Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:54
- Nahlásit

O čom sa to ľudia bavíte? Už nie o šeltie a kólii? Videli ste krátkosrstú kóliu? Ja o jej existencii som dlho ani nemala páru. Môžem ale povedať, že je rovnako pôvabná ako dlhosrstá, len šteniatko je dosť mastné.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:13
- Nahlásit

baška
tady je několik majitelů KK
copak chceš vědět?
povíme ti všecko

baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:31
- Nahlásit

Jimmi,
zbožňujem pastierske psi a sama som mala corgiho a dúfam, že za dva týždne zasa budem mať. Nevieš, kde by sa s ním dalo v Bratislave alebo niekde na Slovensku učiť pasenie? A ty čo máš? A chodíš na pasenie? Musí to byť fajn.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:39 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

baška
na Slovensku???
tak jediný co můžu udělat, dát ti odkaz na slovenské chovatele a těch se budeš muset zeptat

Jinak na pasení jedu zítra a kraťandího kluka mám - Jima

http://www.collie.sk/

ale jestli budeš mít corgiho, nebylo by rozumnější se zeptat chovatelky přímo? já o pasení corgiů nic nevím

baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:45
- Nahlásit

Jimmi,
chovateľov corgi na Slovensku poznám skoro všetkých a pokiaľ viem tak nepasú. Myslím že na Slovensku sa vôbec nedá pásť. Len som dúfala, že sa možno mýlim.
Ideš zajtra pásť? No, ty sa máš. Máš Jima? Už vie pásť? Len neviem čo znamená kraťandi.

baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:47
- Nahlásit

Jimmi,
ibaže šteniatko ideme brať z Jablonca nad Nisou a ja som od Bratislavy. V Čechách viem, že sa veselo pasie, ale je to od ruky. Alebo nie? Asi treba jazdiť na nejaký kurz nie? Nestačí len raz za čas ísť na pasenie - ak áno, to by som potom mohla raz za dlhý čas do Brna.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:50
- Nahlásit

baška
Videli ste krátkosrstú kóliu? ano , viděli, , mám doma

pást neumí, jedeme se to trochu učit

ještě jsem chodí víc majitelů krátkosrstých koliíí, jsou plaší, stejně jako jejich psi

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:52 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

baška
o pasení na Slovensku si někdy povídají tady:
URL
Je to pod tématem Šport

My se tady o koliích a šeltiích bavíme, jenom nám to občas ujede na kozy, tygry, křečky a jiná zvířátka

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:52
- Nahlásit

baška
s tím pasením ti zatím moc nepomůžu, leda by ti někdo poradil v okolí Jablonce
Já už dneska budu až večer, musím se rozloučit, ale máš ještě čas, takže jsem občas nakoukni a uvidíš, jestli ti někdo neporadí.
Jinak gratuluju k výběru štěňátka, corgiho jsem viděla na výstavě a je to kouzelný tvoreček

baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:54
- Nahlásit

Jimmi,
aha, tak máš jedného fešáka doma - gratulujem. Veľa ich asi ani v čechách nie je a na Slovensku je myslím iba jedna chovateľka - teta mojej kamarátky.
Gabifi,
mrknem teda na ŠPORT

baška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:56
- Nahlásit

Jimmi
ahoj a dík za pochvalu - mnohým ľuďom sa corgi nepáči, nechápem prečo, ale proti vkusu žiaden dišputát.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 13:58
- Nahlásit

baška
má nádherný oči a překrásný uši moc se mi líbil

Lola1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:01
- Nahlásit

Jimmi
Ahoj! To pasení máte jen ze sportu nebo je to podmínka k chovu?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 17:28
- Nahlásit

Lola1
jen ze sportu, povinné to není

Lola1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 18:26
- Nahlásit

Jimmi
jj, tak pozdravuj Jimiho, ať se mu daří.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:29
- Nahlásit

já bych taky chtěla pást ale nemůžu nic sehnat, ani nevím jak hledat Jako vím, že jsou stránky, kde jso u vypsané akce, ale chci to zkusit i neoficiálně někde poblíž...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:01
- Nahlásit

teď mě tak napadlo, jaký používáte přípravky proti klíšťatům? Už jsme jich několik vytáhli. Sprej zavrhuju rovnou. Chtěla jsem loni spot on, ale vet. říkala, že pro dlouhosrstý psy je lepší obojek. Dobrý je, co jsem tak vyčetla, prý Kiltix a Scalibor. Předloni jsme měli Kiltix a byl hrozně cítit, loni Scalibor (mají ho i ted -ten loňský, než koupíme nový, ale ten si zase drbou. Je fakt, že u obou neměli vůbec klíšťáky po celou sezonu, ale přece je nenechám se pořád drbat, nebo smrdět... Máte nějaký zaručený recept?

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2007 13:40
- Nahlásit

Shelticka
My jsme používali loni BobMartin nebo jak se to menuje, sice teda ampule za cca 50,-Kč, ale měsíc určo účinná, teda aspoň na ty naše.
A co se týká pasení, tak to ti neporadím, taky vím jen o kurzech. Navíc Romiš si myslím vlohy pro pasení moc nemá, to spíš Jimik se projevuje, ale zatím sem to nezkoušela. Leda si najdi u vás v okolí někoho kdo má ovečky a zkus se zeptat jestli by ti hafáky k nim nepustili Já tady u nás jednoho tipa mám, ale ještě sem nenašla odvahu se majitele oveček zeptat, jestli by ty naše skřety na ně pustil Vím já co vyvedou?

