Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 22:54
- Nahlásit

Který je Benášek?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 06:52
- Nahlásit

Ten co vyplazuje jazyk...?

Karol
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 08:12
- Nahlásit

Nebo ten druhý?

Jumi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 14:02
- Nahlásit

Ketrin
Karol
jasně že ten s jazýčkem! komediant už od útlého mládí

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 21:47
- Nahlásit

Krásný večer všem!
tak koukám, že to tu už zachraňuji úplně sama abych za chvíli nezačala trpět samomluvou!

Dneska jsme měli super den! Bernášek právě padl za vlast!
Kolodějská vánoční besídka byla super! Páník byl nadšený, že šel s námi, i když ráno samozřejmě brblal. Ale to víte, když jeho miláček přinesl zcela neporušeného buřtíka a většinu pejsků při hře zadupal do země, tak se dmul pýchou hned ze cvičáku jsme jeli k našim, kde kluci až do tmy řádili na zahradě. Vrátili jsme se až kolem deváté! Já s mámou zdobila cukroví a stromek a thorin pak pečlivě nazdobené cukroví kradl

No a teď už se zase moc těšíme na zítra na cvičení s RS!

Zuzko!
Teda ten dárek pro Bernáše! Celej jsem ho pečlivě ošahala ale netušim, co to je!!!! Jsem šíleně napnutá a už aby byl štědrý večer a mohli jsme to rozdělat! Teď budu nedočkavá jak malé děcko

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 10:18
- Nahlásit

Jumi
tak panička je zvědavá?
Já jsem si teď udělala kafe a chvilku odpočívám mezi etapami úklidu.Zítra přiletí brácha se ženou a už neudělám nic.
Tak zase čauec,přeji pěknou neděli.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:16
- Nahlásit

Hola Hola,kde jste kdo?

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:20
- Nahlásit

Krásný den všem!
Koukám, že nám to tu opravdu vázne!

My jsme byli v neděli cvičit s RS - míša se nás na začátku ptala, jak nám jde aport, tak jsem se chvástala, že už dobrý! dokážete si představit, co pak předváděl...myslela jsem, že se studem propadnu...a když jsme čekali až příjdem na řadu tak buď kňoural a nakonec vykopal děsnej kráter, když jsem se zakecala s Evičkou - mám si na psa dohlížet, že jo
no a taky se bernášek opravdu snaží být zjizvený nebo co!? má zase sedřené obočí a včera jsem mu našla šrám na boku

A jak vrcholí vaše vánoční přípravy? a co nového u vás?
A žijou vůbec ještě Bondíkovi?

Jo a zkoušeli jsem s Evčou s mrňousema kladinu! Dorča ta se bála a byl to celkem boj...dokonce nám chuděra málem spadla, což jí asi nepřidalo, ale bernáš, ten ji přelítnul jak tryskáč! že by adept na agility třeba by ho to konečně unavilo já bych si spokojeně stála a on lítal na moje povely okolo, to by byla zábava!

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:27
- Nahlásit

Včera jsme hlídali Anežku! no moc jsem si ji neužila, nejprve mě Petr vyhodil od kočárku, že ho nevozím dostatečně odborně a pak s ní doma kluci blbli a na to prej taky nejsem dost dobrá
Vůbec se bernáškovi Anežka moc líbí a Anežce zase bernáš! Hlavně když ho může rvát za ocas a chlupy a obojí si strkat do pusinky

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:51
- Nahlásit

ahoj, muzu mit dotaz, kolik by mel mit zl.retrivr tepovou frekvenci za minutu??

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 15:57
- Nahlásit

Ahóóóóóój, no jasně, že žijem , jen prostě neni čas
A líp hned tak nebude, protože mám na Vánoce naplánových asi milión školních restů....kromě odpočinku teda... a vzhledem k tomu, že prázdniny jsou vlastně jen něco přes týden a my budem většinu toho času někde pryč zpívat Rybovku a přežírat se střídavě u našich a u Kloučků...tak se vlastně moc nemám na co těšit.

Cukroví se zatim zastavilo na 9 druzích, ale rozhodně ještě 3 přibydou. Ale víc fakt nestihnu

Jumi
Téda, vy jste najednou aktivní! V sobotu Koloděje, v neděli RS - a jak to vlastně? Já myslela, že bude dlouhá pauza kvůli štěndům..

A holky, jak to ještě probíhalo na tom vánočním cvičení? Úplně vidim, že se nám to s tou naší předvánoční akcí bude krýt každý rok, tak abysme to správně zhodnotili a rozhodli co zvolit příště...
My chodíme každoročně na takový tradiční výlet, kde hlavním cílem je uvařit a vypít hodně svařáku, ale kromě toho se taky ujde takových 10 km a je to každý rok někde kolem Karlštějna a Srbska...stará tradice, kterou založil před víc než 30 lety náš táta se svejma spolužákama na vejšce - a chodí dodnes, s celejma rodinama...a Bondíkovi se to děsně líbilo - i když mu rozhodně chyběl Bernášek, bez něj se zdaleka tak nevyblbne a neunaví - ale zas byl středem pozornosti, což v Kolodějích nehrozí

nika00
Bohužel fakt netušim - Juminevíš? Ty jsi taková biologicky vzdělaná

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:08
- Nahlásit

Ahojky všechny vás zdravím, také mám na vás dotaz...před několika dny začal Charlie třepat hlavou a kebulku naklání k jedné straně...ouško se mu nijak neobvykle nešpiní, nezapáchá, sáhnout si na to nechá, červené to nemá...tak nevím jestli by to mohl být nějaký zánět nebo ne...myslíte, že mám pro jistotu zajít k vetovi? Pro klid bych tam zašla, ale když si zase představím to divadlo co bude Charlie předvádět tak se mi tam moc nechce

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:09
- Nahlásit

nika00
tak já také bohužel netuším

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:17
- Nahlásit

HanuleGR
tak tohle mi Sandy delala taky...ja jsem ji usi poradne vycistila....u veta jsem s tim nebyla...ale preslo to nakonec samo....jo jeste jsme vlasnte nechali vystrihat trochu chloupky v ouskach...

jinak kdybyste nekde zjistili tu tepovou frekvenci, budu rada, moc mi to pomuze, diky

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:26
- Nahlásit

Karol
Já jsem se letos nějak u cukrovívala, prostě teď už jen a jen jíst a něco tvořit tak nejdřív za rok! Zdrtilo mě to linecké pekla jsem ho 6,5h a zdobila 4h a mám to ho opravdu pokrk!

Téda, vy jste najednou aktivní! V sobotu Koloděje, v neděli RS - a jak to vlastně?
no besídku jsme si nemohli nechat ujít a RS vedla Míša Tomcová, co normálně vede cvičení v Mladé Boleslavi, dohodli jsme se tak na té večeři, že za Péťu zaskočí. No upozornila mě na pár věcí, který opravdu budu dělat trochu jinak, nebo spíš přidám, ale jinak jsme na ni s Evkou trošku brblali...cvičí si to jinak a chtěla to přesně tak i po nás a Dorču s Bernášem to spíš mátlo a pak nám to pouštěli, protože moc nevěděli oč jde. Taky mi přišlo, že je to právě ten případ, kdy se nezohledňuje každá ves jiný pes...třeba mi radila, že bernášovi néé víc než 3 aporty, jinak se očividně nudí...jenže on se nudil tam a při obyč aportu na louce, jak měl aport přes bariéru, tak byl unešenej...

nika00
konkrétní hodnoty u GR nevím...ale můžu zjistit u známé vet a chovatelky GR...

Tep u velkých psů bývá 70-100, u malých 90-120 tepů za minutu, rovněž můžou hodnoty stoupnout při zátěži či stresu. Tep se nejsnadněji u psa měří na stehenní tepně. Je dobré si její vyhledání procvičit. Pokud nemůžete tepnu nalézt, je tu ještě možnost poslouchat srdeční ozvy. Pokud naměříte vyšší nebo nízké hodnoty triasu, je aktuální obrátit se na veterináře.

HanuleGR
Takhle se obvykle projevuje, že má pes v uchu cizí těleso! nejčastěji to bývá travní osinka. Okem to vůbec nemusí být vidět. Takže návštěva u veta bude asi nutná, aby se mu tam kouknul a vyndal to, jinak to bude dráždit, vyvolá se zánět a v tom mazu už osinku nikdo nenajde....no nebudu tě strašit chronickým zánětem

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:27
- Nahlásit

HanuleGR
To je vzláštní...ale jediný, co vim je,že jsem přesně tohle někde četla jako příznak zánětu v uchu - ta hlava na stranu a špinavý ucho. Jen se divim, že nesmrdí...Bondovi smrdí uši pořád (ale zas nenaklání tu hlavu )
Takže já bych asi zpanikařila a k doktorovi šla....nebo bych tam zkusila nejdřív zavolat a zeptat se. Ale zas co píše nika00...tak to vypadá, že to nemusí být nic.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:30
- Nahlásit

jo a Gr jsou považováni za plemeno střední na hranici s velkým, takže bych si myslela někde okolo té 90ky

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:34
- Nahlásit

Karol
k té besídce..no byla super a moc se nám líbila, ale pokud máte takovouto tradiční akci a ještě vás tak těší, tak bych šla raději tam...co si budeme povídat zábavné soutěže, aporty buřta apod. se dělají skoro na každé psí akci, tak si je můžete užít během roku....

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:45
- Nahlásit

diky za odpoved vcera moje sandy upadla a zachranka ji namerila 40/min

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:46
- Nahlásit

Jumi
Tak to jsem ráda, že to říkáš tak upřímně.

Normálně mě napadlo, že snad Evička žárlí na Bondíka , protože nám nedala vůbec vědět, že jede cvičit a při tom vždycky dřív se ozvala a povzbuzovala nás do toho ...tak nevim, co si o tom mám myslet.
My bysme teda v neděli stejně nemohli, protože celou sobotu jsme se opíjeli a pojídali buřtíky, v neděli dopoledne léčili bolavé hlavy a z celýho víkendu zbylo jen odpoledne a to jsme stavěli betlém a Ondra umyl všechny okna!!!! Takže my máme vygruntováno, napečeno, vypráno ......nevyžehleno a nenakoupeno....na dárky jdu ještě ve čtvrtek, doufám, že naposled. Představte si, nemám dárky pro manžela!!! A jak o tom pořád přemýšlím, už jsem jich docela hodně vymyslela, takže půjdu přesně podle plánu

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:17
- Nahlásit

No nazdárek děvčata,konečně jste se odlepily od těsta a něco se tu děje!
Karol
Tak tvoje přesné plány ti závidím,já mám tak 1/3 dárků a žádné představy ,co koupit.
Eva na tebe určo nezanevřela,ale je také ženská v předvánočním shonu a navíc začala hákovat v novém zaměstnání,takže bude mít hlavinku v pejru.
nika00
Kolik je tep netuším,ale 40 je určitě hodně málo.To chce určitě odborné vyšetření.

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:21
- Nahlásit

nika00
A jak mohla upadnout? Nebo se jí prostě udělalo špatně?
Už jsi tu ale psala, že má něco se srdcem, že jo?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:55
- Nahlásit

Na cvičákových stránkách jsou fotky z besídky.Kuk

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:57
- Nahlásit

nika00
četla jsem to na tom tvém foru, je mi moc líto, že má Sandynka takové potíže a hlavně, když má nemocné srdíčko, Tak snad bude brzo zase fit...

Karol
Evče bylo v sobotu děsně zle! Měla hrozné zimnice a do poslední chvíle nevěděla jestli sama půjde. Tak asi nemohla nikoho lákat v takovém stavu...

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 18:55
- Nahlásit

Zuzana T
Fotky jsou hezký, bylo krásný počasí a dobře jste se vyblbli, co?
Dobře, žes napsala, á tam koukala před pár hodinama a ještě tam fotky nebyly...

Jumi
Jojo, zrovna jsem dostala od Evy celou frontu SMSek, kde mi to všechno líčí...

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:01
- Nahlásit

Karol
co cvičení nebo záchvat chřipky?

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:03
- Nahlásit

Karol
A ta nežravost je opravdu nějaká nakažlivá! bernáš už se zase nimrá a Dorča prej taky! Zsloužili by všichni tří pohlavek!

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:08 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

A pro zpříjemnění vánoční pohody všechna mimča z řady Be my ... Brdské zlato

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 20:27
- Nahlásit

Jumi
Právě že ve spoustě SMSek vylíčila úplně všechno. Evča je SMSkovej mág

Bondík se v jídle pořád trochu rejpá....ale přestali jsme teda trochu s tim jogurtem (to jsem se ještě chtěla zeptat, co je na tom špatnýho), ale jídlo mu neberu...na to nějak nemám žaludek a on to vždycky postupně všechno zbaští. Suchý.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 21:01
- Nahlásit

Karol
co je na tom špatnýho
pokud krmíš kvalitním krmivem, což krmíš, tak se nedoporučuje moc zasahovat do poměru Ca/P, teda když mu dáš sem tam jogurt nebo tvaroh, tak se nic neděje, ale do každého žrádla raději ne! hrozí tzv. převápnění a možnost poškození kloubů a kostí a zvyšuje se riziko displazie. Dále psi postupně ztrácejí lactobacilus ze střevní mikroflory a tudíž schopnost trávit mléčné výrobky, u některých jedinců to může vést k vážným zažívacím potížím, až k poškození střevní sliznice...ale to je zase kus od kusu...

Já jídlo taky neberu, nakonec to totiž sežere a kdybych mu to za 1/4h vzala, tak jí tak 200g denně a to by z něj byl teprve chrt!

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání