| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:19
- Nahlásit
zuska
naši kluci z koní nebyli při prvním setkání nijak nadšeni, ale protože jsme je potkávali docela často, začali je brát jako větší křoví
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:51
- Nahlásit
gabifi
kuk, já jukám a zase se musím odjukat čus
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:57
- Nahlásit
Jimmi
jj tvůj zápis v knize příchodů a odchodů byl zaznamenán, puntík za účast zapsán
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:35
- Nahlásit
Zeptám se i tady, páč jsou mezi vámi skákací závodníci
Jaký je rozdíl mezi Agility M a MA1-3 ?
Chápu to M=medium, ale myslela sem, že prostě jako začátečník jdu automaticky do A1, a postupem času se propracuju do 3, když teda panbůh dá
A dělají se na agility nějaké zkoušky? To sem taky myslela, že prostě budu závodit a díky výsledkům se zařazuju do 1-3.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 18:33
- Nahlásit
Venuše
M je obecné označení kategorie medium, A1-3 jsou výkonnostní kategorie. Jako začátečník půjdeš automaticky do kategorie A1 a podle velikosti tvého psa to bude buď SA1, MA1 nebo LA1, u šeltie jde většinou o velikostní kategorii S nebo M. Po splnění zkoušky A1 3x na výbornou postupuješ do kategorie A2.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 18:43
- Nahlásit
gabifi
A na výbornou znamená 3x bez ztráty kytičky, to jest bez trestných bodů za shození nebo špatný zóny a pod.?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:18 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Venuše
výborná je tuším do 5,99 trestných bodů a je jedno, jestli jsou ty body za chybu, odmítnutí nebo nedodržení standardního času. Čisté parkury zkoušky A2 (= bez trestných bodů) s umístěním do 3. místa se musí zaběhnout pro přestup z A2 do A3.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:24
- Nahlásit
Venuše
jo a zapomněla jsem říct, že A1 je výkonnostní kategorie agility parkurů (parkury se všemi překážkami). Pak jsou ještě zkoušky J1-3, které se běhají na jumpingových parkurech (parkury bez zónových překážek) ale dost dobře nechápu k čemu tyto zkoušky jsou, protože z jejich splnění nic nevyplývá. Závodů, kde se běhají zkoušky J je hodně málo a vždy se na nich běží i zkoušky A.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 21:43
- Nahlásit
gabifi
Dík za vyčerpávající odpověď , teď už to chápu. Naše první závody sou eště daleko předaleko, ale i tak sem ráda informovaná
Jo, eště by mě zajímalo, jestli se někomu někdy stalo, že byl celej život v 1 nebo budem první my
Mě by se líbili spíš jumpi, malej je docela rychlej, a zóny nám dělají trochen problémy
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:51
- Nahlásit
Venuše
hele první určitě nebudete, my minimálně tam zůstanem taky ...ale nemyslim, že by to bylo až tak něco divnýho ...každopádně jumping nám na našich prvních a zatim jediných závodech šel líp, ikdyž jonda nemá moc rád skočky, to radši zónovky, z nich se perfektně skáče..ale bylo to asi tim, že byl první v pořadí..každopádně diskli sme se na obojím ..hele ale jumping je zas pitomej v tom, že se blbě pamatuje trať, ve zkouškách máš aspoň záchytný body, to se mi pamatuje líp, že od áčka běžim tam a od kladiny zas sem..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:58
- Nahlásit
ahoj lidi, JARO je tady!
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:04
- Nahlásit
eva od jondy
Takže ani jump mě nezachrání , páč pamatováka má taktéž blbého. No co už teď
Hele včera večer sem se opět pobavila. Piraňka si totiž dokáže sám vyhrát tím stylem, že si vyhazuje a pohazuje různé předměty do vzduchu a honí se s něma To sem u tryskomyšky nikdy nezažila, ale je to hrozně srandovní, když tak pobíhá po bytě a pohazuje si vrškem od petky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:05
- Nahlásit
gabifi
Jojo jaro, leda v kalendáři U nás na Moravě opět vytahujeme zimáky a lyže
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:36
- Nahlásit
Venuše
ale co víš, třeba ti na závodech pamatovák zafunguje ...
mně teda moc ne ...hele piraňka musí být srandovní, to jonda klonda ale dělá taky!!!tak i s jimíkem sou si v něčem podobný!!já když si jondu vzala, tak si neuměl a ani nechtěl hrát s lidma,ale pásl a lovil sám míčky a jiný hračičky a doteď si občas takhle sám hraje, někdy slyšim, jak na chodbě štěká a tak se letim podívat, co se děje a on jen "provokuje žvýkací kost ke hře"...a petky taky zbožňuje, jenže ty vršky hned sežvíká..
mi vždycky přijde jak kočka, ne pes
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:09
- Nahlásit
eva od jondy
No právě já si vzpoměla na tebe, že si říkala, že Jonda si taky tak hraje. No on piraňka tak trochu jak kočka vypadá , nebo taky někdy jako myšička
Tak mě taky napadlo, že má třeba piraňka vlohy k pasení, když si tak hraje
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:44
- Nahlásit
Tak takhle vypadá jaro u nás
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:47
- Nahlásit
Venuše
no jonda je hlavně asi tak stejně velkej, jak kočka piraňka je děsně roztomilý svoření a to pasení musíte vyzkoušet, třeba fakt vlohy má, to nikdá nevíš..a jak mi psal někdo ze slovenska rady ohledně šeltiího pasení, tak jejich hafánek to přeci taky dělá
Madabiš
panebože!!!pryč s tim!!u nás naštěstí jen bílý bláto, který každou chvíli doufám sleze!!!!
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:49
- Nahlásit
Madabiš
Kde vlastně bydlíš? Kolik máte vlastně zvířátek? To vypadá na celkem velký hospodářství.
U nás sníh slejzá, Celine je z něho zase nadšená. Když ji pustím je hrozně rychlá, prodírá se sněhem. Vlastně i normálně, když ji pustím, tak je aktivní. Ale zjistila jsem, že ji vodítko absolutně neba a někdy se valí, jak kdyby šla z posledního. Pak ji pustím a nabere tempo. Je to pěkná hérečka.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:59 - Změnil/a: Madabiš
- Nahlásit
Renata a Celine
Okres Pelhřimov - největší kalamity mimo hory
Hospodářství na muj vkus by mohlo být o hodně větší - muj sen byl statek s uzavřenym velkym dvorem, ale tohle nakonec na práci taky stačí. Asi tě velikostí zmátla ta stodala v levo ta už není naše
A zvířátka? Teď už jen jednoho koně, měli sme dva, dvě kozeny - jednu březí za měsíc budou kůzlátka. Na podzim bude další koza.
Můj sen je mít malinkou kozí farmičku - tak jen deset kozen a nějakou ovečku.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:02
- Nahlásit
Madabiš
u nás to vypadá podobně a sníh se právě mění v rozvředlé bahno
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:38
- Nahlásit
Madabiš
Alespoň se k tomu snu přibližuješ. Ovečky si pořiď, budeme jezdit pást. ))
Moje představa by byla taky nějáký staveníčko se zvířátky, ale nevím jestli se mi to splní, přece jen jsem sama, na to chce minimálně dva. Teď bydlím v řadovce, v domě, kde jsme dvě rodiny, ale máme alespoň malou zahrádku asi 10x10. Tam by asi zvířátka na zahradě neprošla, kolem bydlí městský, dá se říct někdy až snobský lidi. Když jsem oznámila sousedům, že si pořizuju psa, aby o tom věděli, přece jen máme společnou chodbu, tak dělali jak blázni. Fakt nechápu. Naštěstí je byt náš a tak nemůžou nic. Vlastně jsme celý roky čekali, až se byty budou odkupovat do vlastnictví, celou dobu jsme tam byli v nájmu a rodiče v rámci dobrých vztahů nechtěli mít kvůli pejskovi rozbroje. Ale když to vidím zpětně, sousedi si našli jiné problémy a ty rozbroje stejně byly a bohužel budou.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 15:55
- Nahlásit
kuk, všechno vidím a všechny zdravím
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:02
- Nahlásit
Renata a Celine
já sem taky z řadovky a problémy se sousedem znám dost dobře. Po zjištění, že mi na psi přes plot hází všechno možný sem je na zahradu ani nepouštěla.
Sice mám sen kde realizovat, ale zatím na to nejsou moc peníze - nejdřív se musíme víc mechanizovat, protože ručně dělat seno jen pro ty tři je až kam - celý léto neděláme nic jinýho Pak budou i ty ovečky
Co bys chtěla za havěťku?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:15
- Nahlásit
šmarjá kliknu na šeltije a kolije a jsou tady zemědělci
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
Venuše
tak v jedničkách budu s Bešou nadosmrti i já
A s vrškem si Konče taky pohazuje, ona si ho dokonce umí i sama odšroubovat z petky Petku zabije a s vrškem si pohrává a dělá jí to hroznou radost
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:32
- Nahlásit
gabifi
já to nacpu všude
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 21:39
- Nahlásit
Shelticka
Hele, tak potom je to v poho, můžem vytvořit s Jonášovou team jedničkářů
A když se to tak veme, tak 1 sou nej....
Tak že by to pohazování si s věcma byly skryté pastevecké vlohy?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
Venuše
dobře, utvoříme team jedničkáři jsou nej
asi jo, protože cizí slepice kdysi Connie nádherně zapásla z louky do zahrady Ale babiččiných si nevšímala, asi ju to babička odnaučila Ovce ještě neviděla, tak su zvědavá co bude až bude mít to štěstí je poznat
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:31
- Nahlásit
Shelticka
Sem se chtěla zeptat jestli trénujete na 1.4 Brno, ale vy jste vlastně ostřílení kozáci Pro mě i piraňku to bude premiéra Už se těším až tam zatrapasíme páč prcek absolutně nechápe proč by měl jako v klidu stát, a nechat na sebe šahat cizí lidi, a čučet mu do držtičky, a navíc VELMI rád mi vyskakuje na nohy, zadek a jiné části těla, což se při chůzi po kruhu asi nehodnotí moc kladně
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:44
- Nahlásit
Venuše
týjo, teďs mi to připomněla, já vůbec nic na výstavu nekouším, asi bych jí to měla trochu připomenout a zas tak ostřílení ne-e, jsme byli na 3 a kdesi jsem četla, že to uděláš dobře na 50. výstavě toho se snad ani nedožiju A v Brně se tak rozradostnila při chůzi tam a zpět, že taky vyskočila, ale naštěstí rozhodčí něco konzultovala se zapisovateli nebo co to tam dělali a asi si toho nevšimli, protože máme VN1 , ale to se u dorostu a mladých zas až tak moc nebere ;)
|