| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:12
- Nahlásit
kiwikik
kiwikik, ja nechci kazdy pokus negovat, ale jen jsem se snazila sumirovat argumenty....
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:16
- Nahlásit
kiwikik
není normální aby:
a) vybírala si jen ty páníky kteří jsou toho podle jejího hodni
b) odmítala vydat psa jeho majitelům
c) vyžadovala za psa peníze
d) chovala se k nim hrubě
e) určila novým majitelům jednoho psa ber nebo neber
no, tak tady je fakt velký problém - nebudu jmenovat útulky, kde to takto funguje - a jeden mám téměř u nosu - fungoval celkem dobře, ale poměry se změnily:
A) tam si taky páníky vybírají - tady nelze uspět - mají výmluvu - ".... jiní také" - což jako oddůvodnění stačí - takže na tomhle by to vyhořelo - podle nás to normální není, podle většiny útulků to normální je
B) to už se také stalo jinde - stačí výmluva: "...špatně se staráte...", nebo ".....neprokázal jste dostatečně to, že je to Váš pes..." - tak tohle také nezabere - to bude asi také normální, protože je to celkem běžné (
C) peníze za psa někdy chtějí i v jiných útlcích- třeba od majitele toho psa a nebo jako náhradu za očkování, v tom útulku co mám pod nosem chtějí také peníze za psa - ne tedy za psa, ale za očkování. Takže i tohle je bohužel normální - no jestli je v útulku pes jen na opatrování - tak to můžou oddůvodnit i tímto. A jestli je sokromý, tak tuplem. (
D) hrubost? běžné (, přeci se nenechají pokousat - musí si u psů vypracovat respekt ( - oni to jinak neumí, už jsem slyšela v jednom vzdálenějším podobném zařízení: "včera mě ten hajzl rafnul, já se nenechám přeci kousat, tak mi to ukažte, jak ho jinak nakopnout, vy chytrá!" - co se dá na tohle asi říct (
E) tak to je fakt, že s tímhle jsem se ještě nesetkala.
Co mě hlavně zarazilo, tak ta nabídka psa, že mu to s roztrženým uchem sluší. To zavání opravdu prasárnou. Je to jejich odchov - jak to? Se jim tam množí? A jaktože má roztrhnuté ucho? To mu to neošetřili? Nedali u veterináře zašít? Je tohle možné? Moje fena také měla roztržené ucho a nikdo by to dnes už na ní nepoznal - dala jsem jí to zašít - ošetřit psa je přeci snad povinností. Na tomhle by se snad dalo něco dělat. Nedostatečná vet. péče. Co vy na to?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:19
- Nahlásit
Jirikovo
jeee ty zijes???? ahoooj, zrovna jsem Te vzpominal, ze jsi mi neco slibil a nedodrzel, ale to nejni podstatne ))) hlavne ze zijes nooooo
zda ho chce napr. na psi zapasy
hele, to zase podporujes histerii ..... ver, ze napr. u mnoha znamych chovatelu pitu se Ti psi na zapase nemaj o moc jinak nez po zbytek zivota...... ((
proste zapas!!...ale to neni vse .....
Myslím, že proti kociánům a podobným se da fakt leda bránit bud takovýmahle diskuzema a doufat, ze si to hodne lidi precte nebo publikovanim na netu...ale stejne...jsou to kapky v mori ....ten kocián totiž v podstatě odpovídá neboli je obrazem naši společnosti a jkejího vztahu ke psům, nemyslíš? Mohu znát Tvůj názor?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:21
- Nahlásit
Jirikovo
c) vyzadovala za psa peníze
to je patrne mysleno v souvislosti s tim, co psal nekdo na tom druhem, tematicky stejnem foru, tam melo jit o castku snad 20.000,- (nebo nejak tak, promin, nechce se mi to ted hledat)...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:26
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
No moc zajímavě píšete, jen jestli to není tak trochu v rozporu s tím, co jste měla předvádět v Útulku LOZ Třebíč?
Možná spoléháte na to, že oni to zde nečtou.
No, ale třeba to je vše vymyšlené a mají Vás tam rádi.
Mmch už jste tam byla si to s nimi vyjasnit, jak jste na ifauně proklamovala?
Závěrem dotaz:
Myslíte si, že jedinec, který veřejně napíše něco, co vypadá jako hrubé nadávky kombinované s vyhrožováním sebevraždou by měl pracovat v Canisterapii a s dětmi?
Děkuji za odpovědï.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:29
- Nahlásit
Trotelchen
Proč jste tedy i dnes znovu lhala, že jsem si ho vymyslel, když jste již viděla spis?
Vysvětlíte? nebo zůstanete u svého no comment?
Protože nevěřím že Vám přišel - proto. A nikde jsem netvrdila, že jsem spis viděla - třeba mi obsah někdo sdělil.
Prostě jsem se zamyslel nad tím, jak Vy se snažíte zjednat pořádek, zašmátral v paměti a ejhle vzpoomněl si na pár dalších věcí....doufám, že když Vás uvedu mezi Ty, kteří o tom dle mého názoru věděli, dostojíte své občanské povinnosti a nebudete lhát.
A to Vás ubezpečuji, že to ještě zdaleka není ten medvěd.
Jste opravdu moc laskavá, že jste mi otevřela oči a ukázala tu správnou cestou, jak řešit to, co považuji za nesprávné.
Těch dle mého výhružných mailů mi nepřišlo také málo, naštěstí si vše archivuji, jak jste se již mohla přesvědčit, takže masivní náprava v těchto věcech může začít.
Nechápu o čem píšete. Jestli Vám někdo vyhrožoval, tak to je Vaše věc a do toho mi nic není. A ani se některým lidem nedivím. A co kdo měl vědět? Jaké uvádění? Nejste tak nějak mimo mísu?
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:36
- Nahlásit
Jirikovo
vyžadovala za psa peníze
nešlo o odčervení šlo o 20 000,- i více prý péče o psa za dobu pobytu, jeden pes tam byl přes noc chtěla za něj 500,- -je to buď v tomto tématu někde hluboko nebo v tom druhém.
kdosi tu psal že tam dřív pracoval že za plotem v výdejnícho hodinách stáli zájemci - slušní žádní pobudi a ta baba jim ani neotevřela. když se ta zaměstnankyně ptala proč je nepustí řekla že nevydá psa kde komu. také ve starších příspěvcích
maixnerova
tvrzení proti tvrzení ano to máme teď kdyby tam ale byl nějaký ten pracovník viděl by, natočil, nafotil. jsou svědci pár lidí tu psalo že jejich známí měli zájem o psa, ztratil se jim pes a byl tam a už ho nikdy neviděli nebo měli co dočinění s paní.
chtělo by to sesumírovat omouvám se dneska jsem náhodou na jiném fóru četla že někdo chtěl zorganizovat akci a část peněz by šla na pomoc útulku a zmínil tento útulek ostatní mu hned řekli jak to tam je a dali odkaz na toto téma. jelikož jsem nedávno šla kolem, jelikož jsem neměla ani ponětí o pověsti Kociánky tak mě to šokovalo. toto téma jsem přečetla jedním dechem a je mi líto že ta plánovaná akce někdy ze září nevyšla. ale mohlo by se to udělat znovu osobně moc nevěřím že přístup se změnil když jsou tam stejní lidé. a o paní majitelce si myslím že je duševně nemocná že ty psy chce mít vlastně všechny pro sebe.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:40
- Nahlásit
Myslíte si, že jedinec, který veřejně napíše něco, co vypadá jako hrubé nadávky kombinované s vyhrožováním sebevraždou by měl pracovat v Canisterapii a s dětmi?
Za pochybení jsem se omluvila a s vysvětlením, že jsem jen člověk. Jsem citlivý člověk, proto se věnuji canisterapii. Jestli něco o canisterapii a pomoci potřebným víte, tak to snad pochopíte. Co na tom, že mi ujely nervy? Já se za to nestydím. Omluvila jsem se a někteří to přijali. A jestli mi chcete vyčítat, že jsem citlivá, tak prosím. Vy jste zase jako s hroší kůží. Já bych se na Vašem místě ostudou propadla, protože to co děláte Vy, považuji za horší než to, že mi jednou ujely nervy a omluvila se za to. Každý máme jiné hodnoty.
O tom jak to bylo s LOZ Třebíč víte také prdlačky. Hafan už odešel do nebe - což je pro něj asi vysvobození. Vyjádřila jsem svůj názor a vyměnila si s LOZ názor. Jestli ho přijali je jejich věc. Nejsem jediná, která tento názor měla. Měla jsem pochybnosti o některých věcech kolem toho psa, tak jsem své pochybnosti vyjádřila. Nic jiného mi na LOZ Třebíč nevadí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:43
- Nahlásit
Trotelchen
clovece ziju, ale nejak si pripadam jako Jirka Paroubek (taky bych si zaslouzil prezdivku Buldozer - jenze ja za to, jak pred sebou valim ty pracovni ukoly ....) proste je toho hodne, takze se tady moc nevyskytuju ....
zda ho chce napr. na psi zapasy
hele, to zase podporujes histerii .....
to neni nic proti psim zapasum (a tahle veta zase neznamena, ze jsem pro ) jen jsem to udal jako priklad, jak by mely utulky fungovat. proste pokud by v nich delali profici, dokazali by cloveka odhadnout a prijde mi spravne, ze pokud maji pochybnosti o cistote umyslu pripadne o tom, zda pes nebude tyran (opet nemluvim v souvislosti se psima zapasama), tak proste psa odmitnou vydat.
ten kocián totiž v podstatě odpovídá neboli je obrazem naši společnosti a jkejího vztahu ke psům, nemyslíš? Mohu znát Tvůj názor?
muzes znat muj nazor obecne, o problematice kocianu vim kulovy .... dneska jsem tady zakladal forum o nalezenem steneti a psal jsem v nem mimo jine, ze mi prijde, ze podobnych pripadu nejak povazlive pribyva .... potom je tady tema od srnecek1, jak se chce zbavit sveho psa, protoze se nenecha od ostatnich pohladit (hodne zjednoduseno, ale zatim me nikdo nepresvedcil, ze je to o necem jinem). takze muj obecny nazor - velka cast soucasne ceske spolecnosti se ke psum chova jako hovada ... cast spolecnosti se ke psum chova tak, jako vetsina lidi tady a cast spolecnosti (ta nejnebezpecnejsi z tohoto pohledu) se ke psum chova jako hovada a jeste z toho chteji vytriskat prachy ....
na druhou stranu - chyba je opet na obou stranach. kolik je nezodpovednych pejskaru, kteri kazi povest tem ostatnim ... u nas bydli baba, vzdycky v sedm vecer vypusti sveho psa se vyvencit. pes beha po sidlisti, sere vsude mozne, nakryva harajici feny a podobne a v devet vecer mu otevrou dvere a on jde zase domu ....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:43
- Nahlásit
Lidi nemůžete psát trochu stručneji?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:46
- Nahlásit
Smečka
promin .... ja to psal asi na pet casti, protoze me stridave chodi otravovat auditori, takze jsem se nejak rozepsal ... jo a taky pokud to na sebe nekde nenavazuje, tak aspon poznate, kdy tady byl auditor ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:47
- Nahlásit
Jirikovo
... u nas bydli baba, vzdycky v sedm vecer vypusti sveho psa se vyvencit. pes beha po sidlisti, sere vsude mozne, nakryva harajici feny a podobne a v devet vecer mu otevrou dvere a on jde zase domu ....
To je na tom ten pes ještě dobře. U nás byl svého času kokr, který venku trávil celou pracovní dobu svých majitelů. O půl sedmé ráno vypadl ven (oni do práce), celý den se flákal po sídlišti a ve čtyři se před Delvitou přidával k paničce když šla z práce. Paní to považovala za absolutně normální a zdůvodňovala to tím, že když je sám doma tak dělá bordel. On prý chce být venku a pro psa je přece přirozené být venku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:49
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Výtka k ostatním. Když jsem tady ujela na diskuzi - snad všichni ví, ani jeden se mne nepokusil zkontaktovat, aby mne psychicky podržel, ani jeden mi neposlal mail abych si neubližovala, ani jeden nedal avízo policii, že se něco děje a mohu si ublížit. Nikdo nezareagoval jak by měl
Proč myslíš, že by měl někdo zájem reagovat na tvé hysterické výlevy?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:49
- Nahlásit
Biluška
no ja uvazoval, ze ho vezmu, nalozim do auta a odvezu do utulku, ze se jen tak pohyboval venku a nevim, ci je .... jenze mam obavu, ze babe by to nakonec udelalo radost ze se ho hezky zbavila a psovi by to neprospelo .....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:52
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Výtka k ostatním. Když jsem tady ujela na diskuzi - snad všichni ví, ani jeden se mne nepokusil zkontaktovat, aby mne psychicky podržel, ani jeden mi neposlal mail abych si neubližovala, ani jeden nedal avízo policii, že se něco děje a mohu si ublížit. Nikdo nezareagoval jak by měl
tohle jsem nepostrehl ... muzu se zeptat, zda jsi to skutecne napsala???
proboha proc by na zaklade jednoho vylevu na internetovem foru mel nekdo alarmovat policii???? to je asi stejny, jako kdyz jsem onehda navrhoval Trotelchenovi, ze prijedu do Ostravy a dame si pres usta a on by hned co si to precetl bezel na zubni pohotovost, ze jsem mu vyrazil zub ........
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:53
- Nahlásit
Jirikovo
Já jsem to řešila tak, že jsem kokra chytala, vodila na městskou policii, oni ho "zabásli", zašli za majitelkou a ta vysolila 200,- za odchyt psa. Když jsme to udělali potřetí tak ji to přestalo bavit a psa dala pryč (nevím kam a doufám, že si polepšil).
Mimochodem, pumice auditory miluje (jsou na třetím místě za cikány a kontrolory z berňáku ). Nebuď chrt a nějakého pošli. Ty věčné granule už jí lezou krkem.
|
Trotelchen
Člen |
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Proč jste tedy i dnes znovu lhala, že jsem si ho vymyslel, když jste již viděla spis?
Vysvětlíte? nebo zůstanete u svého no comment?
----
Protože nevěřím že Vám přišel - proto. A nikde jsem netvrdila, že jsem spis viděla - třeba mi obsah někdo sdělil.
Aha, takže uznáváte, že jste lhal a navíc to zdůvodňujet tím, že mi něco nevěříte a proto lžete? Tk to je docela vkusné...
. A nikde jsem netvrdila, že jsem spis viděla - třeba mi obsah někdo sdělil.
a jejda, vzdyt to je preci jedno, Vy máte právo do spisu nahlížet přeci.....
Nechápu o čem píšete. Jestli Vám někdo vyhrožoval, tak to je Vaše věc a do toho mi nic není. A ani se některým lidem nedivím. A co kdo měl vědět? Jaké uvádění? Nejste tak nějak mimo mísu?
jojoooo, nebojte, ona se paměť zlepší....mně samozřejmě........
Jirikovo
jééé hezký názor a hezký napsané.....souhlasím a proto si myslím, že marnost nad marnost....a myslím, že je to i vidět...kyž si totiž přiznáme realitu, tak to, čemu říkáme pomoc zvířatům(třeba ty "záchrany psů" z různých zlých útulků apod) je prostě jen něco pro náš dobrý pocit...pro psy to rozhodně dobro není...snad možná pro těh pár konkrétních, ale ani to ne....prostě boj s větrnými mlýny.....
A to samý s lidma....prostě... (
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
Trotelchen
jako kdyz jsem onehda navrhoval Trotelchenovi,
ja vim, neber slova boziho do ust nadarmo, ale jelikoz ty nejsi buh ale nadbuch, tak snad mi bude odpusteno, ze jsem te pouzil jako priklad ....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:55
- Nahlásit
Trotelchen
Zapni si skype,něco potřebuju.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:55
- Nahlásit
Jo a toho psa za 20.000,- z Kociánky jsem měla já. Přesněji, měla ho moje sousedka, ale z Kociánky jsem ho odvážela s tím, že ho adoptuji já (jinak by ho nevydala). A o těch lidech za plotem jsem psala taky já. Chodila jsem tam jako dobrovolnice pomáhat.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:57
- Nahlásit
Biluška
Mimochodem, pumice auditory miluje (jsou na třetím místě za cikány a kontrolory z berňáku ). Nebuď chrt a nějakého pošli.
hele oni jsou na tom s iq tak bidne, ze bych je tam musel jit asi doprovodit, aby nezabloudili .... no a jelikoz jsem byvaly pracovnik kontrolniho oddeleni z bernaku, tak se tam k tobe vzhledem k vyse uvedenemu tak trochu bojim ....
Trotelchen
říkáme pomoc zvířatům(třeba ty "záchrany psů" z různých zlých útulků apod) je prostě jen něco pro náš dobrý pocit...pro psy to rozhodně dobro není...snad možná pro těh pár konkrétních
nekdy pro tech par konkretnich asi jo, nicmene celkovou situaci to neresi a nevyresi. jenze celkova situace reseni nema. to je v lidech a neverim tomu, ze soucasna ceska spolecnost je schopna nekdy zmenit svuj zpusob uvazovani a chovani se navzajem jeden k druhemu (o zviratech uz ani radsi nemluvim) ....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:00
- Nahlásit
kiwikik
jelikoz jsem nemela ani ponetí o povesti Kociánky tak me to sokovalo....
... ja taky ne, jsem z Prahy, a o tomhle jsem nemela tuseni. Az do konce lonskeho roku, kdy se odtamtud vratila kamaradka s neporizenou (prijela vlakem a jediny pejsek, ktereho ji predvedli - uplne jiny nez na www - byl tak strasne vydeseny a spinavy, ze cesta vlakem s nim nebyla mozna). Byla hlavne v soku z toho, jak tam se psy jednaji a v jakych jsou podminkach a nastvana, jak se chovali k ni. Protoze ji znam jako soudnou osobu, zacala jsem shanet informace.... Vubec nic (mimo oficialnich stranek) nevim napriklad o britske RSCA, ktera je pry uz leta financuje... Koukala jsi se na stranky OHZ? Tam jsou dva clanky na toto tema a zvlast ten jeden je hodne drsny...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:00
- Nahlásit
Jirikovo
nekdy pro tech par konkretnich asi jo, nicmene celkovou situaci to neresi a nevyresi. jenze celkova situace reseni nema. to je v lidech a neverim tomu, ze soucasna ceska spolecnost je schopna nekdy zmenit svuj zpusob uvazovani a chovani se navzajem jeden k druhemu (o zviratech uz ani radsi nemluvim) ....
Tak to jsem moc rád, že to takhle vidíš......
Akorát bych to nesváděl jen na českou společnost, my zdaleka nejsme až tak špatní, já bych i tvrdil, že jsme určitě jedni z nejlepších......ale globalizujeme se rychle nooo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:01
- Nahlásit
Jirikovo
neverim tomu, ze soucasna ceska spolecnost je schopna nekdy zmenit svuj zpusob uvazovani a chovani se navzajem jeden k druhemu (o zviratech uz ani radsi nemluvim) ....
Pochopitelně, že je schopna. Ovšem pouze změny k horšímu
hele oni jsou na tom s iq tak bidne, ze bych je tam musel jit asi doprovodit, aby nezabloudili .... no a jelikoz jsem byvaly pracovnik kontrolniho oddeleni z bernaku, tak se tam k tobe vzhledem k vyse uvedenemu tak trochu bojim ....
a nemohl bys je přivést jenom před barák, zazvonit a zdrhnout? Puma bude žrát přednostně je a dá ti náskok, neboj
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:04
- Nahlásit
Biluška
makej pracovat...kdo me bude zivit?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:05
- Nahlásit
Trotelchen
Akorát bych to nesváděl jen na českou společnost
bohuzel jsem nikdy nebyl v zahranici tak dlouho, abych byl tohle schopen posoudit, zda je to i jinde. mam treba nejaky nazory od lidi, kteri byli v Nemecku jako au-pair a je fakt, ze hodne zalezelo na miste a te rodine. takze je to mozna opravdu vsude stejny.
je to o tom, jak je spolecnost zamerena. v soucasne dobe hodne na penize .... jenze ... co mi treba jineho zbyva, kdyz jsme nic nezrestituovali a ja potrebuju nekde bydlet? musim si vzit hypoteku a abych ji splacel, tak holt potrebuju nejaky urcity prijem a ten mi v mem oboru v Praze nedaji za nejakych osm hodin denne .... ale i penize se daji vydelavat s usmevem a ohledem na ostatni. coz bohuzel vetsina lidi dnes nechape a na kazdeho se spis diva tak, ze ho chce okrast ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:06
- Nahlásit
Biluška
jsou na třetím místě za cikány a kontrolory z berňáku
Puma bude žrát přednostně je a dá ti náskok
z vyse uvedeneho si nejsem tak uplne jist, zda bude prednostne zrat je, nebo zda se bude drzet sveho zebricku priorit a hodnot .....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:22
- Nahlásit
Trotelchen
makej pracovat...kdo me bude zivit?
Mám týden dovolenou, kvůli novým psům, heč
Jirikovo
z vyse uvedeneho si nejsem tak uplne jist, zda bude prednostne zrat je, nebo zda se bude drzet sveho zebricku priorit a hodnot .....
Přednostně bere to, co je blíž. Přece jenom je lepší vrabec v hrsti než Jiříkovo v dálce ( a navíc jsi bývalý kontrolor, pumička by to určitě vzala do úvahy)
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:26
- Nahlásit
Kontrolor? Čeho bože?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:39
- Nahlásit
Biluška
))
odebírám Ti dovolenou a makej makat ))
T mi stejně psalo, že jste je již oba snědli...
|