá co chce a dietka má velikou nevýhodu - ztrátu energie
No a aby se to nepletlo, tak včera vyhořel ranč , kam jsme měli jet na speciál a nejen, že jsem honem musela hledat náhradní ubytování, ale i měním program ...takže vlastně skoro půl roku práce je v péérdeli
Dočítat vás nebudu, páč jsem fakt utahaná a bolavá ... takže prosím někoho o výcuc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 12:45
- Nahlásit
brut
a křípka už je fuč??
chudáci s tím rančem teda! Zvířata v pohodě??
.takže vlastně skoro půl roku práce je v péérdeli
no to je spíš takhle než , nebo... takhle ?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 13:08
- Nahlásit
PetraK
křípka to asi nebyla... nikdo nic nechytil, takže mi jen klekla imunita. Nicméně se mi to drží stále, ale v mezích normy.. Když jsem v klidu a teple, tak je to ok, když to nedodržím, tak se peru s kašlem a rýmou.. o játrech raději nemluvím, těm jsem nasadila festovou jaterní dietu na pár dní...
chudáci s tím rančem teda! Zvířata v pohodě??
lidi i zvířata jsou v pohodě, naštěstí. Oni mají vše živé stažené dolů do ohrad... rekreační část je na zimu zavřená včetně výběhů...
no to je spíš takhle než , nebo... takhle
všechny tři smajlíky bych použila.. teď mám 10 dní na předělání víkendovky a to se vším všudy
A jak je u vás? Už jste oba v pořádku nebo se ještě plácáte v pozůstatcích chřipky?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 14:49
- Nahlásit
PetraK
Neratovice jsou od nás 20 km, to si myslim, že už je pro traviče dost velká vzdálenost, ne?
S koněm jsi mě vyděsila, mě hned napadla Nicola nebo Kámoš. uuuf
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:33
- Nahlásit
brut
takže mi jen klekla imunita.
ach jo,zas??
rýmou.. o játrech raději nemluvím, těm jsem nasadila festovou jaterní dietu na pár dní
brůti kurknik , nechceš fakt za tím mým šikovným homeopatem?
lidi i zvířata jsou v pohodě, naštěst
aspoň že tak, to je dobře.
teď mám 10 dní na předělání víkendovky a to se vším všudy
a do... do háje.
A jak je u vás? Už jste oba v pořádku nebo se ještě plácáte v pozůstatcích chřipky?
u nás už snad gůt, Brtnik cajk, já si zavolala homeopatovi, ten mě řekl, co si mám koupit a už je mnohem lípějc, už mám roupy
kachna_
Neratovice
píšou o Nosálově právě, to není od vás daleko, ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:09
- Nahlásit
PetraK
píšou o Nosálově právě
aha, už to mám, ale to už je půl roku, tak snad dobrý.
U doktorky jsem dneska potkala psopaní s mimčem. Jsem jí trochu záviděla to JEDNO malinký škvrně, co neprotestuje, dá se s ním chodit cestou necestou, polem nepolem...
Prej byl na kokořínsku rys. Tak se dohadovaly, zda je stále, nebo byl střelen (to vyloučily, páč došly k tomu, že to by se střelec v hospodě prokec D , nebo zda šel zase dál.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:23
- Nahlásit
kachna_
ak snad dobrý
tak snad jo.
škvrně, co neprotestuje, dá se s ním chodit cestou necestou, polem nepolem.
no jo, ale zase se nenudíš
Prej byl na kokořínsku rys.
keeecáááš?? to by byla paráda!! No snad ho nesejmou. Bývalá moje kolegyně - manželka myslivce tvrdila, že největší pytláci -spešl na dravce- jsou právě myslivci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:38
- Nahlásit
PetraK
největší pytláci -spešl na dravce- jsou právě myslivci
to tvrdily ty dvě taky. Tý jo, ale poprvý se mi stalo, že jsem potkala někoho, s kym jsem si fakt rozuměla (i věkově) a obě pani byly z blbýho koutu, to by dopadlo stejně blbě jako s LuciíS, já bych se s ní strašně ráda sešla, ale vždycky mi do toho něco vleze (počasí, porucha, chorůpka...)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:47
- Nahlásit
špic si přišel stěžovat, že ho vzbudil herr králík, když mu drze vlez pod gauč
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 17:53
- Nahlásit
kachna_
špic si přišel stěžovat,
brut
sice vubec netusim, jakou akci chystas, ale doufam, ze aspon neco z tvych napadu zurocis i na novem miste a probehne to v pohode... Hlavne, ze nejsou zadni uhorely
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:33
- Nahlásit
mně jebne, máme za dveřma další kočku.... nebo kocoura.... má pozadí tak usraný, že ani nejni poznat co to je.....je to ovšem tvor velmi přátelský a lísavý..... začíná tu bejt nějak přemickováno....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:52
- Nahlásit
vlk
Oni vedej, toulavci, kam se vrtnout.
brut
Juu, Nezmari!
S jatrem preju mene starosti.
A sem koukala vedle, koho budete kastrovat? Al ci Bruta?
tak včera vyhořel ranč
Brr, ale dulezity, ze se nikomu nic nestalo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 08:27
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN
Hurááá je PJONTÉÉÉK !!! BEDŘICH VOLÁ
Úplně ho slyšíím: Koláááče kde siii??Už se dočkat nemožuuu!!
vlk
kde skončil Don Kočión nakonec?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 08:29
- Nahlásit
kachna_
a obě pani byly z blbýho koutu, to by dopadlo stejně blbě jako s LuciíS, já bych se s ní strašně ráda sešla, ale vždycky mi do toho něco vleze (počasí, porucha, chorůpka...)
mám to taky tak, že lidi s kterýma si sednu jsou dál, než by se mi hodilo. No ešivá se někdy potkáš s tou LuckouS, tak za mě podrbej tu její pseudopastevkyni Betku
|