| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:11
- Nahlásit
Kony
Tak fajn.Vidím,že jsi šikula.Tak už nezbývá,než držet pěsti.Vám všem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:55 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Kony
tak přeposílám nevím co k tomu říct.
Tak teď přišla Marie, hned volala švagrový a nadiktovala jí telefon, ale bohužel je to tak jak jsem psala, to jest baba už si odjela. Byl tam včera ale za psem syn, tak si myslí, že by tam dnes mohl přijít zas, ona to číslo hodí do schránky a ještě si ho pohlídá, hned jak přijde mu to číslo dá.
Oni se s nima nestýkají, tudíž nemají mobil ani a babu na syna. Pevnou nemají.
Tak prostě spojení na ty Helb. mají, pokud budou ochotní jim psa nechat zavolají. Pokud ne, nic s tím nenaeděláme. Ta Mariina . švagrová říkala, že je bude sledovat a pokud si psa nechají a nebudou se o něho pořádně starat, volá na ně policajty a bude se dál něco dít.
Takže pokud chtějí ty Helb. vzít psa tento víkend a oni se jim neozvou, tak se nedá nic dělat, ať se poohlédnou v útulku. Třeba se jim ten syn do víkendu ozve.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:58
- Nahlásit
Rozumíš ten pes tam je sám v 30stupňových vedrech.Baba odjela na 3týdny!!!!
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:11 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
Anu
No pro psa samo nic moc, ale jak rikam, jestli to ma od mala, tak uz je zvyklej a neprijde mu to nejak vyjimecny, ani tim moc netrpi. Samo, ze u lidi, se kterymi muze byt denne nekolik hodin je to urcite lepsi. Ale spousta psu je na tom daleko hur. Verim, ze tam ma nejaky pristresek a ma se kam schovat. Sluzebni pes, ktery hlida cely zivot jeden objekt na tom neni o moc lip. Treba v Bratislave maj v jednom kancl. komplexu psa primo na place u zavory na parkoviste a jedine co tam ma je bouda, miska a retez dlouhy tak aby nedosahnul na auta. Straznice samotna je na druhe strane parkoviste - nikdy jsem nepochopil proc tam ten pes vlastne je, ale vidam ho tam uz 2 roky. Ten je na tom podle me uplne stejne (mozna i hur, protoze tam nema vubec zadny stin)
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:13
- Nahlásit
Anu
No jak jsem rikal, nic vlastne nevime. Ten kluk se o psa muze klidne starat, jen ne, podle nazoru sousedu, dostatecne. Pokud se ozve tak jedine dobre, kdyz ne a pes bude v pohode, tak se taky nic nedeje. Kazdopadne se tam o vik koukneme a treba na nekoho narazime - vis tedy uz ktery to je presne barak?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:26
- Nahlásit
Kony
já to nevidím jak ty tak růžově,že vlastně o nic nejde. Lidi jsou dost otrkaný,jsou zvyklí na psi přivázaný u boudy ,v kotci že nevyjdou ven. Nestarají se jeden od druhého.Já taky napsala-i tobě na meil že znám psi ,kteří dle mýho názoru trpí ale s tím nic neudělám-netrpí dle právní stránky a možná jsou zvyklí jak píšeš ty. Ale todle si myslím,že je něco jiného.Pokud přelézáš plot (pokud to teda je pravda) a krmíš psa neboť jeho miska je už týden prázdná a majitelé nikde včetně pes bez vody,tak si myslím,že jeto už je na policii. Retrívr ve 30stupňových vedrech má spotřebu vody 2xvětší než normálně. Ale nebudu plašit,jestli myslíš,že je na to zvyklí a že mu to může vyhovat tak asi jo.Dost možná ani si ten lístek nepřečte do víkendu pokud tam nepůjde. Pokud se tam do víkendu nikdo neobjeví volá se policie.Něco jiného je přeci mít psa u boudy,v kotci ale dávat mu základní potřeby,než mít psa byť ve stiném dvorku bez vody a žrádla.No nevim nechci být histerka,třeba kluka osvítil bůh svatý a uvědomil si,že pes potřebuje denně vodu-né 1x za 14dní.Třeba si po roce co ho má uvědomil,že má vlastně psa a teď se o něj bude starat jak má,když minule málem zaklepal bačkorama. Sice tomu nevěřim,ale může se to stát.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:40
- Nahlásit
Anu
Jasne, urcite ale nemyslim, ze pes je zvykly prezit bez potravy. Tim zvykem mam na mysli nepritomnost cloveka. Jestli je pravda, ze sousedi mu takhle zachranuji zivot, tak je to hodne, ale opravdu hodne spatne. Ja si k tem informacim jen zachovavam odstup, protoze vim jak lide radi ve vsem prehani. A ty ani ja jsme neslyseli souseda tohle vypravet. Proste se tam o vik mrknu a rad bych si promluvil i s temi sousedy. Ono to je prospesny z toho duvodu, ze si sam udelam vlastni predstavu a uvidim jaky to tam je a druhy duvod je ten, ze pokud si spravne promluvim se sousedy, tak budou tu zalezitost brat vic osobne a, kdyz to prezenu, sedet cely den u okna a zapisovat deni na dvorku
Takze jestli vis c.p. toho domu a i tech sousedu, tak by to bylo super, at jdu temer na jisto.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:51
- Nahlásit
Kony
už jsem psala,že chci to jméno a číslo .Ale napíši ti ho na meil.Já myslím,že jim-sousedům- o toho psa jde víc než té babě s klukem dohromady. Sami mají psa takže vědí co to pro něj může být. Jak řikám,psi jsou celoživotně na řetězu v kotci a trpí,ale s tím mi nic nezmůžem.Ale pokud nemá jídlo a vodu tak to už opravdu na tu policii je. Taky tam mrknu.Už jsme snad 30xzdůrazňovala že chci to číslo a telefon.Nevím kde to vázne proč ho ještě nemám. Včera baba odjela to je středa-jestli do neděle nikdo nepřijde to máš skoro 5dní tak stejně budou volat policajty. Fakt se hne dozvu až budu mít tu zatracenou adresu.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:53 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
Anu
Kazdopadne my prijedeme v sobotu rano a odjizdime v nedeli. Podle okolnosti bud rano - abych stihl cvicak, nebo klidne az vecer, si muzem dat po zkouskach trosku oraz, zejo
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:56
- Nahlásit
Kony
ty budeš na Podhorce dělat zkoušky? Jestli jsem to pochopila?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:14
- Nahlásit
Nee, my delali minuly tyden, tak ze ted si dame pauzu, protoze mame cvicak v nedeli rano, tak dycky z ceske trebove valime v ne rano. Ale ted ze udelame klido vyjimku.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:19
- Nahlásit
Kony
jo jo tak to gratuluji ke zkouškám.To já bych s Anubem nesložila ani zkoušku pro koťata.
Dost mě to štve že se nedá kloudně nic dělat. Snad se někdo ozve.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:25
- Nahlásit
Taky doufam, v nejhorsim budu v sobotu rano chodit barak od baraku a zjistovat
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:26
- Nahlásit
Anu
To byla jen ZOP, uvidime jak dal. Ted na hovi tabor v zari si planujeme ZPU1 a dal uvidime jak pudou obrany,...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:29
- Nahlásit
Anu
A ti sousedi se tam uz tedka nemuzou mrknout,jak je na tom se zradlem a vodou a zda tam ma nejaky pristerek.
Mimochodem,jestli je ten pes cca rok stary,tak jeste vedra u techto majitelu nemusel zazit,protoze vedro bylo loni jen par tydnu
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:33
- Nahlásit
abby
Predpokladam, ze odpovim za oba: 'Nikdo nevi'
Kdyby nebylo do vik nic novyho, tak Vam slibuju, ze se tam mrkneme a zjistime, ktery to jsou baraky,...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:43
- Nahlásit
Asi jsme s Anu trochu histericke Uklidňuje mě,že jak říkal Kony,lidi opravdu rádi přehánějí a zveličují.
Přiznám se,že od té doby,co jsem si tady přečetla ten příběh,tak pořád přemýšlím,kdyby to Konymu nevašlo,kam bych toho psa narvala do našeho bytečku,Zatím jsem na to nepřišla,takže doufám,že mu to výjde
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:00 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
abby
U nas se prostoru nebojim, ten bychom mohli rozdavat, navic psiska maj volny pruchod mezi bytem a dvorem (kdyz tam nejsme tak samo jen schody, chodba,...), takze tim se mozny prostor rapidne zvetsuje. Jen je potreba aby se nesnazil vzdorovat tomu nasemu pitomci , protoze na to, abychom je zdlouhave sblizovali a drzeli je tak po nejakou dobu relativne oddelene, zarizeni nejsme
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
Kony
abby
Lidi si opravdu dost domýšlí.Každopádně věřím lidem,že psa krmili když tam nebyli majitelé,věřím jim,že to asi bude pravda-neboť by se neoháněli policií a tak,kdyby si jen mysleli či domnívali ,že se pes nemá zrovna dobře,ale prakticky mu nic není.Na dvorek by měli vidět-to by jinak neviděli ani minule jak tam pes leží.O tom jestli tam je stín nebo ne,to teda fakt nevím.Vidí i na misku-dle popsaných kastrolů-dle iniciativi sousedů jim na psoj záleží tak snad to je pravda i když by bylo samozřejmě lepší kdyby to pravda nebyla,kdyby pes byl v pořádku a jim se to jen zdálo.Ale furt si neumím představit jak se můžemě někomu zdát že pes nemá 14dní žrádlo a leží bez vody a bez žrádla na zemi. Počkám ještě dvě hoďky a pak normálně sama cinknu o to jméno,taky mi to nedá. Kdyby baba neodjížděla pryč tak je to o něčem jiném,sice pes by byl chudák,ale takových je. Ale když odjíždí a nejsou schopni ani nechtějí zajistit psovi základní životní potřeby a psa snad ani nestojí...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:04
- Nahlásit
Čtu to tady a je to smutné. Zkusím malou radu, já zažila něco podobného a vyplatila se taková nepřímá výhrůžka.
Šlo o 3 psy u chlapa, který odjížděl každý týden na pár dní a psi nechával zavřené v kotci. Nechtěl je prodat, tak jsem mu jednou vyprávěla smyšlenou historku z údajných novin o tom, jak někde byl 3 dny pes bez jídla a vody a majitele čeká soud atd.
Musím říct, že to zabralo dost brzo, 2 psy daroval své známé, jednoho si nechal, ale zjednal si k němu důchodce, co ho chodí krmit a venčit.
Tak přeju, ať vám to taky dobře dopadne.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
Maya
no sousedi (tedy prý) řekli,že jestli ho teďka uvidí o hladu a bez vody tak okamžitě volají policii a žádné výmluvy a krmení už neberou.Ať si to ti lidé zodpovídají před úřady.Horší je že na ně nění spojení-na majitelé a i když by ho třeba chtěli dát pryč-nevědí o tom,že ho někdo chce-Sice lístek mají ve schránce-sousedka je vyhlíží-teda toho kluka,ale nezdá se mi,že by chodil za psem každý den.K Je to začarovaný kruh.Samo o sobě svědčí fakt,že v celku v malé ulici o psoj nikdo neví,přesto tam bydlí už minimálně rok
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:12
- Nahlásit
Tak to naše ňuňo se snese s každým.Sice je fakt,že se ze začátku cizích psů bojí,ale jak se očuchají,tak je to O.K.
Když si nezvyknou,tak toho retrívra můžeš nabídnout dál.Já myslím,že by se určo někdo našel.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:13
- Nahlásit
abby
mi zase řikáme našemu ňuník sakra čím to bude?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:31
- Nahlásit
abby
Anu
Hehe, to ja tomu nasemu rikam pitomce, blbe, dezo a obludo
No on ma respekt jen z velkych a cizich psu, ale jakmile zjisti, ze mu hned nejdou po krku, tak zkousi, jestli by nemohl byt nad nimi a to uz teda bez respektu. Kdyz si k sobe cuchaj tak je to v pohode, nesmi mit moc volnosti aby to zkusil
Ja si taky rikam, ze kdyby to neklapalo, tak to clovek par
mesicu prezije a behem nich muzu sehnat novyho a zodpovednyho majitele a to urcite lip nez stavajici majitele, kter v tom vlastne supluje Anu. Ale to jen az v uplne nejzazsim pripade, ktery urcite nenastane.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:33
- Nahlásit
Maya
Jasne, podobna vyhruzka je taky jedna z moznosti jak majitele prinutit k akci, ale tady zatim nikdo s majitelem nemluvil a nedari se jej vubec kontaktova,... Takze ani pripadna vyhruzka nema adresata
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:37
- Nahlásit
Kony
a teď mi řekni v tom nejhorším případě kdy se bude opakovat že pes bude bez jídla a vody a oni zavolají policii,jak se tam dostane? Asi těžko poleze přes plot?Nebo jak to chodí? Já prostě o půl třetí volám že chci jméno a budu sondovat.Točí mě to. Až ho zjistim,třeba vám něco řekne Monika o těch lidech-aby jste si udělali obrázek.Já v tom opravdu jen supluji ale už to vědí všichni jen majitel bohužel zatím né-ten kluk-pro upřesnění
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:47
- Nahlásit
Anu
No to jak se tam dostanou jsem si rikal, ale jestli tam nejak sousedi dostanou jidlo, tak se tam takto dostane i policie i kdyby to melo byt okno. Mam ale pochyby, ze by policie zasahovala a resila neco takovyho. Neznam legislativu, ktera se tyka techto pripadu, ale jak to znam, tak bych rek, ze policie ani nebude mit pravo zasahnout. To by nam snad poradila Garf, protoze nez bych si obstaral a nastudoval potrebny zakony, novelizace, provadeci predpisy,... tak pes pojde.
No Monika nam nic nerekne, protoze furt nezname jejich jmeno ani cislo domu nebo neco podle ceho bychom je identifikovali
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:51
- Nahlásit
Kony
No Monika nam nic nerekne, protoze furt nezname jejich jmeno ani cislo domu nebo neco podle ceho bychom je identifikovali proto řikám,že budu volat a pak dám vědět.
Hele a nechceš si vzít na převýchovu mého Anubise? On nesnáší retrívry a všechno co je stejně chlupaté tak by jsi mi ho dal do kupy,když máš takovu autoritu. Já jako solidní majitel snad vystupuji,řekni si kolik chceš za měsíc a já radá psa pošlu na bojový tábor
|
moll
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:08
- Nahlásit
postup policie: podle veterinárního zákona č. ..... je to tak, že policie smí vstoupit na soukromý pozemek pouze v případě, že vet-správa nazná, že je pes (jiné zvíře) týráno - v tomto případě hladem a žízní. pak má policie právo vniknout na pozemek nebo do objektu a zvíře majiteli odebrat.tak nás to učili na odchytovém kursu.
ale nevím, kde budete shánět veta, který uzná, že pes je ýrán, když ani v případech hladme pološílených krav nebo koní zavřených ve stodolýách se k činu moc neměli.
proto jsem psala, že se věci občas taky beze stopy ztrácejí - třeba auta, .......
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:13
- Nahlásit
moll
co se týče tohoto veterináře nemám snad ani strach.Veterináře máme ve městě dobrého kterému záleží na psech-ale to je jen ta krajní nouze. Třeba tam ten kluk po zážitku z minula,kdy pes málem umřel,bude chodit a rozhodne se ho dát pryč a nebo ho nedá pryč ale bude se o něj "Starat" no slovo starat je dost nadnesené,dá mu vodu a granule.
|