| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:12
- Nahlásit
Gerda
já uvažuju, co bude, aš klucí odejdou. Nemůžu se rozhodnout mezi štěňátkem a šoltyjí z útulku
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:17
- Nahlásit
gabifi
Nemůžu se rozhodnout mezi štěňátkem a šoltyjí z útulku
No mě právě nadchnula Mařena coby starší pes. Asi sem měla kliku, ale ona nikdy nic nezničila, bordel v bytě nedělá, nic nekouše, na čistotu byla naučená do týdne, co u nás byla....dyš to bude zvířko útulkový, musí bejt malý, s velkym, možná problémovym, psem bych si neporadila, takže když nalezeňátko, tak malý, když štěndo, pak dlouhovlasá golyje asi.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:21
- Nahlásit
Gerda
starší bezproblémovou dlouhovlasou golyji určo najdeš. Stačí obvolat chovky a zeptat se, esli nemají něco, co se nehodí do chovu. Nedorostlý zuby a podobně. Já mám ještě ve výběru krátkovlasou golii, ale tu bych brala jenom starší. Po bohatých a adrenalinovývh zážitcích s Kendym se na výchovu štěnete v padesáti určo nebudu cítit.....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:28
- Nahlásit
gabifi
obvolat chovky a zeptat se, esli nemají něco, co se nehodí do chovu
Aha, to mě nenapadlo...nenapadlo by mě, že ti někdo dá svýho staršího psa jen kvůli tomu, že se nehodí do chovu....neni to divný? Copak je nemaj rádi?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:33
- Nahlásit
Gerda
Aha, to mě nenapadlo...nenapadlo by mě, že ti někdo dá svýho staršího psa jen kvůli tomu, že se nehodí do chovu....neni to divný? Copak je nemaj rádi?
hm, trošku neřešitelný problém. Pokud chceš, aby byl chov výborný, neperspektivní zvířata nepoužiješ. Jenomže většinou zjistíš, že pokud si je budeš nechávat, místo chovu budeš mít brzo doma útulek nepoužitelných psů. Někdo to řeší tak, že téměř nechová, někdo tak, že chová na všem, co má 4 nohy a někdo tak, že nepoužitelné psy odprodá.....
Nemáš náhodou anglický originál toho ftípku, co jsi dávala do tématu "Tak při pátku"? When I grow up je časová věta a s tímhle obrázkem a ftípkem si jí určitě studenti zapamatují
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:36
- Nahlásit
gabifi
Nemáš náhodou anglický originál toho ftíp
Nemám bohužel.
Jenomže většinou zjistíš, že pokud si je budeš nechávat, místo chovu budeš mít brzo doma útulek nepoužitelných psů
To je tolik "odpadu" v chovu? Víš co, já do toho vůbec nevidim, nikdy sem papírový zvíře neměla a chovku žádnou neviděla, nevim, jak to chodí, takže se ptám jak blb. V každém případě i tohle je varianta, nad kterou se zamyslim - díky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:38
- Nahlásit
Gerda
To je tolik "odpadu" v chovu?
V dobrým ano....bohužel.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 16:07 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Biluška
díkes za odpověď .. ..
jj, že jsou uřvaný jsem četla... ale doufám, že v tomhle směru pesana nějak usměrníme...
haha, chlupy v jogurtu zní naprosto báječně... přesně pejsek po kterým už dlouho toužím mamince tohle raději nesdělím,ona přece jenom papá jogurty mnohem radši než já .. BTW,na druhou stranu sem zas ale četla, že krátký chlupy sou ještě horší?? to byl jeden z mých docela pěkných argumentů jako ono už je vícemeně stejně rozhodnuto,ale taak no... sem byla zvědavá,co mi na šeltice bonznou znalí majitelé
Nooo,dikes, do Bohnic se mi nijak zvlášť nechce, takze se vynasnazime vybrat spravne....
Za 6 litrů ji seženete těžko, ale nic není nemožné. Znám stanice, kde nechovají na zisk a za šest se tam dá koupit opravdu kvalitní štěně.
Opravdu?? ... nedoslo mi predtim,ze je to trochu blby vas zadat jakoby o propagaci nejakych CHS,ale jesi mas tipy na takovehle stanice => nizka cena x ale kvalitni psici,tka jeste klidne naky tipy pisni na helps@seznam.cz... kujuu .. samozrejme uvitam mail od vas vsech
Přemýšlím jestli tady mám uvést přímo názvy těch CHS, nerada bych rozpoutala nějakou válku
doufam,ze te za to nikdo lyncovat nebude ... moje blbost,nedoslo mi,ze je to trochu blby takle napsat... ale stejne moc ocenuju^^
jakýkoliv kvalitní. Hodně dlouho.
um dobra.... a jaky jsou kvalitni? cim krmite holky a mladi pani? aaa dlouho? bajvoko?
Vybrat si štěně po rodičích, kteří mají přirozeně překlopené ucho a nebylo jim lepeno (což se ti asi nepovede, jednak takových psů je v republice pět a půl, za druhé spousta lidí lepí uši preventivně, takže se to pak už nepozná a za třetí ti to asi málokdo přizná )
Zabránit se tomu dá správným poměrem vápníku a fosforu v potravě a lepením uší.
Ted asi pusobim jako peknej ignorant,ale moc si to lepeni usi nedovedu predstavit... jak jako se stendum ty ouska lepi? cim?
a jelikoz sem vcera stravila vecer tady na diskuzi a procitala ruzny temata o agresivnich psech,RD a neska o napadani psu,tka by me pro zmenu zajimal nazor majitelu tech mensich... tam na diskuzi vsichni tvrdili ze psa nebrat do ruky,delali tam z lidi co vemou psa do ruky histericky zensky, ale jelikoz sem si nedovedu predstavit snazit se jednou rukou na voditku za zady drzet miho psa a tou druhou zneskodnovat a zastrasovat treba NO nebo pitta... to mi prijde takovy skoro nerealny,ponevadz si myslim ze ten pes by me zvladl obehnout raz dva.... jak vy resite dyz vas nakej takovej coklik navstivi? Me se teda otvira nuz v kapse dyz si nekdo dovoli jen tak pustit na volno naky 40kg tele kery nema pod kontrolou,ale bohuzel no...
vim ze se ptam asi moc a blbe, ale tak vite jak,radsi nejdriv vsechno poresim nez ziskavat "vzdelani" soucasne s prichodem psiska...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 20:23
- Nahlásit
helps
BTW,na druhou stranu sem zas ale četla, že krátký chlupy sou ještě horší?? )
Záleží na tom jestli je chceš odstraňovat (krátké jsou horší), nebo jestli na ně kašleš, ale nechceš, aby byli vidět (dlouhé vidět jsou, krátké pouze při pohledu velmi zblízka). Doporučuju koupit napřed psa a pak v odstínu jeho srsti vybavit byt . Třá u zlaté šeltie to jde docela dobře - zlatohnědý koberec, zlatožluté potahy na sedačku... (vlastní zkušenost, která bohužel zcela selhala když jsme ke zlaté šeltii přivezli šedou pumi a následně ještě trikolorní šeltku a bílou špicku )
Nooo,dikes, do Bohnic se mi nijak zvlášť nechce, takze se vynasnazime vybrat spravne....
Až to bude aktuální tak se klidně ozvi, poradím, pomůžu, posloužím
ale jesi mas tipy na takovehle stanice => nizka cena x ale kvalitni psici,tka
Moravia Classic, Brno, pan Hemelík. Určitě jich bude víc, já kupovala dva psy od něho. POkaždé za cenu hodně lidovou a přitom kvalitní, výborně socializované štěńata.
a jaky jsou kvalitni? cim krmite holky a mladi pani? aaa dlouho? bajvoko?
To je věčná diskuze "vařené kontra granule", nebo "jaká značka granulí"... hoď si to do vyhledávače a nebudeš se stačit divit . Šeltky jsou schopné vyjít s málem, takže pokud nebudeš krmit supermarketovky tak bude prospívat na čemkoliv.
Já osobně krmím barf a střídám to s granulema (Trainer, Duck...nebo cokoliv co vyhrajem a není to Delikan, či jiný šunt)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 20:34
- Nahlásit
Jimmi
jo a UŠI!!! ty musej bejt v rychtiku....jako sklopený
hm,tak ty sou asi blbě prej..
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 20:57
- Nahlásit
davidkova renata
hm,tak ty sou asi blbě prej
no jestli jsi čupku viděla a má ušiska nahoru, tak je to v kelu, tady jí nikdo neuchovní a na výstavu taky nemůže, musela by se postarat o zázrak, uši vylepit a doufat....jenže jestli se jí už zpevnila chrupavka a následně ucho............. tak fakt nevím
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 20:58
- Nahlásit
Gerda
sakryš ty sis, ale vybrala nádhernýho psa, jako fakt!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:02 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Jimmi
no vona už ví že je má blbě,zkoušela vylepovat ,ale prd,prej je má stejně ouzký jak nahoře tak na základně,tak se jí ani nějak nemůžou postavit,ale má je tak jako položený,špičky jí teda nestojej,jen když je prej příznivej vítr a je něčim zaujatá
jo a je jí asi 14 měsíců
|
helps
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:46
- Nahlásit
Záleží na tom jestli je chceš odstraňovat (krátké jsou horší), nebo jestli na ně kašleš, ale nechceš, aby byli vidět (dlouhé vidět jsou, krátké pouze při pohledu velmi zblízka). Doporučuju koupit napřed psa a pak v odstínu jeho srsti vybavit byt . Třá u zlaté šeltie to jde docela dobře - zlatohnědý koberec, zlatožluté potahy na sedačku... (vlastní zkušenost, která bohužel zcela selhala když jsme ke zlaté šeltii přivezli šedou pumi a následně ještě trikolorní šeltku a bílou špicku )
no tak do zlatava moc vybaveni v byte nemame ale mama je ten typ co chodi a uklizi takze lepsi dyz se to bude dobre uklizet nj,tak to je blbe to uz sis pekne zavarila dyz mas takle vicebarevny psiska... to nikdy nesladis a nezamaskujes
Až to bude aktuální tak se klidně ozvi, poradím, pomůžu, posloužím
super,je fajn,ze se mam na koho obratit ... no aktualni jakozto s koupi to bude nekdy asi v druhe puli cervna... takze az stendo prijde tak to se me uz nezbavite to bude urco milion dotazu
Moravia Classic, Brno, pan Hemelík. Určitě jich bude víc, já kupovala dva psy od něho. POkaždé za cenu hodně lidovou a přitom kvalitní, výborně socializované štěńata.
Super,dik za tip.. Sice je Brno hooodne z ruky, ale tak pokud je to v te cene jak sem vyse psala,tak si holt udelame vylet na Moravu ... prave sem dost videla hafy za 10tis. a i kdyz ja bych to i investovala, zatim nevydelavam takze tak ;)....
To je věčná diskuze "vařené kontra granule", nebo "jaká značka granulí"... hoď si to do vyhledávače a nebudeš se stačit divit . Šeltky jsou schopné vyjít s málem, takže pokud nebudeš krmit supermarketovky tak bude prospívat na čemkoliv.
Já osobně krmím barf a střídám to s granulema (Trainer, Duck...nebo cokoliv co vyhrajem a není to Delikan, či jiný šunt)
Mno myslim,ze si u nas pejsek da varene tak o vikendu... ve vsedni den na to moc cas asi nebude vyvarovat.. ale zajem samozrejme mame na tom aby byl kvalitne stravovanej...nekde sem cetla ze dobry sou K-9,Eukanuba,Acana bo takovy naky ... a to jak dlouho to 15kg vydrzi pro selticaka me zajimalo,tak orientacne jaky penize vyplaznem za krmivo no ...
a jinak jak je to ze s tim lepenim usi? ... izolepou asi neee co
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 23:16
- Nahlásit
jak vy resite dyz vas nakej takovej coklik navstivi?
Naštěstí se mi to mockrát nestalo, ale v tom okamžiku zapomenu absolutně na všechno, co by se mělo dělat a myslím, jen jak zachránit psa.Nejhorší zážitek mám z návštěvy u rodičů na chalupě, kde po procházce jsme si sedli ke stánku , psi byli pod stolem a najednou se zjevil pitbul a rovnou po jednom psovi pod stůl.Zařvala jsem , svého psa odmrštila nevím kam a napadajícího psa chytla pod krkem a takhle ho držela, dokud si ho nepřebral opilý majitel. Ten si pak na něj lehl ?? Asi nebyl až tak moc agresivní nebo si na člověka nedovolil, jinak by to se mnou asi dopadlo špatně. Situace byla taková, že pes byl zřejmě někde odložený, zatímco pán pochlastával u stánku a asi ho to už nebavilo , tak se přišel podívat.Doufám, že se do podobné situace už nikdy nedostanu.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 23:47
- Nahlásit
no me to prijde prave hrozne jednostrany v diskuzi k tomuhle urcene.. radi tam vetsinou majitele velkych psu(aspon mi to tak pripadalo) a ti co napsali,ze psa berou do naruce byli oznaceni za sebevrahy apod... ja teda bych asi jednala hlava nehlava,svyho psa bych klidne do naruce vzala,ale jinak nevim no... nic mi v takovy situaci neprijde moc idelani reseni... predevsim me fakt iritujou lidi co si koupi velky plemeno,ale zodpovednost nula... ten pes je neposlechne ani kdyby nevim co,ale hlavne ze si beha na volno...
jinak uplne mimo,ale mame tu ve meste jednoho takovyho typka co chodi s DK,ale to je jiny kafe... neni to zadnej kynolog,naopak je to spis takovej hospodskej typek,ale jinak se myslim lidem docela strani a pesanovi se venuje... kolikrat sem ho potkavala a pes uplne na volno i po silnici a pritom bez jedinyho volani toho chlapka se ho pes drzel jak prikovanej... maximalne se chvili zdrzel u venceni ale pak letel... tak samo takovy pesani at si chodi na volno ...
jak ste ucili vy privolani u seltic? nebo se vas sami drzi? nekde sem cetla o stopovacce,ale nevim no... to by asi bylo pro me az v krajnim pripade...
znovu se omlouvam jesi sou naky mi dotazy stupidni
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 08:21
- Nahlásit
davidkova renata
asi sem natvrdlá....tak má ty uši postavený nebo naopak příliš těžký?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 14:50
- Nahlásit
S výchovou jsem jako začátečník neměla problémy, ale chodili jsme i na cvičák.Ted mám k šeltii , ještě jiné plemeno a to je uplně něco jiného a poslušnosti šeltie nikdy nedosáhnu.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:21
- Nahlásit
gabifi
já taky myslela, že jsou uši nahoru , a vona je má dolu...no tak by mohla dávat víc vápníku, nekrmit masem.... no třeba by ještě uši postavila, u kolií je to s ušima hroznej boj, nechápu, kdo vymyslel jednu třetinu ucha zaklopenou to byl určo sadista
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:51
- Nahlásit
zdravim zas vespolek....
jeste drobnej dotaz... kolikrat denne pesany vencite? pac ze jo rodina bude pres den makat a ja drepet ve skole,tak me zajima jesi to pes vydrzi?!
zany
co sis poridila k seltici?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:02
- Nahlásit
helps
kolikrat denne pesany vencite? pac ze jo rodina bude pres den makat a ja drepet ve skole,tak me zajima jesi to pes vydrzi?!
Co znamená "celej den"? Tak do osmi hodin je to celkem v poho, to zdravý pes zvládá s přehledem. Devět už je dost na hraně, dá se to zmáknout nárazově, ale určitě ne každý den. Nad deset hodin to hraničí s týráním psa. Ber do úvahy, že psa si pořizujete na deset-patnáct let. V tu dobu už určitě ve škole nebudeš, budeš taky makat....jak moc se potom změní podmínky na chov psa?
K tomu napadání a zvedání psů do náruče. Dle mého názoru nejbezpečnější co můžete pro psa i pro sebe udělat je někam ho okamžitě "uklidit". Strčit ho do popelnice. Hodit ho přes plot do nějaké zahrady (pokud v ní taky nehlídá nazuřený vlčák ), nebo třebas na balkon přízemního bytu. Kamkoliv.
Chce to s chladnou hlavou vyhodnotit situaci. Ne každý pes co se na vás řítí vás chce skutečně sežrat. Z těch co chtějí žrát se spousta lekne když dupneš a zaječíš "vypadni šmejde". Těch, co se nedají zastrašit je dost malé procento a pak už ti nezbývá než šeltku hodit přes ten plot (a modlit se, aby v tu chvíli něco takového dostupného bylo, abyste nestáli uprostřed pole) . Do náruče psa vážně neber, to mu podepíšeš ortel smrti. Velký pes, který na vás útočí si ho z tvé náruče vezme jako na zlatém podnose. Navíc ty v tu chvíli nemáš volné ruce, aby ses mohla prát a bránit.
Super,dik za tip.. Sice je Brno hooodne z ruky, ale tak pokud je to v te cene jak sem vyse psala,tak si holt udelame vylet na Moravu ... prave sem dost videla hafy za 10tis. a i kdyz ja bych to i investovala, zatim nevydelavam takze tak ;)....
Pokud chceš psa koupit v létě a chceš kvalitní štěně tak máš nejvyšší čas začít shánět, vybírat rodičovský pár a zamluvit si potomka. Pes se nekupuje jak ponožky, že zajdeš do krámu, troje omrkneš a pak řekneš "dejte mi ty modré, značky XY, kámoška mi je doporučila"
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:27
- Nahlásit
Biluška
Co znamená "celej den"? Tak do osmi hodin je to celkem v poho, to zdravý pes zvládá s přehledem. Devět už je dost na hraně, dá se to zmáknout nárazově, ale určitě ne každý den. Nad deset hodin to hraničí s týráním psa. Ber do úvahy, že psa si pořizujete na deset-patnáct let. V tu dobu už určitě ve škole nebudeš, budeš taky makat....jak moc se potom změní podmínky na chov psa?
Jo tak tech osm hod. by nemel byt problem zvladnout ;)... az budu makat tak by to melo byt v poho... samozrejme nevim jaky zamestnani budu mit,ale kdyz by to neslo,tak by bydliste nemenil a byl porad jakoby se mnou,ale v byte nasem(rodicu)... to zalezi na tom... snazila bych se vybirat praci s ohledem na nej...
K tomu napadání a zvedání psů do náruče. Dle mého názoru nejbezpečnější co můžete pro psa i pro sebe udělat je někam ho okamžitě "uklidit". Strčit ho do popelnice. Hodit ho přes plot do nějaké zahrady (pokud v ní taky nehlídá nazuřený vlčák ), nebo třebas na balkon přízemního bytu. Kamkoliv.
Chce to s chladnou hlavou vyhodnotit situaci. Ne každý pes co se na vás řítí vás chce skutečně sežrat. Z těch co chtějí žrát se spousta lekne když dupneš a zaječíš "vypadni šmejde". Těch, co se nedají zastrašit je dost malé procento a pak už ti nezbývá než šeltku hodit přes ten plot (a modlit se, aby v tu chvíli něco takového dostupného bylo, abyste nestáli uprostřed pole) . Do náruče psa vážně neber, to mu podepíšeš ortel smrti. Velký pes, který na vás útočí si ho z tvé náruče vezme jako na zlatém podnose. Navíc ty v tu chvíli nemáš volné ruce, aby ses mohla prát a bránit.
oki diky no tak jedine moje stesti je,ze tu moc takovych "zravych" psu nepobiha,vetsina lidi tu vodi mali cokliky jako jorksiraky,trpaslici pudly a dyz vetsi tak retvivry... taky sem si poprve za x let vsimla ze tu nekdo ma borderaka ^^ treba by melo stendo kamose.... nic zase placam... jedinej problem byvaji tulaci... to tu obcas leti nakej takej cernej vsehochut.. taky vim o jedny fene pitbulla ale ta byla podle me v pohode.. no snad se pejsek i ja dozijeme vysokeho veku
Pokud chceš psa koupit v létě a chceš kvalitní štěně tak máš nejvyšší čas začít shánět, vybírat rodičovský pár a zamluvit si potomka. Pes se nekupuje jak ponožky, že zajdeš do krámu, troje omrkneš a pak řekneš "dejte mi ty modré, značky XY, kámoška mi je doporučila"
Je mi to jasny mnooo a dyz sme u tech CHS znova,nevis jaky jsou ceny v CHS z ďáblovy studánky? pac humpolec je bliz a tak by bylo i snazsi domluvit si pripadne navstevu bo tak... a ze je stanice kvalitni si psala ne?
Mnoo a o vybírání rodičů.... je to asitak,že jeliokž sem pakovikuňa,tak se podivam na fotku,řeknu ten pesan je ale krásnej a tim to hasne... naky cac apod. me zas tak neuchvacujou jelikoz tomu nerozumim a jinak nevim jak podle fotky vycist povahu pesa... sice podle vstupniho testu naseho matikare sem velice empaticka a mohla bych se zivit jako vestkyne,ale tohle asi nezvladnu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:43
- Nahlásit
helps
ale kdyz by to neslo,tak by bydliste nemenil a byl porad jakoby se mnou,ale v byte nasem(rodicu)... to zalezi na tom... snazila bych se vybirat praci s ohledem na nej...
Pro jistotu si připrav ještě záložní variantu kde pes bude kdyby nemohl být s tebou. Nikdy nevíš co se stane - můžeš se za pár let rozhodnout jet na rok dělat au-pair. Můžeš se zamilovat do chlapa, který striktně řekne "psa ne" (ale jo, můžeš, to by ses divila co hormony dokáží ), můžeš mít dítě, který bude těžký alergik.... chce to prostě pro jistotu vědět, že kdyby něco tak pes může zůstat např u mámy, nebo tak někde.
nevis jaky jsou ceny v CHS z ďáblovy studánky?
Tak to vážně nevím. Ono bude hodně záležet na rodičích a třeba i na tom jak bude vypadat to konkrétní štěně (u některých je už v raném dětství vidět, že šampioni z nich nebudou. Ti bývají většinou levnější).
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 22:08
- Nahlásit
Pro jistotu si připrav ještě záložní variantu kde pes bude kdyby nemohl být s tebou. Nikdy nevíš co se stane - můžeš se za pár let rozhodnout jet na rok dělat au-pair. Můžeš se zamilovat do chlapa, který striktně řekne "psa ne" (ale jo, můžeš, to by ses divila co hormony dokáží ), můžeš mít dítě, který bude těžký alergik.... chce to prostě pro jistotu vědět, že kdyby něco tak pes může zůstat např u mámy, nebo tak někde.
Mno to prave sem myslela,jako ze by zustal u rodicu,ale ze bych s nim zustala = mysleno zustala v castem kontaktu ... ono hlavne sem zvedava,jesi by mi ho vubec byli/budou ochotni dat pac ackoliv nejsou takovy nadsenci dovedu si predstavit,ze si pesa zamilujou... mno doufam,ze kvuli chlapovi ne to by bylo silne pod moji uroven dyz se ted kasam,ze kluky si obmotavam kolem prstu ja a ne oni me ....
Tak to vážně nevím. Ono bude hodně záležet na rodičích a třeba i na tom jak bude vypadat to konkrétní štěně (u některých je už v raném dětství vidět, že šampioni z nich nebudou. Ti bývají většinou levnější).
Ahaa... no a pravě tady myslim,ze potrebuju vasi pomoc pac jak sem rikala,ja pravdepodobne nepoznam kvalitni rodice a chovku takze jinak asi nevis o pesanech kvalitaxrozumna cena??... jako jinac by se snad na tu moravo dojet dalo i dyz mame naky blby auto posl.dobou... jesi totiz dam peto za benzin ale usetrim trebas tri a pul litru za stene,tak to je furt sakra vyhhodny... a pan ... um.. ten pan z Moravia classic pusobi opravdu sympaticky... myslim jeho nazory atd.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 08:08
- Nahlásit
helps
Odkud jsi? Esli z Prahy, tak až mi dohárají holky, můžu předvést jednu neběhací rezervovanější.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 10:20 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
kachna_
neběhací?? no z Prahy bohužel nejsem :-/.... sem od Příbrami... ale ne přímo...ještě asik 20km na jich... takový středo-jiho-západní čechy ... žiju na takovým malým městě..máme dokonce kino,tři obchody,jeden kruhovej objezd heč
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 22:45
- Nahlásit
helps
neběhací??
No, prostě neběhá, ale možná je to paničkou , protože zbytek povelů plní s radostí. Asi největší chyby, co jsem dělala, bylo drilování při poslušnosti a nedostatečná pochvala.
sem od Příbrami... ale ne přímo...ještě asik 20km na jich.
Tákže daleko , mno, já se přesunuju na mělnicko, tedy opačným směrem, tak třeba někde na výstavě. Jestli teda budu schopná se na nějakou přihlásit.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 23:01
- Nahlásit
kachna_
to bude tou paničkou.... no chválit určo budu moc a taky sem četla,že je důležitý pesana furt něčím poutat,aby zjistil,že je páník zajímavej - co se týče pak přivolání třeba... no dril snad u mě nehrozí... jako na sebe tvrdá sem ale pejska budu šetřit pokavad to nebude vylozene sabotovat....
No,tak zas tak daleko Praha neni... ale ted mam fofr ve skole,takze bych se tam asik nedostala ;)...
No tak já na výstavě leda jako host asi ... nechceme drahý psisko a tak možná budem mít nějakýho s nestandartním zbarvením nebo tak.. uvidíme no,co se narodí v CHS z ďáblovy studánky...Moravia classic se nam taky moc libi,ale bohuzel moc daleko... odkud mas ty seltici?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:07
- Nahlásit
helps
čínánka
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:10
- Nahlásit
Helps
CHS z Ďáblovy studánky můžu doporučit, mám odtud svého pejska .
|