| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:28
- Nahlásit
Myslíte, že je pro šeltie dobré krmivo K-9? Nebo čím krmíte šeltie?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:33
- Nahlásit
Madabiš
ještě nejsme domluvené, problém bude hlavně s tebou a Ivčou. Ivča nemůže dopoledne a ty odpoledne.
Shelticka
K9 jsem zkoušela, ale šelti neměl vůbec zájem Šeltiho krmím Proplanem pro malá plemena a teď mu přidávám jehněčí EaglePack.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 17:43
- Nahlásit
petl
ahoj, tady možná roste jeden ženich, import z GB. Akorát ty jeho fotky nejsou funkční
URL
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 14:43
- Nahlásit
Ahojik fšem
Už sem tu dlouho na nic neptala, a koukám, že to tu žije, ani nestíhám sledovat co a jak
Nicméně mám na Vás co by majitele chlupatic a nechlupatic dotázek. Snažím se cvičit s těma našema dvěma třeštidlama všechno možný, jde to ztuha, pravda ve dvou taky co se dalo čekat že? Taky jste mě na to upozorňovali, já vím
Starší Romiš se už trochu zklidnil, a taky se asi snaží předvézt před mladším Jimikem. A ač oba aktivky, tak přece jen mladší je tak trochu prdelka a slečinka dohromady. Neexistuje ho nechat na úvaze a cvičit se starším, to by se mohl uškrtit. Já ho teda nechávám řvát, ale není to nic moc. No a to je ten náš problém. Na přivolání je skoro poslušnější jak Romik, páč je vyčůranej a ví, že mám vždycky v kapse mlsku, ale jak ho chci přivolat na cvičáku k místu, kde ho uvazuju, když skáču se starším, tak to se sekne a můžu dělat jakýkoliv divadýlko
A stačí, abych poodešla a přiběhne hned. Nedej bože, když se pro něj rozejdu, tak to prchá, což mě dostává do transu. A navíc se u toho tváří, jako že jsem největší tyran na světě Uši sklopený, ocas staženej a prchá! Kdekoliv jinde, pokud neposlechne, tak na povel čekej aspoň zastaví a čeká až si pro něj dojdu, ale na tom cvičáku ani ťuk.
Nerada bych se dostala do fáze, kdy nebude chtít přijít i jinde, to by bylo špatné. Poraďte
Podotýkám, že za půl roku, co ho máme, sem ho snad 3x vytahala za ucho, páč žral jakejsi blivajs na zemi, tak jen aby jste si mysleli, že je týranej
Starší měl taky takové tendence, ale jaksi pochopil, že musí přijít, i když bude následovat né moc příjemná věc, což je v tomhle případě počkat až docvičí ten druhej.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 15:33
- Nahlásit
Venuše
Mám uplně stejnej problém. Ona i když stojím jinde a vidí, že mám v ruce nachystaný vodítko, tak nepřijde víc jak na metr. Řeším to tak, že ju na cvičáku pouštím s vodítkem, a když neposlechne, tak na něj šlápnu, s ní to cukne, uvědomí si, že to nesmí a přiběhne, když ne, tak ju přitáhnu, ale radostně, aby nevěděla, že to jsem ju potrestala já. Ale nemá to vodítko pořád, je i na volno a to když nepřiběhne, tak jí utíkám, ona běží za mnou a lákám ji tak dlouho, dokud se ke mě nepřiblíží, pohladím ju pochválím a zase nechám běhat, ať si nezvykne, že ju pokaždé chcu uvázat když ju volám. Taky třeba ucukává, když ji chci sáhnout na krk-myslí si, že jí dávám vodítko, tak ji chválím právě drbáním na krku. A lepší se to. Vodítko mám schovaný v kapse a když se nechá klidně hladit na krku, tak jí ho připnu, chvilku s ní chodím na vodítku a zase pustím - nepřivazuju ju ke kolíku. A takhle prostě pomalu si získáváš tu důvěru, že se nebude bát, že při každým přivolání na cvičáku to znamená vodítku a uvázání o samotě u kolíku. Taky je třeba u toho kolíku uvážu společně... snad ti to trochu pomůže.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 15:44
- Nahlásit
Shelticka
Tak já myslela, že pako je jen ten malej. To je právě ono, jelikož sem to zažila u Romiša, tak sem se vyvarovala toho, že přivolání znamená uvázat na vodítko nebo něco podobného. Romiš mi to dělal totiž taky, ale pak pochopil, že ne každý přivolání znamená vodítko. Na tohle sou ty malý chlupatý potvůrky opravdu učenlivý On to dělá jen na tom cvičáku, jinde přiběhne líp jak Romiš, a dělá i to, že schválně se mi motá u noh, a dělá, že jde způsobně vedle nohy, protože ví, že za ukázkové chození u nohy dostane mňamku Jen jak ho chci přivolat ke kolíku, tak hotovo. Taky to většinou musím vyřešit tak, že utíkám a to hned valí za mnou, ale stejně ho k tomu kolíku musím dostat, tak bych ho nerada nalákala jakože někam jinam a pak ho tam stejně dovedla. Věřím. že by si zapamatoval jen to, že ačkoliv přijde kdekoliv jinde, stejně pude ke kolíku. I ho volám k tomu místu jen tak, právě aby si to nespojoval jen s tím, že je tam uvázanej, snažím se ho přivolat a hned zas propustit, ale má k tomu místu prostě averzi. Asi má dojem, že ho tím strašně trápím bo co
A co mě teda opravdu vytáčí, tak to utíkání, to by mě čerti brali. Ale to vyřeší asi jen vodítko, to máš pravdu
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:01
- Nahlásit
gabifi
Ahoj, díky Indy je fešáček
Jinak už jsem zpátky z dovolené a hned mě uvítala dobrá zpráva že Kulinka bude maminka UZV to potvrdil na nejméně 5 Kulíšků tak držte pěsti ať to všechno dobře dopadne
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:29
- Nahlásit
petl
tak to moc a moc gratuluju
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:34
- Nahlásit
Jimmi
Díky
My jsme to tak nějak sice tušili, ona se tváří hrozně maminkovatě, dává si na sebe ohromný pozor a tak ale ten UZV to potvrdil to je prima
Teď už jen ať to dojde zdárného konce
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:35
- Nahlásit
Venuše
povel ke mně, když držím konec vodítka upoutaného k úvazovému kolíku na cvičáku radši nevyslovuji Já mám proti tobě staré pardály, ale k úvazovému kolíku nebo do kotce se taky moc nehrnou, a to si o nich myslím, že jsou docela vychovaní. Já to nijak moc neřeším. Dovedu je ke kolíku na mlsek nebo na dalším vodítku. Úvazový kolík pro naše psy znamená konec cvičení a tím vlastně něco jako trest. Podívej se na to z té lepší stránky...lepší, když nechce na kolík, než kdyby nechtěl cvičit
petl
Gratuluji, tipuju 8 kousků, 6 feneček a dva pejsky. Přeju hodně štěstí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:44
- Nahlásit
Madabiš
oznamuji, že zítra se koná první letošní výjezd do Kardašovy Řečice. Začátek cvičení v 5 odpoledne. V klubovně se topí a podává se čaj a káva
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:47
- Nahlásit
gabifi
koukala jsem, že ve stanici Grenay se rozmnožili pejsci o jedno štěně fenky a jednu fenku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:54
- Nahlásit
Jimmi
zrovna jsem jim psala na stránky vzkaz. Já viděla u Sabíka tu druhou bílou ovčandu, co jim s Pavlou osud nadělil, je moc milá. Takže Pavla nakonec neodolala a štěňátko po Neldovi si vzala
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:00
- Nahlásit
Jimmi
teď jsem si to přečetla líp, jednu zlatou fenečku si bere i Lenka, co má Bělinku od Pavly
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 12:17
- Nahlásit
gabifi
Malej má zase trochu rýmu - tak až zmizí tak se na vás přijedem podívat
Naučila jsem te'd Bedříška na povel obcházet stromy - a zvládá to už docela s velkým vysláním , ale obchází mi je pořád i když kolem stromu jenom jdeme - má prostě slalomovej absťák
petl
Gratuluju a držím palečky ať všechno proběhne co nejhladšeji, já si taky tipnu - sedm štěníků, čtyři fenky a tři pejsci
Jimmi
Bílý ovčandy jsou krásný tu Sabíkovu bych hned brala
štěníka sem ještě neviděla jdu jí kouknout na stránky
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 12:29
- Nahlásit
gabifi
třeba jednou taky neodolám
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
Madabiš
gabifi
To je prima, přijímáme všechny tipy a sázky, hlavně si pamatujte co kdo tipoval Ten kdo se trefí bude muset malé piraňky chodit hodně často socializovat
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 12:57
- Nahlásit
Venuše
ahoj, zdravim!!!!a co třeba jimíka přivolat někde daleko od kolíku, dát na vodítko, udělat s ním několik cviků, aby zapomněl, že byl přivolanej a pak normálka s nim už na vodítku dojít ke kolíku a přivázat??a nebo když budeš cvičit jako s prvnim s tryskomyší, tak pak bych přišla s jimíkem už na vodítku, bez cavyků přivázala a odcvičila s romišem, pak bych je vyměnila a po cvičení s jimim by už přivazovat nebylo vůbec třeba,ne??a venku bych zkoušela několik přivolání,pamlsek a volno, pak jedno přivolání, pamlsek, pomazlení a pak na vodítko, jít třeba kousek u nohy, pochvala a pustit a takhle to střídat, ale aby byl větší poměr přivolání bez přivázání...takhle sem to dělala s klonem, když byl mrně a pohoda...vždycky sem ho poňuchala a až byl vklidu, dala mu jen tak mimichodem vodítko atd...a často hladit na krku se taky vyplatí , dělám mu i takový masáže krku, aby se uvolnil
tak držim palce
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:05
- Nahlásit
gabifi
Je fakt, že tímhle protestem si alespoň zachovává svoje JÁ
Naštěstí je cvičit baví
Právě proto bych mu nerada pokazila chuť něco dělat.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:19
- Nahlásit
eva od jondy
Zdaréééc !! Vyzkúšam, hovedíme. Je fakt, že oni žárlí navzájem, Romiš taky blbne, když cvičim s malým, ale aspoň přijde. To já praktikuju, že ho volám i jen tak, právě proto aby si nespojoval přivolání=uvázání nebo něco jinýho, ale jak říkám, nechce přijít a prchá jen na tom cvičáku.
Teda kecám, ještě v případě, že žere nějakou blééé mňamku ze země
Ale jinak je to zlatíčko mazlící a vyčúraný
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:24
- Nahlásit
petl
Gratuluju chlupaté budoucí mamince, a ať vám všechno dobře dopadne
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:26 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Venuše
hele oni sou prostě mazaný jak lišky ....jonda se zas ke mně nechce přiblížit když skáčem, abych ho neodchytla, taky nesnáší, když ho "vleču" na "start"...on pak běží rád, ale předtim dělá divadýlko, prostě by nejradši, abych mu dovolila běžet už od úvazu, to radši nepoběží jinak vůbec ...klon má taky spoustu situací spojených s místem, kde se něco dělá....jeden čas, než sme šli cvičit doma slalom, tak sem ho odkládala pod lavičkou...no a pak stačilo jít kolem a on tam už metašil, zapresoval se a vytáhla jsem ho jen "hrubým násilím" na pamlsky kašlal...a asi by tam fakt čekal třeba dny, než bych tyčky přinesla,steroytypy sou pro šeltie zničující
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:37
- Nahlásit
Venuše
Děkujeme
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:52 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
petl
taky gratuluju a držím palce, ať je vše ok
Venuše
jo ale jestli prostě jimík vycítí, že bude uvázán, tak to nepomůže bych řekla nic ...právě mě jonda nemile překvapil...šla jsem s ním pro ségru do školy, taky se chodí před školou nechat uvázat nerad, ale ikdyž šnečím tempem, dodneška vždycky přišel...dneska se zaseknul už 20metrů před školou a že jako nikam nejde...tak na něj volám, napodesátý se připloužil a hodil se na záda...tak sem ho musela dát na vodidlo, dobrovolně nešel...přitom když čeká před školou,tak ani necekne a způsobně sedí-vidim ho oknem...nechápu, proč tohle dělá..dřív nechtěl jeden čas zas chodit nakupovat , prostě sebou pleskne na zem a konec..ale to nějak přešlo..
takže závěrem je, že ikdybysme přehrávali sebevíc, ty malý zmetci nás maj přečtený...fígle co mi fungovaly na ovčandu, těm se jonda zvesela vysměje..to mi dokázal mnohokrát..tahle kombinace citlivosti, tvrdohlavosti a vychcanosti je fakt na zabití a jednou to nevydržim a zakroutim mu krkem
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 13:56
- Nahlásit
Shelticka
jondovi dávám Pro plan a jsem 100% spokojená, tyhle granule mu prostě sedí a chutnaj..teď budu zkoušet kronch, tak jsem zvědavá, jestli proběhne nějaká změna...nechci mu dávat furt jeden druh granulí a kronch se mi líbí...ale Pro plan to u nás jistí
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
petl
Ahoj holka ty taky žiješ?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:14
- Nahlásit
Petra
Jsem byla na dovolené ale ještě žiju Co dělají tervíci? A jak ty?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:16
- Nahlásit
eva od jondy
Ale nazakroutíš blbko
Je fakt, že jsem jednu dobu na jednom místě vyžadovala chůzi u nohy, páč to tam bylo ošemetný, a za nějakou dobu, už bez povelu se oba dva na tom místě přidružili k noze
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:21 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Venuše
pravda, to spíš zakroutí on mně ...ale tyhle vzdorovitý manýry už bych od něj v jeho věku neočekávala ...no vidíš to, jak sou kluci šikovný
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:22
- Nahlásit
petl
Jsem byla na dovolené ty potvoro kde jsi byla????
tervíci v poho jen pěkně vylínali. Představ si že Monty přibral, začala jsem mu dávat bůček i když ho sežere málo tak i tak přibral
|