| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:11
- Nahlásit
PetraK
Nezkoušelas někdy kšíry a prochajdu?
Zkoušela, ale víš co... to bych musela mít kočku místo psa... což stejně myslím, že by pro něj nebylo moc přirozený.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:16
- Nahlásit
vlk
vlku, už ti někdo řek, že seš příšerná? to je hroznej ftip
Vero
aspoň mají koho škádlit myslím, že buldozér je pro ně jedině plus.
stopro, je to pro oba druhy zpestření. a i kočce doma se to dá trochu nahradit - udělat třeba ze suchý větve lezení (nechat porůst popínavou kytkou, hodně si s ní hrát na "lov" , dá se s ní cvičkt s klikrem, aby se nenudila.
blbý je, že kočku nejde zajistit plotem
to nejde no. Třebas u nás na chalupě by to bylo pro kočku ideální - když odmyslím možnost, že jí dostane myslivec, ale těch tam tolik zas není. Jsme daleko od silnice, kolem pole, lesík, i zahrada a louka samotný jsou hodně veliký, takže tam by to pro kočku bylo hodně bezpečný. Já už kolikrát důmala, jestli by to nešlo nějak udělat, aby se tam dala ubytovat ta polodivoká kočka nějaká, jenže nejde zajistit vstup do baráku a přísun žádla - i když to by se třeba nějakým zásobníkem , ale .... nevím, nejsme tam pořád, neměla bych klid.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:18
- Nahlásit
Vero
že by pro něj nebylo moc přirozený.
to záleží na jedinci no a člověk k tomu musí přistupovat tak, že se venčí podle toho kam a jak chce kočka jíti , ale některý to tuze baví. U nás měli obřího mourka, ten miloval vyjít ven, tam si sednout a čumět, to bylo to co ho bavilo nejvíc, sedět na kamenný zídce a čumět co se kolem děje.Prej to bylo o moc lepší, než čumět na to z vokna o patro vejš (bydleli v prvním patře )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:20
- Nahlásit
PetraK
a i kočce doma se to dá trochu nahradit - udělat třeba ze suchý větve lezení
máme obrovský větvový lezení až do stropu a co jsou dva, tak se nenuděj ani na chvíli. starší taky rád aportuje.
řebas u nás na chalupě by to bylo pro kočku ideáln
naprosto
ale .... nevím, nejsme tam pořád, neměla bych klid.
třeba se ti tam jednou nějaká sama ubytuje. nebo někde najdeš nějakou v popelnici... a přijde to samo.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:24
- Nahlásit
Šel jsem se svým 60-tiletým otcem koupit nové boty. Z běhání po obchodech jsme vyhládli a rozhodli se zajít do restaurace najíst. U stolu jsem zpozoroval, že otec nemůže spustit oči z vedle sedící dívky.
Měla vysoko natupírovaného kohouta, nabarveného do zelena, oranžova, červena a modra.
Kdykoliv k němu dívka obrátila oči, viděla, že na ni stále civí a když už toho měla dost, tak se ho sarkasticky zeptala:
"Co máš za problém, dědo? Tys v životě neudělal nic divokýho!?"
Protože otce znám, tak jsem raději rychle polkl sousto, co jsem měl v puse, aby mě při jeho odpovědi nezaskočilo.
Otec nezklamal a s důstojným klidem a bez mrknutí oka odvětil: "Jedenkrát v životě jsem si vzal drogu a přefiknul pak páva. Teď se ptám, jestli ty nejseš moje dcera?".
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:24
- Nahlásit
PetraK
to záleží na jedinci no
Já vim. U nás okolo baráku to moc nešlo - hafo psů... a bohužel jsem už nenašla tolik času, abych jezdila s kocouřiskem do lesa (jeho potřeby byly úplně jiný než buldozérovy). A udělat to jen občas to zas nejde, páč tam bylo potřeba ochodit jeho strachy. Kdybych měla jen kocouřisko, tak to dělám...
A taky kdybych měla kocouřisko jenom jedno. Se dvěma zas už to nejde. nebo teda všecko by šlo - mít ten čas.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:26
- Nahlásit
Vero
máme obrovský větvový lezení až do stropu
supr!! musej řádit, což?
nebo někde najdeš nějakou v popelnici..
ta našlá v popelnici by skončila doma, to vím . Pokud by se tam nějaká ubytovala, byla bych i ráda, ale nemá kde altán je zděnej a jinde nemá žádný zázemí právě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:27
- Nahlásit
Vero
v zemích o kus jižněji je nikdo nezachraňuje, a jsou tam pouliční kočky (a psi) teda mnohonásobně přemnoženější.
tak ja samozrejme nejsem pro zabijeni kotat, jen chci naznacit ze prehrsel jidla a obrovsky plytvani a zbytky vsude v popelnicich, na ulicich atd proste zajistuji, ze maji na cem prezit mnohem vic, nez driv
nebo ho drzet 15let doma v jedny mistnosti s psama?
no tohle vztahuju konkretne na mou situaci - ziju v jedny mistnosti a mam obrovskou zahradu, tak proc mit kocku doma trvale? a s psama vychazi taky celkem dobre a kdyz sme venku, drzi se kolem nas - mit jen byt, tak jako nemam obecne ani nic proti kocce v byte, tuplem nikdo z nas nema nervy na to, kdyz vi ze tam nekde je kote co by jinak zemrelo nebo ho nekdo zabil...
PetraK
coz ze me vlastne uz ted dela vraha..
ne. necháváš kočku žít tak, jak je co nejvíc možno přirozené.
myslim tim v ocich nekterych lidi to ze me dela vraha uz jen tim, ze ta kocka ma vubec moznost byt nezajistena venku. presto me to prijde prirozeny, z evenku zije, ale doma ma pelisek a misku, kdyz tu moznost mam
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:28
- Nahlásit
Vero
nebo teda všecko by šlo - mít ten čas.
přesně. ale víš co, oboum jsi dala to co potřebovali - zázemí a jistotu, to je nejdůležitější. Ne vždycky se dá všechno ošéfovat do ideálna.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:50
- Nahlásit
PetraK
musej řádit, což?
ukrutně
cernej caj
mam obrovskou zahradu, tak proc mit kocku doma trvale?
uvažovala bych úplně stejně, kočka má žít přirozeně, když to jde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:50
- Nahlásit
cernej caj
v ocich nekterych lidi to ze me dela vraha uz jen tim, ze ta kocka ma vubec moznost byt nezajistena venku.
no, to je trochu nezdravej pohled očí, ale. To je jako, kdyby člověk vychovával dítě a pak ho nepustil ven - když to přeženu teda. Jasně, že na sídlišti či ve měste to asi budu provozovat těžko, ale když mám domek??? Tam není co řešit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:52
- Nahlásit
Vero
ukrutně
kolikrát dost dostihy, to je mi jasný , lepší než televize.
víš co miluju? Když dělaj koťata strašáky - víš, jak si přičupnou na zadel zvednou se do sedu a předníma tlapkama dělaj bubububu a hrozně se u toho tvářej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 10:59
- Nahlásit
PetraK
Když dělaj koťata strašáky - víš, jak si přičupnou na zadel zvednou se do sedu a předníma tlapkama dělaj bubububu a hrozně se u toho tváře
me se libi, jak nas kocour ciha na psa. lezi, natazeny pazoury, nadzcednutej zadek a kdyz bezi pes kolem, tak po nem skoci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 11:17
- Nahlásit
cernej caj
kdyz bezi pes kolem, tak po nem skoci
já si totiž dávno myslím, že kočka není vůbec samotářský stvoření. je nezávislá to ano, ani nebude úplně ščastná v obrovský smečce, ale myslím, že jí je líp, když má parťáka na ty svoje krávovinky,
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 11:27
- Nahlásit
Ramšáááj,
dneska se mě nic nezdálo ale za to sem si přeležela krk..takže se otáčim celá, prekérka je to ovčem za volantem , bo na křižovatkách je to celkem utrpení
PetraK
Vero
cernej caj
víš co miluju? Když dělaj koťata strašáky - víš, jak si přičupnou na zadel zvednou se do sedu a předníma tlapkama dělaj bubububu a hrozně se u toho tv
jo to je boží..jednou jsem měla dva kočičáky bráchy a co ty dokázali dělat za kašpary byla nádhera
NO a Fája s jelitem ty taky perlej, poslední dobou aby Fája (když nemůže jelito dohonit) tak ho prostě zalehne aby jí nezdrzhnul a on chudák jak má skoro o 20 kilo míň než ona už ví že se z toho skoro nedostane tak vymyslel novou taktiku, prostě zamrzne a nic..uplně stuhne, Fája se zvedne poudstoupí čeká jelito ani nedejchá, Fája připravená na něj zasu hupnout, jelito ani nemrkne Fája vrtí chvostem a jak je natěšená na hru a to pako furt štronzo tak do něj jako začně dloubat pacičkou: tak děléééj, hejbejséééé takhle mě to neba v tu vteřinu samo jelito vyrazí a než akitě dorazí posel z mozku do nohouch je jelito na druhým konci zahrady a nefalšovaně se jí směje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 11:28
- Nahlásit
PetraK
no s tim bych souhlasila. dyt von si zigul chodi vymrcovat treba at ho pustime dovnitr a hladime, i kdyz do verandy ke svymu se dostane z venku snadno i ho obcas pristihnem, jak se kockuje s fenou (vokoun ho vetsinou ostentativne ignoruje, jen se po nem cumi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 11:34
- Nahlásit
Fajka
dělat za kašpary byla nádhera
to je prostě nejlepší TV
než akitě dorazí posel z mozku do nohouch je jelito na druhým konci zahrady a nefalšovaně se jí směje
vidím to v barvách a pruzích
cernej caj
jak se kockuje s fenou
fakt tohle hrozně ráda pozoruju, jak si zvířata hrajou mezi sebou. Tuhle jsem přišla úplně promrzlá, páč jsme potkali v polích sousedky vlčandu a je to tak draplo, že pak byli oba úplně bez dechu, tak i když nám oběma se sousedkou byla slušná klendra, stály jsme tam s hubama kolem celý hlavy a čuměly na ně.
vymrcovat treba at ho pustime dovnitr a hladime,
potřebujou prostě společnost. není dobře jednomu samotnýmu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2013 13:08
- Nahlásit
PetraK
potřebujou prostě společnost. není dobře jednomu samotnýmu
přesně. u nás jak se s mužíkem přesunem z jedné místnosti do druhé, tak ihned se všecky tři zvířata, nejen psák, přesunují za náma.
asi to tak nemaj všecky kočky, to je jasný, zas ty polodivoký ale mají plný packy práce s lovem.
Fajka
NO a Fája s jelitem
krááásný . mazaný jelítko
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:11
- Nahlásit
Rumštáááájn
tohle by měli řešit (práva a vylepšení života těm, kdo se nemůže sám ozvat), místo těch hovadin, co vydávají v 90%.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropskaunie/_zprava/ prasata-si-hraji-kravy-poslouchaji-hudbu-farmari-t ak-dodrzuji-unijni-smernici--1172111
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:17 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Rumštáááááááááááájn,
no dyž je Ešusová choroba tak zatopim dneska teda já
[imgs]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q= tbn:ANd9GcTyHnZ8c9GBSmqWrkPQUdfMYJ07BBJOZ3-pJAPMqL 7IxI4p7HSf[/imgs]u nás je azuro slunce ale mrzne jak sfiňa
Vero
krááásný. mazaný jelít
mazaný jsou vobá dvá
kachna_
Sem našla krásnou kolekci hraček pro pséky...Cirát by nevěděl kterou si má vybrat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:19
- Nahlásit
šmarjá co jéééé proč to není vidět
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:19 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
NO tak nic no ...Cirát to má prostě tady !
http://www.nobazoo.de/Hundespielzeug-Latexfiguren- Unten-am-Fluss
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:21
- Nahlásit
Fajka
Cirát by nevěděl kterou si má vybrat
no, náhodou, má u mě velké plus. včera jsem ho omylem zavřela u králíků a nic neprovedl
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 09:46
- Nahlásit
kachna_
no, náhodou, má u mě velké plus. včera jsem ho omylem zavřela u králíků a nic neprovedl
nooo tak to je teda frajééér!!!
ještě přemejšlím která z tědlech se bude víc líbit Ešuskoj
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:02
- Nahlásit
Fajka
..... určitě kuálíšek......
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:29
- Nahlásit
vlk
.... určitě kuálíšek.....
ale zase s kostiškou by vypadal "trendy"
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:40
- Nahlásit
kachna_
vlk
sem si myslela na míšánečka dyž bejvá vobčas takovej brumla ..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:44
- Nahlásit
super hracky
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:54
- Nahlásit
Fajka
vono by to hlavně chtělo něco co ještě nemá, dyš mají všecky hračky pojmenovaný.... aby třá neměl dvě kačky nebo dva medvědy.... aby se mu to nepletlo.....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2013 10:56
- Nahlásit
vlk
dvě kačky
a já jsem doufala, že kachny taktně překlenete!!!
|