| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:55
- Nahlásit
Anu
Beruško, každý brňák ví o kociánce své. Ty zkušenosti jsou otřesný, všichni to ví, normálně se o tom mluví, normálně se psali petice, dávalo se to do médií jako podnět.... Údajně má paní majitelka velmi dlouhé prsty a proto tak dlouho byl ten útulek "obecní", dotovaný městem.
Pak už byl asi humbuk takovej, že si město udělalo své (podle mého proto, že už to nešlo dát udržet pod pokličkou a v klidu), ale z jejího je nadále soukromý a tím to celé vadne. Konec. Šlus. Šmitec.
Už jsem tu mockrát psala, že tam kdysi skončil papírovej boxer kamošky a ta horko těžko s policií a známýma pár hodinek po tom, co jí pes zmizel z očí a skončil v útulku, dokazovala, že tam psa mají a jen tak tak si vybojovala jeho vydání. Samozřejmě zaplatila řádný balík za veterinární ošetření, které bylo nutné provést. Výstavní bytová papírová boxerka - bez jediného škrábance.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:01
- Nahlásit
A souhlasím s Trotelchenem, ostatně jsem to psala i přímo do návštěvní knihy těch stránek, že já osobně raději nechám uspat 150 psů, kteří stejně živoří (alespoň v zimních měsících) a jejich život je spíš taková bída s nouzí na hranici základního přežívání a udělám tak definitivní konec všemu, co se tam děje, než příspěvkem držet nadále při životě oněch 150 psů a další desítky či stovky jiných psů tak dostat do jejich spárů. Nemluvě o tom množství štěňat, které se tam ročně narodí.
Jediný lék je úplně utnout přítok financí a nechat to padnout.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:49
- Nahlásit
Garfield
utnout přítok financí a nechat to padnout
no jo, ale když se na ty jejich stránky koukne někdo neinformovaný, tak problém neobjeví a peníze třeba pošle - i tady na kynodiskusi se najdou lidi, kteří o fenoménu kociánka nevědí nic. jediné, co by pomohlo, je fakt komletní likvidace útulku - ale to by musel být důvod jako prase, aby k tomu došlo, když nepomohly všechny ty petice a řeči a dusno kolem i na dost vysokých místech. prostě si myslím, že to baba + spol. mají dokonale obšlápnuté a zajištěné a kdoví, kdo je v celé věci zainteresovaný.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:53
- Nahlásit
ještě mě napadlo k tomu "nechat je padnout" - třeba by i bez přísunu peněz od dárců vydrželi - kdoví, co se se psy za plotem útulku děje a kolik se tam vyprodukuje štěňat a na co se spotřebujou.......snad - můžeme doufat - pokud se podaří prorazit vrbátky, tak by se mooožná našla cesta i k řešení kociánky, i když ta je daleko líp jištěná - si myslím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:05
- Nahlásit
Garfield
Jak chces utnout privod penez, kdyz je podporuje britska RSPCA...?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:09
- Nahlásit
wami
to jako FAKT???
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:15
- Nahlásit
nedalo by se teda zjistit, na základě čeho jim jsou peníze posílány? to snad museli zpracovat dobrý projekt a potom posílat pravidelné zprávy o čerpání prostředků. v tom případě bz se doložené informace a stížnosti mohly adresovat přímo na RSPCA - snad by si všimli rozdílného hodnocení a přijeli by je zkontrolovat. jenže nic závadného nenajdou - stejně jaqqko naše kontrolní orgány - a je to tam, kde pořád
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:19
- Nahlásit
moll
no, rikaly mi to nezavisle na sobe uz dva zdroje (jeden clovek, co tam kdysi pracoval a jeden z OHZ)... A je to neprustrelny, britaci sem an kontrolu neprijedou...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:30
- Nahlásit
wami
nepřijedou - ani kdybÿ se podařilo shromáždit důvěryhodný materiál? aspoň by se mohli zeptat, jestli je pravdivý a začala by komunikace - podobně jako ve vrbátkách. a třeba by to někam vedlo - ale to by byl boj na hodně dlouhou dobu....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:01
- Nahlásit
moll
kdybÿ se podařilo shromáždit důvěryhodný materiál?
kdyby se ho podarilo shromazdit, tak Kocianka uz davno neni...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:19
- Nahlásit
wami
já si myslím ,že materiál byl, ale síly na jeho zahlazení byly větší
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:57
- Nahlásit
i ja jakozto nebrnak sem pochopill velmi zahy ze Kocianka je velmi zajimave zarizeni a utulek v Bystrci byl pro hafy v podstate spasou (stacilo mi kdyz na konecny tramvaje, tusim 4 (pro brnaky saliny) kam jsme prisli se trema psama padali hlasky typu "Kocianka na vylete, co se to deje?")....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:59
- Nahlásit
michalm
Ses si jistej, ze to byly narazky na psy a ne na vas? Nechci se te nejak dotknout, ale on na kociance je i ustav pro telesne a mentalne postizeny
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 21:01
- Nahlásit
michalm
utulek v Bystrci byl pro hafy v podstate spasou
myslím, že byl spásou i pro pověst samotného brna, protože mít jako jediný útulek právě tu kociánku......
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 21:03
- Nahlásit
Eimy
ale pro nebrňáky bys měla dodat, že adresy obou zařízení jsou různé
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 02:50
- Nahlásit
Garfield
Jediný lék je úplně utnout přítok financí a nechat to padnout.
jenomže nejsi "stalin hitler ani buš" takže to se nepovede, ale dá se udělat věčná reklama na netu...byl bych vděčný za nějaké podnětné příhody třeba na mailu
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:34
- Nahlásit
Trotelchen
jake prihody mas na mysli ? Myslis treba ten otresnej zazitek co jsem si z tama odnesla ? Tak ten ti klidne poslu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:42
- Nahlásit
stejně mi nejde na mysl,jak to že to stále prochází a proč to financuje nějaká Britská společnost.Co takhle do časáku to dát? Jeden čas myslím PPČ dělal články z útulků,nebo tak něco.No nevím a nebo opravdu tu NOVU-když je tolik svědků....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:46
- Nahlásit
Anu
CO si pamatuju, snažili se tam kolikrat něco natočit ze "Chcete mě", jak nabídku psů, tak i o těch praktikách, co tam jsou a bez šance... Nejsou tam, nemají právě čas,...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:53
- Nahlásit
Eimy
no to je paráda.Takže to vidim asi takto.Normálně si půjčit buldozer,náhodou se zasekly brzdy,zbourat ten plot a pak by se vidělo věcí...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:57
- Nahlásit
Nevim mozna Nova, aby mela senzaci. Ale kdyz mi tenkrat volali, tak chteli dukazy a napady jak se tam dostat ode me. Tak nevim... slibili, ze se jeste ozvou a uz nikdy potom nezavolali.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:07
- Nahlásit
Anu
jo - buldozer by asi byla ta jediná súrávná metoda - ale zpravodajství by pak bylo o porušení vlastnických práv chudáků majitelů a že byl zničen útulek. k poměrům za zdí by se už určitě nepokročilo - nevím jak, ale fakt to mají dobře jištěný - fotky nebo video neuděláš a článek v časáku (pokud by prošel do tisku) tak napadnou a bude to slovo proti slovu - protože ty bys musela prokázat nepořádek (bez hmatatelných důkazů) a ne oni, že je vše v pořádku. je to prostě smutná pravda - jen to setrvalé psaní na netu bz snad mohlo otevřít oči lidem, kteří pořád ještě věří v kvality uvedeného zařízení, posílají jim peníze a chodí na jejich benefiční akce
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:14
- Nahlásit
moll
nechce se mi věřit že to je tak nedobitné.Kdyť jenom tady jsou minimálně 3lidi co jsou jako svědci? To nestačí? pro zahájení kauzi? Zkusit znova tu Novu.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:23
- Nahlásit
Anu
ústní svědectví o poměrech a proti tomu slovní a možná i další doklady o úžasné a obětavé péči, ketrou na kociánce pejsům poskytují - to nemůže nikde projít. podle mě je ta největší potíž v tom, že odtud není nezávislá dokumentace - majitelé ji prostě nedovolí pořídit. když se lidi snažili fotit přes obyč. plot, tak postavili vysokou zeď....fakt - jak ti psala garfield, pro brnňáky je kociánka pojem a vpodstatě synonymum pro neprůstřelnost.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:26
- Nahlásit
moll
no tak to je dobrý. Jen mě ještě stále uniká smysl,kdo,co a proč to je. Jsem jedině ráda že nebydlím v Brně a je mi těch psů líto.Kdoví jestli je nechovají na pokusy a podobně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:38
- Nahlásit
Mejlem jsem dostala pozvání. Prý se můžeme domluvit a přímo sama slečna Katka mě provede po kotcích, prý strašně ráda vykládá o pejskách, protože si nemá celé dny s kým povídat a chudák paní Hermanová, ta má problémy s lidma ...nechcete to někdo z Brna zkusit? Nebo si kvůli tomu mám koupit další jízdenku, ject do Brna a pak se tam absolutně ztratit? Kdybych se rozhodla, že se tam pojedu podívat, šel by někdo se mnou?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:44
- Nahlásit
Mucholabka
jasne, ja bych sla, ale nevim jestli si me opravdu nebude slecna Katka, chudina mala pamatovat.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:50
- Nahlásit
Mucholabka
no já bych s přijmutím pozvání počkal....nzapomeň, že nyní vědí, že se o nich na netu mluví...myslím, že by nebylo špatné začít s tím, požádat na mail tu paní, co je údjně její aktivita ta adopce na dálku, aby nám zde veřejně vysvětlila, co s těmi penězi hodlá dělat a jaké dává záruky, že peníze nebudou zneužity, pesani budou vydáváni , nebude soukromým osobám a médiím zabraňováno ve vstupu do objektu apod....
viky
Trotelchen
jake prihody mas na mysli ? Myslis treba ten otresnej zazitek co jsem si z tama odnesla ? Tak ten ti klidne poslu.
budu jen rád...nezapomen prosim dopsat, jakým způsobem chceš být podepsaná...
tedy:
jménem
nickem
vymyšleným nickem
označením např. čtenářka...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:52
- Nahlásit
Trotelchen
a das mi ten mail ?