| Autor |
Zpráva |
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit
petl
ono psaný slovo a takhle stručně fakt mate - proto to taky dovysvětluju Jinak souhlasím přesně s tím co si psala
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit
Madabiš
Já právě myslela, že to bude tak nějak automatický, že si to místo srovnají sami, ale asi nee Možná proto, že jsou oba ještě v podstatě mlaďoši.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:40 - Změnil/a: Madabiš
- Nahlásit
Venuše
Naši kluci si taky hráli všechno v pohodě, ale když mladší začal dostpívat tak se to zvrtlo - možná sem jenom přehlídla nějakej důležitej signál, nevím, proto bych to nepřála nikomu jinýmu. Ale u nás začínal ten starší
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit
Venuše
určím teda pravidla, když neví jak se má chovat sám od sebe
Napřed si je ujasni, řekni si sama co od nich vlastně chceš a pak to důsledně dodržuj. Oni by se sami docela určitě srovnali ale časem bys s tím "srovnáním" mohla jezdit na šití k vetovi...a navíc proč nechávat mladého cápka co si myslí že mu patří svět (hehe a kdo z nás si to v pubertě nemyslel, že ) aby buzeroval druhého co si klidně hledí svého?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 11:12
- Nahlásit
Madabiš
petl
No právě, když přišel mladej, tak sme taky museli staršího trochu rovnat, ale to kvůli žárlení a vzal to v poho, prostě je tady další člen, tak se s tím smířil a bylo to. Takže proč by mladej měl něco měnit že?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 12:03
- Nahlásit
Jimmi
zdravím tahouny
petl
tohle co říkáš funguje, pokud jsou psi poměrně bezproblémoví. Pokud se setkají dvě truc povahy, navíc ostřejšího charakteru, tvoje soudcování není nic platné. U nás to zabralo, ale znám dost psů, kteří bydlí doživotně separé a netroufám si říct, že by za to mohl páníček. Další věc, znám psy, kteří separé nebydlí ale to spolubydlení je za cenu trvalého psychického nátlaku na slabšího jedince. Prostě některá zvířata mají mezi absolutním neposloucháním a absolutním zlomením velmi malý úsek a ne vždy se ho podaří najít....jednoduše buď je nezvládneš nebo je zlomíš, nic mezi tím.
Madabiš
budou agamky, 2 ks
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 12:54
- Nahlásit
gabifi
bavíme se tu o šeltiích, nemyslím že by tu hrozila ostřejší povaha...
I já znám psy co bydlí separé - pro jistotu - pokud je pán ale doma, mohou být bez problémů spolu, prostě šéf je doma, tak radši sekají latinu.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 16:28
- Nahlásit
Jimmi
na pépépé jsou pro psy předepsaná vodítka? Nebo je mají lidi proto, že je tam příliš hustý provoz? Jestli někoho příští rok k sobě splaším, docela by se mi pochod líbil....jsem vášnivý pso-procházkář, baví mně to ještě víc než agi
Má Jim u toho postroj nebo normální obojek?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 16:58
- Nahlásit
Venuše
popřemýšlela jsem a vypadly ze mne tyhle úžasné rady :
1. uštvat, uštvat, uštvat
2. všímat si, kdy dochází ke konfliktům a tyto situace pak zbytečně nevyvolávat (neházet mezi ně jednu kost, piškotu a podobně)
3. zeptat se na názor u dalších pejskařů, ale pak vše vyřešit dle svého zdravého selského rozumu.
Jinak náš šelti je dost ukecaný, on si to svoje prostě musí odvrčet, ale znamená to pouze lehké znechucení nad určitou situací. Kolie téměř nevrčí. Ovšem krátké zavrčení znamená něco jako jediné a poslední varování před razantní akcí.
Přeju pevné nervy při vymýšlení taktiky, lstí a podfuků na pány v pubertě
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:01
- Nahlásit
gabifi
Na pochod není předepsáno nic, ale navolno bych Jima nenechala, je tam fakt nával.
Matky s kočárkama, dětičky a vožralové už v 11 dopoledne. Jim pěkně tahal a neměl čas blbnout a honit ostatní psy.
Jinak byli i pejsci navolno samo a všichni hodní. Jinak my vždycky někde zapadli k řece a psi se namočili a na louce zařádili a šlo se dál.
Ke konci trasy jsem nechala jít Jima navolno, jenomže poslední úsek byl na silnici, takže zase šel navodítko.
Jo a měl postroj, to je pohodlnější.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:04
- Nahlásit
gabifi
Kolie téměř nevrčí. Ovšem krátké zavrčení znamená něco jako jediné a poslední varování před razantní akcí.
ve vlaku varoval fenku, sice mladou, ale přesto.....
omlouvá ho obrovskej nával, psi po sobě leželi a lidi šlapali, takže mu asi přiskřípla koule či co
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:12
- Nahlásit
Jimmi
naši kluci nediskriminují na kluky a holčičky. Vyříkají si to s každým podle práva. Přiznávám, že štěňátka a holčičky mají dovoleno víc Jednoduše co se chová mravně je kámoš bez ohledu na věk a pohlaví, co se chovat neumí, je na černé listině
Musíme u KK udělat zvláštní sekci s názvem "Vášniví turisti"
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:16
- Nahlásit
gabifi
Jednoduše co se chová mravně je kámoš bez ohledu na věk a pohlaví, co se chovat neumí, je na černé listině
Co to znamená, když mu potom pořád poskakovala u tlamy a oblizovala ho?
Jim zdvihal hlavu co to šlo nejvíc, néé že by uhýbal,ale byl takovej strnule odtažitej.
Jinak si spolu nádherně zařádili, to už jsem dlouho neviděla, že by se s někým honil.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:24
- Nahlásit
Jimmi
asi mu chtěla říct, že vzala varování na vědomí
Pokud je Jim po tátovi a dědovi, tak pozor. Nejsou splachovací, klidně uštědří výchovnou lekci i feně nebo štěněti. Ale drží u toho nervy na uzdě a je to pouze lekce, žádná trhačka se nekoná. Akim je stejný. Takový ten časopisový model, že fena a štěně na nich můžou štípat dříví u našich kluků neplatí....asi nečtou kynologickou literaturu
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 17:49
- Nahlásit
gabifi
sem to už poznala....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 18:05
- Nahlásit
Jimmi
Akim občas chce olizovat Kendymu tlamku a Kendy dělá to samé, co Jim. Ne že by ho to štvalo, pouze odtáhne hlavu co nejvýš, aby na něj trpajzlík nedošáhl
sem to už poznala....
se zeptej Petry nebo mne a máš to bez překvápka
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 18:07
- Nahlásit
gabifi
se ptám, ale někdy si říkám, co to mám doma za psa
umí překvapit, tak zvláštně....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 20:21
- Nahlásit
Konča taky někdy se snaží olíznout Beši tlamu a Beša uhýbá, četla jsem, že takhle řebrají štěňata u matky potravu, ale aji se tak podřizujou.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:03
- Nahlásit
včera jsem dala do klece našim pískomilým dámám dvě kuličky hroznového vína. Pochopitelně oběma se zalíbila jedna a ta samá a proběhla menší potyčka. Nakonec slabší z dvojky uznala, že nejde o život a popadla druhou, podle mne úplně stejnou kuličku.....připomíná mi to trochu vztahy mezi psy, kdy v kurzu je vždy jenom ta hračka, kterou má zrovna v tlamce ten druhý
Křečky chováme odděleně, ti se perou i bez hroznových kuliček
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 10:58
- Nahlásit
gabifi
teď jsem se nasmála, když jsem koukala na takzvanou krátkosrstou kolii Magie
Jinak boje o kuličku znám , holky se perou docela často, teď je jejich "kulička" lak na nehty, nebo jiná nezbytnost do školy.....černý síťovaný punčocháče jsou taky dost v kurzu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 11:27
- Nahlásit
Jimmi
Magie - lidi koupí všechno
Boje o kuličku mezi potomky jsem nezažila, ptže máme jenom jednu dceru....ale musí to být hustý
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:47
- Nahlásit
Jimmi
gabifi
Mě se zase teď perou kozí holky - teda to je ale duněního
taky sem koukala - jako kříženeček krásná
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:49
- Nahlásit
Madabiš
tak ty kozy vyjdou asi nastejno , taky u nás lítaj vlasy u vás chlupy ne?
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 13:56
- Nahlásit
Jimmi
U nás to má hlavně zvukový projevy - teda já dostat takovou do hlavy tak už se nezvednu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:10
- Nahlásit
Madabiš
docela ráda bych u toho holky viděla
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit
Madabiš
u nás to má hlavně zvukové projevy nevalné kvality, zato pěkně hlučné.....no a lítaj různé předměty, třeba laky na vlasy a tak....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:17
- Nahlásit
gabifi
jestli si viděla, jak se perou dvě kočky, který u toho navíc mrouskaj, tak si vlastně viděla všechno
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Jimmi
...věřím, že nepřeháníš
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 14:46
- Nahlásit
ste mi stou kočkou připoměli - včera přišel náš kocour od sousedů takovej divnej a pak sem mu koukla na bok a měl tam ještě obtist zubů sousedovýho psa - naštěstí jen oslintanej, takže bez krve, ale v šoku je chudinka pořádně ještě teď
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
no teda, kam jsme to spadli?
|