Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 13:15
- Nahlásit

Jimmi
hodně opožděná pusinka k narozkám

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 13:27
- Nahlásit

Jimmi má narosky? Pani, to vám ze srce přeju jen to nejlepčí!!!!!!! Chcete dort, nebo vám stačil ten z pondělka?

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 13:38
- Nahlásit

Gerda
Jimmi má narosky?
narosky měl pejsek Jimmy, ne Jimmijová
Ale Jimmijovou volíbám klidně taky

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 14:10
- Nahlásit

gabifi
narosky měl pejsek Jimmy, ne Jimmijová
Tak dort rušim! )))

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 15:04
- Nahlásit

žížalka

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 16:20
- Nahlásit

Gerda
gabifi

dik za přání pro Jímu i za ten dort co stemi zase hnetka sebrali

Hele mám dotaz: Chcete na rok 2010 kalendář KK?

jo a nedělam stojací jenom vysací

vedlo se to trochu táhne..... je tam trochu smrádek, ale teplíčko, tak sem zvědavá

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 16:30
- Nahlásit

gabifi
žížalka
To ale neni vnouček, ne? Vnoučki už maj bejt mnohem vjěčí.....

Jimmi
Pani, potřebuju doporučit vašim doporučenim stránky, kam se mám koukat na dlouhovlasý golyje - chci s tmavym znakánim, jako je Andík. Myslim, že golyji žádnej jinej pes nepředčí, chci se proto žačít rozhlížet pomalu po nějakejch chovkách, ale velmi pomalu, to dá rozum, takže zatim prosim jen doporučení, jestli máte.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 17:21
- Nahlásit

Gerda

ééééééééé nemam, ale něco s pomocí boží a svatého Václava vyštracham

terted
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 19:49
- Nahlásit

Ahojky!
Kamarádka se chystá uspořádat sraz šeltií, měli by být dva. Jeden v Olomouci a druhý v Benešově u Prahy (oba 25.7.09) Pokud byste měli zájem, tak více info a kontakt najdete na jejích stránkách - http://www.seltienick.wbs.cz/Sraz_seltii_2009.html

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:11
- Nahlásit

Gerda
To ale neni vnouček, ne? Vnoučki už maj bejt mnohem vjěčí.....
to je jiný vnouček....čerstvjejší

Jimmi
Chcete na rok 2010 kalendář KK?

joooo, chci

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 21:09
- Nahlásit

gabifi
Chcete na rok 2010 kalendář KK?

joooo, chci

tak posílej nějaké FOTO!!!
každej čeká až něco vytvořím, ale fotky nemám hergot

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 21:10
- Nahlásit

gabifi
poraď Gerdě nějakou chofku DK.. já se v nich nevyznám, znám jenom KL

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 13:41
- Nahlásit

Jimmi
tak posílej nějaké FOTO!!!

a gde ty fotky mám asi vzít, gdyš céra je s mým foťákem uš rok v cizině? A novej si kvůli těm svým fotkám na houno kupovat nebudu

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 14:20
- Nahlásit

gabifi
jo, prosim pěkně Nějaký šikovný, zdravý, s milejma povahama, hodně huňatý a co hodně vyrostou. Golyje má bejt veliká, ne jak přerostlá šeltka ))

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:27
- Nahlásit

Gerda
já znám důvěrněji jenom golyje z Krásný louky....takže asi neporadim víc neš Jimmijová

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:33
- Nahlásit

Jimmi
halooo,u nás bydlí jedna čananá kratanda! Je ale do černa,né jako ty vaši.Panička se menuje Lucka..sme si potykaly dneska...a čubě je asi 15 měsíců,dovalila jí z Německa za docela dost peněz,tagže má PP Ale nevyrost jí jeden zup,tagže nic..

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:47
- Nahlásit

davidkova renata
Ale nevyrost jí jeden zup,tagže nic
tak vzkaž Lucce, že s jedním nevyrostlým zubem eště může být žampion....hlavně teda aby ten zup nechyběl na ňákým stratégickým místě, třá vepředu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:57
- Nahlásit

gabifi
aha..no je to klasicky ten malej zmetek za špičácíma.Je to moc čikovná a milá čupka..teda né Lucka! ten pes

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:13
- Nahlásit

davidkova renata
aha..no je to klasicky ten malej zmetek za špičácíma
no tak ten chybí gde komu....esli je jinak čupka šikovná, šup s ní do výstavního ringu

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:44
- Nahlásit

davidkova renata
no je to klasicky ten malej zmetek za špičácíma

jaksemenuječupka???? žuby nevaděj, až třííí můžou bejt fučik, ale to ostatní musí bejt vcajku.....děloha a tak, taky heská by měla bejt...aspoň trošičku. Můžeš vyřídit, že u nás se sbonituje kde co...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:45
- Nahlásit

davidkova renata

jo a UŠI!!! ty musej bejt v rychtiku....jako sklopený, jestli je má jako NO, tak má smolíka pacholíka

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:46
- Nahlásit

Jimmi
taky heská by měla bejt
seš si tim jistá?

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:47
- Nahlásit

Jimmi
Můžeš vyřídit, že u nás se sbonituje kde co...
No, tak úplně gde co ne, třá s Orobulkou jsme měli krapet problémy . Ale do příště dotisknem ty papíry a vono to půjde

helps
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 06:33 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Ahojte vespolek... jesi můžu tak se vtírnu..

Chceme si pořídit šeltí štěndo, tak by mě zajímalo jak to s nima je v praxi?*mysleno,ze na kazdy plemeno se vsude peje jen sama chvala,ale ty negativa si kazdej rad necha pro sebe* a hlavně jaký CHS byste doporučili? problém je akorát že famílie do ní chce dát tak 6000litru... já je akorát přesvědčuju, aby to byl v každým případě papírák... Pak to uz jen takovej vedlejsi dotaz - jaky krmivo doporucujete? a jak dlouho vydrzi tak ten 15kg pro šeltičku? ... aaa poslední dotaz uplně mimo... docela sem to tady pročítala a bylo tu několikrát zmíněno,aby si člověk dával bacha aby se šeltici nestavěli uši - co způsobuje to stavění? a jak tomu předchazet nebo zabránit?
Omlouvám se předem jestli nějakej ten dotaz zní hodně stupidně nebo divně

tak to asi pro začátek stačí ... takle na úvod vás nechci přehlcovat dotazy,to byste si mohli vypěstovat ke mně averzi hned od začátku

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 07:14
- Nahlásit

helps
Tak negativa šeltičky vážně moc nevedou. Snad jenom, že jsou docela uřvané, ale výchovou se to dá zvládnout. Když línají tak budete mít chlupy opravdu všude. Kupříkladu ve videu, nebo pod víčkem zavřeného jogurtu .
Je důležité dát si hodně pozor na povahu rodičů a socializaci štěněte. Pokud vezmete štěně po bázlivých, či nervozních jedincích budete mít doma bázlivou a nervozní kuličku co se bude bát každého stínu. Pokud vezmete nesocializované štěně čeká vás totéž. Pokud se vám, nedejbože, podaří obojí zkombinovat tak si rovnou předplaťte pobyt v Bohnicích.
Za 6 litrů ji seženete těžko, ale nic není nemožné. Znám stanice, kde nechovají na zisk a za šest se tam dá koupit opravdu kvalitní štěně.
a hlavně jaký CHS byste doporučili?
To není ani tak o CHS, ale spíš o rodičích....
Přemýšlím jestli tady mám uvést přímo názvy těch CHS, nerada bych rozpoutala nějakou válku
Ale tak jo.
Takže kdybych chtěla další štěně koukala bych do těchto stanic:
Moravia Classic, z Ďáblovy studánky, Moravské srdce ( těch dobrých bude víc, ale momentálně se mi nějak nevybavují)
Určitě bych se obloukem vyhla : Z říše fantazie, Ze souhvězdí Orionu, Ze středu světa a pak chovce paní Kalubcové (nemůžu si vzpomenou na její název).

jaky krmivo doporucujete? a jak dlouho vydrzi tak ten 15kg pro šeltičku?
jakýkoliv kvalitní. Hodně dlouho.

- co způsobuje to stavění?
Genetika a nadbytek vápníku.

a jak tomu předchazet nebo zabránit?
Vybrat si štěně po rodičích, kteří mají přirozeně překlopené ucho a nebylo jim lepeno (což se ti asi nepovede, jednak takových psů je v republice pět a půl, za druhé spousta lidí lepí uši preventivně, takže se to pak už nepozná a za třetí ti to asi málokdo přizná )
Zabránit se tomu dá správným poměrem vápníku a fosforu v potravě a lepením uší.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:05
- Nahlásit

gabifi
Biluška
Jimmi
Děfčata, lozim po stránkách golyjího klubu a tenhle pes se mi děsně líbí: http://www.planetarough.wz.cz/CZ/pupici/CALGARY%20 BOY%20HIRUNDO.jpg Co vám? Moc se mi líbí ta barva a zdá se mi, že je docela velkej a mohutnej, ale taky se možná pletu. Jak to vidíte vy? Jestli vkládám odkazy, co se vkládat nesměj, tak to vymáznu, nevim jak je to s dávánim obrázků cizích zvířat.

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:34
- Nahlásit

Gerda
pochopila sem to dobře? Chceš štěňátko golyje okamžitě ostřelhbytě?

Jestli vkládám odkazy, co se vkládat nesměj, tak to vymáznu, nevim jak je to s dávánim obrázků cizích zvířat
noooo tady na cz-pes se můžou fkládat fšecky obrázky....aspoň si to myslím

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:36
- Nahlásit

gabifi
pochopila sem to dobře?
Neeee, to nechcííííí ) Jen vybírám plemeno a chovku, kam se pak chci jet kouknout, čas na psa je v řádech let. Myslim, že zatim se mi výběr ujistotil na golyji....dlouhovlasý...tak chci vědět co nejvíc, eventuálně ty chovky vybraný objet a podívat se na zvířata. Nechci štěně ostřelhbitě, jen sem dala odkaz na psa, co se mi líbí....

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:56
- Nahlásit

Gerda
aháááááááá uš chápu
Tak to ti poradím jenom jedno. Je zbytečný to honit příliš předem, časy se mění, z dobrý chovky se během pár let může stát humus a naopak, ze zájmového chovu prvotřídní chovka. V rodokmenech a liniich dlouhosrstek se vůbec nevyznám.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

gabifi
bestak mezitim přijdou ňáký důchodcové vodložený psí, tak se uvidí AŠPAK

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání