| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 22:16
- Nahlásit
Jumi
Já bych tady DKK zas nerozviřovala. Myslím, že už znáš dost retrívrářů, abys už ledacos věděla. A hlavně jsi sama odborně fundovaná. Můžem to probrat někdy u toho piva, co Ti mám platit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 22:18
- Nahlásit
Cvoci jako já dělají i vlečku z 90% sami, ale radši se do toho nepouštěj. Chce to aspoň předtím vidět. A se psem je to všecko trochu složitější (než s fenou).
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2006 22:29
- Nahlásit
Ketrin
jo jasně, já rozhodně nechtěla zabředat do jakýchkoli diskuzí na téma DKK, jen mě stačila odpověˇano/ne a tu jsem dostala a otázka jen pro tu větu
ale radši se do toho nepouštěj
to ani nemám v úmyslu, prostě teď máme období, kdy opravdu hodně potřebujeme zaměstnat tak se jen tak ptám a třídim...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:59
- Nahlásit
Tak jsme v neděli byli v Neuměřicích u pí. Šustové na našem prvním výcviku. No bylo to príma! Charliemu štěstí zářilo z očí jak lítal s ostatníma hafanama Což má tedy za následek jeho opětné kulhání na přední nožku Ale budu doufat, že se z toho dostane. Přece mu nebudu zakazovat hraní s ostatníma. Dost mě potěšil i s posloucháním, na to jak byl vykulený (a já taky ) to šlo výborně. Jen aportík se mu moc nechtěl držet, ale dostala jsem radu jak na to, tak to budeme trénovat. Takže po Novém roce pokud počasí dovolí šupky dupky znovu na cvičení. Nedá se to s normálním cvičákem vůbec srovnat a jsem moc ráda, že jsem vyčkala a nešla jsem s ním mezi NO. Zdravím všechny a chlupáče drbu za ouškem!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 14:24
- Nahlásit
HanuleGR
a jakoupak si dostala radu ohledně držení aportu? Jen se pochlub Nekulhá Charlík nějak často? Ten cvičák moc závidím, já si na náš sice nestěžuju, ale speciální pro lovecký psi by pro nás byl určitě lepší jelikoš mi na tom našem určité věci nevyhovují A propo, kdy jdete vy na rentgen?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 20:28
- Nahlásit
HanuleGR
opětné kulhání na přední nožku
to mě mrzí, ale lítání se psy je na tohle nejhorší, tedy obvykle tímto končí...náš thorin po psích akcích vždy sotva leze, ale jsem stejného názoru jako ty, že za tu radostnou agónii to stojí!
A my Charlieho také moc zdravíme a na oplátku drbeme pod bradičkou!
A mám velkou radost, že se Vám cvičení tak líbilo! Jo a přítel na vás koukal a nebo čekal v autě, já jestli se nakonec nenadchnul tak, že přestal brblat na benzín a bude vás tam vozit častěji. petr taky na kde co brblá a pak si to nenechá ujít a je kolikrát nadšenější než já!
Dneska bylo ale náááádherně! ráno jsme si s Bernáškem udělali úplně dokonalou procházku! Všude bylo bílo od jinovatky a ukazovala jsem Bernáškovi zamrzlé louže, viděl je poprvé a byl z nich paf. vždycky na ni skočil předníma a zuřivě hrabal a děsně se vztekal že nic a tak hrabal ještě náruživěji navíc měl nějaké skvělé pracovní rozpoložení naházela jsem mu dnes víc aportů než za celý jeho život a předváděl perfektní práci! byla jsem na něj děsně hrdá! Vždy jsem mu jeden hodila on ho přinesl, dostal odměnu a míčak a popošli jsme kousek a za chvíli znova...jednou jsem mu ho hodila na cestu před nás, jednou do strany do listí, jednou seděl předemnou a já mu ho hodila vedle nn ěja zkoušeli jsme směry..pak jsem mu hodila dvojitý pak odložení a dohledávka! prostě hrozně moc obměn a byli jsme z toho šíííleně nadšení oba! Já jsem si zašplhala po stromě - podařilo se mi na něj umístit míček a bernáš si zatím podemnou procvičil slídění
Prostě opravdu náááádherný den!
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:43
- Nahlásit
ko4ka
Ahojky, když nebude moc nadšeně ke mně běžet s aportíkem, mám si sednout na bobek a rozpažit a přivolávat a aby ho nepustil tak říkat ,,drží aportek" a drbat a hladit a drbat a hladit , je teda fakt, když mi to předváděla, tak to fungovalo Když stojím a čekám na předání tak ho vyflusne a konec Takže budeme trénovat dle rady. Fakt se mi tam moc líbilo, klasický cvičák by nebyl pro nás nic moc, drilování sedni, lehni apod. by bylo asi na prd, musíme prostě do polí a ne se motat na ploše s překážkama...je to sice skoro 30 km, ale dá se to zvládnout, škoda, že nemáš také něco poblíž (ale také jsem hledala dlouho, třeba se ti poštěstí na něco natrefit). Na rtg půjdeme až bude dospělý pokud nebude mít větší problémy, už jsme tam byli 2x a jelikož to dopadlo dobře, nebudu ho trápit znovu, dle veta děláme co můžeme, cpeme ho Alavisem, velkou zátěž nemá, nepřekrmujeme...akorát prostě je námaha to lítání se psama, kterého si zase tak často neužije. Mohli byhom to sledovat každý měsíc jestli se na kloubech netvoří nějaké změny, ale pokud nemá bolesti a lítá jak čamrda, packu nezvedá a nekňučí, prostě mu je to fuk nebudu ho stresovat.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:55
- Nahlásit
Jumi
Přesně tak, když jsem viděla jak má šťastná kukadla a jak byl nadšený, tak mu to prostě nedokážu odepřít. Dneska už to bylo zase lepší, prostě jak to namůže tak je to v čudu Uvidíme jak to bude vypadat až úplně doroste, snad to nebude celoživotní problém
Hehehehe, přítel se šel projít do polí, bylo mu blbý jít s námi jako ocásek...ale příště asi půjde jako fotograf a nosič misky s vodou A kdyžtak můžu jezdit sama, cesta celkem ujde, ale ježdění každý týden by fakt lezlo do peněz, to prostě nejde Beztak největší kus práce musíme odvést já s Charliem, tam je to spíš o společnosti ostatních pejsků, aby si zvykal, že musí pracovat i v přítomnosti ostatních a hlavně o cenných radách...
Koukám jak jojo, jak jste daleko s výcvikem! Jste teda šikulkýýýý!U nás je to v týdnu dost omezené, jelikož chodím z práce po 18.hod a to aportky neděláme, protože bych asi každý den kupovala nového dummíka
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 16:45
- Nahlásit
HanuleGR
a to aportky neděláme, protože bych asi každý den kupovala nového dummíka
Aby ses nedivila! to já jsem si také myslela, ale bernáš nedopustí, aby se nějaká jeho věc ztratila a když si někde něco zapomene, vždy je schopen to dohledat zpátky...dřív jsem se také bála mu za tmy házet a dávat balónek, ale teď už néé
Za tmy jsme dělali ale aportky jen jednou...problém byl totiž v tom, že jsem neviděla jestli už ho má a nebo ne a jestli už chválit, nebo volat k sobě...no a když jsem pak velela drž a on nic v hubě neměl, tak jsem se na to noční aportování raději vykašlala, protože to bychom si ten aport jenom zkazili
Bernáška ale jeho kondice drží! Dnes předváděl stejně perfektní práci, jako včera - je to můj andílek! Vždycky když vidí, že si sundavám batoh, tak už ke mně nadšeně letí a pak přede mnou rozesmátý sedí a poskakuje a čeká až vytáhnu dummíčky
Ovšem na balónkovém poli se nám dařilo ještě hůř než včera teda žádné šplhání po stromech se sice nekonalo, ale zato byl bernášek tak natěšenej, že na mě hupstnul, tak si dokážete v tomhle počasí představit, jak asi dopadla moje bunda! A pak si málem urazil hlavu o strom, ale taková rána to byla, že jsem čekala, že má po zubech
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 17:54
- Nahlásit
Jumi
Ahoj,řekni Bernáškovi,že má marodnou maminku.Něco chytla,včera jsme tu měli do večera Jessy,se kterou pořád řádila.Večer začala pořád polykat,dostala teplotu a čumák měla suchý jako troud.Celou noc pokašlávala a tak jsem s ní šla dnes k Vet.Má zahleněný a zarudlý krk,dostala injekci a papáme jitrocelový sirup a vit C.Zatím máme klidový režim v teplíčku a mám ji pozorovat.Pokud do pátku neodezní potíže s polykáním ,tak nasadíme antibiotika.Prý tam už měli pár psů s nějakou infekcí na B.... a to se léčí tetracykl.antibiotiky.Tak doufám,že nás to mine.
Včera mi zase bylo na umření od páteře,dokonce jsem šla dřív z práce.Dneska od sedmi jdu na rehabilitační jógu,snad mi procvičování udělá dobře.Zatím pa.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 18:20
- Nahlásit
Náš aport
sem myslela, že tohodle se už nedožiju a ono jo!!!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:13
- Nahlásit
Zuzana T
Teda holky jedny marodný! Tak na sebe dávejte pozor a hlavně se z toho rychle dostaňte!
Cathy ale kromě jitrocelového sirupu vař i průduškový a heřmánkový čaj a pěkně ji ho oslaď medem ať jí pořádně jede, klidně ji ho dávej teplý, ale ne moc, ať ještě nedostane zánět žaludku! Asi se tím řáděním unavila a oslabila a tak na ni něco skočilo, tak snad to bude do pátku lepší, když teď bude odpočívat! držíme palce
Jo a ať dávají něco i Jessy, ten celaskon a med nebo Echyn. sirup!Ať to proboha nedostane taky!
ko4ka
teda supéééér!!! Holky jen tak dál!
a prosím, prosím pošlete nám sem trochu toho sněhu...nám tu akorát leje
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:18
- Nahlásit
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:48
- Nahlásit
Čau holky! Teda já mám neomluvených hodin....to už je skoro na vyhazov Ale snad to nebude tak zlý. To je prostě všechno to pečení a nakupování a všechna ta práce, co je i jindy mimo Vánoce...prostě je toho moc a o ten čas, co bych byla tady s váma bych musela asi ošidit jedině Bondíka, a to by nebylo dobrý, ne?
Jumi
Tak Bernášek teda dělá parádní pokroky, to je skvělý! My jsme s Bondem taky nadšený - hrozně ho to všechno baví a v sobotu na cvičáku byl dokonce poprvé zařazenej mezi pokročilý!!!! a ostudu rozhodně nedělal
ko4ka
sem myslela, že tohodle se už nedožiju
Tak tos mě fakt pobavila
A jsem ráda, že Chelska taky pochopila, k čemu na tom světě vlastně
je
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:51
- Nahlásit
Zuzana T
Doufám, že Cathy je už dneska lepší! To je hrozný, jak u toho psa člověk pořádně neví, jak se cítí, co?
Tak všechny pěkně pečte a cvičte. My upekly se ségrou v neděli 7 druhů (fakt mě překvapilo, že jsme to stihly!!!!) a tak zbývá už jen asi 6, z toho většina nepečených...tak to ten příští víkend, část asi zítra.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:53
- Nahlásit
Jo, a taky jsem dneska hodila pár nových fotek na stránky, tak můžete juknout.
A Petřiný (teda Bailynčiný :lol štěňátkaj jsou nááááádherný!!!Slintali jsme tu včera nad tou fotkou, co sem dala Jumi i nad ostatníma...prostě štěňátka, no.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 18:39
- Nahlásit
Karol
Tak já dnes upekla to linecké začla jsem v 10h a skonšila v 16h za celou tu dobu jsem si odskočila akorát 2x na čůrání a to bylo všechno! jen jsem dopekla, tak jsem čapla Bernáše na udidlo a hurááá do lesa...vrátila jsem se teď a udělala jsem děsnou chybu, sedla jsem si!!! Uáááá asi mě bolej nohy nebo co
v sobotu na cvičáku byl dokonce poprvé zařazenej mezi pokročilý!!!!
my jsme ostudy a cvičák vůůůbec nestíháme
Zuzana T
bernáš včera zase večeři jen ponimral a v noci měl průjem... tak jsme zase tam kde jsme byli a v granulích se jenom tak šťourá a jí je na 5x no a aby si asi vylepšil střevní mikrofloru, tak si nechce nechat vymluvit to věčný lemtání z louží a že jich tu po tom včerejším dešti je!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 18:40
- Nahlásit
jo a na to že mám dovolenou a říkala jsem si jak si odpočinu a budu se válet, tak jsem v jednom kole a vůůůbec nic nestíhám!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 19:05
- Nahlásit
Jumi
vůůůbec nic nestíhám!
ahojda,tak to nejsi sama,kdo nestíhá.
To nechutenství bude v jeho zálibě v pití sajrajtu z louží.Cathy mi to jako malá také dělala a také jsme měli obtíže.Budeš ho muset začít za to důraznějí kárat.To není sranda,jde mu o zdraví.Teď je zima a může dostal nějakou tu gastritidu ale v létě pijí z louží hlodavci / což znamená nebezpečí např. leptospirózy/.Bavila jsem se o tom včera s vet.,ikdyž je pes očkovaný,tak to může chytit,je. více forem.Nemaluji čerta na zeď a nejsem plašan,ale pít vodu z louží je vážně risk.
Tak mu vyřiď,že mu "babička " naplácá!
Cathy je lepší,ale není úplně fit a Jessy prý měla včera také suchý čumák.Nasadili jsme stejný režim,Ach jo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 22:00
- Nahlásit
Zuzana T
no jo...máš pravdu, budu mu to muset zatrhnout! Já jsem to do teď moc neřešila, přišlo mi to docela normální, Thorin to taky dělá a taky si to moc nechtěl nechat vymluvit, ale tady v Praze je to fakt hnus a když z toho má jednu potíž za druhou!
Jinak jsem psala Jindře, jestli můžeme v sobotu přijít na to vánoční cvičení, sice neodpověděla, ale tak snad jsme se nepřihlásili pozdě a ještě se tam mezi ostatní nějak vmáčknem
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 22:23
- Nahlásit
Jumi
To mám radost,že tam budete! Vmáčknete se určitě.Cvičení bude spíše takové blbnutí.Tak pa a dobrou.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 08:26
- Nahlásit
Jumi
sníh bych poslala ráda, ale jsme na tom stejně, žádnej tu není, jen déšť a bláto
Karol
No jestli to pochopila tak úplně nevím, každopádně měla nejvyšší čas začít
jinak, nám dneska napsala zase paní učitelka z dětského domova. Mluvila s paní ředitelkou a mají zájem o canisterapii!! Buď tam začnem ještě letos v prosinci nebo v lednu, každopádně se na děti těšíme
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 10:32
- Nahlásit
Jumi
Tak aby kámoši náhodou nějakou hloupost nezapomněli od sebe okoukat...Bondík se taky začal docela nimrat v jídle....zatím 100% zabírá, když mu do granulí zamícháme jogurt, to to pak všechno vylíže. Ale zas přece nesežere každej den tolik jogurtu!
Ale jinak je to otrava - nimrá se v tom a válí se mu to v misce celý dopoledne (večer to má vždycky s jogurtem, to si vymínil Ondra ) a já pak nevim, jestli s nim mam jít ven nebo radši ne, protože je vlastně tak trochu pořád po jídle.
Jinak cukroví zatim stojí... a dneska váhám, jestli budu mazat a slepovat nebo se učit a dělat něco pro školu...ale vzhledem k tomu, že už jsem si vyndala z lednice máslo....tak jak to asi dopadne, že.
Nevim, jestli jsem zas něco provedla, ale každopádně na Bondových stránkách už bylo dnes přes 60 návštěv....a to se mi nějak nezdá, rozhodně je to podezřelý
A poslední věc: kokosky z Apetitu jsou super!!!!!!! Doporučuju vyzkoušet, je to rychlovka a hlavně jsou měkký HNED
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 17:42
- Nahlásit
Karol
Nevim, jestli jsem zas něco provedla, ale každopádně na Bondových stránkách už bylo dnes přes 60 návštěv....
no to je logický! já když sem napíšu, že máme aktualizaci, tak je to to samé a ty ses tu tím včera chlubila néé
Tak aby kámoši náhodou nějakou hloupost nezapomněli od sebe okoukat...Bondík se taky začal docela nimrat v jídle....
no tak jogurtem bych ho moc nepřecpávala...jestli u vás taky nedojde na nějaký ten kuřecí vývar třeba to bondíkovi bernáš poradil jaká je to laskomina!
jestli s nim mam jít ven nebo radši ne
torze hrozí jen plnému žaludku, takže když se ponimrá v granulích, tak bych to moc neřešila a nebo si řekla - za 1/2h jdeme a sebrala mu prostě misku...
Bernáš dnes rozcupoval na 1cm kousky molitan, co dostal místo pelechu a mojí poukázku od Yves Rocher! a když jsem přišla z nákupu, tak měl z koupelny vytáhlou vetbetku! nejraději bych ho přetrhla na půl ale ta představa, že doroste a pak ho tu budeme mít 2x chraň bůh!!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 18:28
- Nahlásit
Jumi
Karol
Nazdárek ! No je vidět,že se chlapcům rozbujela puberta.Karol se na svých stránkách krásně rouhá,když si mysli,že puberta nebude hahahaha!!!To nimrání v jídle k tomu taky patří.Rozhodně mu nenechávejte granule v misce dýl jak 1/4 hod- nesežereš,máš smolíka.Zkusit mu to znovu dát třeba za hodinu,ale nenechávat nic jen tak k nabídnutí.To brzy zjistí,že když vydrží,bude něco lepšího.Jo a jogurt je mléčný výrobek,to vůbec není vhodné pro psa ve vývinu.Nezlob se,že tě poučuji,ale myslím to dobře.
Jumi,dneska mi napsala paní z Kunratic,která má polosestru Bernáše Hanny Z Dražovského hájku- po Svenovi a Astrid z Dr.Háj. Jsou od sebe asi 5-10 dní.Chce chodit na cvičák a možná i do Miličáku.Čekám ,co mi napíše.Mají ji na canisku k postiž.chlapci.Tak třeba bude další puberťačka na hraní.
Zatím pa,jdu na babinec do mexické restaurace.
Jo a Cathy už je lepší.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:03 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
To by bylo super
Karol se na svých stránkách krásně rouhá,když si mysli,že puberta nebude hahahaha!!!
no mě příjde, že asi čeká že puberta je něco jinýho než je - mně by jako důkaz pubertálního chování - "docela dost poničenej" úplně novej koberec stačil!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:20
- Nahlásit
nimrání v jídle No jo, jedináčci. Já se ani neotočím a už se po dlažbě s děsným rachotem šoupou tři prázdné, urputně vylizované misky.
JumiKarol Nechcete jelení nohu? Ještě mám 2 volné.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:28
- Nahlásit
Ketrin
No jo, jedináčci.
thorin je taky jedináček a v životě se v jídle neponimral...
Nechcete jelení nohu?
díky za nabídku! už jednu nohu vlastníme! páník srší štěstím
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:34
- Nahlásit
páník srší štěstím
No vida takže brzy bude páník i chodit nakupovat "mrtvoly" do Interlovu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:37
- Nahlásit
Ketrin
Kdybys viděla jeho hrůzou bledou tvář vždy když se na kolodějské besídce v tombole losoval výherce bažanta a to se v sále našli i tací, kteří nám ho přáli
No ale na jeho obhajobu nutno podotknout, že mám do komory povoleno zakoupit dočista malý mrtvolkový mrazáček!
|