Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nový domov pro zlatého retrívra!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:43
- Nahlásit

Přeposilám vám zprávu co mi dneska poslala má nevlastní máma.

Teď jsem si od Marušky Jedinákové vyslechla jeden smutný přiběh zl. retvívra, který žije v sousedství její švagrové (myslím že je to Táborská ul. naproti perláku) je mu jeden rok a žije na malém dvorku, pořídil si ho kluk 18 letý s mámou, kluk pobývá na Lhotce, kde si našel holku a máma jezdí třeba na celý měsíc pryč a na psa oba dva kašlou. Minule její švára přelézal plot, aby mu tam dal vodu, pes už jen prý ležel a měl pěnu u huby. Tak mu tam po laně spouštějí vodu a granule (sami mají kokra) a když se vrátila domů ta ženská, tak prý na ní vlítnul, ona to svedla na syna, že se o něj má starat. Ten švára jí sehnal paní, která byla ochotná si psa vzít a samozřejmě baba začla vymejšlet, že ten pes je stál 5 000,- ....,... než se rozmyslela, tak si ta paní už pořídila jiného psa a už tohodle nechce. Teď prý je baba nasraná a prohlásila, že teda neví co se psem bude, protože ona na měsíc odjíždí. Ach jo, chudinka, vzala bych si ho hned, Andík by měl kamaráda. Ale my tam nemáme plot a najít druhého psa, který nebude utíkat by se nám asi těžko podařilo. Roční pes. Hlavně, že si ho museli pořídit. Debilové.
kdyby jste někdo o někom věděl,dej te vědět.Psovi jde asi už i život.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:46
- Nahlásit

Dávám to k nám na pejsci.czechian.net

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:47
- Nahlásit

Mucholabka
díky,zkusím zpracovat tátu a nevlastní mámu-už jednoho mají aby si ho vzali,jenže oni koupili statek-ohromný pozemek a nemají ho oplecený a mají strach-neboť tam mají slepice,kočky a tak včetně sousedů aby neměli problémy.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:48 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

To je strašný... Dostaňte ho odtud, prosím.
Já myslím, že bude novým páníčkům tak vděčný, že utíkat nebude.
Ze začátku se dá přece zavírat, než si zvykne, a všechno mu postupně vysvětlit, že slepice jsou fuj a tak.

shiba
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:49
- Nahlásit

A co třeba Policie ČR? To je snad týraný pes, ne? Můžou jí ho odebrat a na svých 5 tisíc ať baba urychleně zapomene!

aren
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:50
- Nahlásit

shiba
Skvělý nápad.

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:53
- Nahlásit

Anu
A nemohou si ho vzít aspoň dočasně, i kdyby měl být někde v kotci (nebo ve chlévě) zavřený a chodit se ven vyběhat pod dozorem. Bude mít vodu, žrádlo, střechu nad hlavou a dají se hledat noví majitelé v klidu, bez strachu, že pes chcípne hlady nebo ho paní (v záchvatu snahy něco řešit) nechá utratit.
Jinak, pokud začne o 5000, tak je třeba ji naznačit, že pokuty za týrání zvířat jsou taky dost vysoké (a už ji neříkat, že to trvá roky, než se veterinární správa k něčemu odhodlá)

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:55
- Nahlásit

Teď jsem jí to psala (mámě)ať je udá.Dneska až půjdu od veteriny s Anubem tam zajdu jak pes vlastně vypadá a klidně ji zavolám (Policie) sama.Čekám na meil od ní.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:56
- Nahlásit

tosca
ty mi mluvíš z duše. To už nemá ani cenu po tobě chodit přispívat.

Chudák pes. Lidi s IQ pod 80 by si psa pořizovat neměli.

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:57
- Nahlásit

shiba
Pokud si dobře pamatuji, tak rozhodnutí o odebrání zvířete z důvodu týrání, může vydat pouze veterinární správa. Ráda bych se pletla, ale policie to podle mě řešit nebude, maximálně oznámí podezření z týrání na příslušnou veterinární správu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 08:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Výňatek z jednoho článku o útulku. Myslím, že to mluví samo za sebe. Poprvé tam pes bude, policie nic neshledá nevyhovujícím, podruhé se bude kůže psa sušit natažená na plotě. Raději se o něj zkuste nejdříve postarat sami. Už jsem to zažila, kdy byli v jednom kotci tři psi, přijeli jsme pro ně a našli jsme kůže...baba ho někam vypustí nebo ho klepne po hlavě...

„S ochranou zvířat to není jednoduché. Jezdíme na kontroly, můžeme upozornit na týrané zvíře obec, ale ani ta nemá peníze na jeho nové ustájení a dočasnou péči a my nemůžeme zvíře odebrat na místě. Když se vrátíme podruhé, zvíře většinou záhadným způsobem zmizí,“ přiznává Eva Maděrová, členka spolku.

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:03
- Nahlásit

Anu
Jak Tě znám z komentářů, jsi celkem "ranař" (v dobrém slova smyslu). Připrav se na to, že policie odmítne pomoct. Zkusit to můžeš, je to pořád lepší, než nedělat nic, ale možná by bylo účinnější si s paní promluvit a případně ji nejprve "pohrozit", že buďto vám psa vydá dobrovolně (nechejte si podepsat smlouvu, že ho předává do vaší péče) nebo ji začnete dělat problémy. A přesvědčit ji, že je vlastně pro ni lepší se zbavit zodpovědnosti za psa tím, že ho vydá dobrovolně.
Nebo, pokud máte mezi policisty někoho známého, požádat ho o doprovod. Ne skutečný zásah policie, pouze psychologický efekt (kamarád jde se mnou, no, zrovna je v uniformě, no ...)

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:05
- Nahlásit

Anu
Hele, to mluvis o Ceske Trebove?

shiba
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:06
- Nahlásit

tosca
Moje známá řešila podobný problém se svými sousedy. Zavolala na policii, přijeli dva, přes plot (majitel neotvíral) shledali, že psi jsou opravdu v bídném stavu, oznámili to na KVS a druhý den pro psy přijeli i s někým odtud. Nevím, jestli to byl standardní postup, podstatné je, že psům se pomohlo.
Přinejmenším je to takové bububu. Určitě by stálo za to nejdříve majitelce policií pohrozit, naznačit pokutu... prostě jak jsi to napsala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:08
- Nahlásit

shiba
Ale aby cajti poznali psa ve vyhovujícím a nevyhovujícím stavu. Co když přijedou a pes bude mít náhodou uklizeno a bude mít vodu?

shiba
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:09
- Nahlásit

Mucholabka
No jistě, jak říkám, byl to jeden případ, který dopadl dobře. Věřím, že mnohem častěji se nic dělat nedá, nebo dá, ale nedělá.

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:15
- Nahlásit

Anu
Jestli to totiz je CT, tak my tam ted v patek jedeme za rodici na vikend a shodou okolnosti jsme minuly patek nasli opustenyho podvyzivenyho ratlika, tak jsme si ho privedli domu a s tim nasim telatkem uz se docela szili (spis je to napor pro nas ) takze kdyz uz jsme v razi, tak by to mozna i slo.

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:17
- Nahlásit

Kony
jasně já přemýšlím sory že neodepisuji ale mozkové závity mě jdou na plno.obvolávám lidi,snažím se přesdvědčit tátu

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:19
- Nahlásit

Kony
jako co by šlo? že by jste si ho vzali,nebo tam jeli na něj mrknout?
mi se včera bavili o druhém psovi,jenže Anubis nesnáší jedno plemeno ale fakt nesnáší a to není nic jiného než zlatý retrívr.Ještě fenu by přežil ale psa ne.Prostě kdyby to byl krokodýl tak bude snažší ho spřátelit než retrívra s Anubem

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:21
- Nahlásit

shiba
Jsem ráda, že aspoň někde to funguje. Hodně závisí na konkrétních lidech. I mezi policisty je dost takových, co jim na zvířatech záleží, takže dokáží využít svých pravomocí a pomoct. Bohužel, nejsou všichni takoví. Totéž platí o lidech na KVS.

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:24
- Nahlásit

Anu
No jako, ze bychom si ho vzali, ted to resime s pritelkyni po ICQ, takze bych nerad delal plane nadeje, ale je to realny.
My mame 11 mes. hovawarta a psi ma 'zatim' rad, toho ratlika (7kg) uz si docela oblibil, jen musime davat velkej pozor u zradla, protoze to se mu moc nelibi.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:25
- Nahlásit

tosca
nedávno jsem volala odchyt na velkého kníra, který pořád obtěžoval. Šla jsem s Ašou a on byl v Petřkovicách, byl tam asi hodinu a pořád na nás dorážel. Tak jsem volala městské a baba mmi řekla: Ohrožuje vás? Říkám, že mi vyjíždí po psovi. Tak mi řekla, že když mě neohrožuje, že pro něho nepřijedou a určitě si ho někdo vyzvedne. Na co potom sakra platím poplatky ze psa? Do útulku ho snad dávám proto, aby ho tam majitel hledal, ne? To ho má hledat po ulicích? Vzala jsem ho na vodítko, že jim ho předám na policajtárnu a ať s ním něco udělají, ale naštěstí jsme cestou potkali majitele, který byl šťastný jak blecha, že se pes našel.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:26
- Nahlásit

Kony
A co s těmi 5000? To se musí babě vysvětlit.

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:27
- Nahlásit

Kony
no to by bylo super. Já tam dneska půjdu mrknout tuším kde to je a zkusím babu oťuknout. On totiž asi bude papírový-ale to nic nemění na tom,že žádné prachy za to jak se o něj stará nemá nárok-dej mi vědět kdyžtak na meil hhelca@centrum.cz

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:28
- Nahlásit

Mucholabka
no to nevím.Dneska jdu k našemu vetovi tak se sním poradím jak na ni.

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:31
- Nahlásit

Anu
No o penezich at si necha zajit chut, samozrejme. Jestli vypada jak popisujes, tak podobny penize urcite padnou za veterinare.
V te ulici bydli i pribuzny, tak se ho zeptame. Kazdopadne kdyby to dopadlo, tak by se hodila mirne pripravena puda, at tam zenskou neprepadneme a ja tam s ni nemusel vzteky tlouct o futra

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:35
- Nahlásit

Anu
Tak pry mam napsat, ze do toho jdem (to z nas budou mit asi sousedi radost az zacne ta banda delat na dvore kraval )
Samozrejme by bylo vazne dobry zjistit jaky je doopravdy stav toho psa, takove reci pres pet lidi maj casto dost daleko k pravde. Viz hlasky lidi co uvidi hovawarta v -20 zapadanyho popraskem snehu a nadavaji na tyrani,... pritom ten pes je bez sebe blahem

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:38
- Nahlásit

Kony
Teď musím na chvíli pryč. Pes je relativně v pohodě (myslím,že neumírá žížní a tak)za prvé se o něj stará soused a tak v hrozném stavu byl když baba odjela pryč a nechalo ho tam.Teď je sním, ale má znova odjet!!To neznamená,že nepotřebuje nové majitele,jen není v bezprostředním ohrožení.Tak fajn,dohodnu se s doktorem,napíší ti přesnou adresu a telefon a ještě něco zjistim.Každopádně psa chtějí dát pryč to je důležité!!!

Kony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:41
- Nahlásit

Anu
OK, napisu ti mail, nerad bych nejake osobni udaje daval na diskuzi, protoze jisti lide toho muzu zneuzit

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

Mucholabka
Poučení pro příště - pokud chceš po policii, aby odchytila psa, hlas jim, že ohrožuje Tebe. Velký knírač ohrožuje už jen tím, že na Tebe radostně skočí. To, že Ty se psů nebojíš a máš je ráda neznamená, že o 20 minut později tam nepůjde máma s malým dítětem, která má hrůzu i z bišona a když se na ní knírač "usměje", tak padne do mdlob.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání