Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2106 . 2107 . 2108 . 2109 . 2110 . 2111 . 2112 . 2113 . 2114 . 2115 . 2116 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 13:10
- Nahlásit

Maya
hele patříš k borcům, kteří se řetízkem někam trefí? skládám poklonu tuto pomůcku jsem zavrhla poté, co jsem byla s to dohodit tak do půlky akčího rádiusu psa, natož se trefit před něj od té doby to házení řadím do sféry mytologie a pohádek stejně jako tu o tom zašlapávání stopovačky v uzlu
(to jen pro odlehčení)

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 13:32
- Nahlásit

Vero
Ale jo, chápu mytologii
Obé samo jde, ale jen za určitých podmínek, stopovačku zašlapávat výhradně botama s rovnou podrážku a tak u maximálně menšího až středního psa , i když u většího psa jsem viděla, že si čék uzloval dvě stopovačky dohromady, aby ten uzel byl jako větší, ale jak to dopadlo netuším, protože podle mě při hodně prudkém trhnutí už zákon akce a reakce vystřelí nohu do vzduchu....
No a házení, jako jo, trefila jsem se psovi do boku, házet vedle u něj nemělo smysl, by tam mohla bouchat atomovka a bylo by mu to jedno, ale samo základní předpoklad je stanovit akční rádius psa na stejně velký jako máš vzdálenost dohozu nevím, co máš za psy, ale špic nemá ten akční rádius až tak velký.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 13:40 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Maya
ak u maximálně menšího až středního psa
ano, taky jsem dospěla k tomuto závěru.

protože podle mě při hodně prudkém trhnutí už zákon akce a reakce vystřelí nohu do vzduchu.
ano prosím, já idiot jsem si to dokonce vyzkoušela... naštěstí teda ale ne u zvěře, ale v těch úplných začátkách, tak jsme přežila já i pes, páč na nezvěří objekty vyrážel buldozér ještě relativně umírněně.

ono by leccos s lehčím psem šlo u mě jak po másle, problém byla prostě u mě realizace fyzická...

stanovit akční rádius psa na stejně velký jako máš vzdálenost dohozu
těch pět metrů by mi moc neprošlo
né jako dohodím dál, ale když musím připočít čas na zareagování a zamíření.... jsem došla k tomu, že by psák musel s mejma schopnostma zůstávat 5 metrů.

edit- už v tělocviku na základce jsem byla v polovině průměrné dálky hodu, holt.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:06
- Nahlásit

Maya
le špic nemá ten akční rádius až tak velký.
to nema, spic se mota "pod nohama", obcas mam problem o nej nezakopnout. Do te doby, nez zmerci zver a hazet pak muzu jak chcu, ale nejsu osteparka, abych k nemu dohodila

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:08
- Nahlásit

Vero
Tak to já teda dohodím o kousek dál a musím říct,, že kovový řetízek asi tou váhou a tím jak se v letu natáhne, letí fakt jako daleko. Ale tak mě napadá, že pro ty co moc daleko nedohodí by šel nějak využít házeč míčků???
ano prosím, já idiot jsem si to dokonce vyzkoušela
tak to já naštěstí ne on můj pes nikam nevyrážel, on jen prostě odcházel

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:10
- Nahlásit

cernej caj
A jinak tě poslechne? Teda myslím bez zvěře když se trochu vzdálí ona od tebe nebo ty od ní a přivoláš jí.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:13
- Nahlásit

Maya
házeč míčků
zas tam by byl ale problém s mířením... no já naštěsí už nic házet nepotřebuju...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:19
- Nahlásit

Mayaeda myslím bez zvěře když se trochu vzdálí ona od tebe nebo ty od ní a přivoláš jí.
bez zvere (cyklisty, bezce, hodne silne stopy) nemam problemy, v klidovym prostredi, to pribehne dycky. staci ze se zastavim nebo otocim a uz ji mam takzvane za zadkem... jako cyklistu ci bezce vyeliminujes jeste jakztakz z cesty. zver ne a silnou cerstvou stopu uz ani omylem

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:34
- Nahlásit

cernej caj
Tak to už je blbý, jeslti jde i po stopách, ale zase to se u špiců tak moc často nevidím, máš raritku.
To fakt asi moc neporadím, jedině tu stopku, povel daun, ale ten naučit už takhle dospělýho rozlovenýho psa.. no nevím, a pak to EO, ale to bych brala teda já osobně až jako poslední možnost.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:38
- Nahlásit

Maya
me spis prijde, ze pokud je jak hlucha a nereaguje vubec nanic, tak jestli neni jedno jestli ji chci privolat nebo ji dat daun, protoze neposlechne tak jak tak.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:43
- Nahlásit

cernej caj
me spis prijde, ze pokud je jak hlucha a nereaguje vubec nanic, tak jestli neni jedno jestli ji chci privolat nebo ji dat daun, protoze neposlechne tak jak tak.
hele zkus ten postup Ešusové, jak to tu mockrát popisuje. začít můžeš s těma stopama, nemusíš hned ani hledat zvěř. hodně ti to pomůže. pak uvidíš, jak to celé budeš chtít dotáhnout do dokonalosti.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 14:43
- Nahlásit

Ramštajn ve spolek ,

Nestíhám probíhám, mám hlad jako vlk
dočtu vás večer

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 15:00
- Nahlásit

Vero
jojo, vsak na ten se tak nejak chystam

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 15:32
- Nahlásit

cernej caj
No tak obecně pro psa je snáze proveditelnější povel na místě než otočení se od předmětu zájmu zády a vracení se k paničce. Proto se používá třeba Stůj a u loveckých psů daun, já teda Kima taky na stopce naučila stůj, naučil se to hned a používala jsem to snad častějc než přivolání, ale jeslti je Ferina schopná se to naučit, to fakt nevím.
Píšťallku jsi nezkoušela? Nemyslím tu tichou, ale tu klasickou, co zapíská na plný koule. Ta by jí nevytrhla z transu?

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:29
- Nahlásit

Rumštááájn.
Máááááám všechny zkoušky hotový, jupíííííí

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:33
- Nahlásit

kachna_
Ses borec! Borka!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:40
- Nahlásit

kachna_
sikovna

vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:57
- Nahlásit

kachna_
tak to seš nejlepčí kachna co znám.....seš všech kachen Queen

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 19:59
- Nahlásit

kachna_

pašáááááááááák, tu máš!

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:00
- Nahlásit

vlk
seš všech kachen Queen

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:01
- Nahlásit

kachna_

gratulacéééé!

a já ci taky pochválit, též mám fšecko

vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:01
- Nahlásit

Fifi
to je ovšem velice přesné a naprosto výstižné......

vlk
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:02
- Nahlásit

Vero
taky tedy chválím velice mnoho a též na dálku zalamuji ruku a gratuluji.....

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:07
- Nahlásit

Vero
táááky čikovnáááá!!! prostě anděl!!

smekám před všema co pracujou k tomu študujou a ještě máj na hrbu celou rooodinu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:11
- Nahlásit

Fifi

Vero
taky sikovna

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:14
- Nahlásit

Vero
Gratuluji, kralovne buldozeru!

A ja mam tez vsechno, i hlavobol uz, hec.

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:17
- Nahlásit

Vero
nejšikovnější Vero
Vero na Hrad!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:19
- Nahlásit

kachna_
myslis s tim buldozerem na Hrad?

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:21
- Nahlásit

kachna_
cernej caj
Vero na Hrad!!!
myslis s tim buldozerem na Hrad

ste stračeny! mám kafe f klávesnici!!!

Fifi
mam tez vsechno, i hlavobol uz, hec
lity lity pani, já tentokrát zatím bez !

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2013 20:34
- Nahlásit

Fajka
No sem koukala, ze skuhrala Janii uz nejak rano... tak snad te to mine.

<< 1 ... 2106 . 2107 . 2108 . 2109 . 2110 . 2111 . 2112 . 2113 . 2114 . 2115 . 2116 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání