| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:24
- Nahlásit
Lenka Š
Nazdárek Leni, to víš že sme měli stan vedle, a Basco nám chtěl všechno vždycky sežrat Ta jeho chuť k jídlu ho ještě nepřešla? Jojo, taky sem slyšela, že je tam drtivá většina šeltiček, a něco málo dlouhosrstek. Kraťandy mají asi svůj tábor Jojo, už si vzpomínám, vžyť vy ste měli to kraťandí mimčo už na výstavě v Olomouci že?
|
Lenka Š
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:37
- Nahlásit
Venuše
Kraťandy mají v plánu tábor ve Svojanově. My tam budeme taky . Máme to kousek. Ale klidně bysme si dali říct i dva tábory. Louny jsou pro šeltičky ideální, když jich tam bude tolik. Škoda, že nejede víc kolií. Kraťandí mimčo roste, už má asi 17 kg . A co váš šeltiák, už neutíká z výcvikovýho placu
|
Lenka Š
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:38
- Nahlásit
To poslední měla být otázka
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
Lenka Š
Jojo, to sem pochopila Šeltiák už neutíká, už konečně pobral něco málo rozumu, tak mě ten tábor nevyjde moc draho
I když na druhou stranu, pořídili jsme si ještě jednoho, takže možná zase pro změnu budem rušit výcvik s tím druhým
O Svojanově sem četla na můjpes. Však se poptej u Ewi Kalandové nebo Evi Plíštilové jak to vypadá s koliema v Lounech Škoda, že je to tak daleko, ale co už
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:57
- Nahlásit
Venuše
Lenka Š
JJ, mám dlouhosrstou kolii. Kraťanda 17kg? Kolik jí je? To budou asi podobně starý s naší Celine. Tý je teď přes půl roku.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:59
- Nahlásit
Renata a Celine
Lenka Š
mimochodem, ti naši dva mají taky 17kg, ale oba dva dohromady
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:09
- Nahlásit
No to věřím a vidíš, Celine si ještě před pár týdny lidé pletli se šeltií. )
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:17
- Nahlásit
17? moje mají dohromady 12,5kg
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:21
- Nahlásit
To jsou tedy diblíci Jestli tedy jedou na tábor většinou šeltičky, tak to bude Celine jejich velký kápo. )) Doufám, že si s ní budou chtít hrát. Ona miluje jiný pejsky.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:24
- Nahlásit
Shelticka
To víš, já mam 2 chlapáky
A i přesto mi hodně lidí mluví o klucích jako o holkách. Asi ten název šeltie evokuje k pocitu, že to jsou samé fenky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:31
- Nahlásit
Renata a Celine
Ona miluje jiný pejsky - něco v tom smyslu "obr Koloděj má lidi/pejsky rád, hlavně prsíčka si pochvaluje"
No ten starší, silnější (10kg , odvážnější a rozumnější většinou na velký pejsky machruje a dělá, že je kápo on, ovšem do momentu než na něj zavrčí A ten menší, mazlivější a bojácnější si pro jistotu hned lehá
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:32
- Nahlásit
Včera ségra vedla psy (dost neochotně...) a potkala nějaký frajírky, tak 18 let a ten jeden říká "hele liščí pár" a druhej "co když jsou to obě feny vole"
|
Lenka S
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:02
- Nahlásit
Venuše
Louny jsou malinko dál. My bysme si navíc museli koupit větší stan. Ten, co jsme měli loni, by byl pro 4 krapet malej Tak jste se taky nakazili psí nemocí . Já měla ze dvou mladejch psů trochu strach, ale kluci si báječně vyhrajou.
Renata a Celine
Naší kraťandě je taky něco přes půlrok. Našeho chlupaťáka Basca si taky pletli s šeltií, když byl malej (značně přerostlá šeltie ). Ale když se na veterině asistentka ptala, jestli Aki je šeltie, tak to jsen už celkem nechápala .
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:04
- Nahlásit
:-D No, vždyť to tak myšleno bylo. ))) Nééé
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:54
- Nahlásit
Lenka S
Hele taky berem větší stan i auto Uvidíme příští rok, jestli se nám nevyplatí třeba vlastní autodoprava
No, můžu ti říct, že sem taky dlooooho polemizovala, a i sem to tady konzultovala, všechna pro a proti, a nakonec sem stejně neposlechla a máme ho doma, a je to super. I když někdy docela náročný
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:17 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Mám psa debila? nebo velikýho odvážnýho hlídače a obranáře?
Pro vysvětlení- vystupujeme z auta, ještě sedíme, otevřený dveře, psice mi stojí na klíně, kolem jde zlá pitbulka na ostnáči (od známých, je hodná, jen nesnáší psy ) a ten malej zrzavej debž začne řvát na tu pitbulku no mě by trefil šlak, kdyby vyskočila ven, ještě že byla na klíně a na vodítku a ta pitbulka se jen podívala stylem "co si otvíráš hubu prcku" a šla dál Ono je to prťavej provokater, hrozně ráda štěká na psy za plotem a běhá podél, nebo na velký psy na vodítkách a s náhubkama jenom čekám, kdy se jí to vymstí, pokouším se jí to zakazovat...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:47
- Nahlásit
Shelticka
Hele to je asi normální parajev těchle chlupatejch potvůrek
Romiš teda ani tak ne, ale Jimik startuje v podstatě na každýho vetšího pesana, ale je fakt, že se nejdřív přesvědčí jestli je Romiš nebo já nablízku, kdyby nááááhodou něco Vždycky tak srandovně u toho hopsá a vyskakuje na všechny 4, ocas až za hlavou Romiš taky provokuje, ale jen psy za plotem anebo mě mezi nohama
Vždycky sem si říkala, když sem potkala uštěkanou "rukavici", že já takový hafany mít nebudu, a ejhle jenom se vyřítíme ze vchodu paneláku už ječí na všechny strany
Většinou se pro jistotu zeptám majitele "ohroženého" psa, jestli ty moje nesežere a pak teprve je na něj pustím. Ono to stejně vždycky dopadne tak, že jakmile si ten větší pes chce začít hrát, tak naši se dají na ústup, páč se jim za chvíli přestane líbit jak je furt ten velkej valchuje po zemi
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:52
- Nahlásit
Venuše
jo to ty moje se k němu nepřiblíží a jakmile se pes na ně byť jen otočí hlavou, tak prchají oni provokujou ze zálohy Beša teda ne, ale když Conina začne, tak se samozřejmě přidá, ale sama si nic nezačne, ona byla několikrát pokousaná do krve, ale to neprovokovala, ona nikdy neprovokuje...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:57
- Nahlásit
Dneska jsem s nima byla v družině v kroužu zvířátka předvádět poslušnost, tanec a trochu agility - co tam měli v tělocvičně překážky pro děcka, ale vypadaly jak agilityní
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 09:59
- Nahlásit
Venuše
Lenka S
mi by ze dvou pubišů najednou asi piclo
Shelticka
tak povídej, jak se pejsci dětem v družině líbili?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 11:18
- Nahlásit
gabifi
Hele hlavní je dodržovat zásadu č.1-3:za 1)utahat, za 2)utahat, za 3)utahat. Pak se i ta poslušnost dá dělat snáze a nehrozí situace podobné natáčení "neváhej a chyť!"
Ale jo jde to. A navíc sem to z časových důvodů nemohla praktikovat odděleně, tak jak by to asi bylo ze začátku nejlepší.
Pravda nevím jak by to bylo u jiných plemen, ale ony ty šeltinky sou vesměs na pohůdku a bezproblémový. A stejně i když si vyhrajou a vyblbnou, tak tomu staršímu zůstalo to, že stejně mi nosí hračky ať se s ním přetahuju
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 17:09
- Nahlásit
gabifi
Jo líbily se Beša tam hned všechno prošmejdila, jestli není někde nějaká svačina a když děti tleskaly, tak štěkala A Connie se trochu krčila, když se na ňu sesypala kupa děcek, ale jinak v pohodě a obě cvičily pěkně
Venuše
Tak jak se vám dneska u nás na cvičáku líbilo?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 18:54
- Nahlásit
Shelticka
Já myslím, že dobrý. Máte to tam bezva, pravda překážky nestabilní , ale aspoň něco. Mě se hlavně líbí, že je Vás tam pár nadšenců, předáváte si zkušenosti, a ste v pohodě.
Domlouvali sme se s Luckou, že byste třeba někdy přijeli i vy k nám
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:23
- Nahlásit
Venuše
jj my se tam právě skládáme (jako ještě mimo členských příspěvků), ať můžem koupit nějaký nový překážky - hlavně pevnej tunel To pár nadšenců je výstižně řečeno, však dneska jsme tam byly jen tři a z toho Verča hned odešla, takže jen 2 ale většinou nás tam je tak 3-6 A k vám určitě přijedem rádi Jak jsme byly párkrát v těch Bystrovanech u Olomouce, tak oni pak k nám taky přijeli. Je to dobrý, že se necvičí pořád na jednom místě
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:32
- Nahlásit
Shelticka
Jo, to jo, a taky hafáci poznají jiný prostředí, jiný pesany. Jako dobrý no.
Nám teda řekli, že pokud se tomu tam budem věnovat, tak nás budou zlehka sponzorovat, tak to by bylo super. Ještě mít ty zkušenosti, a bylo by to super
I sem se u nás domlouvala, že bysme uspořádali třeba víkendoví soustředění. Pokud by se našlo dost lidí. Myslím že pan Palata by to udělal rád, oni mají dobrý vztahy s těma našema
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:57 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Shelticka
Venuše
teda takový výměnný zájezdy vám normálka závidim
ale já když zkoušela zaskákat jinde, tak tam chudáka jondu hned sežral pes
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:50
- Nahlásit
Venuše
ty zkušenosti časem přijdou a myslím, že lidí se najde dost na to soustředění, tu na moravě toho moc nebývá, když nepočítám Brno...
eva od jondy
jo to se mi taky stalo, na jednom cvičáku jsem byla 3x a pokaždé Bešu požral pes. Jednou skončila na veterině, ale nebylo to moc hrozný.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:31
- Nahlásit
Shelticka
Tak to si mě potěšila, co nejdřív se poptám u nás a v Olmiku, a ty se zeptej tam u vás jestli by byl zájem
Coninka je fakt šikulka, a já zjišťuju, že moje "volná" výchova je někdy na obtíž ) Ale snad z toho kluci vyrostou.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:21 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Venuše
jj poptám se, Lucka by určitě jela si myslím. Ale záleželo by i na to kdo by to vedl a tak. Chtělo by to si přizvat nějakýho trenéra asi.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 13:39
- Nahlásit
Venuše
utahat utahat utahat - ale kdo to má vydržet?
|