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 08:59
- Nahlásit

Inzerát
Hledá se nový psovod pro šeltii a kolii krátkosrstou. Ten současný je nadopovaný prášky, kloubní výživou a natřený voltarengelem....a stejně se nemůže pohnout

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:40
- Nahlásit

Shelticka
My dáváme duowin a funguje nám suprově!Tak to je zvláštní, že ti ti tohle vet řek, co já vim, je obojek lepší pro krátkosrstý psy..
když už jen kvůli tomu, že těm krásnejm chlupum nedělá permanentní nošení obojku dobře, tak se mi fakt nestalo, že by chlupatcum vetové doporučili obojek a ne spot on..
pasení bysme taky chtěli!!!jondu to děsně bavilo, když mohl občas popást ovečky, kozénky a kravičku, když sem byla na střední. ale bohužel teď už má utrum, v praze asi moc ovešek neni..
navíc školení sou děsně daleko a mám pocit, že bez auta bych se ani na podkost nedostala..

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:56
- Nahlásit

gabifi
dobrej je fastumgel

Hele na těch ovcích jsme pohořeli, Jim všude kakal a ovce ho zajímají ještě míň jak loni, takže jestli jsi myslela, že pojedeme na vlohovky, tak bohužel nepojedeme.
Nádherně pásl Skip
Odie, tak trochu pásl ale jenom se Skipem a spíš ho honil(Skipa) ovce ne

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:02
- Nahlásit

eva od jondy
Shelticka

Pokud nemáte v dnešní době borderku, tak si budete připadat dost odstrčeně, v dnešní době nemáme skoro šanci aby se Vám někdo dlouhodobě a hlavně se zájmem věnoval. Jsme spíš trpěný jako atrakce a koukaj na nás skrze prsty a mají z nás prču.
Připadala jsem si jako blbec, stáli jsme tam celej den, než si 20 borderek zapase.
Pes potom nemá zájem o nic natož o pasení koz a ovcí.
Takže tak a ještě je to dost daleko.

petl
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:04
- Nahlásit

Shelticka
Taky jsem slyšela že obojek těm chlupům moc neprospívá...
My dáváme Advantix, už druhý rok ANI JEDNO klíště prosím...
Frontline absolutně pohořel, napřed tahala domů klíšťata mrtvá nenacucaná, pak mrtvá nacucaná a definitivně jsem se naštvala když mi manžel v kuchyni náhodně rozšlápl živé nacucané a odpadlé klíště - povídá prý hele, borůvka

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:06
- Nahlásit

petl
eva od jondy

Advantix mě minule vet prodal za 250,- , nedá se někde koupit levnější? Nebo Duowin ?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:32 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Jimmi
taky jsem tenhle přístup k neborderkám zaregistrovala
jonda vypadá že by ho to dost bavilo, ale po celym dnu si teda vůbec nejsem jistá..ale stejně je pěkný, že to aspoň zkoušíte a narušujete borderčí zástupy
petl
oni se už klíšťata frontlinu fakt jen geběj,ale zas existuje už dlouho a neměl dlouho konkurenci, takže se nelze divit...
Jimmi
mě vyjde duowin na 100, ale taky mám psa do 7,5 kilo...do 15 je asi za 120 a do 30 za 140..
ale mrkni se sem, jsou tady ceny a srovnání různejch antiparazitik, docela je to dobrý..
http://www.azvet.cz/veterina/ceniky.php#parazit
a advantix je fakt drahej

Madabiš
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 10:45
- Nahlásit

gabifi
on tě Kendyk zase rozhejbá

s pasením je to fakt bída - školení máme od 150km vejš
Když jsem se poptávala tak mi bylo řečeno, že s pětiletým psem a ještě ne borderou, že to nemá cenu a že prej nemá vidět kozy každej den, ale maximálně jednou za měsíc.
Ještě jsem nevyzjistila tu Třebíč, ale jsem totálně bez financí - takže musím počkat.
Teď mě ale napadlo - neznáte někoho kdo pase klidně s borderou - bych si ho snad pozvala k nám aby mi to vysvětlili.

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:03
- Nahlásit

Jimmi
ber to pozitivně....na ovce můžete jet až bude mít Jim zácpu

Madabiš
nikoho takového neznám

Antiparazitika téměř nepoužíváme, tak nevím, co je dobrý. Akim je nesnáší a na Kendym když se chce něco v tom krátkým kožichu přisát, tak tomu trčí tmavá prdelka ven a já to zlikviduji ručně

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:19
- Nahlásit

eva od jondy

Ono to totiž, jak mě bylo vysvětleno není vůbec jednoduchý pustit psa k ovcím, to už ho spíše snesou kozy.
Ovce i kozy musí být takzvaně "ochozený", tzn. musí trpělivě snášek různé psí výtržníky a trhače.
Jinak pokud se jim něco nelíbilo, tak to dali najevo razantním útěkem domů....a nezastavil je nikdo

Proto každýho, kdo to dělá jako ten pán, si nesmírně vážím, protože tomu rozumí a pustí to zkusit opravdu všechny ovčácký plemena. Byla tam paní s choďákem a s bosíkem.
Bosík dal bohužel ke konci přednost hárající fence, takže jeho ukázku pasení jsem neviděla.

jinak zkoušky jsou bohužel podle řádu dělanýho na bordery, takže ostatní plemena to mají těžší se to jako bordery naučit.
Viz zalehávání

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:25
- Nahlásit

u pasení to asi bude podobné jako u agility. Nemáš-li bordel kolii, radši zůstaň doma

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:34
- Nahlásit

ach jo, přitom zrovna pasení se mi taaaak líbí, kdyby tam nepobíhali furt jen ty černobílí psi ne, nic proti nim nemám, ale mrzí mě ten přístup

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání