Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co jsme to za lidi..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:10
- Nahlásit

Trotelchen
hele pockej, jako mam pred tim vasim soubojem jeste shanet kneze na svatbu?? i kdyz, knez se bude hodit, kdyby ten souboj dopadl tak, ze nekdo bude potrebovat pomazat ....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:12
- Nahlásit

Trotelchen
Úplně stejný jako kdyby se uvolnil chov a zrušilo nesmyslné CMKU a FCI nebo by mely tyto organizace pouze registracni statut, tak by se chov psů začal také ubírat k lepšímu
nechci se poustet do odbornych hadek, protoze jakozto majitel psa bez PP nemam se zminovanyma institucema nastesti nic spolecneho a ani nevim, jak funguji ci nefunguji, jen me napadlo takove prirovnani. dopadlo by to podle me stejne, jako bys zrusil pravidla silnicniho provozu a pocital s tim, ze se nejdriv 30 % ridicu a spolujezdcu zabije a ten zbytek si pak uvedomi, ze by mohli jezdit ohleduplneji a pak bude na silnicich pohoda ...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:14
- Nahlásit

Jirikovo
To asi jo, ale stejně to tam místy dost zapáchá....bohužel. Ale nemá smysl to tady řešit, protože se s tím stejně nic neudělá.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:16
- Nahlásit

brut
no to mas asi stejny, jako zapacha cela snemovni ulice, valdstejnsky palac, strakova akademie, prazsky hrad .... no a taky s tim nic neudelas .... proste jsou veci, ktery musime brat jako fakt a maximalne si dat kolicek na nos, abychom prezili ...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:18
- Nahlásit

Jirikovo

A myslíš, že ten kolíček mám dát umělý nebo dřevěný....přece jen bych ráda v klidu přežila zápach

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:20
- Nahlásit

brut
jediny zpusob jak s jistotou prezit zapach je sledovat predpoved pocasi. kdyz si to vezmes statisticky, tak nejcasteji v CR fouka zapadni vitr, tedy ze zapadu. tudiz nejlepsi obrana proti smradu je utect proti smeru vetru. sbal si doma batuzek, 3. cervna mame s isdpch sraz na Rozvadove ....

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:22
- Nahlásit

Jirikovo
Prosím, můžu si s sebou vzít Bruta?...To aby mně v případě nutnosti pod nějakým mostem zahříval

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:29
- Nahlásit

brut
jestli jsi choulostiva na zimu, tak si to jeste rozmysli. ber to tak, na smrad jeste nikdy nikdo neumrel, ale dost lidi uz zmrzlo ...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:33
- Nahlásit

Jirikovo
silnicniho provozu a pocital s tim, ze se nejdriv 30 % ridicu a spolujezdcu zabije a ten zbytek si pak uvedomi, ze by mohli jezdit ohleduplneji a pak bude na silnicich pohoda ...
ee...zkus to vzít z jiného pohledu...dopadlo by to spíše tak jako třeba, když se po sametovce uvolnily ceny...chvíli to lítaloa nakonec se srovnaly a vše funguje jakž tak na tržních principech

koukni sem, pokud to tedy neznáš:
http://www.dogbreedinfo.com/hybriddogs.htm
a jaký je o pejsky zájem.........
nebo jiným zdařilým případem mohou býti pitbullové, FCI uznaní nejsou a tedy nemohou mít ani opravdové PP, přesto se neprodávají za malé peníze a špičkoví jedinci se prodávají za částky dooost vysoké a i třeba za krytí se platí částky, které myslím u ostatních plemen nejsou běžné......prostě tam funguje trh (je tam spousta jiného hnusu, ale to jsem zde nyní nechtěl zrovna rozebírat)..ten trh tam funguje......

můj názor je ten, že spíš bych ten chov uvolnil a zavedl něco jako ty řidičáky....ale v jakékoliv jiné podobě...třeba povinnou registraci+spousta povinností pro majitele či chovatele+třeba ještě má oblíbená kauce pro každého, kdo chce psa vlastnit nebo odchovávat štěňata...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:38
- Nahlásit

Trotelchen
nevim, jak rikam, jak to funguje fakt netusim, na druhou stranu bych nerad srovnaval uvolneni cen se zodpovednosti za zive tvory ... i kdyz ono to s tou zodpovednosti nefunguje ani dneska, kdy ty organizace existuji, takze nevim, jestli by to mohlo byt jeste horsi ...

třeba povinnou registraci+spousta povinností pro majitele či chovatele+třeba ještě má oblíbená kauce
no a mas problem. musis zridit nejakou organizaci, ktera bude vymyslet, kdo muze dostat ten ridicak, ktera bude stanovovat pravidla a povinnosti pro majitele .... proste nakonec zjistis, ze jsi zrusil CMKU a vytvoril neco jineho, co funguje hodne podobne (sice na jinych principech, ale celkovy dopady takrka shodny)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 17:57
- Nahlásit

Jirikovo
to neee. to by bylo zajisteno legislativne...jinak by to postradalo smysl....takze by to zarizoval stat a ten uz tu mame....sice s je Českej a máme premiéra mongola, ale stát jsme...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 21:16
- Nahlásit

Jirikovo
Když budu mít sebou přírodní ohřívač, tak nezmrznu a až se vrátím domů ( po vyvětrání smradu), tak budu vyprávět, jaká byla Vám zima.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2006 20:14
- Nahlásit

Anojky,nevím pod jaké téma zařadit můj příběh a prosbu o pomoc,tak píši tady.Máme doma 9letého jezevčíka a je to moje zlatíčko.Od té doby co ho máme mám i spoustu jiných psích kamarádů.Hlavně mezi psími bezdomovci.Mám takové velké trápení se kterým si nevím rady a prosím o pomoc.K mému sousedovi chodí kamarád je to postižený alkoholik se svým psem.Tento pejsek čivava akimek 8let starý má moc smutný osud.Jeho první páníček mu zemřel když mu byly 4roky,potom byl rok v útulku odkud ho nezodpovědná osoba přivedla k tomuto páníčkovi v domění,že ho to donutí přestt chodit do hospody.Znám Akimka již tři roky a během té doby se z nás stali kamarádi.Loni musel páníček do nemocnice na 6týdnů a tak jsem mu Akimka hlídala.Po návratu k němu moc nechtěl/za celou dobu ani jednou nezavolal,aby se zeptal jak se pejsek má/ pokusila jsem se ho přesvědčit,aby mi ho nechal.Na radu nadace na ochranu zvířat jsem ho chtěla od páníčka koupit,abych mu dopřála klidnější stáří.Za těch 6týdnú se kluci spolu skamarádili.Bohužel jsem udělala velkou chybu a dala na jeho sliby a na rady okolí,že nikoho jiného nemá.Páníček ale hned druhý den šel do hospody znovu.To bylo loni v prosinci.Nyní je situace taková,že Akimek ke mě dochází každý den jak já říkám do školky.Je u mě denně 4až10hodin.Já ho vyvenčím ,nakrmím,pomazlím a potom ho musím vrátit.Většinou je páníček podnapilý a pejsek s ním jít nechce.Je to pro mě hrozné takto skoro každý den se dívat jak ho vleče ode mě.Když nejsem vyjímečně doma tak sedí u nás na rohožce a nechce jít pryč.To vše dělám zdarma.Nejhorší na tom je že mi třeba ve 21,30volá z hospody že je tak opilý,že si pro Akimka nemůže přijít,nebo zapomene,že je u mě.Bohužel si zase vzpomene.Starám se i o očkování,odčervení,česání.Mám ho moc ráda a je mi ho moc lito,že musí jít domů.Se mnou chodí na volno a jeho páníček ho za celé 3roky nepustil z vodítka.Prosím poraďte mi jak by jte se zachovali vy,nebo co mám dělat.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 08:54
- Nahlásit

jitka HS
Tady je kazda rada draha...

Je to sice blby, ale co zkusit od toho chlapa psa koupit za nejakou "flasku"?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 09:02
- Nahlásit

jitka HS
sehnat si důkaz o tom, že je Akim Váš.........

aren
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 10:58
- Nahlásit

jitka HS
nevím pod jaké téma zařadit můj příběh a prosbu o pomoc
Založ si nové téma. Stejně Ti ale asi nikdo neporadí líp, jak Wami. Je tady ovšem nebezpečí, že chlap prodá psa a pořídí si dalšího... U nás se právě něco takového stalo. To by ses pak uvykupovala.
V krajním případě, jestli ten pejsek sedává sám na rohožce, když ty nejsi doma, tak se třeba může klidně ztratit.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit

aren
tak se třeba může klidně ztratit.
to já chápu jako nabádání k trestnému činu a dokumentuji

aren
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 14:36
- Nahlásit

Trotelchen
sehnat si důkaz o tom, že je Akim Váš.....
a tohle chápeš jak?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 15:29
- Nahlásit

Aren, to je přece jasný, mám pocit, že Akim je tazatelky, tak ji doporučuji si o tom sehnat důkaz, ale pokud se Ti to zdá jinak, není to problém řešit na patřičných místech.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 20:20
- Nahlásit

jitka HS
tak mu řekni, že umřel. Nebo ho očipuj a je tvůj. Nebo ho dostaň do útulku-když bude páník podnapilý, zavolej odchyt a pak si ho vyzvedni.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 01:44
- Nahlásit

Trotelchenovi,Akimek není můj podle dokladů je jeho.Láskou a poslišnosí je můj.Ale i tak díky za snahu.Ahojky

jitka HS
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 01:54
- Nahlásit

Wami,koupit Akimka jsm se pokoušela,když se mi nepodařilo ho dostat dohodou.Je to osmiletý pes s papíry,ale jak já říkám má sice rodokmen ale jinak je úplně blbej.Co uměl od prvního páníčka,to v útulu a nyní zapoměl.Mě sice poslechne,ale nezná,sedni,zůstaň,ke mě,spíš se asi bojí aby o mě nepřišel a tak se mě drží.Problém je právě,že je s papíry,sice ho dostal z útulku zdarma,ale on nic nemá a tak je to jeho jedinej majetek.Nabízela jsem mu za něj 2000,-kč ale ani na to nepřistoupil,asi se mu to zdá málo.Já více dát nemůžu.I tak díky za radu.Ahojky Jitka.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 02:12
- Nahlásit

Mucholabce,To že Akimek um ařel mu říct také nemohu.Bydlíme na malém městě kde se potkáváme.Navíc chodí každý den k mému sousedovi,tak to prostě nejde.O této situaci ví městský úřad,policije a všichni litují jeho,že je chudák.Já to zase beru z pohledu Akimka,že chudák je on.Protože si páníka nemohl vybrat je radši se mnou.Bohužel podle zákona se o týrání nejedná pes je věc a pokud má granule a vodu tak se prý nic nedá dělat.Bohužel páník má velou výdrž pije na etapy.Akimka dřív vodil k sousedovi,nyní chce ke mě.Tak ráno kolem 10 hodiny dorazí k sousedovi,Akimek ke mě.Tam si dá 2 pivka a posedí,potom jde do hospody,tam je většinou do 18 h.Tam nevím kolik vypije.U souseda si dá jedno na cestu vyzvedne si Akimka a odvede ho domů.Tam se vzpamatuje a jde do další hozpody z které už se vrací silně opilý./vím to od kamarádky která bydlí v stejném domě,budí celý dům jak jde domů/Problém je v tom,že když ho vidím já tak není ještě v takovém stavu aby mi něco podepsal.Dušuje se,že se polepší a tak to jde dokola.Jěště že mám tak hodného muže,že to se mnou vydrží.Taky děkuji za snahu a pochopení čauky Jitka.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání