Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Grenay
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 09:27
- Nahlásit

Dasha Jimmi

Ad DKK - jj, hlídat by se to asi mělo, do chovu by se měl použít myslím si max dvojkovej pes, ale vždy ve spojení s nulovým.
To, že DKK není u nás zatím problém neznamená, že není jinde....koukněte do Finska....některé linie mají běžně C, D....docela síla. Takže z mého pohledu je i DKK podstatná, samo ne jako to první, ale ptám se na ní.
Jo jinak ve Finsku začali docela hodně vyšetřovat lokty, objevili, že některé linie jsou na to víc zatížené.....

Ad který?
Zeptej se své chovatelky)) Bude vědět teda si myslím

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 11:47
- Nahlásit

Grenay
To, že DKK není u nás zatím problém neznamená, že není jinde....koukněte do Finska....některé linie mají běžně C, D....docela síla

no to je tedy rána, hele a vadí jim to nějak v pohybu? nebo jak to poznáš, když nemáš rengen

Grenay
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 12:06
- Nahlásit

Jimmi
Znala jsem fenu jiného plemene, která měla DKK 4/4, prakticky neměla kloubní jamky a klouby držely jen vazy. Vet jí poradil, aby fena měla dostatek pohybu a aby s ní chodila plavat, aby posilovala právě tyhle vazy a fenule běhala téměř normálně. Při chůzi nohy zvlášťně vytáčela, ale že je to kvůli DKK mne nenapadlo, dokud mi to majitelka neřekla. Jinak problém neměla, ale ve vyšším věku, až začne ochabovat svalstvo, tak problémy budou. Rozhodně to není problém, který by se měl přehlížet....ale zas šílet kvůli tomu také netřeba. Je dobré o tom vědět, hlídat si to ve svých chovech a to by mělo být dostačující. Navíc u DKK to je hodně složité co se selekce týče....i po nulových rodičích může vylézt zvíře s určitým stupněm DKK.....hodně kromě genetické výbavy záleží i na odchovu štěníků u chovatele a následné zátěži mladého psa v době, kdy se klouby tvoří a dotváří. Prostě je to hodně ovlivnitelné i vnějšími faktory. Jedno štěně z vrhu může mít vyšší stupeň DKK, jiné bude nulové....nemluvě i o tom, kdo kyčle vyšetřuje, v jakém věku, jak kvalitní má rentgen a jak benevolentní jsou pravidla v dané zemi pro posuzování DKK. Prostě je to hodně složité a rozhodně bych byla velmi nerada, aby se tu zaváděly povinnosti ohledně vyšetřování DKK.

Dasha
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 15:25
- Nahlásit

Jimmi
hele, na chov se neptej mě, ale svého výhradního poradce chovu!!!
maliny si hlídaj snad všechno!
neznám osobně borderku se čtyřkovýma nohama, možná právě proto, že DKK hlídají. Ale věřím, že bych nehledala moc dlouho a našla bych:confusedrotože 2/2, 3/3 zas taková raritka není, pročpak před uchovněním posílají retgeny nejdřív Ekrovi a pak, pokud je výsledek horší, do Států, kde jsou mnohem benevolentnější? protože ten výsledek je pro ně důležitý.
moc nechápu, jak souvisí "pracovitost" s dysplazkou, hádám hádám, ale uhádnout nemohu!
jinak teda netvrdím, že se mají zavést povinná rentgenování kyčlí, jen je možné, že čas (a tím myslím dloooouhý čas!) si to nakonec vyžádá.

Grenay
zeptám akorát nechápu, proč mi neodpovíte vy

Grenay
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 16:28
- Nahlásit

Dasha
Zajímá mě, jestli si to pamatuje Ale jinak si tykáme, ne?

Jinak to s tím ekr x státy...to je přesný....jak se dá z dvojkového psa udělat nulový....jenže to je právě to, čeho se bojím v případě, že se to zavede povinně...protože jakmile je něco povinného, lidi mají důvod podvádět, protože jinak nemaj šanci třeba na daném zvířeti chovat...tím pádem to stejně nevyřeší, že se na tom zvířeti nechová, ale zas když to bude volnej chov a nebude to povinný, tak se možná dozvíme tenhle problém dřív než když to bude povinný a udělaj podvod a budou prokazovat oficiální super výsledek a tvrdit, jak od jejich zvířete ty vyšší stupně DKK nejsou, oni maj ty nulky....znám to od jiného plemene....chjo....tohle je prostě na chovatelích....pokud lidi budou vyšetřovat kvůli sobě, aby prostě věděli co a jak, jakého psa vybírat, pak je to super.....pokud se to zavede povinně, pak se dostaneme do začarovaného kruhu psů poradců chovu, funkcionářů apod, který budou mít ty nulový, jejich kamarádi taky a ostatní nevhodní budou mít ty špatný....a je to v ......

Dasha
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 16:47
- Nahlásit

Grenay
aha, no, zeptám se jí, ale stejně jsem čekala odpověď. Zvlášť, když u toho byli ti smajlíci. Neuraž se, ale ptala jsem se právě kvůli té ironii Nicméně, jak napsala Lenka na mojempsovi, každému se líbí něco jiného.

DKK - právě. Mám kamarádku, mám ji ráda, ale za to, co se chystá udělat, bych ji nakopla. Její čuba (borderka) ještě nohy nafocený nemá, ale ona už teď plánuje, že pokud nebude mít od Ekra 0/0, automaticky to posílá do Států, protože tam ten výsledek bude lepší. Má vybranýho psa s nohama 2/2. Jeho majitelka ho nechá přefotit a pošle do Států. Nou cement. A vím o psovi (pořád mluvím o BOC), kterej u nás nakryl až nezdravý množství fen, kterej byl taky po Ekrovi poslán za louži.
Takže jak jsem napsala, nejsem pro to, aby to bylo povinný, jen si myslím, že k tomu nakonec asi dojde. Nejen z potřeby chovat zdravá zvířata. Taky protože pokud zodpovědní chovatelé budou vyšetřovat, ti co nebudou, budou "podezřelí" a tak dál

Grenay
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 17:34
- Nahlásit

Dasha
No ty máš tu nevýhodu, že se neznáme.....lidi, co mě znaj, těm je jasno si teda myslím...jinak stačí si na krátkosrstce projet výsledky výstavy a je taky jasno
Ale tak jo...ať nejsem za tajnůstkáře...no samo Kasíno, kdo jinej, že Stella to tam tenkrát řekla zcela veřejně, tak co. Její názor. Přesně jak jsi napsala....líbí se mi něco jiného. Jediné co mi vadí, když mi někdo nutí něco jiného Ale dneska už je to taky jiný....bejvalo hůř:-D

To s tou kamarádkou....jo, to je přesně vono....na zabití....chjo....jenže co s nima....dělaj to tam všichni....tak proč by oni měli bejt bitý na tom, že jsou poctivý.....víš jak....je to tam prostě otočený do jiný roviny a obávám se, že právě kvůli tomu, že to je povinný.....na co je mi upravená nula, když to neřeší problém.....takže rozhodně jsem proti povinnosti
Mě by se třeba líbilo, aby byl podobnej systém jako třeba ve francii....prostě maj různý třídy chovnosti....něco jako výběrový chov, doporučený k chovu a chovný....takže vlastně v chovu je všechno, kdo chce psa jen na mazla, tak si vezme z chovných jedinců, kdo chce na něco víc, vybere si spíš výběrový chov....ale vše na bázi dobrovolnosti...žádný povinnosti....prostě pokud je pes excellentní vzhledově, má něco jako povahový testy nebo vybraný zkoušky a pak třeba i nějaký třeba genetický vyšetření....samo nepovinný....a dává super potomky, tak se tam prostě může dostat....je to hodně kostrbatý, nemám to tak zmáklý, ale zas proč nemotivovat lidi k vyšetření něčím takovým.....akorát krátkosrstky jsou hodně aktivní co se zdraví a povah týče....

Dasha
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 17:55
- Nahlásit

Grenay
neznáme, tak třeba se poznáme ale nevim teda kde

maj to v té Francii zajímavý...netuším teda, kolik tam je KK, ale je to prakticky proveditelný i u nás, kde je psů tak málo? no, ačkoliv, když se podívám na počet plánovaných vrhů... a než by se něco takovýho zavedlo, zase by to chvíli trvalo a to by už tu běhalo mnohem víc psů, což?

ten Bob, co ho nabídnout té slečně, co na mojempsovi chtěla kraťandu zadarmo? jak zná slečnu, co teď má Abuš? má fenku, ne? nebo ta už nějakou KK dostala za malý peníz?

Grenay
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 18:17
- Nahlásit

Dasha
No někde třeba jo....hele už jsme se potkaly na srazu, tak třeba se to povede i jinde

No ve Francii je to model myslím od belgičáků, ale nevím to jistě....navíc je to podle mě spíš o vymyšlení motivačních věcí, aby lidi prostě chtěli chovat dobře....nemusíme to kopírovat přesně....ale je to prostě jen nápad....nemusí se vůbec uskutečnit....proto jsem na mujpes prosila o návrhy, jak by to lidi chtěli. Prootže klub tvoří chovatelé a majitelé a měli by tvořit i to ostatní.

No ta slečna nechce psa, jako samce. Jen fenu. Tak smolík Ale díky za nápad. Ptala jsem se jí už tenkrát na foru a nechtěla...chjo.
Jimmi rozhodila sítě, já cpu inzeráty kam jen můžu a snažím se je obnovovat. Dneska volala jedna paní, ale má doma psa samce....tak to asi taky těžko pude....ozve se, až sem pojede za koněm, má ho tu někde na výcvik, tak vezme toho svýho pesana a zkusíme je.....pokud tu Bob ještě bude....byla bych radši, aby byl pryč....chjo....

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 18:26
- Nahlásit

Dasha

já o borderách ( ani malinách )co se týče chovu nic nevím, to si mě překvapila s tím, jak se daj udělat lepší výsledky

Dasha
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 18:42
- Nahlásit

Jimmi
bohužel dají. Já se to dověděla letos (vlastně u loni) v létě na táboře od jedné slečny, která se hodně zabývá MDR1 a CEA. MDR vidí téměř jako hrozbu. Z jejího pohledu to chápu, opravdu se zabývá nějakým výzkumem, či co, nechci moc kecat a zřejmě vidí ty katastrofický scénáře nebo co.
A ona se proti posílání rentgenů do Států strašně postavila, což jsem zprvu nechápala, pak mi to bylo vysvětleno. No a pak to vylezlo i z té mé kamarádky, je to vlastně takový veřejný tajemství. Prostě někdo napřed "zkusí štěstí" u nás a pak si to spraví venku. Ale netvrdím, že to dělají všichni (naopak doufám že ne!!!), mluvím jen z vlastní zkušenosti! A určitě je spousta psů, kteří mají i od Ekra 0/0!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 19:01
- Nahlásit

Dasha

vidíš, co se člověk nedozví...borderky mě připadají takový rychlonožky, uvažovat u nich o nějakém problému s DKK mě nepřišlo na mysl tedy
já uvažovala o rengenu kyčlí u Jima, ale jenom proto, abych měla jistotu, že mu flyball nějak kyčle nepoškodil, přeci jenom dostanou pěkný záhul

tak to ještě uvážím

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 12:59
- Nahlásit

Jimmi
pani, okamžitě navalte číslo Psích sportů, gde je Jim!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 21:09
- Nahlásit

gabifi

nemam

sem se to dozvěděla teď o Darji
sem zase poslední

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 20:15
- Nahlásit

Jimmi
Markét, co chápu DKK, tak si nemyslím, že by Jimovi nějak sport mohl rapidně poškodit klouby, resp. nemyslím si, že by mu intenzivní pohyb způsobil DKK. Nebo ještě jinak, ano, mohl by, ale v případě výrazné zátěže od štěněte. Ty jsi s ním začala výrazně sportovat, až když byl starší (že?), takže v jeho případě,pokud by tam poškození bylo, tak spíš myslím jiné, než DKK. Pokud se pletu, oprav mě A pokud má pes rovnoměrný pohyb, ne jen nárazovky, tak je jeho kloubům jenom ku prospěchu - svaly drží všechno pohromadě, pes se tolik při pohybu nenamáhá a rychleji regeneruje. Viz můj Lenny - zoperovaný loket, beztak DKK 4/4 - nevím, fotit ho nenechám, nezajímá mě, co tam má, přístup k pohybu bych nezměnila, jen bych mu ublížila. Každý, kdo ho viděl běhat, mu tipoval max. 2 roky a ne 6,5, vydrží hodně velkou zátěž...ale je mi jasný, že na stáří to bude nič moč.
Ale vyfot ho, budeš mít aspon jasno.
No a ty borderky, bohužel je to tak

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 20:27
- Nahlásit

Dasha
Jim začal intenzivně sportovat zhruba od dvou let, do té doby pravidělně skákal za míčke. Flyball bohužel není jenom o rovnoměrném a rychlém pohybu, ale je fakt, že se k němu dostal už jako dobře osvalený pes, takže asi mluvím o poškození v rámci sportu, ne o vrozené DKK to je fakt.
Začím uvažuju o přidávání Alavisu, hodně lidí ho dává z preventivních důvodů, tak si říkám, že uškodit snad nemůže.

beztak DKK 4/4 - nevím, fotit ho nenechám, nezajímá mě, co tam má, přístup k pohybu bych nezměnila, jen bych mu ublížila

to si taky říkám....jestli bych nad nějakým nálezem nezměnila jeho aktivity a tím ho nepřipravila o v zásadě dobrý pohyb

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 21:03
- Nahlásit

Jimmi
jo, něco bych přidávala, zkus se mrknou na nějaký vlákno tady o kloubní "výživě". Ale myslím, že at sáhneš po čemkoliv, že mu jen prospěješ já mám doboru zkušenost s Canivitonem, někdo nedá dopustit na alavis, ale bacha na MSM, ber ten bez něj.
nezměnila bys nic, lezl by ti po hlavě ne, vážně, na flajbolu je podle mě nejhorší ten obrat. Tam bych se bála torze kloubů, je to srovnatelný s prudkýma otočkama a slalomem v agi. Ale v případě zdravých kloubů, což si myslím, že Jim má, to nehrozí. Mně třeba MVDr Dvořák, co Lennyho operoval, právě upozornoval na slalom a že prý mu mám v 9 letech ubrat zátěže

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 08:42
- Nahlásit

Dasha
že prý mu mám v 9 letech ubrat zátěže

Dasha
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 08:52
- Nahlásit

Jimmi
no on ho nedávno viděl, když přijel k našemu vetovi zase operovat (je to spec. ortoped) a si ho tak prohlížel, vyptával se, co že teda děláme a jak často...pak zvážněl a že takovou zátěž ale nemůže mít pořád. Mně se stáhlo břicho, že nám třeba něco zakáže a z něho vylezlo, že by mu tak v 9 letech té zátěže ubral tak jsem mu to slíbila

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 07:51
- Nahlásit

sem si nechala z mujpes poslat vzorečky Acany a fšecky byly prošlé uš několik měsíců. Tak s tímto internetovým obchodem končim!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 08:07
- Nahlásit

gabifi
Nedávno si tady kdosi nechal poslat vzorečky z Eukanuby a otrávili se mu potom psi Takže s prošlýma vzorkama jsi na tom ještě dobře

Dasha
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 08:13
- Nahlásit

Biluška
Bilušová, vy ste vážně dramatik! pokud teda za otravu považujete průjem...
v případě Eukanuby bych to tipovala spíš na to, že pejskovi prostě nesedla
ale tak jako tak je to s těma vzorkama na pikaču!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 08:33
- Nahlásit

Dasha
Nevím kdo měl průjem, ale někdo tady líčil velmi dramatický průjem kdy to ze psa šlo horem dolem. To už je něco jiného než když se mi pes venku jednou poeá, ni?
Já to neřeším, mě psi sežerou všechno co potkají a mohli by si zkusit se z něčeho poeat Bysem je ještě ztraverzovala, aby si nefrkali

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 08:48
- Nahlásit

Biluška
Bysem je ještě ztraverzovala, aby si nefrkali
já je tluču preventivně, abych nemusela hlídat, co venku parchanti natlačí do hlavy

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 09:27
- Nahlásit

gabifi
já je tluču preventivně
TAK, co se v mládí naučíš... že dál to znáte

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 11:37
- Nahlásit

sme se právě vrátili od veta, Kikimek je oficiální důchodce, má nemocný srdíčko. Dostali jsme spešl dietu a příští týden valíme na rtg

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 12:00
- Nahlásit

gabifi
Jestli má šelest na srdci tak to vůbec neber vážně. Fšichni moji psi a fšichni psy mých známých mají šelest na srdci . Tady na Bruntálsku je to ňáká epidemije, nebo co . Bych skoro tipla, že byl vet na nějakým školení a učil se poznávat srdeční šelest

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 12:21
- Nahlásit

Biluška
hele trocha OT - kdy jako a kde najdu fotky stenat tech malejch kolii? a jako proc pes neni alkoholik to me hlava nebere......

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 12:23
- Nahlásit

Mar
Nenajdeš je nigde, páč umřeli Mutvoláky nefotím, tak úchylná nejsem Alkoholik měl být, ale předem jsem vznesla dotaz na plemenku a bylo mi vysvětleno, že Alkoholika mi neuznají, páč je to prý hanlivé a to se nesmí Přitom je to tak nádherné jméno

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 12:25
- Nahlásit

Biluška
to sem nevedela! jakto? co se stalo ?

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání