| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 13:20
- Nahlásit
Karol
že mám vložit system disc
Petr říká, že to požaduje instalačku windows že se něco rozbylo nevim kde některý věci co mi říká opravdu nechápu, nebo se vám tam něco přepálilo, nebo vypadnul drátek od harddisku
a mě skoro přijde, jestli to nemáte nějaké zavirované...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:00
- Nahlásit
Jumi
Jupííííííííí
Příště jedině echinacea
Ne, to samozřejmě ne, ale vypadá to, že problémy mi dělá klávesnice! Už se mi párkrát stalo, že najednou přestala fungovat, ale jinak nic - tak jsem ukradla jinou třeba ségře a s tou to šlo v pohodě a třeba za hodinu zas zabrala ta původní....mimochodem skoro nová, krásná stříbrnočerná hitec a drahá a kdoví co všechno
Takže jsem zkusila totéž, vyměnila klávesnici a už jsem tu. Jen nechápu, že včera po několikerym zapnutí a vypnutí pořád chtěl ten systemovéj disc a dneska ráno NAJEDNOU si vzpomněl, že klávesnice bude stačit
Instalačku windows by možná chtěl, to já taky - už jí doma dlouho hledáme....dobře si vzpomínáme, že jsme si k tomuhle počítači Windows opravu koupili, zatímci celá rodina je má nějak "sehnaný" ...jen to CDéčko nějak nikde není k nalezení
Ale dobrý. Zatim funguju a tu super klávesnici půjdu asi reklamovat (nejhorší je, že bude určitě vzápětí zas fungovat... a jestli ne tady, tak zaručeně v tý prodejně...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:05
- Nahlásit
Jumi
Jinak Bondík ráno moc nechtěl vstávat a spokojeně hajal v pelíšku ještě v půl devátý. Ale proti procházce nic neměl a docela se vylítal. Ale má průjem a ještě tady vyzvracel kus granulí, když jsem byla pryč. Zlatíčko - vyhodil to na dřevěnou podlahu (takže ne na koberec) a potom už se toho ani nedotk - teda, nerozťapal to ani nerozválel, takže jsem ho hrozně pochválila (to asi nepochopil ) A ten průjem si nechal na ven - takže je to prostě pašák.
Bernáškovi neni nic? Říkám si, jestli to neni z tý vody včera...
Na vánoční nákup pojedem asi zítra, tak to musim dneska naplánovat a rozpočítat...mám před sebou 3 vánoční Apetity a různý jiný recepty a zápisky a poznámky z dřívějška....jen mám letos hroznou chuť zkoušet novinky a líbí se mi jich asi 10 ...+ asi 6 zavedených a neodmyslitelných druhů.... = zbláznim se
Ale ta chuť se musí využít, dokud je, takže budu péct až doaleluja, ale po malých dávkách.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:21
- Nahlásit
Tak se vám musím pochlubit. Dnes jsem poprvé vzala Chelsince ven dřevěnou činku - je to ta 600 gramová. Mám jí tu už dlouho a pesani už ji doma párkrát viděli, ale byla jsem líná jí vzít sebou taky někdy ven, což byla asi chyba. Dneska jsem se k tomu dokopala a čučela jsem na Chelsu jako blázen! Jak to viděla, tak od činky nespustila zrak, venku jsem jí musela hned Chelsince vydat, jinak by se nadšením asi zbláznila a celou vycházku jsme s ní řádili. Nejdřív jsem si myslela, že její zájem bude trvat tak 5 minut jako na balonek, ale chyba lávky! Chelsinka si činku držela, ocásek vrtěl celým psem a natřásala se s ní jak kdyby v tlamce držela poklad Pořád jí po mě chtěla házet a světe div se, ona to aportovala nazpátek! Jako by to nebyl můj neaportovací pes nebo co. Jediný z čím trochu zlobila bylo to, že to má tendence chytat za strany, takže jsem k ní došla, dala jí to chytit dobře a pak jí to nechala mně donést a pochválila. Jak s tím měla tendence lehnout a kousat, tak jsem jí to sebrala a to jste měli vidět ten tanec, vynucovala si to jak blázen. Dokonce se za celou vycházku nějak zapomněla vykakat Tak a teď čekám od vás, zkušených aportérek rady jak to v ní mou "šikovností" neutlumit, ale naopak to v ní více podpořit a jak vychytat to její chytání za strany činky! Díky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:21
- Nahlásit
Karol
Bernáškovi neni nic? Říkám si, jestli to neni z tý vody včera...
No zatím nic nepozoruji! Ale on je z kaluží odkojenej, jak jsem ti říkala, takže Kunratický potok pro něj byla voda vysoké kvality
vyhodil to na dřevěnou podlahu (takže ne na koberec) a potom už se toho ani nedotk
Tak to je opravdu zááázrak a pochvala byla naprosto zasloužená!
tak to musim dneska naplánovat a rozpočítat...
to si říkám taky, ale nějak nejsem schopná si vytáhnout všechny recepty a nějak to zkompletovat! Asi to budu dělat spontáně, hekticky a lavinovitě!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:24
- Nahlásit
ko4ka
a jak vychytat to její chytání za strany činky!
mám pro tebe asi nepotěšující zprávu, ale to vychytáš jedině novou velkou činkou u které to ze strany prostě nechytí..a pak jsem dostala radu brát aport tam, kde chci aby ho bral pes, prý mají tendenci brát ho tam kde cítí, že ho držel páník, no a potom to co už děláš - prostě ji opravovat...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:28
- Nahlásit
jo a pak ta metoda, která na našeho vzteklouna nejde aplikovat! Máš ji na vodítku, hodíš ji to, ale jen kousek ať tě nestrhne a hlavně ty ji - neměla bys ji škubnout tím vodítkem ať ji neodradíš a spolu pro aport běžet ale nezastavit se u něj, aby tam pes neměl moc času a to ji donutí, brát aport v optimálním místě, protože jinak ji v tom pohybu prostě spadne a ona o něj příjde...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:35
- Nahlásit
ko4ka
Tak to je super, že Chelsku činka tak chytla! Já bych to neviděla tak beznadějně s tím držením...když už jednou má takovou...teda škoda, žes jí to nedala dřív, když měla menší tlamu a fungovalo by to přesně tak, jak má...ale řekla bych, že když jí to pokaždý opravíš, tak se to snad taky naučí...jen se to trochu míjí účinkem.
Bondík i tu velikou občas zkouší nějak uchopit ze strany...ale to fakt nejde, tak se vždycky zas vrátí do toho nudnýho středu
Hlavně ještě taky s tou případnou koupí počkej, jestli nadšení vydrží....Bondík už napodruhý pochopil, že je to pěkně těžký břemeno, který mu znemožňuje očuchávání všude kolem....takže jsem pak musela činku nést já a i mně to přišlo jako zbytečně těžký...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:41
- Nahlásit
Jumi
Asi to budu dělat spontáně, hekticky a lavinovitě
Taky by se mi to tak asi líbilo víc, jenomže to mám do obchodu docela daleko a chci se právě vyvarovat toho, že v půlce pečení - nebo spíš míchání těsta - zjistim, že mi chybí dvě kostky másla....nebo třeba citrónová kůra.
Takže radši každej rok rozepisuju do dokonalý tabulky (letos to asi dokonce hodim do počítače - jó my závisláci) a má to i tu výhodu, že si k tomu potom připisuju během pečení poznámky a příští rok jako když je najdu...protože některý problémy nastávají každý rok znova a musela bych je pokaždý znova řešit...takhle juknu a vidím nápis (třeba takovým podivným písmem, jaký jsem měla jěště na gymplu ) "dej to na chvíli do ledničky - zabírá to" a tak to udělám a ono to i po těch letech zabírá
A těch druhů jsem nakonec napočítala 12 + 2, který zkusim, když budu mít ještě sílu
Tak to neni tak hrozný. To se dá zvládnout.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:44 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
No já jsem tím rozhodně nemyslela, že je to beznadějné..jen jsem tímto mám pro tebe asi nepotěšující zprávu, ale to vychytáš jedině novou velkou činkou myslela to, že činka se používá právě protože ji nevezme ze strany a učí správný úchop, což tahle malá bohužel rozhodně ne - mám ji doma taky pak už teda nemusíš mít činku, ale navrhla jsem co bych dělala, teda vlastně i dělám v případě, že si ko4kanebude kupovat novou, což naprosto absolutně chápu, že se ji asi nechce - mně se taky nechtělo, ale zachránila nás od toho Zuzka!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:48
- Nahlásit
Karol
zjistim, že mi chybí dvě kostky másla....nebo třeba citrónová kůra.
no to je právě to čeho se děsim a nejvíc mě děsej ty vajíčka, že nebudou sedět počty cukroví z bílků a žloutků! A nedej bože abych měla nějaké dvou žloutkové vajíčko!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 14:51
- Nahlásit
Jumi
A myslíš, že je takovej problém prostě vyhodit nějakej ten žloudek? Já teda taky potraviny vyhazuju až hystericky nerada, ale někdy se nad tim asi musí trochu mávnout rukou...i když jak jsem psala, zrovna ty vajíčka se u nás vždycky nějak spotřebujou i po půlkách
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 15:03
- Nahlásit
no, já s novou - větší činkou musím chtě nechtě stejně počkat, tak jí zatím kdyžtak opravím, jak píšete, ona to snad pochopí. Stejně musím kouput tu píšťalku a dummíky, tak to pak vezmu při jednom. Snad jí to nadšení hned neopustí, já nevěřila vlastním očím
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 15:26
- Nahlásit
Čau holky,
tedy vy mě štvete s tím vánočním elánem!Mě se do pečení vůbec nechce,a vy mě tady hrozně provokujete- jakos tím advenťákem:
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:35
- Nahlásit
Zuzana T
jsem na tvojí straně, mě Vánoce nechávají naprosto klidnou
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:35
- Nahlásit
Karol
je takovej problém prostě vyhodit nějakej ten žloudek
no není, ale proč to vyhazovat, když to jde spočítat, jako to máš ty! asi se na to taky vrhnu a lespoň si ujasnim, co opravdu budu péct (nebo patlat) a kdy ale 12+2 to rozhodně nebude! Myslím, že mě dost vyčerpá to linecké a ty perníčky taky! koupila jsem si další časopis a to jenom o perníčkách a to byste nevěřili kolik způsobů jak malujou kaprovi šupiny jsem tam našla!
Zuzana T
jakos tím advenťákem:
aha tak jestli jako s tím věncem tak to budeš mít nakonec nejvíc druhů a cukroví
Jinak bernášek asi pochopil, že už je vlastně advent..tedy blíží se nám světlo a tudíž i jemu se rozsvěcuje, takže se mu rozsvítilo natolik, že máme s dohledávkou další komplikaci a to tu, že mu to došlo a jde po naší stopě...no a pak to jaksi má ve vteřině našlí!
Zato dnes jsem mu házela já a Petr psovodoval, tak to bernáška trochu zmátlo a nosil to mě a děsně se divil, že mám ruce za zádama a volá si ho páník takže jsme se zase pěkně vyměnili zpátky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:39
- Nahlásit
Zuzana T
tedy vy mě štvete s tím vánočním elánem!
Navíc si uvědom, že Bernášek a Bondíček budou mít první vánoce! neříkej, že ty když si měla mimčo, tak si jeho vánoce taky neprožívala dokud byl malej!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:43
- Nahlásit
Jumi
taky máme první Vánoce! A propó už máš ty a Karol první vánoční dárečky ( myslím teď pro naše chlupatý miminka, partnery si dovolím vyjmout )?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:56
- Nahlásit
ko4ka
To teda nemám. A asi jsem divnám ale ani nevim, jestli mít budu. Nějak nevěřim, že z toho má pes pojem....nestačí mu, že bude při tom a bude se radovat, že se všichni radujou?
Asi jsem divná jasně, že Bondík nakonec něco dostane, ale tohle zas nechává chladnou a klidnou mě. Je to prostě pes. Milovanej, nejlepší a nejhezčí , ale PES.
Zuzana T
A já myslela, že máš z těch věnců taky radost nebo ne?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 16:58
- Nahlásit
A navíc, nemám dárky zatim ani pro ty nechlupatý. Zrovna včera jsme diskutovali o tom, jaká část rodinného rozpočtu by se měla vložit do nákupu dárků a do celých Vánoc...a ukázalo se, že moje představa je asi dvojnásobná než Ondrova (ale samozřejmě mnohem realističtější, protože Ondra nikdy dárky pro všechny kolem nenakupoval a nechával to na mně...)...takže samozřejmě zvítězila ta Ondrova finanční představa....a zbytek nakoupím tajně
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:04
- Nahlásit
Jumi
Chceš poslat mojí tabulku? Teda samozřejmě nevyplněnou - taky jí budu vyplňovat ručně, ale vždycky mi to hrozně pomůže v tom rozpočítávání.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:07
- Nahlásit
Karol
to by ses divila jakou má pes radost z dárků - vím, z vlastní zkušenosti. Náš pudlík naučil Jacka robalovat dárečky pěkně loni o Vánocích, když je měl Jack u nás poprvé, pudlík moc dobře ví, co se bude dít, když se doma objeví stromek, začne se zdobit a tak Dokonce by se s náma nebavil kdyby pod tím stromem nic nenašel, takže se nebojím, že by to zase Jack nenaučil Chelsinku Každopádně dostanou nějakou mlsku a hračku, nic velkýho
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:16 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
Jumi
No samo ,že mám z věněčků radost,ale to pečení je horší!Já mám cukroví děsně ráda a dokud je,tak ho jím a pak vypadám jako koule.Takže bych raději péct neměla.
Jenže stejně budu muset alespoň 3-4 druhy udělat.Začnu příští víkend.
Já když ti čtu to vaše mladistvé nadšení ,tak mám lehkou depku.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:19
- Nahlásit
Karol
V neděli jdu na hon,takže pokud nevyhraješ bažantíky v sobotu v tombole,můžeš mít bážu od Cathynky.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:31
- Nahlásit
Karol
uff tak jsem dopsala svojí tabulku a zjistila docela příjemnou skutečnost, že dokupovat budu minimum věcí neb vše ostatní mám už pěkně doma..je to nakonec 8druhů - teda bez perníčků a 100+1 variace lineckého, ale linecké nám táta umíchá pěkně v práci ať se s tím nemordujem a na perníčky už se rozležívá těsto v ledničce! Chtěla jsem je péct dnes, ale místo toho jdu do hospody...
Našim pesanům taky koupím jen pár mlsek a Bernáškovi ještě nevim ale Thorinovi jsem objevila, že dělají dentální hračky, tak tu...
Dárky už letos kupodivu nějaké mám a to teda koukám, protože jinak je nakupuji až na poslední chvíli...i když loni jsem jich hodně vyráběla sama a letos možná taky něco vytvořím...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:32
- Nahlásit
Zuzana T
V neděli jdu na hon,
teda ty seš na těch honech nějaká pečená vařená!
A víte, že Helča zítra nedorazí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 17:47 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Jak to? Těšila jsem se na ní,co se děje?
Na hony jezdím hlavně kvůli Cathy,hrozně jí to baví a když už netrénujeme na žádné zkoušky,tak alespoň chodíme na hony.
Tedy už mi dělá potíže napsat dvě věty bez chyby!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 18:01
- Nahlásit
Jdu taky do hospody, tak hezkej večer!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 18:13
- Nahlásit
Zuzana T
Jak to?Těšila jsem se na ní,co se děje?
Koukni na labradorskýho ať to máš z první ruky!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 18:30
- Nahlásit
Jumi
No to je blbá náhoda.Tohle se stalo našim kamarádům,když jeli na jarní prázdniny lyžovat do Rakouska.Velký kanec jim proběhl předkem zkrz na zkrz.Škoda kolem 90tis.Naštěstí to udrželi na silnici a nic se jim nestalo,ale oktávka byla kaput a prase taky.
Tak si to holky v hospodě užijte a nechte si něco na zítra.Čusbus.
|