| Autor |
Zpráva |
tosca
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:45
- Nahlásit
Anu
Kony
Dejte vědět, jak se to vyvíjí. Budeme držet všechny tlapky
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 09:51
- Nahlásit
Kony
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:24
- Nahlásit
Kony
Napsala jsem ti,je to super.Dneska se na něj mrknu.Akorát teda nevím,jestli mám dělat předvoj nebo to nechat až na tebe. Napsala jsem i mámě ale pak mi došlo,že má firemní angličtinu do 11 tak pak ti napíši meil s telefonem.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:34
- Nahlásit
Anu
Jojo, dostal jsem
No, kdyby ses tam podivala jako predvoj, tak by to bylo urcite lepsi. Preci jen je vyhoda mit info z prvni ruky nez jak ted. My budeme v CT jen na vikend a to se toho moc stihnout neda, hlavne kdyz je to zavisle na vice lidech,...
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:35
- Nahlásit
Anu
Samo bych taky rad vedel jak na tom je s ostatnimi psi, jestli by byl silne agresivni, tak by na to asi nebyl ten nejlepci okamzik. To ale nepredpokladam - aspon jsem takovyho ZR jeste nevidel.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:45
- Nahlásit
Kony
taky si myslím,že by to neměl být nějaký ostrouš,zvláště pak když mu pomůžete.Možná by nebylo špatný sebou vzít vašeho psa hned do Třebové aby ho viděl už tam. Jinak jsem ti odepsala.Dneska se dám na průzkum. Vyzjistim přesný barák paní a všechno a půjdu.Horší je že můj Anubis nesnáší retrívry-no nesnáší je slabé slovo a dokáže i našeho Andy-flegmouš první ligi,který si nechává od slepic klobat uši,vyprovokovat do nepříčetnosti. Ale snad udělám objektivní názor
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:54
- Nahlásit
Jasne, mame v planu vzit tam toho naseho, bez nej ani ranu a jinak ani nepozname, jak se budou snaset.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
Kony
ještě že je na světě ten internet. Už se nemůžu dočkat 11hodiny až dostanu meil a hned odpoledne od veta vyrazím. Doufám,že baba nebude dělat scény,když všude brečí jak se o něj musí starat a že ona ho vlastně nechce a nemůže za to že pes padá občas hlady a žízní a že to je výmysl kluka. Mít jiné plemeno tak ji už určitě pes sežral.V tomhle mají retrívři strašnou nevýhodu-ta jejich mírnost.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:26
- Nahlásit
Ty jo,teprve teď to čtu,to je vážně mazec. Jste hrozně moc hodní,že jste se do toho takhle pustili.
My jsme s přítelem minulý týden řešili obdobný problém.Došla mi emailem nabídka na malou fenku labradora.Já bych ji brala hnedka,byla totiž nádherná a já miluju všechny pejsky..Ale máme jednu retrívří 6 měsíční slečnu a malej byteček,takže se to příteli moc nepozdávalo.Naštěstí si ji vzala moje kámoška a je z ní úplně nadšená Chápete,že někdo má štěňátka a když mu 1 zbude a on ho nemůže po 2 měs. udat,tak ho chce nechat utratit,aby ho nemusel živit.Já ne!!!
Chceme si s přítelem pořídit baráček se zahrádkou,tak se už těším,jak si tam pořídím víc pejsků.Přítel si ze mě dělá srandu,že si založím chovnou stanici
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:37
- Nahlásit
abby
My prave uz domek se zahradou mame, tak ted to zaplnujeme psama . Nejdriv jsme meli strach, aby tim ten nas prvorozeny netrpel, ale vypada to, ze je to OK, toho prcka si porad hlida. Jen prestal totalne poslouchat a je venku jak urvany z retezu, ale to se taky srovna.
Snad to tady taky klapne a budeme moct pomoci dalsimu. je to takova pekna souhra okolnosti, posledni 2 mes jsme se pidili po nejakych vhodnych psech a minuly tyden na prochazce nam pes v trave slapnul na zbideceleho mrnouse a ted kouknu sem a zrovna je to z mesta, kam ted jedeme na vikend
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:55
- Nahlásit
Kony
Stejně máš můj obdiv,každý by to nedokázal.
Já se taky těším,až budeme mít tu zahrádku.Vlastně do toho chceme jít hlavně kvůli těm psům,protože já jsem typicky bytový člověk.Ale,co by pro ně člověk neudělal Jakmile vidím nějakého opuštěného pejska,tak bych si ho brala domů a přítel mě musí usměrňovat,protože my bysme ho asi neměli kam dát.A naše Abby by pejska určitě uvítala
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:00
- Nahlásit
Kony
dneska písnu sms jak to vypadá a zítra poreferuji.Pokud se to všechno podaří tak se půjdu opít protože z toho budu mít hroznou radost.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:07 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Anu
držím palečky at to pro pejsu dopadne dobře.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:49
- Nahlásit
Anu
Jasne, pocitam s tim vsak dame vedet a muzeme skocit treba do bohemky na zahradku uz s pesanem, kdyz to pude
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:50 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
abby
Ty, my jsme na tom byli uplne stejne. Sice jsme oba z vesnice (aspon pritelkyne Lhotku za vesnici porad povazuje), ale s barakem jsme makli hlavne kvuli psum, takze jsme si dali termin, kdy bereme psa a do te doby musi byt vse hotovo a taky bylo, vyslo to akorat, jen na zdravi se to trosku podepsalo, jak jsem byl porad vyrizenej,... ale stalo to zato
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:14
- Nahlásit
Kony
Tak dej vědět,jak jste na tom s pejskem dopadli a klidně přihoď i nějakou fotečku.Hlavně,aby byl zdravej
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:33
- Nahlásit
v podobných situacích si vždzckz říkám, že věci se prostě ztrácejí......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:31
- Nahlásit
Anu
Kony
Tak držím palečky, aby vše proběhlo bez problémů a pejsek se dostal k lidem, kteří mu připraví pořádný domov....i se zahrádkou ( o té si zřejmě může zatím nechat zdát).
Kony
Snad bude i zdravý a bude vám dělat jen a jen radost
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 06:54
- Nahlásit
Kony
Tak jsem šla na průzkum jenže mi nedošla jedna věc.Mohlo mě taky napadnout,že nikde ve městě z ulice neuvidím dvorek a tam zuboženého psa.To bych o tom psovi musela už dávno vědět-za prvé díky tomu,že máme taky retrívra to mám v celku zmapované a pak vím skoro o každém psovi co na mě vyskočí za plotem kvůli Aubovi. Když jsem přišla do té ulice-je od hlavní co projíždíš třebovu tak to jsou baráky postavené tak,že vchod a barák je u silnice a zahradu dozadu-tak aby tam nikdo neviděl.Jedině na takové zahradě kde nikdo o nikom neví může skomírat pes žížní a hlady. Byla vyslána sousedka-co pejska krmili -za paní-asi nejlépe oni vědí jak na ni-jestli ve zlém pohrozit a nebo v dobrém.Tak čekám dneska na odpověď.Pejsek je prý strašně hodný,vděčný za každé pohlazení.Problém vidím v tom,že prý v životě nebyl venku než na tom pitomém dvorku-takže nevím co řekne na vodítko a na psy,ale je to prý spíš ztrápený trouba. opravdu potřebuje zmizet z toho dvorku a od těch lidí neboť tam trpí.Takže musíme ještě pár minut počkat.Každopádně pes až ho vyvedete ven bude jak utržený ze řetězu-jestli rok života prožil mezi 4stěnama betonového dvorku tak nevím.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:02
- Nahlásit
Anu
Jo, ja vim jak ta ulice vypada. Proto jsem se chtel zeptat treba toho pribuznyho, spis jestli neco nezaslech. Asi to bude chtit se na toho psa podivat. On zase pes kdyz nikdy nebyl venku a nepoznal to, tak mu to ani nechybi - takze se tim ani netrapi. Samo, ze kdyz uz si k tomu pricichne, tak bude blbnout.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:05
- Nahlásit
S tou sousedkou to je fajn. Jestli tam teda pujdeme, tak by pani asi docela koukala, jestli by teda vubec byla doma Docela rad bych se predtim pobavil i s temi sousedy - z ceho ze to usuzuji na trapeni zvirete. Jestli to jsou treba lide, kteri maj doma jen nejakeho gaucaka a je podle nich trapeni uz jen to, ze pes musi spat venku, tak to asi neni moc objektivni nazor a pes muze byt doopravdy uplne spokojen
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:07
- Nahlásit
Kony
dle vyprávění je to moc hodný pes-k nim když jdou tak se mazlí,ale vůbec ti nic nepovím o jeho výcviku či tak.Pokud ten váš pesan je hodný tak on určitě si myslím,že útočit nebude. O psoj nikdo skoro neví.prostě si ho přivedli a zavřali ho tam.Dneska dám 100% vědet.Nechtěla jsem psát sms která nic neřiká. Ale zbavit se ho baba chtěla ještě tudle neděli,tak si to snad v úterý nerozmyslela. A teď jsem pochopila jak to bylo s tím jejím odjezdem.O psa se měl starat ten kluk co si ho pořídil a on tam za celou dobu nebyl!!! A ona ho prostě nechce,tak doufám,že jim to do klapne a o víkendu vám předá psa.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:10
- Nahlásit
Kony
prostě hned jak sousedka přijde do práce a řekne to mámě tak dám vědět. Nemyslím si že je normální psa nechat 14dní bez péče,bez vody a bez žrádla. Kluk už ho nechce a baba se o něj starat nebude. Ikdyby se sebe víc měli rádi a psa chce dát pryč-tak je jedno jestli si ho vezmete vy a nebo půjde do útulku-tam však nepůjde protože za to prachy nedaj,tak pak nevím kam by mohl ještě jít....
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:11
- Nahlásit
Ono taky zalezi komu ten pes patri. Jestli klukovi nebo ji. Protoze podle vseho je to aktivita te pani. Ale pokud je kupni smlouva, PP,... napsano na kluka, ktery s tim souhlasit nebude, tak to by byl problem a jestli pes nevypada zbidacele, tak by se tezko dokazovalo tyrani. Samo bude nutny sepsat kupni smlouvu, nejsem zvedav, aby nechteli psa za rok zpet, ale to uz by byla moje starost.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:16
- Nahlásit
Kony
asi bude nejlepší pokud dneska mě napíší a v klidu řeknou že ano si snima bez emocí všechno dohodnout.Nevím kdo ho platil,čí to je pes po papírové stránce a tak.To bych lhala ale v neděli se ho prostě už chtěli zbavit neboť ta baba šla za nima -těma sousedama jestli si ho ta paní teda vezme,že už ho nechtějí. Nejdřív totiž chtěla ty nesmyslné prachy a když si to rozmyslela,že ho dá zadarmo tak už ho to paní nechtěla-neboť si pořídila vlastního. Podle mě jsou už dávno rozhodnutý že ho dají pryč.Přeci nebudu v neděli sondovat k sousedům,že psa nechci a jestli neví o někom kdo by si ho vzal a v úterý už budu řikat něco jiného.Ale jsou to jen mé spekulace. Dneska se to rozhodne.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:19
- Nahlásit
Anu
Jasne, samo az budeme vedet aktualni stav a pak i tel.c., tak bych ji predem zavolal a vse si vysvetlili,...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:21
- Nahlásit
Kony
O.K.hnedka se ozvu. To víš je moc brzo ráno... docela jsem zvědavá.Strašně bych si to přála aby to vyšlo.a co příbuzní? Mluvil si snima?Znají ho?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:23
- Nahlásit
No my jeste nevime ani jmeno te zenske, ani c.p. domu, ci nejaky jiny ident udaj, takze se jich ani nemame na co ptat a prave vim jak ta ulice vypada, takze tezko vi kde je ktery pes, ale mohl by vedet co je to za lidi a na nejake drby o psu by si taky mohl vzpomenout,...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:37
- Nahlásit
no takové zahrady skrývají tajemství.tam kdyby někdo natáhl bačkory tak si toho nikdo ani nevšimne.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:39 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
Jinak to vypada, ze ten malej nalezenec nam asi zustane. Protoze vcera na prochazce s Enlim (hovik) jsem potkal jednu znamou a ta rikala, ze si minuly tyden od obchodu dovezla opustenou kocku - taky je naucena na zivot v byte. A pry lidi z obchodu rikali, ze tam s ni videli i psa, no a pocitam, ze to je ten nas. Tak to bych to videl tak, ze nejaka starsi pani asi zemrela a pozustali se s tim nemazali a zavezli zvirata pred obchod na nejake vesnici a tou byla zrovna nase. Takze puvodni majitele asi nehrozi - leda by si ho vzal nekdo jiny, cemuz bychom se zatim nebranili, protoze nejaci starsi lide, kteri jsou casto doma by pro nej byli perfektni.
Ale hezky uz se spolu s tim nasim hovadkem szivaj - porad se navzajem nasleduji, obcas se i kockuji,... Pomalu se nam dari u nej odbouravat i ten jeho rozmazlene 'alfa' chovani - sice je to pro nej asi drsne, ale to ma smulu jestli s nami chce zustat Mam teda cim dal vetsi pocit, ze i sziti s dalsim psem by mohlo byt ok
|