Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nový domov pro zlatého retrívra!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:42
- Nahlásit

Haha, no to mas pravdu

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:44
- Nahlásit

Kony
Docela vás obdivuji. Nám zemřel pes před 3týdny-teda babičky. Bohužel jsem taky Anubise zachránila a basenjíci prostě nepatří mezi takový pohodáře jako howardi nebo retrívři.Psa sice snášel a hrál si snima -teď teda už bohužel ne-ale doma by ho sežral.Je hrozně dominantní.Takže pro nás připadá v úvahu jedině fena. Jenže starší fena může mít nějaké náviky a když pořídím babi štěndo tak to je jak Anubis. Asi se budou muset spokojit s Anubem.

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:55
- Nahlásit

No on hovik neni zrovna moc pohodar co se psu tyka. Je to dominantni potvora, proto jsme radi, ze je moznost mit dalsiho psa uz ted, kdyz je jeste mladej, protoze pozdeji by pripadalo v uvahu jedine stene nebo fena. Vse ostatni by asi nebylo realny. Zatim je desne v pohode, ale uz tam zacinaj byt naznaky zacinajici dominance ke psu - asi se zacina ucit ze cvicaku S tim se ale neda nic moc delat - proste to ma to plemeno v sobe. Vlastne neznam hovika, ktery by byl v pohode a nezacal si brumlat jak kolem nej projde jiny velky pes. Jako urcite takovy je a doufam, ze i nas bude - delali jsme pro to vsechno mozny, tak se nechame prekvapit jak to bude pokracovat

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:57
- Nahlásit

Kazdopadne je to skoda, to je pes jak delany pro starsi lidi

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:58
- Nahlásit

Kony
já právě řeším Anuba neboť včara co předvedl bylo na odstřel. Začíná se mstít a kouše všechno co vidí. Jsem z toho hotová. Prostě svůj strach otočil do agrese. Ale howard by měl být v celku pohodář-za předpokladu správné výchovy,což koukám,že má.Táta by ho chtěl taky jako druhého psa-howarda

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:00
- Nahlásit

Kony
kdyby si mi to řekl před 3týdny a nestalo by se to co se stalo,tak o tom budu uvažovat.By jsme se někde setkali a vidělo by se.Jenže teď je Anub fakt hrozný,vůbec ho nepoznávám,dopadlo by to tak,že jeden by padl...fakt je docela rozhozený.Taky mě to mrzí,chtěla bych pro něj kamaráda,který by splňoval požadavky babičky a zároveň Anubovi

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:10 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit

Jako takhle je - nikdy bych jinyho psa ani nechtel. Je sebevedomej, psych. vyrovnanej a na domaci smecku a lidi co zna je neskutecne milej a muze mu dat klidne kdokoliv hlavu do tlamy. Ale jak jde o jinyho velkyho psa v jeho blizkosti na malym uzemi, tak je potreba byt obezretnej - na vetsi dalku nebo na velkym prostranstvi (vystavy,...) je to docela ok, ale jak ma pocit, ze je v jeho teritoriu, tak uz to neni legrace, ale po par tydnech s hovikem, majitel presne pozna co kdy udela. Jako on si jednou zavrci, dostane nadano a pak da pokoj a jen si okoli hlida, za hodinu zavrci znovu,... Jako ono to neni vylozene zle vrceni, je to strasne prijemnej hlubokej a harmonickej zvuk, rikame tomu, ze startuje (neco jak chopper na volnobeh) . Ale kdyby ten druhy zavrcel, tak uz to nebude vubec prijemny zvuk.
Jako na dvur bych nikomu cizimu nedorucoval chodit uz ted (proste hlidac dvora), rika se, ze ma hlidani vrozene a to fakt sedi. Naopak venku si k nemu muze tentyz clovek dovolit skoro vsechno a to klidne minutu pote.
Ale je potreba byt u nej hrozne dusledny uz odmala - porad zkousi, co muze a co ne a jak se jednou povoli uzda, tak hrozne nerad se zase vraci zpet. Ted enliskuv kamarad ze cvicaku zacina doma zlobit tak, ze se ho panicka uz boji, coz to moc nezlepsi. Tak posledni tydny cilene a pomalu ho prevychovavaji - pritom ani oni nevi, kde se stala chyba.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:25
- Nahlásit

Kony
To co píšeš by mělo být u každého psa a je výborné že to takle vzládáte.jsou holt plemena kde uděláš chybu a nevadí to a jsou plemena kde to vadí dost např.howard a větší psi. Anubis je bohužel asociál.Sice nežil na dvorku ale v paneláku a ven šel 2xdenně kolem hřiště.Basenji je strašně problémový a k tomu ještě tadle "výchova" kdy si pes neuměl ani sednout,docela mi docházejí síli,když vidím,že po roce práce je všechno v čudu.Už si asi takhle nevezmu psa- ikdyž jsem mu zachránila život,je to docela vyčerpávající napravovat chyby druhých

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:29
- Nahlásit

Anu
To verim. Ten malej dacan nam taky dava zabrat a to delame jen obyc. vychovu a spis ho odkazujeme na spravne misto ve smecce a je toho azaz. Prave jsme zvedavi jak na tom bude ten retrivr. Protoze zacit vychovu a vycvik u psa, ktery nezna vubec nic nebude nic jednoducheho a navic kdyz se kolem motaj dalsi dva, tak skoro nemozne, budu ho muset asi vzdycky na chvili izolovat a ucit ho nekde bokem. Az budou povely zvladat vsichni, tak i takovy to procvicovani se bude snad dat delat hromadne.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:33
- Nahlásit

Kony
už právě proto máš můj obdiv.Ikdyž věřím,že jenom já mám takový extrém a u retrívra to bude v pohodě.Že zapadne do smečky pod tvého howíka a na vás bude "jenom" základní povely.samozřejmě cvičit zvlášť.Jedna holka dělala,že jednoho třeba dala na půl hoďky do odložení a cvičila s jedním a tak to střídala.Každopádně s tvých příspěvků tuším,že pes se bude mít výborně

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:40
- Nahlásit

Anu
Jasne, to by byl ideal, v odlozeni tu pul hodku uz i vydrzi, ale ne kdyz budu cvicit se psem, kteryho jeste nema poradne okouklyho,... to az pekne casem

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:52
- Nahlásit

Kony
budeš muset podávat zprávy a foto-pokud to teda klapne.Netrpělivě čekám na meil.

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:31
- Nahlásit

Anu
Nic novyho?

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:36
- Nahlásit

Kony
už ráno mě psala máma,že paní hned ráno odvelel pan ředitel na služebku do Prahy a ona je v práci jen do 10.Tak jsme ji napsala ať mi co nejrychleji dá vědět až ji ta paní zavolá co řikala ta majitelka a hlavně telefon aby jste se mohli spojit.Neboj myslím na to,taky jsem velmi důrazně zdůraznila jak to spěchá.Kdyby něco tak písnu sms a kdyžtak 100%ráno už budu vědět.Taky na to furt myslím,zvlášť když venku je 30stupňů.Dokonce máma řikala že zavolá Monice Helb. tak uvidíme

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:00
- Nahlásit

Anu
To zase myslim, ze stin tam nekde bude. Proc Monice Helb., to mi nejak nezapadlo?

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:10
- Nahlásit

Kony
neboť bydlí prý ve stejné ulici jako pes a je to její známá-myslím od mámi.Prostě musíme počkat. Blbě se to celé načasovalo.

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:11
- Nahlásit

No pritelkyne s ni nahodou pred chvili mluvila a ona o tom vubec nic nevi, ani nevi ktera pani by to mohla byt.
Vsak ono se to nejak podda, casu je jeste dost, snad

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:14
- Nahlásit

Kony
no toho jsem se bála,že o psovi nikdo neví.Ale dle adresy musí bydlet ve stejné ulici.Aspoň vidíš,že ten pes z toho dvorku prostě asi fakt nevylezl.Adresa odpovídá,též odpovídá,že psa krom sousedů skoro nikdo nezná.Prostě zítra se to rozhodne. Už vím který to je přesně barák-vedle toho bývalého rozpadlého cihlového domu -tam byla příšerná zahrada-takže sousedi by čistěteoreticky měli mít jen jedny-jako že z druhé strany plot se sousedy už není.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:26
- Nahlásit

Kony
už musím dom.Doufám,že zítra bude rozhodnuto a že není pozdě. Napadla mě ještě myšlenka jak tam mrknout ,když vím přesně jaký barák to je. Zatim

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:31
- Nahlásit

Ahoj, zdravim vsechny priznivce psu.
Se zajmem sleduji vasnivou debatu a uz jsem se musela i zapojit. Jsem pritelkyne Konyho a ja jsem volala manzelce bratranka (Monce H.) jeslti neco nevi.
Kazdopadne podle toho popisu, by to mel byt spis barak, kde bydli muj bratranek, jestli to ma byt ten vedle toho poboreneho.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:36
- Nahlásit

nivel
tak nevím ,prostě to má být u toho zbořeného pokud obě myslíme táborskou ulici. Já jsem však jen prostředník.Netrpělivě čekám na tu PŘESNOU ADRESU A JMÉNO PANÍ. Takže má akce je zbytečná pokud to není ten přesně barák.Ach jo žila jsem v naději,že bych ho mohla vidět. A nevíš o někom kdo tam chová sovi?

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:40
- Nahlásit

nivel
asi tady nemá cenu spekulovat,pak to bude o dva baráky dál ale pokud to je tvůj synovec tak by to též odpovídalo,protože mi psala máma,že v té ulici by měl bydlet váš synovec-tak mě řekni,kde ten pes hergot je když všechny informace směřují tam a nikdo o něm neví? no musíme počkat na zítra.

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:40
- Nahlásit

Anu
Tak to vubec netusim, ja tam krome "vlastni krve" taky vubec nikoho neznam. Ale pokud ta pani majitelka neodjede pryc, tak je to ok. Horsi, kdyby ted uz odjela na mesic......

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:43
- Nahlásit

Dostala jsem ale tip na jednu starsi pani, ktera bydli v taborske ulici, ma na okynku takove zrcatko jako na auto, aby videla ,kdo je u dveri, a ta pry ma prehled o vsem.....tak pry se na ni mame obratit, kdyby jsme nic nevypatrali.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:44
- Nahlásit

nivel
o to mě to víc děsí,že o něm nikdo neví.ta ulice zas není přeci tak velká aby tam nikdo neznal psa co mají sousedi.No nevim,všechno co mi píše- a s tebou konzultuji odpovídá,tak jsem zvědavá která hacienda to může být. Jak píšeš ty hlavně aby baba neodjela a pes už tam neležel ale snad ne.A nedá se z té postraní uličky kde nejezdí auta vidět na zahrady?

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:45
- Nahlásit

Anu
Da, ale to tak na prvni dve a s bidou....Kdyz zjistime o koho go, tak se pak da obratit i na sousedy. Dneska jsou lidi takovy, ze si nevsimaji tech druhych kolem.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:46
- Nahlásit

nivel
kdyby něco tak mi pak pošlete na meil její jméno-pokud nebudu rychlejší já zítra ráno a já tam zajdu.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:49
- Nahlásit

nivel
ještě si vzpomínám,že bylo řečeno,že ta paní má menší zahradu,neboť se o ni nechtěla starat a tak sousedi si vzali část její takže to mají do tvaru L-tudíž její část nemůže být vidět neboť její je obklopena navenek sousedovic ani to ti nic neřiká?

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:52
- Nahlásit

Anu
vubec nic, ja se bohuzel jmena te stare pani taky nedopidila, jenom popisu domu, ze je tam zrcatko...

nivel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:53
- Nahlásit

Anu
Snad se podari neco zjistit tobe, doufam v to.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání