| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:40
- Nahlásit
Zany
Fakt? a za kolik si ho měla? mě paní psala,že zaleží na tom jesi chci výstavního a do chovu a to sem jí řekla s klidem v duši,že to nepotřebujeme... že můžeme mít štěňátko se "skvrnkou navíc" To sem ráda,že máš dobré zkušenosti, jiná CHS už mě nenapadá... Moravia Classic vypadá taky super,ale táhnout psíka přes 200km se mi moc nechce.... Takle to máme docela blízko..
Jůů čínánka ^^ a od tý doby šeltie rezignovala na výcvik jo?
BTW,uši si předpokladám lepila co? a čím je lepíte? a to nejdřív čekáte až se postaví a pak až? Nj sem pakovikuňa,o tomdle toho moc nevím...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 08:49
- Nahlásit
Nerezignoval, ale trochu využil situace a občas děla , že je neslyšící . Aktivně už s ním necvičím, má trochu zdravotní problémy a je mu 8 let. Možná ještě zkusíme za rok agi veterány.
Uši měl stojací , lepila jsem žvýkačky v období vystavování , ale ted už to neřeším.
Můžeš se na něj mrknout zde: www.zany-ryan.websnadno.cz
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 11:14
- Nahlásit
Jimmi
sakryš ty sis, ale vybrala nádhernýho psa, jako fakt!
Tak taková golyje se mi líbí! A to je, jak si mi řikala, ten zlatej s vlohou pro trikolor? Abych nehledala trikolora, dyš chci takovýho šmouhatýho ))) Nevim, jesi si nakonec nebudu muset pořídit psa, aby to zvíře bylo velký jako golyje a ne přerostlá šetlka - děcka, je to normální, nebo mi ty golyje připadaj ňáký mnohem menčí než byly? Maj takový šel´tácký držtičky, kulatoučký hlavičky....se mi to možná zdálo, ale dřív mi přišly ty golyje takový velký, mohutný a bytelný, se špičatejna kebulema...tady ten pes tu ale v ČR neni. Je asi z německa.
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 13:09
- Nahlásit
davidkova renata
A nejmenuje se ta fenule Doris? Pokud jsou tedy holky pražský a bydlí někde na Břevnově?
Pokud ano, tak je to Turella's Dörte a pokud se nepletu, tak je to z půlky američanka, takže do chovu bych to moc necpala.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 13:21
- Nahlásit
helps
odkud mas ty seltici?
Z jasmínových hor, příště bych se asi rozhodovala pro Ďáblovu studánku. Uši jsem nelepila.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 13:53 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Zany
jo tak tj,ty uz mas zaslouzileho pesa ... je nadhernej... mas moc pekny stranky... a uz vim,kam treba se psem na dovcu (na Zadov)
kachna_
CHS z jasminovych hor neni tak dobra jo? a to se vam nestaveli bo ses na to vyprdla?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:05
- Nahlásit
helps
Uši se jí nestavěly, prostě byly pořád takový jaký měly být, nemůžu si na Z jasmínových hor stěžovat, ale mám pocit, že Beska by povahou vyhovovala spíš starším lidem.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:37
- Nahlásit
Zdravím všechny, hlavně nově příchozí šeltiáře (pardón, gólyjáři :-p ). Mám doma šeltii z chs Fort Fox a nemůžu si stězovat, můžete mrknout na naše stránky, ale nejsou moc aktualizované, protože je předělávám a nějak pořád nemám čas je dodělat... Jinak uši jsme lepily, lepší než žvýkačka je hmota na lepení plakátů, prodává se normálně v papírnictví, drží docela dobře a netrhá tolik chlupy...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:58
- Nahlásit
Grenay
Jestli jí potkala Davídková, tak je to Doris. A jestli je napůl amerikános....tak snad raději nic
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:59
- Nahlásit
Gerda
golije ti přišli velký, páč sama si byla malinkatá
jo a s tou barvou je to přesný...zlatá s vlohou pro trikolor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 19:50
- Nahlásit
ty vole, gde ste gdo? Potřebovalo by to tady ňákýho spisovatele, nebo co.....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 10:38
- Nahlásit
gabifi
Přijde sem jedna holčina s trikolornim psem, teď jí sem lákám, bo si vo golyjích píšeme mýlem )))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 13:42
- Nahlásit
Gerda
Přijde sem jedna holčina s trikolornim psem, teď jí sem lákám
no nevim no, já si to tady přečíst, tak se leknu a zdrhnu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 13:54
- Nahlásit
Zlatíčka:
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 14:49
- Nahlásit
gabifi
Pani, vy máte ale pjěkný minigolyje!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 14:56
- Nahlásit
Gerda
ta merle je ségry
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 15:02
- Nahlásit
gabifi
svýho času, dyš sem byla eště víc blbá, sem chtěla červeně melírovanou borderu. Teď už sem chytřejší, tak vim, že borderu NIKDY. Nevim proč, ale furt se těch melírůch ňák obávám, že jako melírovaný zvíře je nějaký vadný či co....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 15:20
- Nahlásit
Gerda
že jako melírovaný zvíře je nějaký vadný či co.... no vono vadný je, ale je to povolený
jinak nejlepčejší je zlatá (sable) to je jasný, ještě projde Soptík, kerý má vlohu pro tri. páč je můj
jinak nic nebrat, trikolorní pes mi přijde smutnej a melírovanej zase divnej, ještě když má modrý voči, tak je jak strašidlo
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 15:35
- Nahlásit
Jimmi
ale je to povolený
a neni u nich pak vyšší pravděpodobnost třeba slepoty nebo chluchoty nebo nějakýho jinýho podivnýho onemocnění? Nejhezčí sou soptíci, to je jasná věc! Kamarádky berňák má jedno voko modrý....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 17:47
- Nahlásit
Gerda
a neni u nich pak vyšší pravděpodobnost třeba slepoty nebo chluchoty
ano, je. U modrých očí je prý vyšší procento mikroftalmie a merle obecně trpí na chluchotu víc, než jiný barvy. U některých plemen je dokonce zvykem u merlí dělat stejnej test na uši jako u dalmošů. Ta chluchota ale nejni téměř nikdy oboustranná, t.j. že chovatel ani majitel o tom neví a tudíš se to neřeší.
první cheský den = první klíště
Jimmi
du tohlenc napasat na Mujpes, mají tam nudu
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 21:16
- Nahlásit
gabifiJimmi
Co tady pomlouváte merlový my ještě vidíme a na postel dobře trefíme
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 22:06
- Nahlásit
blablabla...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 23:07
- Nahlásit
my ještě vidíme a na postel dobře trefíme
My zatím taky. pro mně je merle a nejlépe bicolor nej.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:01
- Nahlásit
gabifi
no a už nemůžem pomlouvat ani tady ...to je tedy prekééérní
hele, ale na dlouhých se poslední dva dny nenuděj vůbec, tam je živo člověče, probíraj se povahy, doporučuju přečíst!!!
hlavně GERDA!!!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 13:34 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
dlouhý jsem si přečetla, nic nového pod sluncem. Myslím, že je pravda, že dlouhý jsou o něco citlivější, než krátký.
Madabiš
Dasha
čus, tak napíšu ještě něco, ať je teda žebříček komplet:
samo taky pro Gerdu, ptže ten první dotaz byl její
Žebříček rizika potíží se zrakem ale hlavně se sluchem:
1. místo: Dabl merle
pak dlouho nic
2. místo: bílá se základem modrá nebo zlatá merle
3. místo: merle a bílá se základem zlatá a trikolor
pak delší dobu nic
4. místo: zlatá a trikolor
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 13:35
- Nahlásit
Madabiš
my ještě vidíme a na postel dobře trefíme
my ještě trefíme i k misce, heč
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 13:38
- Nahlásit
gabifi
šiš to je tolik baref, že si pod tim nepřectavim vůůůůbec nic! Du si přečíst můjho psa, jak to s těma povahama teda je ))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 13:55
- Nahlásit
Gerda
bílý gólyje se v Čechách nechovají a dabl merle papírový taky ne
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:05
- Nahlásit
gabifi
na mým psu vesměs píšou, že golyje maj hoooodně bázlivý povahy, že sou to všechno ustrašený psi, co nejsou schopni oběhnout na výstavě kruh...to je mi docela líto, že to tak je...škoda, že se do chovu pustěj labilní zvířata, řekla bych, že povaha a zdraví by měly bejt na prvním místě, vzhled až na dalšim....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:44
- Nahlásit
Gerda
řekla bych, že povaha a zdraví by měly bejt na prvním místě, vzhled až na dalšim....
Cha cha, chi chi
Na prvním místě je KDO - míněn chovatel, popř. majitel krycího psa. Na druhém místě je ZA KOLIK - chápej kolik požaduje majitel kryče za krytí, majitel feny za prodané štěňata a tak dále... asi tak na patnáctém místě by mohl být vzhled a někde na stodesátém zdraví a povahy
na mým psu vesměs píšou, že golyje maj hoooodně bázlivý povahy, že sou to všechno ustrašený psi, co nejsou schopni oběhnout na výstavě kruh..
V podstatě mají pravdu. Několik mi jich chodilo na cvičák, něco bylo s papírama, něco bez, všechno vzájemně nepříbuzný...a všechno k ničemu . Ti psi se báli i vlastního stínu. Jedna fenka se celkem spokojeně naučila žít ve městě a když se po ní nic nechtělo (jako sport, poslušnost a tak..) tak vypadala celkem šťastná. Ty další dvě žijí jen tak na zahradě a nemůžou ani projít brankou aniž by je to vystrestlo
|