Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:17 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

gabifi

My měli na výběr dva, ale protože byli oba napapaný, tak jeden venku odpadl. Prostě se sebral a drápal se zpátky do pelíšku....na prahu dveří to vzdal a usnul.
Jim mezitím očuchával dlažbu, čůral, pobíhal, nakonec se rozeběhl a do nataženého prstu mého manžela se zakousl. Jindra vstal a se slovy "tohle berem" jsme měli výběr jaksi zasebou

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:37
- Nahlásit

Jimmi
jo tak...berem toho, který se do nás zakousne

S Akimkem to bylo jednoduché, sourozence nemá. Když jsme se objevili u chovatelky, štěně se na nás podívalo a zhnuseně odkráčelo do vedlejší místnosti počkat, až nezvaná návštěva vypadne. Vypadla, jenomže s ním v autě

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:51
- Nahlásit

gabifi
docela si umím představit Akima vě větším balení
...možná byste barák stavěli častěji

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:09
- Nahlásit

Jimmi
často přemýšlím, co by bylo, kdyby si klucí vyměnili povahy. Povaha menšího na toho většího a naopak....no byl by to pěkný průs..
Kendyk je nemocný...je mu špatně od žaludku Ale moje litování si docela užívá. A Akim za mnou furt chodí, že chce taky politovat

Shelticka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:28
- Nahlásit

uf uf to mi to trvalo, než jsem všechno přečetla My jsme si Bešu vybírali ze dvou (původně jich bylo 6, ale už byly fuč)-byly jí už 3 měsíce. Druhá (Bára) měla půlku límce, tu jsem chtěla já, ale zbytku rodiny se líbila Beša, protože límec neměla a jim se půlka nelíbila. Connie byla ze 4, ale vybírali jsme si ze 2-2 už byla zadaná. Jedna se nám líbila podle fotek - zbarvením, ale na místě jsem si vybrala konču, protože byla drobnější a taková atletičtější. Celé rodině se samozřejmě zase líbila ta druhá, ale protože konča je jenom MOJE vyprosená, vytoužená, a taky za moje peníze, tož mi tolerovali i výběr a za to jsem strašně ráda a měla jsem fakt šťastnou ruku, protože na výstavě jsem viděla tu sestřičku (paní chovatelka si ji nechala) a je o dost větší než moje Konče. Ale každýmu se asi líbí nejvíce ten jeho pes že ;)

Shelticka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:32
- Nahlásit

Ještě k těm dětem, šla jsem s psama a jeden, asi tak 4-5let, tmavší (víte co tím myslím) kluk byl venku - bez rodičů a nabral hrst šutrů a mrskl tím po Beši, tak jsem ho seřvala "co děláš? to nesmíš házet kamenama po psech!" a on si z toho nic nedělal a jen blbě čuměl... ale neodvažovala jsem se řvát víc, aby někde za rohem neměl tlupu starších bratříčků

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:39
- Nahlásit

gabifi
Jim je naštěstí v pořádku, je čerstvě vykoupaný, a nasmrděný Duowinem proti klíšťatům.
ASi touhle dobou bojuje s morkovou kostí, nebo spí.
V sobotu jedu se Sabinou do Nitry, Sabča s podengi. Tak si na mně ráno až budeš zachumlaná do peřiny vzpomeň

Shelticka

já jsem za zúžený výběr byla hrozně ráda. Ještě cestou k chovatelce jsem si nebyla jistá jestli fenka nebo pes. Neumím si představit si vybírat z celého vrhu. To tam stojím do teď

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:58
- Nahlásit

Shelticka
Jimmi
u nás jsme vybírali mezi štěňátky my s dcerou a vždy jsme se shodly

Jimmi
budeme na vás vzpomínat, ale pokud se my dva s Kendym do soboty uzdravíme, tak vzpomínat nebudeme z peřin ale z budějovické haly
Držíme palce

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:11 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

gabifi

tak to raději ne, budu potom škytat na Finku

už si jukala na ty obrázky ?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:13
- Nahlásit

já jsem výběr provedla přesně tak svědomitě, jak jsem byla zapřísáhlá...zavolala jsem na první inzerát: ještě ho opravdu máte????super!!
no a o víkendu jsem se na něj jela podívat: jééééé, ten je překrásnej!!
a další víkend už jsem si ho odvezla...
ale je pravda, že tehdá byl fakt roztomilej, vlezl mi hned na klín a vůbec, byl to takovej myšáček hodnej, ne jako teď, tehdá byl holt ještě malý důvěřivý hovádko bez rozvinutýho hlídacího a asociálního instinktu...

Madabiš
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:52 - Změnil/a: Madabiš
- Nahlásit

Zrovna nedavno sem přemýšlela jak bych si vybrala dalšího psa a fakt nevím asi se nechám taky kousnout do prstu to je nejrychlejší
Dagík mi byl v podstatě přidělen, ale asi nikdy bych si takovýho psa nevzala, ale je to můj první pes a je prostě náš.
no a Bíďu sem si sice vybírala ze dvou, ale tak nějak mi byl milejší ten kterýho Zuzana moc nemusela a u toho druhýho se mi ani moc nelíbila barva - moc světlej merle. Ale kdo mi tam padl do oka byla "Jeny", ale já si jela pro psa.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:54
- Nahlásit

Jimmi
Taky na vás budu myslet - ať z toho ta Finka taky něco má

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:11
- Nahlásit

Zdravím,
jakou byste "naordinovali" vahu optimálně rostoucímu pejskovi kraťandy v 5,5 mesících. Jednou jsem natrefila na netu na odkaz, kde chovatel/ka pro zběžný přehled uveřejnila pozorování růstu svých vlastních psů... bohužel jsem adresu ztratila a nemužu se dohledat.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:52
- Nahlásit

třeba tady je popsáno jak rostl jeden kraťaňďák URL
Která kraťanda se ptá?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:00
- Nahlásit

zuska

přiznej se dobrovolně!

Madabiš
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:13
- Nahlásit

tak včera jsem strávila večer zkoukáváním videí obedience a zkusila jsem Bíďovi poopravit jeho přisednutí k noze aby to bylo přesně - a výsledek? nejde mi k noze vůbec sedne si mi za zády a dál necce jít - takže se smířím s naší nedokonalostí - hlavně když to bude dělat s chutí

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:14
- Nahlásit

Madabiš
Mám teď v péči kaťandu, jejíž ale nejsem majitel, jenom jej předvychovávám. Bude z něj vodící pejsek). A tak nevim, jestli bližší informace nejsou tajné

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:15
- Nahlásit

Madabiš
dobře, budeme myslet obě, ať jsou z toho přinejmenším opary

Madabiš
Jimmi
můžeme publikovat v kynologickém časopise článek Jak vybrat štěně:
1. chovateli se nelíbí
2. chovatel většího blbce momentálně nemá
3. kousne každého, kdo přijede
4. chovatel stejně žádné jiné štěně nemá

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:16
- Nahlásit

Madabiš
za odkaz dekuju, vidím, že rosteme jak máme Dneska jsme vážili a dělá to 21kg

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:17
- Nahlásit

zuska
nemusíš nám nic říkat....stačí barva kožíšku

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:30 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

gabifi
je to Atlantic, říjnový z Bile Kaify

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:40
- Nahlásit

zuska
když chceš zůstat mezi kraťandáři inkognito, neříkej ani věk ani barvu
S maminou Alfarou cvičíme na jednom cvičáku. Tak dej za nás Atlantikovi hubana Ať se daří.

zuska
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:43
- Nahlásit

gabifi
ne, to s tím utajením byla legrace. Určitě to není tajné. (teda doufám, protože jinak je průšvih na cestě

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:58
- Nahlásit

gabifi
Jak vybrat štěně: sem si poprskala monitor

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:00
- Nahlásit

zuska

já to říkám furt, že kraťaňdáři jsou plaší, stejně jako jejich psíci

Renata a Celine
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:04
- Nahlásit

zuska
Moje dlouhosrstá fenka kolie měla asi 17kg. Váží dobře.
Jestli bys chtěla posoudit se stejně starým dlouhosrstým koliákem, můžu ti dnes zjistit na cvičáku. Jeden tam chodí.

Já čekala na štěndo přes půl roku než se narodí. Celine mi už byla přidělana, byla ze čtyř štěňat, z toho jeden pejsek. Čekala jsem než si dřívější zájemci vyberou. Když jsem se na ni jela podívat, tak jsem si jen říkala, že pokud bude štěně plaché, že si ho nevezmu. Nakonec jsem byla příjemně překvapená. Všechny štěňata z vrhu byla hodně vyrovnaná, líbila se mi všechna. A když jsem pak o tom zpětně uvažovala, tak bych si stejně Celine vybrala, jenže bych tam seděla tak tři dny než bych se rozhoupala.

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:06
- Nahlásit

Jimmi
přísně utajené diskusní fórum

Renata a Celine
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:08
- Nahlásit

Jimmi
s tou plachostí, nemaj být dlouhosrstky plašší?))

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:12
- Nahlásit

Já to sem napíšu, protože, si myslím máte právo vědět, co se děje u nás na polích.
Včera jsem venčila s kamarádkou Younglady a její parsonkou.
Vyšly jsme z lesa na pole, kde jsem Jimovi házela míček... pořád mu něco hážu...a nad námi letěl pták a já ze srandy ten míček hodila se slovy: ...tak si vem ptáku" Myslela jsem, že je to docela legrace, kdyby se pták po míčku ohnal.
Pták udělal něco lepšího...zakroužil a přistál...těsně vedle nohy.
Pták byl doóóóst velkej krkavec, fakt velkej, nejmíň jako tele.
Krkavec se rozběhl za Abby a parsonka si běžela prohlídnout krkavce. Takhle strašně jsem se ještě nebála. Abby jako správnej teriér chtěla kus ptáka ochutnat. Pták se rozhodl, že popadne a okus dál ochutná Abby.
(Jim čejkal za muldou a neohroženě jukal, kdy hodím proboha ten míííček)
Nedalo se nic dělat, ale fakt jsme před krkavcem zdrhaly do lesa, já, Younglady a Abby. Všechny vyděšený. Krkavec poskakoval za náma a hlavně za Abby, ta se mu fakt moc líbila.
Byl okroužkovaný, takže to vypadá, že ho někdo krmí, vůbec se nebál...my se bály víc. Jima si nevšímal, protože je už velkej a Jim sleduje zásadně jenom mojí ruku s balónkem, žádnej krkavec ho nezajímá.
No nic, jenom teď sleduju nejenom cestu přede mnou, ale i nade mnou

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:16
- Nahlásit

Renata a Celine

to ti nevím

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání