Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 11:34
- Nahlásit

chápu různé odpočinkové boudičky a klece na velkých psích akcích. Jejich pomocí můžu chránit psy před psychickým vyčerpáním. Ovšem zavírat psa na zahradě do kotce, aby se mi pobíháním u plotu příliš nevyčerpal a pak odfrčet na zkoušky ZZO, to je na můj mozek příliš
Vím, že některá děvčata zacházejí dál, než bych si chtěla připustit. Něco jsem viděla a něco slyšela. Ale oslavovat to na Mujpes doufám nebudeme.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 11:47
- Nahlásit

gabifi
jo tak klec mám taky, to je pro mě nezbytnost, kam můžu, tam ji vezu, nechcu aby mi psa někdo ušlapal... nebo na táborech a pod, je fajn, když je pes před tréninkem chvíli v klidu a k tomu pomůžou ty boudičky a klece, ale to je uplně o nečem jiným, než mít psa pořád zavřenýho v kotci...

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:00
- Nahlásit

Shelticka
jo, například na výstavách je vždy tak našlapáno, že klec je jediný způsob, jak si pro sebe sjednat aspoň kousek prostoru.
Věřím, že jsou plemena, která můžou žít v kotci a na zahradě spokojený život. Ale šeltie a krátkosrstá kolie k nim určitě nepatří.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:19
- Nahlásit

gabifi
já bych celoživotně žít v kotci nenechala žádnýho psa... jako třeba půl dne v kotci, půl dne litaní na zahradě jo, ale ne, že ho budu vytahovat jen na cvičení a pak zase šup zpátky pod zámek. Na tohle já psy nemám... i kdybych měla NO, nebo něco "do kotce", tak tam nebude pořád zavřenej...

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:40
- Nahlásit

Shelticka
tady na místních cvičácích na klasiku mají taky kotce pro celoroční ubytování psů. Jsou plně obsazeny, většinu obyvatel tvoří NO. Svého člověka vidí jednou denně zhruba na hodinu. V té hodině je krátká prochajda plus krmení, případně nějaké to cvičení. Nevidím důvod mít psa za tuhle cenu.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:42
- Nahlásit

gabifi
jo u nás je to přesně taky tak, na obou cvičácích... teda ví,ž e někteří lidi tam tráví svůj život na tom cvičáku, tzn že jsou s psama déle než hodinu... ale ne všichni žáno... Já bych asi neměla raději žádnýho, než takhle...

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:48 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Shelticka
i u nás. Jsou šťastlivci, kteří mají svého člověka déle. A pak jsou tam taky takoví psovodi, kteří na cvičáku tráví opravdu hodně času, jenomže v pohodlí klubovny....a jejich pes je zatím v kotci.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:53
- Nahlásit

gabifi

Davídková mi psala, že to jsou staré osvědčené metody, a že když chceš na mistrák, tam musíš s kotcovým psem.
To je podle mě horší než kupírování uší a ocasů.

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 12:57
- Nahlásit

Jimmi
strávila jsem 1,5 roku na cvičáku s majiteli jedné z našich nejúspěšnějších chovek na pracovní maliny. IPO3, mistráky a podobně jsou u nich běžnou praxí. To vše na základě HRY. Jenomže vono to chce, aby k tomu pes od přírody byl a aby člověk taky dovedl používat mozek. Hovk.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:03
- Nahlásit

gabifi

pravda, šedé buňky mozkové, to mi něco říká

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:04
- Nahlásit

Jimmi
kotcový pes co vyhrává mistráky mi stejně nepřipadá do chovu vhodný, podle mě to už není normální pes ale stroj, který se zapíná vyndáním z kotce a vypíná zamčením kotce, to není pes pro život, jenom na ty mistráky, nic víc... radši bych chovala na psovi, co ŽIJE (ne jen chrápe nebo cvičí), žije někde s lidmi a zná město, mhd atd i kdyby měl třeba jen dvojkový zkoušky...

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:08
- Nahlásit

Jimmi
pravda, šedé buňky mozkové, to mi něco říká
to se máš, mně už je přítel alzhajmr úplně zlikvodoval

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:13
- Nahlásit

gabifi

hajl cajzlovskej

P.S. ti co jenom koukaj a potom prskaj vzteky, klidně se můžou přihlásit a PSÁT svůj názor.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:16
- Nahlásit

Shelticka

to není o chovu nebo psovi, to je o egu člověka

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 13:36
- Nahlásit

Jimmi
tak ti nevím, co ten pán myslel tím dotazem na psychickou odolnost KK.....že jako máme vyzkoušené, co všechno kolie vydrží?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 14:34
- Nahlásit

Jimmi
no to samozřejmě taky...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 14:48
- Nahlásit

gabifi

psychickou odolnost KK.....že jako máme vyzkoušené, co všechno kolie vydrží?

to asi myslel traverzovej test

no ale jo, bez legrace, možná jestli je kolie taková citlivka jak se o ní píše

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 14:52
- Nahlásit

Docela mě zaráží, že psychotestem neprochází někteří budoucí majitelé .

A na tu citlivost alias psychickou odolnost, se mě ptalo několik lidí. Já si vždycky představim Jima, jak pláče dojetím u Večerníčku a rozesměju se, no a pak neodpovím. Takže někteří lidičkové se urazili, že se jako směju jim, ale vážně ,nesměju

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 16:18
- Nahlásit

Jimmi
psychotest ala cz-pes TRAVERZA + VIDLE

Já mám zase pupínky ohledně šílené bázlivosti šetlijí. A pak z toho vyleze nechuť muchlovat se se všema návštěvama a kolemjdoucími.
S tím večerníčkem je to docela dobrý nápad. Odteď odpovídám: ano, kolie je strašně citlivá, náš pes brečí u večerníčku.

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 09:19 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

včera večer Kendy zahučel z postele tak šťastně, že se pak nemohl vůbec zvednout. Následovala obvyklá procedura = prohmatání a proklepání pejska. Nic jsme nenašli, tak jsme chvilku čekali, co bude. Lepší se to lepší, ale furt to není ono. Doufám, že o nebude na veta.

Hezký víkend fšem

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 10:46
- Nahlásit

Jimmi
Ahojky paníííí, tak jen pro info - 19.1. to bude od desíti, přesunula jsem to. Bude tam i ta krátkosrstka od těch desíti A další malý miminka Ta krátkosrstka se jmenuje Šakal a jsou jí 4 měsíce. A v neděli 20.1. jde ke mně další krátkosrstka jménem India, sedmi měsíční. Hustý co, se s váma roztrhl pytek

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 10:50
- Nahlásit

younglady
kam jde India? Pozdravuj jí od tatínka!!!!

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 10:51
- Nahlásit

gabifi
ke mně na hodinu na cvičák

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 10:55
- Nahlásit

younglady
vau, super. A jaký máš cvičák? Co bude dcerka nacvičovat?

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:03
- Nahlásit

gabifi
Haf Bez Obav.. jeee toho bude zatím poslušnost a pak toho může u nás dělat - stopy, obrany, aporty, agility, od září dogdancing
momentálně tam máme skore 4 kraťandy - Odie, Martéky Andy (možná i Jim), India a Šakal - ale Šakal nevím kdo je

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:12
- Nahlásit

tak už to vííím - Šakal je Baden Baden Bila Kaífa

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:14
- Nahlásit

younglady
čmarjá, tak to je všecky od tety Gábiny olíbej - čokly, psovody nemusíš
Indy by měla být dcera našeho Kendyho, ten věk 7 měsíců by odpovídal.

gabifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:15
- Nahlásit

younglady
chudák Báden Báden, co to má za jméno?

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:18 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit

gabifi
jojo řekla bych že asi určitě - souhlasí jméno i věk

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 11:19
- Nahlásit

gabifi
docela vtipné

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání