| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:00
- Nahlásit
Biluška
neděste mě... dyť sem si chtěla koupit šeltií štěndo... to sou opravdu takový bázlivci? nebo se řeší jen veliký golyje?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:03
- Nahlásit
helps
Velký golije. Malý golije jsou na tom o poznání líp, když se správně vyberou rodiče i chovatel. Existují i takové malé golije,které jsou na tom hůř než velké
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:25 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Biluška
mno tak to sem si oddychla.... i když... Ďáblovu studánku a Moravia classic si schválila ne? Jako nezávadné CHS vim,že záleží i na rodičích,ale na to sem ještě moc velká lama... to si asi přijdu pro radu až bych byla u tý koupě a výběru z konkrétního vrhu...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:14
- Nahlásit
Jimmi
melírovanej zase divnej, ještě když má modrý voči, tak je jak strašidlo
Bojíš se?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:19
- Nahlásit
dyt je hezouckej ))... to ja se bojim malych deti v horrorech... bo to ani nemusi bejt horror... ale nektery deti sou desivy... to tenle mrnous je proti nim rozkosnej..
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 17:25
- Nahlásit
gabifi
čus, taky něco přihodím, zcela nezávadně, kam bys zařadila sable merle? co si pamatuju, tak se ti líbily
Jimmi
ale jen pomlouvejte, pomlouvejte, aspoň není nuda
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 17:35 - Změnil/a: Dasha
- Nahlásit
gabifi
tak jsem si znova přečetla ten tvůj "žebříček" a vidim je tam, takže dotaz beru zpět no jo, pátek
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 17:41
- Nahlásit
gabifi
ještě se zeptám, odkud tohle čerpáš? docela mě tohle téma zaujalo a ráda bych si přečetla víc než žebříček. Díky díky
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 17:57
- Nahlásit
Dasha
ale jen pomlouvejte, pomlouvejte, aspoň není nuda
Svatá pravda... jak se to tu krásně zas rozjelo
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 17:58
- Nahlásit
rendik
Já se bojím
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:00
- Nahlásit
Možná na tý "hrůznosti" merláků něco je... Podívejte na tu fotku co sem vložila předtim - takový krásný štěňátko to bylo a vyrostla z toho brutální šeltie (video 1, video 2)...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:09
- Nahlásit
Dasha
asi před pěti lety jsem usoudila, že chci mermomocí bílou šeltii s merle základem, tak jsem se napíchla na fórum bílých šeltii a genetiky. Byly tam stejný kecy jako na ostatních fórech, ale občas probleskl i nějaký zajímavý odkaz.
Merle zbarvení je vlastně genetická poruchu syntézy melaninu, tak si zadej vyhledávání genetických mutací prokazatelně navázaných na tuto genetickou odchylku a máš to. Nejvíce ti samo naběhne u lidí, ale nějaká genetika je už udělaná i u zvířat a taky u psů (dokonce i merle).
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:10
- Nahlásit
rendik
moje další žoltyje bude merle, tak neříkej, že bude brutální
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:15
- Nahlásit
younglady
No jo, copak ty
gabifi
No to neřikám, ale možná by stálo za to to vyzkoumat, jestli ta brutalita souvisí s plísní v kožichu ... Nebudeš chtít štěéně po tý mojí? Že bys pak viděla, jestli se to dědí nebo ne...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:18
- Nahlásit
rendik
Nebudeš chtít štěéně po tý mojí?
asi nebudeš věřit, ale uvažovala jsem o tom, protože se mi líbí, že je drobnější. Jenomže já budu pořizovat dalšího draka až kluci odejdou, to doufám bude za hodně dlouho a proto Florí asi nestihnu
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:23
- Nahlásit
gabifi
asi nebudeš věřit, ale uvažovala jsem o tom
No nevěřim . ale potěší to... No vidíš, třeba do tý doby než budeš pořizovat další šeltii se mi povede vyšlechtit nějakou brutální merlatou linii .
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:32
- Nahlásit
Gerda
na mým psu vesměs píšou, že golyje maj hoooodně bázlivý povahy, že sou to všechno ustrašený psi, co nejsou schopni oběhnout na výstavě kruh
já bych řekla, že je to hlavně přístupem majitele. Prostě veme psa z bytu nebo ze dvorku a jede se podívat na výstavu.....no a pak to dopadne, jak to dopadne.
Jeden příklad mám u nás pod nosem. Dlouhovlasá zlaťanda, prima povaha, nebojí se ani náhodou, naopak. Před první výstavou, podotýkám, že večer před, mi její majitelka volala, co že se na tý výstavě dělá a kde sežene výstavní vodítko. Druhý den samo fenka odkráčela s VD, protože běhat do kolečka jako trupka jí přišlo pod její úroveň. Paní bylo do breku, a právem, fena byla pěkná a šikovná, ale holt člověka z ulice nenapadne, že i vystavování je umění. Další výstava v pohodě - prostě nedali na mé rady o přípravě, museli si to vyzkoušet na vlastní kůži.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:34
- Nahlásit
rendik
se mi povede vyšlechtit nějakou brutální merlatou linii
další generace musí být 5 x F. Doufám, že tvoje spisovatelská duše už na tom pracuje
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:53
- Nahlásit
gabifi
další generace musí být 5 x F
Tak to nevim teda ... Já bych název chs ráda česky a to bude hooodně težký vymyslet s tolika F. Ale kdybys náhodou někdy nějaký to štěně chtěla, tak mu vymyslim extra speciální jméno, to ti můžu slíbit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 18:54
- Nahlásit
rendik
možná by stálo za to to vyzkoumat, jestli ta brutalita souvisí s plísní v kožichu
Nesouvisí. Včéra jsem dávala mojí zlaté Bebince kus masa . Dala bych tam ten červenej smajlík, ale nemám prst...
To tys učila aportovat přes klikr? Jak???
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 19:11 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
kachna_
Tak to holt asi bude plemenem - zřejmě máme brutální šeltie ...
No, klikrem si občas vypomůžu, ale Florís je od přírody aportovací, takže přes klikr jsme řešily "detaily" jako držet činku a nepřekusovat nebo vzít do tlamy klíče, což byl fakt úkol pro vraha, protože madam přece nebude držet v hubě něco jako kov...
P.S: Moje oblíbené aportovací foto (autor: Radecha)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 19:20
- Nahlásit
rendik
Neodpustim si aportovací foto z tréninku obedience
To jako už nestačí, že mi všichni ukazují fotky běhacích šeltií, teď ještě tohle?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 19:31
- Nahlásit
kachna_
No nestačí, běhací šeltie, to je starý
Tobě teda neběhá a neaportuje?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 19:38
- Nahlásit
rendik
Neběhá nevim proč, neaportuje jen mojí vinou, já jí k tomu nevedla, a když k nám přibyl německej vovčák, bylo to pro ní bezpečnejší, ale to by si pak panička nesměla vzpomenout, že s tříletou šoltyjí udělá ZOPky.
Výcvik stylem dám ti do míčku pamlsek, když ho přineseš, tak pamlsek dostaneš, pochopila během jednoho dne. Jen mám pocit, že na zkouškách neocení, když mi přikutálí čenichem míček.
Ale štěká jako pravá šoltyje - furt.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 19:51
- Nahlásit
gabifi
aha, aha, dík
ale má to to moje zvíře pěknou poruchu a jak mu sluší
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 20:06
- Nahlásit
kachna_
neaportuje jen mojí vinou, já jí k tomu nevedla, a když k nám přibyl německej vovčák, bylo to pro ní bezpečnejší, ale to by si pak panička nesměla vzpomenout, že s tříletou šoltyjí udělá ZOPky.
Dyť na ZOPce aport neni ...
Jen mám pocit, že na zkouškách neocení, když mi přikutálí čenichem míček
No, to asi úplně neocení, i když jakou šou by to dobrý bylo ... Tak jí můžeš zkusit naučit nejdřív ten aport držet (zvolila bych si na to něco jinýho než ten míček, kterej už má zřejmě neučenej kutálet, ideálně něco novýho, co bude prostě aport, ne hračka, ale aport - věc, která se nepřekusuje a když jí přinese, dostane jídlo nebo hračku). Potom když bude umět držet, tak další fáze by byla nosit nejdřív jen malý vzdálenosti a pomalu ale jistě se blížit k tomu, jak má aport vypadat... Ale nevim no, je to jen taková moje teoretická úvaha, v praxi jsem to nezkoušela
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 20:42
- Nahlásit
rendik
Dyť na ZOPce aport neni
To neeee, ale já si jí pletu se ZZO
můžeš zkusit naučit nejdřív ten aport držet
Nevim jak jinak než nuceně a za to mi žádná zkouška nestojí.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 20:50
- Nahlásit
Dasha
ale má to to moje zvíře pěknou poruchu
můžeš kolemjdoucím říkat, že to nejni hijena ale zmutovanej čokl
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 21:37
- Nahlásit
Do jakého z Klubů vstoupit mám-li šeltii, nebo je to jedno? (Chci jí nechat zbonitovat a udělat s ní zkoušku, víc ambicí zatím nemám)
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 21:45 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
kachna_
Klub chovatelů kolií a šeltií Praha
URL
|