| Autor |
Zpráva |
moll
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:16
- Nahlásit
však uvidíte/uvidíme.
držím palce
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:19
- Nahlásit
kony
Tak jsem volala mámě a zkusí vám dohodnout na víkend schůzku-že by jste se přes zahradu na něj mrkli.Možná to bude ulice Luční-to je nad Táborskou. To by bylo úplně nejlepší kdyby jsi to sám viděl,jak pes vypadá v jakém je stavu a co mu vlastně je.Jinak sousedi samozřejmě číhají na kluka ale otázka je jestli přijde. Dám ti vědět na mobil hned jak to dopadne a telefon.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:28
- Nahlásit
už musím dom. Doufám,že budu dneska už rozumnější.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:31
- Nahlásit
Anu
Hehe, no jestli nenavidi retrivry, tak muj plavej hovik by mu pripadal dost podobne
Ted za 14 dni mam tyden dovcu (na ty svaty), tak to muzeme prubnout. Vlastne 1-2.7. jsme zase v ceske t.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:32
- Nahlásit
Anu
Treba si diky tomu hunbuku co v ulici pomalu vznika uvedomi, ze ma psa a mel by se o nej starat. Coz by bylo vubec nejlepci
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:33
- Nahlásit
Anu
Jojo, ja si to tak nejak predstavoval, ze bych dal se sousedy rec a treba by mi dovolili se na nej mrknout.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:36
- Nahlásit
Kony
Nezapoměň si vzít foťák.Kdyby to opravdu bylo tak,jak píše Anu,tak to bude potřeba
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:38
- Nahlásit
moll
Anu
Jenze veterinar neni totez co veterinarni sprava. V tomhle jsem trosku pesimista a jak jsem zvykli na podobna jednani, tak pokud spravne a presne neznas povinnosti dotcenych organu dle platne legislativy, tak se tezko statni masina dava do pohybu. Proste je musis nakopat do zadku tim, ze jim pripomenes co je jejich praci.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:39
- Nahlásit
abby
Jee, my nemame digital a na ten nas kompakt byste cekali nekolik tydnu ale teoretis si muzeme od tchana pucit dig. kameru.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 07:36
- Nahlásit
Anu
Tak co, neco novyho?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 07:49
- Nahlásit
Kony
Ahajky tak koukám,že vám nikdo nevolal.Já bohužel zatím nic nevím.Kdyby to bylo jen na mě a mámě tak to není taková záhada,jenže když to jde ještě přes tu švagrovou tak to je domluva jak s kozou. Ještě chvíli počkám a znovu ji brnknu,jestli mluvila s těma sousedama,aby jste se o víkendu stavili a jméno. Ach jo.
Jinak já momentálně nemůžu vzít Anubise k vám-myslím jako se někde potkat,protože on opravdu vypadá howard jak retrívr a Anub je momentálně natolik (po tom pokousání)rozhozený i s jezevčíka,že by na něj byl hrozný pohled. Já udělala strašnou chybu když jsem si ho přivedla domů,nenechala jsem psi (Anuba a Andyho)aby si to mezi sebou vyřikali a Anub začal na Andyho žárlit a já ho začala trestat a on si spojil Andy=trest a úplně ho nenávidí,klepe když ho vidí a je ochotný ho kdykoliv napadnout. Prostě jsem to zvorala.Normálně bych ho vzala ať se stím popere,že to retrívr-howard ale teď se chová fakt příšerně. V každým psovi vidí útočníka,kterého musí rychle zlikvidovat,než se přiblíží. Dokud je v jeho přítomnosti pes stále ho sleduje se strachem co udělá a nemá klidu. Škoda
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:00
- Nahlásit
Anu
Tak snad se aspon dovime to jmeno nebo cislo domu, to uz si pak najdu i sousedy.
To by ten nas asi nebyl nejlepsim adeptem Anub by byl sice moc maly, nez aby na nej zkousel dominanci, tam je mu to okamzite jasne, ale zase nenapadne zkousi kam az muze zajit, nez se pes nastve, takze s oblibou na ne slape, 'nenapadne' je s vyrazem 'ja ale vubec nic nedelam' natlaci zadkem do zdi,...
My mame ted neco podobnyho s tim malym, protoze jak by asi rozmazlenej, tak se porad cpe pred nej, tak my jej zase odstrkujeme,... Uz se to naucil i Enli, takze jej packou odsune za sebe,... Ale vicemene to nechavame na nich dvou, jen davame jasne najevo, ze Enli je nase 1 a az potom prijde na radu prcek. Zatim to myslim slusne klape. Samo nejvetsi chybu zatim udelala pritelkyne, kdyz (i pres moje varovani, ze to nedela moc dobre) sedela na trave s prckem na kline a Enli ho ocuchaval, no a prcek pod dojmem ochrany po nem chnap a uz bylo zle - tak tak, ze s nim nezatrepal. Holt komu neni rady,... ale od te doby jsou nejvetsi kamosi.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:15
- Nahlásit
Kony
Jenže ty máš výhodu že máš svého psa od mala a můžeš jeho chování ovlivňovat.Já mám totálního asiciála,který momentálně po tom pokousání je zralý na psychiatra a už se vůbec nechová jak pes.Na nějaké psí chování můžem zapomenout.On k sobě nenechá přiblížit žádného psa-jen ty co znal a byli kámoši předtím napadením).Okamžitě by ho kousl-jasně že mu nemůže nic udělat-(anub vašemu)ale váš pozná,že to je útok na něj a nenechá si to líbit.Je mi to líto. Řikám,normálně bych ho vzala ať se popere s tím,že vypadá jak Andy,ale teď je opravdu nevyspitatelný. Nechci být sprostá ale sere mě to. Fakt moc a moc.Rok se sním pářu aby byl normální a pak stačí pár minut a všechno je v čudu. Nejde o ty peníze co stále veterina, o zmeškané a zaplacené akce co byli na plánového,o jizvy na těle které se mu už nezahojí a na výstavách by měl smůlu,to všechno mi je fuk,ale to chování mě štve. Jinak žárlivost u psů je docela problém. Vím,že Anubis má kámošku pitbulku a jednou k Anubovi přiběhla labradorka a ta pitbulka ji tak šeredně napadla,že jsem myslela,že to nepřežije a to jen proto,že si dovolila čuchnout k Anubovi...prostě typická ženská no...
dneska je budu tak otravovat dokud z nich to číslo a jméno nevytřískám.Nevím čeho se ta baba bojí,proč nechce dát adresu.Samozřejmě ti to napíši na meil -nikoho jméno tady otřásat nebudu.Ale možná to bude fakt ta ulice výš neboť tam ty zahrady taky jsou takhle blbě udělané taky a zas mi je divné aby v té Táborské o tom fakt nikdo nevěděl.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:21
- Nahlásit
Anu
Nu uvidime. Si myslim, ze Anub bude mit i strach z nejakych psich akci, ne? Co zkusit ho vzit na nejaky psi tabor, to by mohlo pomoct. Samo tabor nejakych mensich plemen. Nas hovi tabor by asi nebyl nejvhodnejsi - jak mi ted vypravel jeden znamy o lonskem - 'vysel jsem se psem z chatky a hned rvacka, odtrhnu je, udelam dalsi krok a zase rvacka. No ja dosel tri metry od chatky a byl od blata jak prase, tak jsem sel zase nazpet' jako samo to rikal v legraci, ale takhle to mezi hoviky chodi
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:30
- Nahlásit
Kony
právě takhle to chodí i na basenji srazu-který měl začínat dneska do neděle! a já ho odřekla.Ale dneska jedem už na coursing a zítra-to je trošku o něčem jiném-tam ty psi jsou na vodítku né ja sarančata na volno. Takže takhle se snad znovu otrká,ale přišlo mi blbé ho týden po té rvačce (no to nebyla rvačka,ale zákus) ho dát do takové smečky-Oni basenjíci jsou taky dost ostrý a rvačka tam je na denním pořádku.Za měsíc bych už tam jela,ale teď je to moc čerstvé.Jdu ti psát meil,něco vím,ale sem to psát nebudu.Zatim
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:52
- Nahlásit
Anu
Promiň, že vám do toho lezu, ale uvažovala jsi o tom, poradit se o Anubovi s Desenským, případně tam zajet?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:57
- Nahlásit
Anu
Diky za info. Hned jak v sobotu prijedeme, tak rovnou jdeme tam zjistit co a jak.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
Kony
doufám,že nějak vycítíte v jakém duchu bude nejlepší se k celé akci postavit.Prý jim ty sousedi řekli,že vedle má paní nějaké sovy nebo co a že tam má i kotce,že když lidi odjíždí na dovču tak si tam dají psa a baba jim prý řekla,že se zbláznili,že to stojí peníze a ty do psa teda rozhodně dávat nebude,musí to prý přežít. Já bych nanic nečekala a volala policii hned,ale já fakt jen supluji a nejsem ani s jednou stranou v přímém kontaktu,takže to nejde.Dej mi pak fakt vědět.Třeba se tam kluk objeví a nějak se dohodnete no. A nebo vás pošlou do prdele ať se staráte sami o sobe-zatím to bohužel typuji na tu druhou variantu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:13
- Nahlásit
aren
Já u Desenského už jednou byla-dřív teda. Chlap je to dobrý,psů rozumím to se musí nechat a už mi vysvětloval jak na Anuba-taky díky tomu se zněj stal lepší pes. Já vím co mi řekne znova.Všechno chce čas,stejné postupy a na psa nespěchat. Já si bláhová myslela že tam jako přijedu –on šáhne na psa jak léčitel a bude vše v pohodě.Takhle to ale nechodí,jeho psychika prostě potřebuje čas a zas normální přístup k věci.Jenže je to strašně vyčerpávající,když se sním rok pipláš a je všechno v háji či ještě hůř.U Anuba to není otázka agrese,kdy by stačilo na psa skočit převalit ho na záda ,on si uvědomí že člověka musí poslouchat –a je konec,zvesela se jede domů.Když budeš mít za sebou těžkou autonehodu,taky hned za týden neskočíš do auta a nepojedeš. Snad jsem z jeho návštěvy pochopila hodně –nebo aspoň tolik abych se snažila mu pomoc sama .Až třeba za 3měsíce pokud se nic nezmění od teďka,budu uvažovat že tam pojedu,neboť budu dělat asi něco špatně. Týden po tom po něm nemůžu chtít zázraky čekat že se nic nezměnilo a bude to ten starý Anub.Jen mě to mrzí a mám potřebu to dostat ze sebe ven stejně jako on. Teď bude léto-pes stále venku-samé nějaké akce se psi –hodně lidí, teprve když se i tak nic nezmění –pojedu tam. Ale vím že to myslíš dobře,díky.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:19
- Nahlásit
Anu
Já vím, že to máš těžké, a moc vám držím palce. Mně jen napadlo, jesti Ruda nemá nějakou empatickou schopnost tomu psovi sdělit, že už se nemusí bát, že je všechno O.K., uklidnit ho. To by bylo dobré čím dřív, tím líp. Ale když už jsi tam byla, určitě to víš líp než já.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:30
- Nahlásit
aren
empatickou schopnost tomu psovi sdělit, že už se nemusí bát, že je všechno O.K.,
no nemá.Já si myslím,že má schopnost okamžitě vysvětlit psovi,že nebude napadat lidi a že nebude se svých práv domáhat pomocí zubů-takovou schopnost opravdu má. To je jen otázka autority a "schození" psa na zem-myslím psychicky. Ale todle je něco jiného. Todle je agrese ze strachu a strach nevynutíš z hlavy nevybiješ nebo nevím jak to popsat.takový strach musí jen otupět a otupění a či vymazání z paměti dokáže jen čas-bohužel,kdyby to bylo tak lehké tak má kamiony psů i líd...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:10
- Nahlásit
Anu
A jak to dopadlo s tím majitelem chrta,co ti pesana pokousal.Ozval se tobe nebo Garfildovi?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:20
- Nahlásit
abby
to tady nemůžu rozebírat. Bohužel.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:36
- Nahlásit
Anu
Tak jo, pokusime se v sobotu cestou z vlaku v ramci moznosti o maximum. Nepocitam ale, ze se to nejak radikalne pohne. Jak pises v mailu, pokud by se situace nejak zmenila v pristich tydnech, tak neni problem kdykoliv znovu prijet.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:43
- Nahlásit
Kony
no kdyby jste počkali na psa-aspoň ten týden než se někdo uráčí přijíd tak furt se na ně může "tlačit".Jak na babu tak na kluka.Navíc se třeba domluvit se sousedy jestli by nezjistili číslo a zavolat jim.Teď když v baráku nikdo není tak to je holt těžká domluva.No uvidíte.Dej hned vědět tvé dojmy
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:51
- Nahlásit
Anu
Fajn,jen mě to zajímalo,protože ta kauza byla "zvláštní" a hlavně s trvalým následkem pro tvýho pejska.
Tak přeji jen hodně zdaru a už to nebudem rozebírat
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Anu
My nejak netlacime na pilu, takze dalsi pes proste bud bude nebo ne. Tady se naskytla prilezitost, tak proc ji nevyuzit, ale ze bychom nutne chteli mit psa do mesice, tak to ani nahodou.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:27
- Nahlásit
abby
věř mi ,že bych ráda sem napsala jak to všechno vzniklo,čí to byla chyba, včetně svědků a vyjádření od pána,ale nejde to.Bohužel sice si jsme před právem všichni "rovni" někdo je však "rovnější" a proty pravidla fungují jinak....snad chápeš co tím myslím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:29
- Nahlásit
Kony
tím líp,že na to tak nespěcháte. Dneska bohužel odjíždím a vrátím se až v sobotu odpoledne ale hned sbalím psa a půjdu se tam též podívat-babička bydlí o "koleje" dál a má známé pravé drbny tak budu taky vyzvídat-dokonce v táborské ul.bydlí má spolužačka-což mi došlo teda až teď.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:33
- Nahlásit
Anu
mě se zdá tak trošku nefér neseznámit ostatní jak to aspoň zhruba dopadlo. Všichni jsme to s tebou prožívali a drželi Anubovi palečky. Ale jak myslíš, hlavně že se z toho pejsa dostává a po psychické stránce se dá určitě taky za čas dohromady.
|