| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2006 19:28
- Nahlásit
Krásný večer všem!
Tak já mám perníčky upečené a zbývá je jen nazdobit, ale to si nechám na jindy
Zuzana T
Tak jaký byl hon?
Karol
Jak se povedly adventní věnce? Bernášek vzal dnes odpoledne santu na milost - chvíli ho žvejkal a santa byl náhle bez ruky, takže velmi rychle putoval do odpadkového koše...a co říkal na výhru Bondík?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2006 20:11 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Nazdááár,v půl pátý jsme dorazila domů a mám toho dost.Nožičky mě bolejí au au.
Nakonec jsem jela sama,protože kámošce nebylo dobře.Sešly jsme se tam s Pavlou _ má Delfinu od Evči.Byla poprvé na honu s Atreyem a byli oba velmi šikovní.Holt byla vidět záchranářská disciplína.Měli jsme tentokrát 10 anglických střelců,kteří si to chtěli užít ,co nejdýl,takže bylo 6 lečí a asi 800 střelených kusů.A protože nedorazilo dost honců,museli jsme se psy hodně tlačit/ nahánět/.Cathy byla tentokrát zlobivá - snažila se ještě živé bažanty mordovat,takže dostala párkrát přes čumu.Jinak,ale dohledávala velmi dobře a nosíla bažanty i s velké dálky.Jen ty živé,aby mi předávala hned a nekravila s nimi - to je trochu potíž.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2006 22:17 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
Tak to je super, že jste si to tak pěkně užili! já jsem teď byla zavrtaná s knížkou - to už se mi dlouho nepoštěstilo, takže jsem nadšená!
Ráno jsem s Bernáškem zkoušela pár nových věcí a moc velké úspěchy jsme neslavili....bude to potíž, jak toho holomka přechytračit!
Třeba to házení dvou aportů...klidně se můžeme otočit o 180° a on se stejně vrátí pro ten druhý...a když jsem s ním zkoušela tu řadu tak místo aby přinesl, ten co jsem hodila, tak si došel až pro ten, který jsem tam před tím položila - tedy pro ten dál
A co jsem si ověřila, je to, že opravdu má tendenci brát věci, tam kde já a to dokonce dělá i s klackama. Přinesl mi klacek a krásně ho držel v prostřed já ho chytla za konec a hodila mu ho a pak už ho tahal jenom za ten konec, kde jsem ho chytla já (šli rozeznat) možná to byla náhoda, ale...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2006 22:24
- Nahlásit
A chtěla jsem vám říct, že dneska jsem nevěřila vlastním uším! Byli jsme na obědě u Petrovi mamky a vyprávěli ji o tombole a bažantech a tak....když najednou Petr tak pokorně tichým hláskem prohlásil, že kdyby jsme ho byli vyhráli, tak by ho samozřejmě Bernáškovi vzal, klidně do kaslíku na rukavice - teda tam teda ne ale do kufru jo...
Holky já ho poslední dobou nepoznávám! Ten pes si ho úúúplně normálně ochočil!!!!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:46
- Nahlásit
Jumi
Zuzana T
Čauky!
Tak to byl celkem náročný víkend...a navíc sobota jako by v něm úplně chyběla - nemůžu si vůbec vzpomenout, co jsme v sobotu dělali!!!- kromě veřera, samozřejmě....ale asi to bude tim, že jsme putovali MHD do Klánovic fakt hodinu Naštěstí nás pak Bára s Vaškem hodili až domů, takže to pro nás dopadlo velmi příjemně.
Bondík se z výhry radoval...hračky jsou sice trochu titěrné, ale zase se mu vejdou do pusy všechny tři najednou (Ale nejsou tak mrňavý, aby je moh spolknout)
A včera dopoledne jsem teda naháněla ty věnce - nakonec jich bylo vážně 5 (kromě dvou se svíčkama pro nás a pro naše a dvou na dveře, ještě jeden pro babičku) ale dopadlo to dobře, teda já jsem spokojená. Zároveň jsem už vyřešila, u koho budou mít Vánoce jakou barvu....mám totiž už strašlivý zásoby různejch zdobicích materiálů, roztříděný pěkně podle barev v krabicích od bot...takže u nás letos červený, u rodičů zlatý a u ségry modrostříbrný
Jinak jsem nestihla skoro nic, takže škola zas trpí a já už potřebuju nutně prázdniny , už je toho nějak dlouhodobě trochu moc. Navíc jsme včera večer ještě měli úplně hloupej nápad a popíjeli do půlnoci se ségrou a jejím přítelem, takže jsme se do začátku týdne ani pořádně nevyspali...
Takže dneska pondělí rozhodně
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:49
- Nahlásit
Jumi
Ten pes si ho úúúplně normálně ochočil!!!!
No, omotal si ho pěkně kolem prstu
Takže jak se říká, kam čert nemůže...tak bych dodala: a kde ženská nepomůže, tam nastrčí pejska.
A co že jsi to s Bernáškem dělala za řadu? to je nějaký nový trik, jak v něm probudit genialitu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 11:28
- Nahlásit
Karol
to je nějaký nový trik, jak v něm probudit genialitu?
nee to je trik jak se z něj zbláznit! ale dělali jsme to na RS hodně často, snad pokaždý - Petra to má nějak v oblibě a je to docela zábava, dá se na tom nacvičit to dopředu, ale původně je to asi nácvik na blind nebo tak něco myslím...
u ségry modrostříbrný
to je prý barva letošních vánoc a my ji s Petrem zcela omylem nákupem ozdob trefili...
já už potřebuju nutně prázdniny
nechci provokovat ale od 11. mám dovolenou a válím se doma! už se nemůžu dočkat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 17:35
- Nahlásit
Karol
Jumi
Ahoj,dneska nám v práci nefungoval server,takže se ozývám až teď.Jsem z toho víkendu nějaká zmožená a nejen já i Cathy se po ránu těžce zvedala.Chuděra má namožené všechny svaly v těle.Ten hon byl zase fyzické kondici,dokonce o tom žertoval při výřadu i ved.honu.Prý že mají psovodi stále lepší a lepší kondici.To mě ale nevidí v pondělí ráno!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 17:43 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
[b]Mám vzkaz pro všechny zapálené cvičitele retrieverů[/b]:
Na webstránkách www.vycvikretrieveru.cz
je také otevřená diskuse.Můžete zde diskutovat ,ptát se nebo naopak předávat své zkušenosti z výcviku a chovu retrieverů.Eva s Jindrou jsou připraveny vám odpovídat na vaše dotazy.
Takže neváhejte a přidejte nějaké náměty do diskuse.Nyní je tam zrovna téma - ohlasy na vánoční besídku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:16
- Nahlásit
Zuzana T
Včera jsme měli náročné odpoledne, takže 2h prochajdu si bernášek odbyl dopoledne takovou chybu už neuděláme! Předsíň vypadá jak po výbuchu všude rozházené hračky, pelech uprostřed (místo na svém místě) a celej vyhrabanej polštář i ručníkodečka....nábytek omlácenej uzlem...a to prosím vše dělá v naší přítomnosti...o průběhu procházky se snad ani nezmiňuji, jsem ráda, že ji ve zdraví přežil a někde se při tom lítání nezmasil...o nějakém tichu v nočním lese si zvěř mohla nechat jenom zdát, protože náš miláček pokaždé když kolem nás prolítnul dorážel a hlasitě štěkal ať se k němu přidáme...
Doufám, že si moc neškytala, protože jsme na tebe moc moc vzpomínali, že ti tu obludu asi na pár dní pošlem, protože jsme z něj zralí na dovču
teď tu konečně asi na 20min usnul, tak raději ani nedejcháme, aby se nám chlupáček náhodou neprobudil!
Už aby byl víkend a já měla tu dovču, protože ji asi celou zasvětím hře - kdo utahá bernáše vyhrál! Petr mu chce koupit to běhací kolečko pro křečky, ale jeho velikosti!
Eva s Jindrou jsou připraveny vám odpovídat na vaše dotazy.
nějak je divný se jich na něco ptát po netu, když je člověk vidí každý týden naživo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:25
- Nahlásit
Jumi
Mluvily jsme s Evčou o tom,že by bylo dobré,aby se do diskuze dostala různá témata o výcviku.Bylo by to prospěšné i těm,co na stránky chodí,ale na cvičák ne.Prostě on-line teorie cvičení
Ale ne jen témata o cvičení.prostě o všem,co se retrívrů týká.Aby ta diskuse ožila.
Bernáš je vyroben z hadích ocásků.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:34
- Nahlásit
Zuzana T
už se probudil a právě mlátí tématicku hračkou o zem....
by bylo dobré,aby se do diskuze dostala různá témata o výcviku
hmm jenže mě ti příjde, že se bude muset najít nějaká obět, která se začne ptát první...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:39
- Nahlásit
Jumi
No právě.
mu chce koupit to běhací kolečko pro křečky, ale jeho velikosti
jo to je výborný nápad.Někde jsem viděla běhací trenažéry pro aktivní psy - je to takový ten běhací pás jako pro lidi.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:45
- Nahlásit
Zuzana T
Někde jsem viděla běhací trenažéry pro aktivní psy
jenže já byla svědkem jedné Jindřiny docela chytré připomínky - tedy že tihle aktivní psi se musí utahávat psychicky - tedy cvičením, protože čím víc s nima člověk lítá po lese, tím víc si zvyšujou kondici a tím víc potřebujou lítat aby se unavili....prostě začarovaný kruh, jenže házej mu po tmě aporty...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:47
- Nahlásit
Zuzana T
navíc jemu se můžou hodit tak max 4 a 2x 3x schovat na dohledání a je se cvičením konec....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 20:10
- Nahlásit
Jumi
v tom případě mu uvař makovice!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 20:16
- Nahlásit
Zuzana T
v tom případě mu uvař makovice!
Petr si přeje od ježíška gumovou paličku!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 20:21
- Nahlásit
Zuzana T
tak jsme právě bernášovi čučeli do mordičky a oba sme se shodli na tom, že nám přijde, že už má ty zuby zase lepší
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2006 22:09
- Nahlásit
Jumi
tak to ráda slyším!
Dobrou...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:26
- Nahlásit
Ahoj holky!!!!Tak co dnes celý den děláte, že se ani "neukážete"?
Já zas něco překládám, tak pro změnu tvrdnu u počítače , ale zas by mi to mohlo pomoct vydělat na dárky...tak je to o něco veselejší
Jo, jak jste na tom s dárkama?
Já mám přesně jeden a to ještě nedodělanej - látku na ubrus pro mamku, ale ještě ho musim ušít...Jinak nemám nic, jenom na seznamu prací na čtvrtek (joj, tak daleko a hluboko jsem se dostala - ve čtvrtek mám jediný "volný" den a seznam asi o 15 bodech) se úplně dole krčí položka "dárky", míněno "nákup dárků". Takže tenhle týden to asi zas nevyjde a budu se muset vrhnout do nákupního davu zase až těsně před svátkama. to je fakt děs.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:29
- Nahlásit
Pořád přemýšlím, jak podpořit tu diskuzu u holek na výcviku...a nic mě něnapadá
A při tom nápad je to dobrej - věřim, že by se i lidi našli a dalo by se tam občas popovídat o cvičení....ale jak začít? I mně to připadá divný, když se s Evou i Jindrou tak často vidíme....se najednou na něco ptát na netu. A navíc teď ani nemám na co
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 17:27
- Nahlásit
Karol
Tak já tam něco pošlu! (dotaz). S holkama se tak často nevidím, takže mi to ani nemusí být blbý Jinak myslím, že to je jasný důvod, proč tam nikdo nediskutuje-furt se vidíte na cvičáku atd.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 18:23
- Nahlásit
Karol
Dřu až do úmoru teď jsem se doplazila z práce...
Bernáš má nějaké extrémě hyperaktivní období...kluci dnes museli do lesa sami a bernášek je nějakej celej podivně upatlanej od bůhvíčeho
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 18:40
- Nahlásit
Jumi
Ahojda,máš v poště pár fotek Barta.
Ketrin
Jasně něco začni.Eva to spíš zřídila pro ty,co na cvičák moc nechodí.Členky tohohle pokecu se také pořád vidí a výcvik a výchovu tu probíráme stále.Hlavně to,jak nás vychovávají naši pesani!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 22:35 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Ahoj děvčata, tak se musím pochlubit. Náš zázrak - přeměna psa neaportovacího na aportovacího stále pokračuje a dokonce už mi to většinou donese a co navíc - drží to správně Občas, když má chť dělat hovadiny, tak jak na to vletí, tak to chytí jak to chytí, ale už to většinou nosí za prostředek. Nechápu, že mě to nenapadlo dřív. Takže teď chodíme jednou za den vyvenčit činečku Chelsinka se s ní pyšně promenáduje po ulici, dokonce nemá tolik času neposlouchat, když si machruje s činkou. A co víc, vyžaduje, ne-li vynucuje, abych jí to házela! Sem v životě u ní takový jev nezaznamenala.... Předevčírem mi dokonce roztrhla venčící bundu, když na mě hupsla, jelikoš se jí zdálo, že mi to házení nějak trvá A dneska se rozeběhla a majzla mě činkou ze zadu přes nohy, jak moc se mi jí snažila vnutit. Tak si říkám, jestli mi spíš někdo nevyměnil psa nebo co.... V neděli jsme tak nějak trošku oficiálně potvrdili zájem o zkoušku ZZO dne 29.4., tak jsem zvědavá kdy si to zase rozmyslíme jako doposavaď naprosto všechno ( včetně toho Brna v únoru, co jsem chtěla jít prvně vystavovat ) Nějak mi to nedalo a nechci s ní absolvovat první výstavu v hale... Taky to u nás vypadá na první víkend v květnu nebo v červnu na OVVR, co bude RS pořádat kousek od našeho bydliště, takže bychom tam dojížděli na trénink a pak na zkoušky.... Jen mám jedno dilema a to s rentgenama loktů a kyčlí. Mám dva názory, obě chovatelky retrívrů - jedna labiny co s náma chodí na cvičák, druhá ( ver ) má naší nevlastní sestru GR. Naše "spolužačka" tvrdí, že lepší jít nejdřív v 15ti měsících, než ten pes doroste včetně těch kloubních jamek atd... Že je lepší počkat. Ver zase říká, že by bylo lepší jít hned v roce, že je pes už dorostlý a že je lepší vědět co a jak co nejdřív. Oboje dává smysl, obě mají zkušenosti, jenže já nevím, který názor si vybrat. Všechny víte, že mám s Chelsinkou spoustu plánů do budoucna a nechci nic uspěchat nebo naopak zanedbat. Poradíte?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:52
- Nahlásit
Krásný den všem!
Včera jsem se sem už nedostala, objížděli jsme oboje rodičovstvo a provádli výměnu toho, co kde komu Mikuláš nechal. v pondělí jsem od půl deváté do půl jedné zdobila perníčky, takže jsem včera docela odpadla! už se nemůžu dočkat pátku a mé počínající dovolené. Doufám, že se během ní už konečně donutím začít sepisovat to svoje veledílo - diplomku!
Zuzana T
Díky za fotky Bertík je fešák a mám z něj jaksi méně krysičkovatý dojem Ale čumáček máme teda tmavší my!
ko4ka
pokud si někde přečteš nějaké články a rady o prevenci DLK a DKK, tak všude ti píší např. nenechat psa běhat u kola min. do 1,5 roku... už z toho jasně vyplývá, že klouby a kostra tohoto plemene se do min 1,5roku ještě vyvíjí a mění...u retrieveru se pokud vím za dospělého považuje až 2letý pes..takže pokud ti jde o co nejlepší ofiko posudek, tak počkej...pokud ovšem chceš vědět jak na tom feňule je, tak to že má nebo nemá DKK či DLK se pozná už teď a tudíž klidně můžeš udělat RTG hned v tom roce...
Karol
A o čem je knížka tentokrát?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2006 13:45
- Nahlásit
Jumi
Bart hlavu po Cathy,Bernáš je táta.Ten otrávenej výraz má Cathy také,když ji nutím pózovat.No koukala jsem,že má růžovej čumák,Cathy teď ze dne na den také dost zesvětlala.Ten pigment by potřebovat vylepšení.Bart se vyvíjí úplně jinak ,než Bernáš,ale to jsem čekala,už jako mimina byl každý jinak stavěný.Srovnání si nechám tak na 1,5-2 r.
Pozoruješ,že se nám tu ztenčuje členská základna a také se nějak míň vykecáváme?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2006 14:24
- Nahlásit
Zuzana T
Pozoruješ,že se nám tu ztenčuje členská základna a také se nějak míň vykecáváme?
Asi mají všichni předvánoční fofry ale já jsem tu od rána připravená se vykecávat, ale to bych musela sama se sebou
Bart hlavu po Cathy,Bernáš je táta.
Ale podobní si zase docela jsou...bartík má taky ten dewmisťáckej ksicht, teda ono je to asi normální, že rodinní příslušníci mají podobný výraz, ale třeba na té jedné fotce myslím z profilu si byli podobní hodně...
Cathy teď ze dne na den také dost zesvětlala
možná je to i teď před zimou. bernášek také zesvětlal...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2006 14:34
- Nahlásit
Jumi
Já bych i pokecávala,jenže nám v práci 3 dny nešel internet.Už jde hurá...
Volala jsem Ketrin,jestli nezná někoho na severu Čech,kdo cvicí s retrívry.Pan Šerepeta s Bartem by hrozně rád chodil někam cvičit,ale Severní Čech jsou asi málo obydlené retrívrářema!
Nevíš o někom - Teplicko,Ústecko?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2006 14:45
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzko, ještě mě napadlo. Koukni na stránky p.Martínkové, CHS Bohemia Karl. Má tam návštěvní knihu a vedou tam pokec lidi co mají její letošní štěňata - myslím že únorová, o něco starší než naši. Třeba bude někdo z okolí. Nebo by aspoň poradili kam se obrátit.
|