| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 13:59
- Nahlásit
aha,tak taky nic,sem to dala pod sebe a je to jasný,ale aspon sem to našla bo to bylo to co sem hledala..
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 14:03
- Nahlásit
davidkova renata
škoda....chjo.....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 08:06
- Nahlásit
Grenay
Vnoučátka maj dneska druhé narozeninky
pusinku pro všechny a taky vzkaz, gde sou sakryš ty pravnoučata?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 09:48
- Nahlásit
gabifi
Grenay
holky sorry, fotky jsem posílala, ale seznam nechce poslat víc jak jednu fotku , bylo už hodně pozdě, tak jsem se na to vykašlala a včera jsem na netu vůbec nebyla, doktor mi trhal zub....sem babka bezzubka nemám jednu osmičku!
Takže fotky (si po jedný ) budu opět zkoušet poslat dneska večer až dorazím z práce....snad mi bude trochu líp.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 09:49
- Nahlásit
Grenay
fšecko nejlepčejší tvým vnoučátkům...to to letí doprdele
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 09:56
- Nahlásit
Jimmi
ale seznam nechce poslat víc jak jednu fotku
seznam je na posílání příloh machr, von občas nechce poslat ani textové soubory na pár stran
...minuta ticha za osmičku Babka bezzubka budeš, až dojde i na ty přední
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 11:10
- Nahlásit
All
Házela jsem to už vedle, ale přihodím i sem:
Ahoj Lidi,
potřebovala bych celkem nutně vyřešit situaci s Bobem....s Yarim se začíná problém stupňovat a jeden bude muset jinam (( Začínám z toho bejt na nervy...prosím, poptejte se ve svém okolí, zda by někdo nebyl vhodnej jako nový majitel pro Bobka.....Yarinek tu vyrostl, je to můj závisláček a nechci dávat jeho, i když je mi jasné, že pro něj najdu nový domov snáž....ale je prostě moje srdíčko....navíc těžko říct, jestli by pak nezačal stejný problém s Neldou.....prosím všechny o pomoc a předem děkuju za snahu!!!
Jimmi
Za osmičku držím smutek, ale Ty nesmutni moc dlouho, já už mám takhle vyrvaný 3 a stále se považuju za plnochrupou
|
Ajsí
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 12:27
- Nahlásit
Grenay
Poptám se, šoupla jsem odkaz na stránky... Zkusím rozhodit sítě...
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 12:59
- Nahlásit
Ajsí
Děkuju!!!
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 22:10
- Nahlásit
Tak sem vyřešila problém s fotkama, posílat je nebudu (prohodila bych PC voknem )
Fotky mám na stránkách v galerii štěňat. Tak a je to
Jinak vedle jsem nadhodila (naprosto seriózně ) dotaz na chudozubost (to je ale blbost:lol
docela mě zajímá, nakolik je to vážná vada, protože to dodneška považuju za něco jako 1/1DKK, u kolií naprostá banalita
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 22:12
- Nahlásit
Grenay
Může být Bob s fenkou? Je to dvouletá dobrmanka
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 22:33
- Nahlásit
Jimmi
myslím, že vážnost vady nejlépe ukáže čas. Chci říct, že pro Andyho je to nic, pro tebe taky. Nicméně postupně se chovem na "bezzubých" jedincích z jednoho zubu stanou dva, ze dvou tři...1/1DKK je zatím banalita, proč se teda ale u různých plemen tak řeší a je stanovená hranice pro uchovnění? a pokud není stanovena, proč lidi sáhnou po štěněti po rodičích bez nebo s nízkou DKK spíš, než po rodičích s trojkovýma nohama?
Stejně tak bych řešila výšku ať KK nedopadnou třeba jako šeltie, které jsou velmi často přerostlé.
také to myslím naprosto seriózně
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 23:02
- Nahlásit
Jimmi
Ahojky Jimi,
jo, holky naprosto miluje! Něco se rýsuje? Kéž by....dík za info. Kdyžtak mi písni mailíka, děkuju
Na fotky jdu juknout, když teda pc leží u vás na zahradě
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 07:52
- Nahlásit
Dasha
DKK je u některých plemen hrozba. U KK to za hrozbu nepovažuju, protože nejsou velké ani moc neváží. Tak proto.
Nebudu srovnávat labradory nebo RR s koliema, to je blbost.
Chudozubost mi naštěstí zase! vysvětlila Pavla
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 09:14
- Nahlásit
Jimmi
Kendy je plnochrupý, jeho dvě bývalé nevěsty taky, v obou vrzích jsou štěňata s chybějícími zoubky. Mně osobně chybějící zuby nezajímají (to bych si fakt musela pořídit plyšáka). Pokud půjdou KK v chovu stejným směrem jako šoltyje, tj. markantním prohlubováním a prodlužováním stopu, bude za chvíli problém i s chybějícími M3. Toť vše. DKK je ještě složitější než chodozubost, párují se tam dva polygenní problémy, uvolněný kloub plus artritida (ta vyroste i na kloubu 0/0). Takže v případě DKK věřím spíš než na testy na ročních zvířatech, která samozřejmě většinou artritidu ještě namají, na sledování doživotní pohybové kondice předků. Hofk.
A ještě napíšu, že mne příjemně překvapil přístup majitelů KK k PRA. Po BOBově pozitivním testu jsem očekávala hromadné testování u Optigenu - a ono se nestalo, protože se ještě předtím začalo přemýšlet, jestli by test na jednu formu PRA, navíc jednu z nejagresivnějších, k něčemu u vidících dospěláků byl.
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 10:30
- Nahlásit
gabifi
S PRA je to jinak....Optigen netušil nic o stařecké formě PRA...tu se dozvěděl až ode mne,neb jsem starý rýpal a debatili jsme o tom po mailech i s dalšíma chovatelema naskrz celou evropou, neb jsem je obeslala ohledně infa o Bobovi i možnosti testovat. Optigen po dvou měsících testování Bobovo krve uznal, že nejsou schopni tuto formu potvrdit nebo vyvrátit a budou pokračovat ve výzkumu dál. Pokud by se objevil další případ klinicky zjištěné stařecké PRA, budou vděční za vzorky.
Ještě mi není jasné, kde se objevuje prohlubující se stop a jeho délka? Naopak bych řekla, že tu stop víc a víc u některých linií chybí.
Jimmi
Co ta dobrmanka??? Fakt by mi to bodlo,kdyby se Bobík umístil jinam. Díky!
Jo a fotečky jsou pěkný, pěkná banda prcků )) S těma muselo bejt srandy, v tomhle věku jsou nejlepší )
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:11
- Nahlásit
Grenay
Kamarádka se mi ještě neozvala, prosím vydž. Jenom se prosím neraduj předčasně. Rozhodila jsem mejlíky a čekám, co mi kdo napíše. Sama víš, jak je těžký staršího psa umístit. Je mi Boba moc líto a tebe obdivuju, že ho zatím u sebe máš. Já bych to nedokázala. Kdyby se jednalo o starší fenku tak snad, ale psa.....
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:20
- Nahlásit
Jimmi
jj, moc díky za snahu a pomoc. Ono kdyby neblbli s Yarinem, tak tu může dožít, ale Yari začal válčit s Bobem i skrz dveře a začíná to bejt pro ně oba nebezpečný.....nechci vědět, co by se stalo, kdyby se k sobě dostali, když nejsem doma....to by byl asi dobrej masakr. Ach jo. V nejhorším asi budu muset udělat sbírku na bytelnej kotec a Bob půjde v době, kdy nejsme doma, do kotce, aby se k němu Yari v žádném případě nemohl dostat. Občas se přistihnu při hříšné myšlence, že bych Boba s Adou prohodila ( Adulka byl v tomhle naprostej pohodář....ach jo.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:24
- Nahlásit
Grenay
S PRA je to jinak
vím jak to bylo s PRA. A proto oceňuji, že se lidi se staršími vidícími psy nehrnuli hromadně na genetické testy PRA štěněcí.
Jmenovat psy s příliš hlubokým a dlouhým stopem nebudu, stejně jako nebudu jmenovat ty s ustupujícím čelem nebo příliš jemným stopem. Předpokládám, že každý ví, co má doma.
Pozdrav pro Boba
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 15:59
- Nahlásit
Grenay
Víš co? jsem moc ráda, že tvoje kvality konečně vedle taky uznaly.
Jsem ráda, že tě znám osobně a jsem ráda, to to vím dlouho
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:31
- Nahlásit
gabifi
No vzhledem k tomu, že info měli ode mne a ode mne vzešla i stopka, tak se není moc čemu divit...prostě počkali co z toho vyleze....nevylezlo nic, tak se nic nekonalo. Na druhou stranu, pokud lidi díky tomu začnou víc vyšetřovat klinicky před krytím apod., bude to jen dobře.
Teda ty mě napínáš Písni mi to do mailu, sím....fakt mě zajímá co považuješ za příliš hluboký a dlouhý atd.....předem moc díky.
Jj, Boba pozdravím, potvorák zrovna venku na někoho řve a Yarinkovi se to nelíbí chjo...
Jimmi
No myslím, že hodně lidí si to nemyslí a myslím, že hodně lidem vadí, že to tam vůbec někdo z vás napsal Zvlášť když ty jsi mě tam nazvala svým poradcem chovu a teď další...myslím, že někteří jsou zdravě nakrknutí, že se mluví o mě....na jednu stranu mě samozřejmě těší, že mě lidi považují spolehlivou na info, ale taky nevím všechno, tak jsem pak drobet v rozpacích, když mě někdo chválí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:44
- Nahlásit
all
máme černý týden, v úterý umřel křečík, dnes pískomilka
Grenay
Písni mi to do mailu, sím....fakt mě zajímá co považuješ za příliš hluboký a dlouhý atd.....předem moc díky.
za příliš hluboký a dlouhý, nebo naopak mělký a dlouhý, považuji každý stop lišící se od kresleného standardu Stelly Clarkové.
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 17:23
- Nahlásit
gabifi
V tom případě tu máme si jen jednu KK se správným stopem
Na druhou stranu praktická stránka Stelle docela pokulhává...její posuzování se od jejích malůvek rapidně lišilo....no jak mi nedávno napsala...KK už chovat nehodlá....škoda
křečíka i pískomilky je mi upřímně líto....nechcete místo nich Boba???
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:25
- Nahlásit
Grenay
V tom případě tu máme si jen jednu KK se správným stopem
jéé jéé písni mi to taky do majlu, která to je jo?
uděláme to tady tajemný
a nikomu to neřeknem
(možná za slušný peníz )
Zvlášť když ty jsi mě tam nazvala svým poradcem chovu a teď další...myslím, že někteří jsou zdravě nakrknutí,
to si piš že jo!
uvidíme do roka a do dne, co z tvého úsudku vyleze jo?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:26
- Nahlásit
gabifi
to je mi líto, nicméně MĚ se docela ulevilo, když u nás zemřel poslední křeček
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:56
- Nahlásit
Jimmi
Jo takže do roka a do dne přijdu o funkci tvého výhradního poradce chovu....no teda.....bééééé....
No podle Stelly má skvělou hlavu v týhle republice jeden nejmenovaný zástupce pracovní linie tedy dle jejích slov na klubce v řepči
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:16
- Nahlásit
Jimmi
no jo, to je sice pravda, ale proč třeba u malin tak hlídají DKK, váhově a výškově jsou na tom stejně jako KK.
a co borderky? ty jsou ještě lehčí a menší a jak tam řeší DKK!!!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:27
- Nahlásit
Grenay
který?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:13
- Nahlásit
Dasha
já nevim, proč to u malin hlídají , každej si něco hlídá, hlídají si maliny CEA?
mimoto malina je o trochu větší než kolie ne? trochu pracovnější plemeno?
jenom hádám
má nějaká bordera má 4/4? To mě fakt zajímá, znám jich dost a nikdy o tom nemluví to sem nevěděla, že na to trpí.
No až začnu trénovat, tak se zeptám...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:19
- Nahlásit
Dasha
Jak by ovlivnil chov kolií sledování DKK?
Je u tebe výsledek DKK u kolie důležitý? Jaký výsledek bys ještě povolila do chovu?
Máš nějaké informace o tom, že jsou kolie s třeba dvojkama nebo trojkama a mají nějaké obtíže?
Mě to fakt zajímá
|