| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:59
- Nahlásit
Trotelchen
OKEJ, beru to jako zakázané a tak...ale stejně by mě zajímalo jak to tam vypadá....to víš, já sem baba hromská zvědavá.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:59
- Nahlásit
Mucholabka
chudák paní Hermanová, ta má problémy s lidma
tomu i docela věřím - asi jí nechtějí dostatečně přispívat.
Trotelchen
moná by tvoje otázky mohly být položeny právě při té návštěvě - já tam ještě nebyla, můžu vyzkoušet...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:23
- Nahlásit
Mucholabka
No, já bych tam klidně zašla, ale tak to vypadá, že s tou zědavostí nás tu je "trošku víc", tak abychom tam pak nemuseli jet autobusem jako na exkurzi do pivovaru
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:30
- Nahlásit
Eimy
...bychom nemusely všechny zaráz - jako útulek by měli být zvyklí, že jim tam courají lidi - akorát bychom neměly dávat ty stejné otázky...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:23
- Nahlásit
Eimy
ze to byly narazky na psy a ne na vas?
to vim taky, ale myslim, ze narozdil od stamgastu sme urcite nevypadli jak chovanci kocianky , spis tech psu bylo vic nez lidi.... jsme tam meli 4 na 3 lidi ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
michalm
No obávám se, že řadový brňák jakmile řekne "Kociánka na výletě", tak tím nemůže myslet opravdu nic jiného než že - mentálně postižené pustili z ústavu...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:01
- Nahlásit
Garfield
mi proste musis vzdycky brat iluze vid?
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:24
- Nahlásit
V lepsi situaci na Kociance-Interpespention neverim.Reseni jedine utulek zrusit.V utulku jsem pracoval asi pred sesti lety,vydrzel jsem jen necele tri tydny.Pak jsem utekl.
TROTELCHEN:zde je veskere usily marne,Hermanova je neprustrelna -informace od Garfilda pak ledacos vysvetluji.Dalsi veci je pak kseft se psy ktery zde bezi ve velkem.
--rad zdelim sve informace ale nemam mail na tebe. Je mozno psat na hafaniapesani@seznam.cz. Drzim palce,ale neverim ze Hermanky udolas.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:56
- Nahlásit
michalm
Musím tě zklamat,ale Garfield má pravdu.Tohle asi nebylo na psy
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 06:06
- Nahlásit
BinLadin
Čéče, že nikdy nikdo nedal dohromady výpovědi lidí, kteří v útulku pracovali (byť jediný den) a z jednotlivých postřehů, jakožto místopřísežných prohlášení by se dal poskládat docela hezký reklamní leták.
K tomu pár majitelů, kteří klacky a kameny za použití násilí i nenásilí od tam těžce dobývali své papírové miláčky, po níchž se během 20 minut slehla zem...
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:32
- Nahlásit
GARFILD:i to tady bilo,ale nedeje umira posledni.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:42
- Nahlásit
Vzpomínám si, že když jsem si z Kociánky brala Barbánka tak jsem k němu dostala papír, na kterém kromě jiného byla i "cena psa - 27.000,-" (podotýkám, že Barbucha byl kříženec bígla a bylo to před 11 lety, 27táců tenkrát byli podstatně větší peníze než dnes). Zůstala jsem na to hledět a ptám se Hermanky, jestli to myslí vážně, že za vořecha si řekne takovou sumu. Ona naprosto vážně odpověděla, že ano. Že ten pes měl jako štěně parvu, že ho z toho vyléčili (to bych při tamní péči fakt chtěla vidět) a že je už dva roky tady takže za žrádlo a tak... Prohlásila jsem, že jí 27.000,- za vořecha v útulku v žádném případě nedám. Chvíli váhala a pak řekla,že si ho teda mám nechat, že to u nich mám odpracované (dělala jsem tam téměř rok zadarmo, jako brigádu při vysoké), ale že po komkoliv jiném by ty peníze chtěla.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:44
- Nahlásit
Biluška
To je snad blbej for, ne? Tak to je síla, pokud se tímhle stylem vyjadřuje cena za psa, tak já s tím, jak moje psice byla v prvních letech svýho života "šikovná" s mým přispění mám psa "hodnotnějšího", než je kdejakej papírák
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:49
- Nahlásit
Eimy
TAky mám pocit,že puminina cena už 100násobně přesáhla její cenu pořizovací
Bohužel to for není. Nevím, jestli to praktikovala jinde, to štěně kokra nám tenkrát dala "zadarmo", jenom si celkem bezostyšně řekla o sponzorský dar. " Když je teda ta paní advokátka, tak má určitě peněz dost, že jo? ". Iveta jí bez řečí dala tisícovku (taky to před deseti lety byli trošku slušnější peníze než dnes) a pak už nám štěně celkem bez problémů vydala.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:00 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Biluška
No když to ted tak počítám, tak pokud vezmu náklady na veverku v prvních 4 měsících jejího žvota, tak za tu krátkou dobu se jen kvuli léčebným výlohám zvedla její cena 25krát Což je docela slušný... Ale to je jediný co si pamatuju, dál nepočítám
Ale je zajímavý si uvědomit, kolik peněz by ten 25 násobek byl, když by stála třeba 10 000 To už máš čtvrt melounu
Každopádně já si myslela, že po štěndech v útulku zbyde vždycky jen oblak dýmu a ty žes e udají nejrychleji a ne, že tam dřepí do svých dvou let
|
moll
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:01
- Nahlásit
Biluška
hele - a na ty peníze jste dostali příjmovej doklad nebo to bylo stylem ruka-ruka? pak bych se nedivila, že pořád existujou......musí to být dobrej vejvar. a chudáci psi to .....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:12
- Nahlásit
moll
Myslíš tu tisícovku "sponzorský dar"? Ne, to bylo samozřejmě stylem obálečka.
Jinak na kociánce bylo v tom roce štěňat víc než dost. Dokonce tam byla spousta čistokrevných- vzpomínám si na maltézáka, boxera, fr.buldočka, bobtaila, ČSV a spousta více či méně čistokrevných NO.Ti tam byli trvale. Pak se tam mihnul středoasiat a kavkazan /ti přišli spolu a spolu taky zmizeli/ a neapolský mastin. Tihle tři ale byli během pár dní pryč. A v nabídce teda nebyli...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:29
- Nahlásit
Biluška
to jsou asi ti pejsové, které tam majitelů už nenašli, i když se přiřítili v patách odchytovky.....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:48
- Nahlásit
moll
Asi... (
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:16
- Nahlásit
Bezna praxe-ziskavaly se falesne,nobo obcas i prave PP k cistokrevnym psum,tito psy bily vetsinou v "tzv" karantene,mimo dosah bezneho personalu,pod zamkem.V pozdejsi fazy dokonce i mimo kocianku.Mensi psy pak ve sklepe budovy.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:17
- Nahlásit
Jo a spousta krizencu se prodavala na pokusy farmaceutickim firmam.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:25
- Nahlásit
BinLadin
Víš,že mě to ani nepřekvapuje.
Já jsem se poprvé seznámila s Kociánkou tak,že se u nás na sídlišti zaběhl jedné paní pejsek a já jí ho pomáhala hledat.Byla strašně hotová z toho,aby ho někdo nenašel a neskončil na kociánce.Díky jejímu vyprávění jsem pochopila,co tím myslí.A hrůzu v jejích očích si budu pamatovat pořád.Naštěstí jsme ho našli
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:59
- Nahlásit
ABBY: toje moc dobre.
Ja osobne nezapomenu na ty psy co jsem tam videl:
Oci plne zoufalstvi,strachu a rezignace.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:00
- Nahlásit
BinLadin
jo presne, ten pohled mam pred ocima porad.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:06
- Nahlásit
BinLadin
Taky bych byla,asi jako každej pejskař,ráda,aby se s Kociánkou podařilo něco udělat.Nechci ani domyslet,co se tam s těma psama všechno děje a představa,že by se tam dostal můj,nevím,nevím,co bych udělala
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:28
- Nahlásit
http://www.interpespenzion.estranky.cz/clanky/pomo zte-nam
Odkas s návštěvní knihou už zrušili úplně... Hm, hm..., mrkev v zimě. Oproti tomu přidali jiný dokaz /viz. výše/.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:41 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Garfield
To je vůbec tak nějak v modě mazat návštěvní knihy, když tam někdo napíše něco, co se dotyčnýmu tolik nehodí, než se pokusit to nějak osvětlit.... Zvláštní přístup...
A něco mi to velice silně připomíná...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:50
- Nahlásit
Eimy
Tretelchen se aspoň má kde angažovat-tyhle mazané diskuse jsou jeho parketa
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:03
- Nahlásit
Mucholabka
Tretelchen se aspoň má kde angažovat-tyhle mazané diskuse jsou jeho parketa
Hm,akorát ,že to je úplně vo h...ě a nepomůže to žádnýmu z těch psů,že jo..
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:06
- Nahlásit
davidkova renata
Je pravdou, že všechny tyhe kecy nás všech nikomu a ničemu nepomohou. Ale jak už tu padlo stokrát, dokud tam bude chodit finanční podpora, bude to jen horší. Takže tady je špatná reklama ku prospěchu dobré věci. I sebehorší reklama útulku přiměje dobrosrdečné lidi pejsky co nejdřív lifrovat pryč a útulku nedat ani lízátko.
|