Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2115 . 2116 . 2117 . 2118 . 2119 . 2120 . 2121 . 2122 . 2123 . 2124 . 2125 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:20
- Nahlásit

PetraK
tak at se brzo vylezi brtnik a ste oba cajk

ja teda oddeleny loze nevedu a nikda sem jeste nechytla nic od muze anebo on ode me... to stim spis chodime z prace podle toho jak to vypada na pracovisti...

Vero
ja taky premyslela jaky prkna, jeste ze se nekdo zeptal

Fajka
no ty tvoje sny des, taky se mi obcas o praci zda a fakt horor

sme si dneska s doktorem vyjasnili pojem turistika a nakonec mam objednanou ortezu. Takze to jak rikal, at ortezu ne, ze tim myslel normalni nekde jak prodavaj ty univerzal, ale ze prej v mym pripade teda se k ty orteze priklani

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:23
- Nahlásit

Fajka
eh du si dát studenej vobkládeček na čelíčk

nebo zatancuj čífovi v kostýmku

cernej caj
vyjasnili pojem turistika
a to??

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:30
- Nahlásit

Vero
on me loni rekl, ze turistiku doporucuje, ale dneska sme se bavili v cislech tak kdyz sem se ptala, co muzu delat pro to, abych u 30ti km nebyla odrovnana, ze potrebuju ujit 100 za dva dny, tak mel chudak nejvetsi starost o psa, jestli to ujde ale pak teda doporucil tu ortezu, ze rikal, ze si pod turistikou predstavoval tak 10-15km, ze pri takovymhle pretezovani doporuci tu specializovanou, ale jinak myslel hlavne ty levny univerzal, ze bych si tim uskodila

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:31
- Nahlásit

cernej caj
tvoje sny des, taky se mi obcas o praci zda a fakt horor
no mě se toho moc nezdá a nebo si to nepamatuju..a když si to pamatuju tak to stojí za to

doktorem vyjasnili pojem turistika a nakonec mam objednanou ortezu. Takze to jak rikal, at ortezu ne, ze tim myslel normalni nekde jak prodavaj ty univerzal, ale ze prej v mym pripade teda se k ty orteze priklani
měla si mu ještě barvitě vyličít že bolestivost kolene je přímo úměrná urpotností tahu psa a převýšením klesání které čék zdolává...myslím že by ti přidal ještě prášky na hlavu bo by si myslel žeses zbláznila
no já ted chci vyzkoušet tu obyč. co sem si pořídila a jak to dopadne tak podle toho možná pořídim taky nějakou asi lepší... i když ta cena je hustá teda ...
už mě zase v hlavě totiž straší myšlenka na LONG..no je v jizerkách že jo tak to se skoro nedá odolat

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:31
- Nahlásit

Vero
nebo zatancuj čífovi v kostýmku
běž laskavě pohladit stračenu !!!

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:33
- Nahlásit

cernej caj
ale jinak myslel hlavne ty levny univerzal, ze bych si tim uskodila

ajééé je že bych pořídila něco kvalitnějšího hned?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:36
- Nahlásit

cernej caj

ja teda oddeleny loze nevedu a nikda sem jeste nechytla nic od muze anebo on ode me.

no já jsem preventista, takže když je jednomu z nás blbě, tak jdem od sebe, většinou - nebo vždycky teda, to vyšlo. Teď ne, i když já si myslím, že to spíš chytil v práci, či Mhd, protože to už je dlouhá doba, kdyby to bylo ode mne, sejmulo ho to už dávno.

k ty orteze priklani

aha, on si představoval tak jako dva tři kiláčky po cyklostezce, že?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:36
- Nahlásit

Fajka
asi zalezi, co s tim mas - ja mam pootocenou cesku, takze v mym pripade si ji muzu zafixovat na spatnym miste a pak muzu mit vetsi bolesti po mnohem kratsi vzdalenosti (coz je overeno uz praxi, ze fixace i treba obinadlem mi to zhorsuje). Co s tim mas?
a hlavne mam vyhledaavt ROVNY teren

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:38
- Nahlásit

Fajka
běž laskavě pohladit stračenu !!!

můůůůůůůů

cernej caj
to je sranda... 10-15 km není turistika, ale procházka, ne?!

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:39
- Nahlásit

cernej caj
ROVNY teren

to taky nejni tůrystyka, přece! a pak, rovný jsou jen asfaltky, a to je největší mor, víc jak kopec. nebo skoro ten samej. ne?! no

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:39
- Nahlásit

cernej caj
Co s tim mas
nic..jen ta mrcha začala na 80 kilometru bolet jak sfiňa a nechtělo to přestat, horší to bylo z kopce. A ted mě v něm začíná píchat už tak po 20 kilákách Možná je jen přetažený nevim.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:49
- Nahlásit

PetraK
tak jako prevence asi dobry, na durhou stranu si prave myslim, ze jak spolu dva lidi zijou, tak uz je to jedno, pac to riziko uz mas stejne vetsi...

Vero
a to zrovna pan doktor rikal, jak mel vlcaka a jak jezdil za mlada na tyden do rumunskejch hor a jiny podobny akce, takze si jeste asi dokaze tu turistiku furt predstavit celkem dobre ale jako je to tezky, rovny teren je tak na behacim pasu (ale treba v jiznich cechach krasny polnacky, siroky cesty v lesiku, vyjezdeny cesty v trave kolem rybniku... tam bych se hned stehovala

Fajka
to by ti klidne mohla pomoct i ta obyc, proc platit za neco, co nemusi mit vubec vliv... spis asi zajit k ortopedovi, ze by ti stanovil diagnozu, ono muzes mit v pr i chrupavky treba

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:52
- Nahlásit

cernej caj

na durhou stranu si prave myslim, ze jak spolu dva lidi zijou, tak uz je to jedno, pac to riziko uz mas stejne vetsi...

no a já si říkám, proč to riziko neminimalizovat - navíc ten co je nemocný pak toho druhýho celou noc budí, jak kašle, smrká, takhle se choroba odstěhuje do obýváku, může si čumět na telku dle libosti, krchlat bez výčitek.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 12:59
- Nahlásit

PetraK
tak to mas pravdu. U nas to oddelit ani nejde, leda do vany

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 13:53
- Nahlásit

PetraK
proč mi maminka dneska psala "Ešuska poslala asi 5 mailů, ale přihláška není ani v jednom" ??

a jdu taky na poličku

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:37
- Nahlásit

Janiii

proč mi maminka dneska psala "Ešuska poslala asi 5 mailů, ale přihláška není ani v jednom"

protože jáááá mám ale tetntokrát důkaza, že to šloooo - aji s přílohou, fakt hnedle ten den. Vilém Závada není tentokrát na mém příjimači

a juché

a mám za sebou germánskou konverzaci na téma - mir war sehr schlecht, cítila jsem se jako když mě přejel náklaďák /páč nevim, jak se germánsky řekne pásák, to fakt nevim/ a nemohla sem hýbat ani očima. Pan účící je taky nemocný, mluví skorem jako jáááá - takže jako Šantal Pulén

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:43
- Nahlásit

rumštajnte ve spolek.....
....kdo z vás sem poslal tu vichřicu ????? kolem oken mi lítají květináče s desetikilama hlíny, vodneslo mi to z plotu solární světlušky a při čůrání mi málem odletěl Pinďa.....esli mi odletí střecha tak su v řiti.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:45
- Nahlásit

vlk
a při čůrání mi málem odletěl Pinďa....

zní to divně, když si člověk přečte, že vlkovi při čůrání málem odletěl pinďa... kór, když vlk je ona

nicméně držím palce, ať drží střecha.

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:50
- Nahlásit

PetraK
zní to divně, když si člověk přečte, že vlkovi při čůrání málem odletěl pinďa... kór, když vlk je ona
sem to chtěla napsat jinak, ale nakonec jsem to nechala a čekala, kterej ouchyl se toho chytne jako první.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:56
- Nahlásit

vlk

kterej ouchyl se toho chytne jako první.....

tady to nikdá dlouho netrvá

impact
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 14:57
- Nahlásit

Vero
impact
každej, co si od nás bere fenu, by kastroval
a z jakých důvodů?

Tož to já nevím, zeptej se jich.

Ne, vážně.. Já ti ani nevím, prostě preferují fenky kastrované. Často od nás jdou i do páru ke klukovi raslíkovi, tak asi i proto. Já teda taky prosazuji spíše tohle.. Jen je to věčné téma a nějak jsem nechtěla, aby se v tom tématu o srdíčku rozjel stostránkový flame o obhajobě obou táborů. Protože debata je to prostě nekonečná.

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:06
- Nahlásit

PetraK
tady to nikdá dlouho netrvá
...to sem si fšimla......

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:11
- Nahlásit

vlk
...to sem si fšimla...

co jinýho čekat na úhylný fóře?????

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:11
- Nahlásit

vlk
vlku, vlku

nicmene doufam, ze strecha vydrzi, nam lonsky brutal vychrice odnesli kus komina i s kouskem strechy, tak ti to rozhodne nepreju

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:12
- Nahlásit

impact
aby se v tom tématu o srdíčku rozjel stostránkový flame o obhajobě obou táborů
no jo, to chápu... asi by se rozjel.
tak mě zajímalo, jestli se těmi kastracemi usnadní ty adopce, proč chtějí lidi radši kastrovaný... nebo že pokud se to dělá coby prevence, tak jesti to třá není paranoidní, si myslet, že si od vás vemou lidi psa zas na množení - nebo jestli naopak se i takový věci reálně dějí? páč do toho nevidím..... a nepředstavuju si, že se někdo hrne do takových operací jen tak "pro srandu", nějaký důvody určitě máte...
já v tomhle nemám žádný hotový názor, páč nevidím do problematiky, tak jsem chtěla do toho trochu vhlédnout.
sama bych svou vlastní fenku určitě nekastrovala (leda ze zdrav. důvodů), na druhou stranu vidím, že u koček třá se nad kastrací nepozastavujem nikdo a jede se... včetně mě...

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:17
- Nahlásit

PetraK
co jinýho čekat na úhylný fóře?????
nevi, čeho všeho se tu ještě dočkám....ale rozhodně to je poučné....a ftipné hlavně....

cernej caj
nam lonsky brutal vychrice odnesli kus komina i s kouskem strechy,
šiš neděs mě eště víc, už tak sem připosraná,co se zas vysere....

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:20
- Nahlásit

Vero
že u koček třá se nad kastrací nepozastavujem nikdo a jede se.
...no jo ale fenka hárá dvakrát do roka a kočka se mrouská snad furt..... než jsme nechali vykastrovat tu naši to byl děs, v jednom kuse mňaučela a nastavovala zadek...dokonce i šibám.....

impact
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:25
- Nahlásit

Vero
Asi jo, asi je v tom určitá paranoia. Když člověk reálně vidí a má doma feny z nějaké množírny, tak už prostě nechce, aby se kdykoliv cokoliv podobnýho stalo.. Jako víš co, dáš do adopce čubu a ve smlouvě máš vyloženě řečeno, že nesmí nikdy dál produkovat štěňata. Ale vymahatelnost takové smlouvy je prostě nulová. A známe lidi, že.

Jinak u nás - fungujeme oficiálně necelý rok, fen jsme tu měli skoro celou abecedu, máme přes 1000 příznivců na FB, nějakou stovečku velmi úzce spolupracujících russellářů a za tu dobu vím o jednom jediném vykřičníku, který nás obvinil z prznění fen. Jinak všichni do jednoho kastrace vítají..

Máme i poměrně dobré zkušenosti s párováním, kdy jde fenka ke psovi a tam to majitelé vítají pětkrát tolik.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:25
- Nahlásit

Vero

já v tomhle nemám žádný hotový názor,

já člověče taky ne. Na jednu stranu si říkám, že bych nechtěla kastrovat a nekastrovala - pro mě jsou dva hlavní důvody - jednak mi to přijde neetický, řezat bezdůvodně do živýho tvora a sebrat mu jeho podstatu,
rozhodit hormony, sebrat tělu něco co tam má být, má svou funkci - nejen rozmnožovací myslím -ale obecně, aby tělo bylo v rovnováze a tak. A potom inkontinence. Vidím to u známých fenky.
Na druhou stranu vím, že Nelle by to bývalo zachránilo život a není sama. Takže to mám ne úplně rozhodnutý, nemůžu říct striktně tak a nebo tak. Nicméně, kdybych si brala fenku z útulku, tak vzhledem k tomu, že mám psa-psa, brala bych kastrovanou. Nekastrovanou bych nemohla v paneláku mít.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2013 15:50
- Nahlásit

impact

Jinak všichni do jednoho kastrace vítají

tak asi to prostě lidem mnoho usnadní.... a jo, věřím, že stokrát líp je kastrované feně ve fajn novým domově než feně v množírně nebo třá neadoptované....o tom není pochyb...

ty vaše feny z množíren jsou určitě všecky bezpapíračky, je to tak?

PetraK
Na jednu stranu si říkám, že bych nechtěla kastrovat a nekastrovala - pro mě jsou dva hlavní důvody - jednak mi to přijde neetický, řezat bezdůvodně do živýho tvora a sebrat mu jeho podstatu,
rozhodit hormony, sebrat tělu něco co tam má být, má svou funkci - nejen rozmnožovací myslím -ale obecně, aby tělo bylo v rovnováze a tak. A potom inkontinence. Vidím to u známých fenky.
Na druhou stranu vím, že Nelle by to bývalo zachránilo život a není sama. Takže to mám ne úplně rozhodnutý, nemůžu říct striktně tak a nebo tak. Nicméně, kdybych si brala fenku z útulku, tak vzhledem k tomu, že mám psa-psa, brala bych kastrovanou. Nekastrovanou bych nemohla v paneláku mít.

máme úplně stejnou úvahu.....
nevím, nesoudím. každopádně by mi nevadilo adoptovat už kastrovanou fenku.

vlk
.no jo ale fenka hárá dvakrát do roka a kočka se mrouská snad furt.
no to máš sice zcela pravdu, ale to nijak nezodpovídá na tu otázlku, odkud má čék právo pro svoje pohodlí krájet do živýho tvora a zbavovat ho přirozenosti? kde je ta hranice, kdy ještě ne, a kdy už jo? jestli je ta hranice u kočky, kterou nejde uhlídat, u kocoura, s kterým jinak nejde žít, zatímco psy hlídat jde, nebo prostě u impactiných fen chuděr z množírny, nebo ještě někde jinde a kdo to rozhodne? já prostě nevím, nesoudím.
lidstvo kastruje různý domácí zvířata celý staletí a jak moc a od kdy to je správně nebo ne, já fakt nevím.

<< 1 ... 2115 . 2116 . 2117 . 2118 . 2119 . 2120 . 2121 . 2122 . 2123 . 2124 . 2125 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání