| Autor |
Zpráva |
petl
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 09:29
- Nahlásit
Jimmi
gabifi
Budu kvílet a plakat a pak si strašně oddechnu
Je to banda demoliční, jak vyjdu na zahradu už mi piraně visí na kotnících. Předevčírem prý kolegyně z práce přijde poňuňat štěníky - jak se sehnula zatlo se jí do rukávů hedvábné halenky pět kusadel
Měla co dělat aby je kroucením proti směru hodinových ručiček opatrně odtrhla a uchýlila se do bezpečí za plot
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit
petl
a jakou máš adresu stránek?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 20:00
- Nahlásit
Dávala jsem to na mujpes, ale dám to i sem: Tak se tady opět pokusím rozpoutat nějakou diskuzi a napadlo mě - stříháte šeltičkám střapatý ouška? Vím, že někdo jo a někdo ne, jaký na to máte názor?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 22:29
- Nahlásit
Shelticka
Kikimu stříhám, jenomže nemám na to ty správné nůžky, a tak má kolem oušek zuby. Stříhám ještě nohy, přední i zadní a podvozek....aby nenosil tolik bláta. Kendýska stříhám celého dost nakrátko, nikdo mi nechce věřit, že je to kolie.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 22:45
- Nahlásit
gabifi
no já jim stříhám tlapky, na zadních i ty zadní strany a uši jenom Konči před výstavou aby se neřeklo
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 07:04
- Nahlásit
Shelticka
jo, ty zadní strany stříhám i na předních, když je dlouho mokro vezmu nůžky i na límec - ty chlupy co si v předklonu tahá po zemi. Jenomže Kiki není výstavní, tak se na něm můžu libovolně vyřádit
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 11:15
- Nahlásit
Já poprvé stříhala až před výstavou, a je fakt, že to vypadá líp, tak jim to sem tam nechám přistřihnout Nevypadají aspoň jak vrabčáci
Hele holky, nevím teda jestli třeba u feneček je to stejný, ale dnes sme řešili bitku těch našich dvou třeštiprdel. Doteďka to bylo tak, že se prali jen jako hra a když to mladší přehnal, tak starší mu to vysvětlil. Starší je svéhlavej a paličák, ale nemá rád konflikty, i venku s cizíma se raděj stáhne pryč. Zato mladší je provokatér a pokud sem tam já nebo jeho brácha, tak si dovoluje. Tentokrát to bylo u žrádla, mladej po starším vyjel a poprali se. Starší očividně nechápal co se děje, zmizel a nechtěl se dál prát, ale ten pacholek mladej ho pořád pronásledoval a vrčel, ale mezitím se mi taky zároveň schovával pod židli a mezi nohy. Pro tentokrát sem to vyřešila tak, že jsem mladšího napomenula, hladila oba dva zároveň a pak se s oběma přetahovala. Podle mě logicky by si mladej neměl dovolovat, ale co když starší raděj ustoupí než by to řešil a mlaďoch "vyroste" Jestli je to pubertou, nebo mladej začíná žárlit, vím já?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 11:44
- Nahlásit
Venuše
Já bych je nechala, ať se sami vyřídí. Konča taky provokovala Bešu, ale spíše si chtěla hrát, jenže Beša nechtěla a tak na Koninu vrčela, když ju konča furt otravovala (běhala kolem ní do kolečka a jakoby Bešku pásla, rýpala do ní čumákem...), tak se Beša ohnala, ale nic jí neudělala, buď scvakla na prázdno, nebo ju štípla. Párkrát zůstal Beši v tlamce trs zrzavých chlupů, ale Konine to nějak očividně nevadilo. Pak se nějak vyrovnaly samy. Semtam už to začínalo být strašidelný, ale nic si neudělaly a srovnaly se. Beša i když se taky nerada pere, tak je pořád víš než Konina, která už ju dávno přerostla. Konča se Beši viditelně podřizuje, třeba když chce Bešu vyprovokovat ke hře, tak su uklání a štěká a jak se Beša přiblíží, tak se hodí na záda, nechá se Bešou celá očuchat a pak si hrajou
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 11:59
- Nahlásit
Shelticka
No ono to tak doteď bylo, že mladej provokoval a když to přehnal, tak mu Romiš ukázal kdo je první. Ale tentokrát před ním očividně couval a nechtěl se rvát a Jimik vrčel a chodil za ním To jako oni se rvou normálně, ale tohle bylo jiný.Spíš mi to připadá, že mladej zkouší a Romiš to nechce řešit, tak nevím jestli to řešit za ně a nechat vyšší postavení Romišovi.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 13:43
- Nahlásit
Venuše
já krmím kluky tak, že jim dávám jídlo každému na jeden konec místnosti. První dostane starší a pak mladší. Mají přísný zákaz přibližovat se k misce toho druhého. U nás za 4,5 roku soužití si dovolil mladší vystartovat na staršího pouze jednou, když mu starší vzal žvýkací kostičku. Mladšího jsem za to setřela natvrdo a odstranila všechno, co by mohlo vyvolávat konflikty. Hračky dostávali jenom v naší přítomnosti, abychom mohli kdyžtak zakročit. Časem uvidíš, ale podle toho co říkáš, starší možná přenechá šéfování tomu mladšímu.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 15:06
- Nahlásit
gabifi
Oni teda žerou kousek od sebe, nebyl problém, i kostičky si berou navzájem, taky v poho, o hračky se rvou normálně, vždycky samozřejmě chtějí tu, co má ten druhej. Ale tak mi to taky fakt připadá, že prostě mladej zkouší a staršímu je to asi jedno kdo bude šéf. On svoje místo u lidský smečky má jistý a jasný Ale podle mě by měl šéfovat starší. Ovšem asi neporučím větru dešti
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 15:34
- Nahlásit
Venuše
u nás šéfuje větší tvrďák = šeltie
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 15:56
- Nahlásit
gabifi
No u nás to taky podle všeho vypadá, že bude šéfovat ten prďola, co ani jako pes nevypadá, myslím jako pes mužskýho rodu, páč on je vzhledově fakt jak baba
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 17:58
- Nahlásit
Venuše
asi máme doma nějaké Napoleony
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 20:43
- Nahlásit
Venuše
Držím palce ať si to kluci vyříkají. U nás to začínalo stejně - myslím, že je to hodně taky tím věkovým rozdílem - oba vlastně nejsou dospělý a asi to nemaj vůbec vyřešený. když tak přemýšlím, co sem měla udělat jinak tak asi to - urči přesný pravidla hned teď - ať žerou každej jinde - na hračky taky pozor. Já jsem každou rvačkou dělala nový a nový opatření a teď mi skoro přijde, že ten starší žárlivec, kterej rvačky vyvolával - to pochopil tak, že se porvem a dají ho ode mě dál žrát,..... Tak ať je to brzo přejde
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2007 21:45
- Nahlásit
Tak jsme dneska byli na výletě na hrad Helfštýn. Já, kámoška a moje psice. Bylo to super, počasí nádherný, bez psů by mě to ale vůbec nebavilo Co nejdříve (asi zítra) dám nějaký fotky na web
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2007 20:52
- Nahlásit
all
vau, dostala jsem k narozkám terárko....už se těším, jak bude Kendy lovit ještěrky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2007 21:01
- Nahlásit
gabifi
Opožděně teda fšechno NEJ
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2007 21:04
- Nahlásit
Madabiš
Být podle mýho, tak nechám šéfovat samosebou staršího
No uvidíme, možná to byl jen nějaký úlet, zatím se to neopakovalo a nadále při rvačkách klopí ušiska mladej pan Napoleon a staršina má navrch. Asi měl mlaďoch zkrat
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 08:57
- Nahlásit
Shelticka
http://www.fromtheheart.wz.cz
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 09:20
- Nahlásit
petl
sem ti úplně zapoměla pochválit ty tvoje kuličky - jsou náádherný
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 09:21
- Nahlásit
gabifi
ahoj, fšecko nej nej nej a vůbec....to stačí
Došli jsme s Jimem ty Prčice a bylo to fakt super, nohy mě bolí jako po operaci či co...jako že nejsou moje, ale nějakýho mrzáka
Jim celou cestu táhnul jako tank, jenom po 20 km ho to do kopce přešlo, neni blbej ne? , zato z kopce utíkal, a ten záhul na nohy ani nechtějte vědět.
Celou cestu měl před s sebou velmi lákavej cíl....být PRVNÍ!! tak to se mu bohužel nepovedlo, ale jako motivace je to úžasný. Před námi a za námi mraky lidí. A docela dost psů. Jenom si myslím, že mít psa na vodítku je blbost. Mám vodítko s amortizérem upevněným kolem pasu, takže ručičky a nožičky mám volný a síla tahu je na bocích a nééé na vytahané ruce, jak jsem mnohde viděla....
Hodně lidí závistivě čučelo, když mě psisko vytáhlo do kopce jako po másle
To že táhne i dolů už neviděl nikdo občas to bylo i o hubku, když se rozhodl předjíždět ....pro něj místa dost, ale pro paničku už moc ne, jsem trochu poškrábaná od keřů....
Zážitek paráda, za rok táhnem na Prčice znovu
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 09:23 - Změnil/a: Madabiš
- Nahlásit
Venuše
U nás to ze začátku bylo taky jen hodně občas a spíš takový lehký nedorozumění, který se dalo vyřešit okřiknutím - bohužel to pak bylo čím dál častěji a mnohem drsnější. ale já mám toho staršího psa loveckýho kříženýho magorka, takže si myslím, že si to tvoji klici v poho vyřikaj, ale bejt tebou fakt určím ty pravidla a neřikam jen bylo to jen jednou a málo - myslím, že se podle toho pak líp zaříděj.
Gabifi
všecho nejlepší a co že ti to tam v tom terárku přebývá?
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 09:27
- Nahlásit
Jimmi
tak to ste měli o víkendu hezkej TAH
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 09:46
- Nahlásit
Venuše
Nenech je se rvát ani cokoliv řešit, od toho jsi tam ty jako šéf.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:19
- Nahlásit
Venuše
Vyříkaj nemyslím nechat je rvát, prostě jeden musí vzít toho druhýho jako nadřazenějšího. Oni si to v tý makovičce prostě musejí srovnat
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:24
- Nahlásit
Venuše
Ještě teda jinak: Ty jsi šéf, ty rozhoduješ co kdo a kdy bude nebo nebude dělat. Misky, jídlo, hračky - jsou TVOJE tudíž ani jeden z nich nemá nárok cokoliv si hlídat nebo si to dokonce přivlastňovat.
U nás platí jednoduché pravidlo : Ukážeš zuby, dostaneš facku.
Obě holky můžou v klidu žrát těsně vedle sebe, kosti i hračky si v klidu půjčují a tahají se o ně jen z legrace, protože dobře vědí že zuby se u nás pod pohrůžkou rozšlapání páteře používají výhradně na granule a pasení páníčkových ponožek když nese na stůl horké kafe
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:32 - Změnil/a: Madabiš
- Nahlásit
petl
asi oponuješ mě takže to jsou přesně ty pravidla (ať už jsou jakýkoliv) který musí určit a hlavně pořád dodržovat
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:32
- Nahlásit
Madabiš
Vůbec ne, spíš upřesňuju pro Venuši svůj dost stručný jednořádkový příspěvek
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2007 10:36
- Nahlásit
petl
No oni se jako normálně rvou jako hra, o hračky se přetahují ze srandy,a taky žerou vedle sebe v poho. Nevím co to bylo, ale zrovcna včera, kdy sem si teda myslela, že to opravdu byl jen úlet, tak z ničeho nic, když jen tak leželi večer rozprostření po celám pokoji a odpočívali, tak opět mladej začal kroužit kolem staršího a vrčet. Žádný žrádlo, žádná hračka, nic co by bylo příčinou. Jen se tak zvedl začal vrčet. Jestli on není tak trochu labilní Tak sem ho okřikla. Starší zas hleděl jak puk
No nic, určím teda pravidla, když neví jak se má chovat sám od sebe
|