Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 19:36 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
vzácnosti se traverzou nemlátí, špatně se pak speněžují
.............jdu říct Kendymu, že v ostatních famíliích je za vraždění koček rána traverzou

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 20:01
- Nahlásit

gabifi
vzácnosti se traverzou nemlátí, špatně se pak speněžují
Já ho mlátit můžu, poněvadž zpeněžovat se nebude . Zůstane tady a bude na tom kravským řetěze hlídat dvůr . Normálně jsem ale zjistila, že papínek mého hlídače byl vítěz Crufts . Armageddonovi je to ovšem jedno a smrdí furt stejně .
Jo a Otíko-liptáňská magistrála má ještě jedno boží využití. Když na to nahoře u kotců pověsíš kyblík s granulema tak sjede až dolů k baráku . Obráceně to bohužel nejde, funguje tu gravitace. Buď budu muset zrušit gravitaci, nebo naučit Oťase tahat ten kýbl nahoru

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 21:10
- Nahlásit

Biluška
já jsem tam nic o vzácnosti nenašla
Jooo? Vítěz Crufts? To už víš jak se Oťas Vocas jmenuje, odkud pochází atd?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 21:25
- Nahlásit

Shelticka
Pch, fšechno fim. Jmenuje se Aran z Dobrého bydla, je to línije Star Franke a pochází z Přerova

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 21:41
- Nahlásit

Biluška
jé místní A co že si páneček tak nadějnýho psa nenechal? Dostaneš k němu PP?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 22:25
- Nahlásit

Shelticka
Ne, panička ji prodala nějakýmu dědovi. Pes nakonec skončil jen tak na dvorku kde dávil kachny a králíky. Nejspíš do té doby než pánovi došla trpělivost . PP budou, požádám o duplikát.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2008 22:59
- Nahlásit

Biluška
tak to je hnus

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 10:16
- Nahlásit

Biluška
ty vo*le, kamarádka má fenečku Star Franke, velmi výstavně úspěšnou. Biluško: zažádat o duplikát PP, vykoupat, vytrimovat, umravnit a přihlásit na výstavu!

Jo, holka, šampionů válejících se na dvorku bude víc. Kór u foxíků, kde cena špičkového českého štěněte s PP je kolem 6000

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 10:48
- Nahlásit

gabifi
vykoupat, vytrimovat, umravnit a přihlásit na výstavu!
Viděla jsi ho? No viděla jsi ho? Tak se zeptej těch, co byli na Silvestra v Rudné . Ne nadarmo získal přezdívku "špína" . Kdybych to vykoupala tak si ucpu odpad . To se bude muset vzít majzlík, odsekat to nejhorší, pak oškrabat šmirglpapírem a potom to teprve půjde vykoupat, ostříhat a otrimovat

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 16:13
- Nahlásit

Biluška
mně ta souvislost mezi šeltou mé kamarádky a CHS, kterou popisuješ vedle docvakla až teď! Holt, dlouhé vedení.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 20:58
- Nahlásit

Musím se pochlubit fotkama, které nafotil Ivan Růžička.
Je z procházky v Pticích před Silvestrem a stojí zato!!!

http://www.collie-smooth.com/ak071229/index.html

V další galerii jsou štěňátka - (sourozenci Andyho)
Z Roztockého zámku

Ivan je kouzelník

Protože píšu z PC patřícího dceři, tak mám omezený přístup, jdu jí zmlátit traverzou, páč frňá že potřebuje skajpovat či co

Biluška
gratuluju k pokladu a následnému finančního efektu, který z toho zákonitě vyplývá, ještě sežeň přiměřenou fenu ani nemusí mít PP a jdi do toho!

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 22:04
- Nahlásit

gabifi
mně ta souvislost mezi šeltou mé kamarádky a CHS, kterou popisuješ vedle docvakla až teď! Holt, dlouhé vedení.
Kdo má od ní který zázrak? Teď se se mnou hádá, popisuju to u Akély. Bože, je tak blbá, že na ni nestačí ani tabulky

Jimmi
gratuluju k pokladu a následnému finančního efektu, který z toho zákonitě vyplývá, ještě sežeň přiměřenou fenu ani nemusí mít PP a jdi do toho!
Hmmm, obávám se, že onoho kýženého fin. efektu se nedočkám, i když bych ho teda nutně potřebovala

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:00
- Nahlásit

Biluška
kamarádka má z téhle chovky štěně po Rigobertovi a trikolorce Vlčí žleb.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:03
- Nahlásit

gabifi
Které štěně? Toho Coudyho jak řeší, že je extrémně bázlivý? Po té matce a při socializaci u té krávy holt ani jiný být nemůže. Jsem si s ní dneska chvilku dopisovala. Řečeno slovy klasika... "ježíši chlape, vy jste tak blbej, že mi na vás nestačí ani ty tabulky"

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:16
- Nahlásit

Biluška
vau, kde a kdo řeší, že je Coudy extrémně bázlivý? Naposledy jsem Coudyho viděla před vánocemi na hospodském srazu agilitního cvičáku, šel tam z náruče do náruče a nijak bázlivý se mi nezdál (náš Akim by tohle rozhodně nesnesl). Napiš o tom víc. On je možná trošku problém v tom, že Coudy bydlí u prarodičů kamarádky (ona má doma borderu) a že jsou z něj prarodiče trošku vyplesklí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:20
- Nahlásit

gabifi
zahlídla jsem to myslím na i-fauně. Počkej, zkusím to najít.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:22
- Nahlásit

gabifi
http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=295492&r=7&m=3577&page=1
Tady. Ale když to čtu tak koukám, že tam píšou "zlatá" šeltie, ale v záhlaví je Coudyho jméno. Tak nevím jestli se ho to týká, nebo ne.

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:34
- Nahlásit

Biluška
omrknu to.

Coudy bydlí tady: URL
Kdyby s ním byl nějaký extrémní problém, určitě bych to věděla. Hodím s kamarádkou řeč, nenápadně, a chovku si prověřím. S majitelkou chovky jsem byla jednou na agilitním soustředění, jenomže cvičila v jiné skupině a já bydlela jinde, než ostatní, takže o ní nemůžu říct vůbec nic, akorát že si pamatuji její křestní jméno, že cvičila s blue-merlačkou (na další psy si bohužel nepamatuji). A taky mi v paměti utkvěla stížnost na první štěně šeltie z Vlčího žlebu (ale nebrala jsem to nijak vážně, dle mého lze i slabší povahu vytáhnout hodně nahoru, když člověk chce, má na to buňky a má psa od 7-8 týdnů).

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:49
- Nahlásit

gabifi
To první štěně jsem jí docela rozmlouvala. Jenže ona musela mít šeltii a musela ji mít hned. Teď mě všude pomlouvá a tvrdí, že Daisy jsem jí doporučila. Lže jak když tiskne a spousta lidí už to o ní ví, takže je mi to celkem jedno. To štěně jinak dopadnout nemohlo, docela se divím, že ještě žije. Od prvního dne ji nechávala volně běhat, lítala jí po silnici, řidiči brzdili i očima, ona pokrčila ramenama a řekla "když ona se bojí těch lidí na chodníku" . Daisy v ní neměla žádnou oporu, de facto musela všechny situace řešit sama.... S tím druhým štěnětem už si dala alespoň trochu říct a teď všude vykládá jak Daisy je z příšerné stanice a Cailetka z vynikající. Upřímně řečeno, já nemám ráda ani jednu z těch stanic, ale s tímto měli obě dvě hodně málo společného.

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:49
- Nahlásit

Biluška
už to mám, ten původní příspěvek patřící ke Coudymu je tenhle:

Doma máme taky jednu šeltii, teda šeltiáka-trikolorního 3-měsíčního psa Daníka alias Coudy Blacka z Říše fantazie. Je to povahově skvělej pes, společní a čertík. V budoucnu ho čeká kariéra v agility, sportovní kynologii a na výstavách, tak snad to všechno zvládneme. Doma máme ještě border collii, takže občas pěkně vražedná kombinace

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 13:59
- Nahlásit

Biluška
ono s šeltiemi je trošku problém, ne každý tu jejich rezervovanost k lidem a počáteční opatrnost k novým situacím dokáže rozdýchat. Zatím jsem ale nepotkala žádnou, s kterou by se nedalo žít. Prostě není to teriér.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 16:20
- Nahlásit

gabifi
Z těch mých tří je rezervovaná pouze ta první. Druhá-Winky je přesně opačný extrém. Odmalinka se na ulici vrhala k absolutně cizím lidem, skákala po nich, dožadovala se hlazení a braní do náruče... docela pracně jsme to odnaučovali. Teď už se na cizí nevrhá, ale pokud dejme tomu zastavíme u někoho na ulici (třeba protože se nás ptá na cestu) tak už přece není cizí a je třeba se s ním pořádně pomuchlovat, že jo? . Třetí- Bonnie je bázlivá. Docela hodně. Má-li za zadkem celou smečku chová se stejně jako Winky. Kopíruje ji skoro ve všem. Když jde sama tak ji ani nenapadne k někomu jít, ale že by utíkala, protože jdou lidi na chodníku, to teda ne. Oproti nim- jak teriérka Puma tak foxlík Armageddon cizí lidi nemusí. Jsou zhruba tak rezervovaní jako ta nejstarší šeltka.
Mimochodem, tu Hydřinu "enormně bázlivou" šeltku jsem hlídala tři dny když byla na jakémsi výletě. Vůbec jsem si teda nevšimla, že by byla povahově nějak jiná než ty moje.... no ale já o psech nic nevím

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:32 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
Vůbec jsem si teda nevšimla, že by byla povahově nějak jiná než ty moje...asi tak bych to viděla, někdy chybí trpělivost a schopnost přijmout psa takového, jaký je.

Akim se lidem vyhýbá, z jakéhokoli náznaku o sblížení je úpřimně zhnusený a pokud si myslí, že nemá kam ustoupit, klidně použije zuby

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:43
- Nahlásit

gabifi
Akim se lidem vyhýbá, z jakéhokoli náznaku o sblížení je úpřimně zhnusený a pokud si myslí, že nemá kam ustoupit, klidně použije zuby
Já chci taky takového psa . Mám samé "rezervované" a "k lidem nedůvěřivé" plemena a přitom se celá smečka vrhá na každého kdo se jenom objeví v dálce. Winky v létě dokonce nastoupila do auta místnímu farářovi, vecpala se mu na klín a oznámila mu, že ji má vzít na projížďku kolem kostela Jednou mi ty blbečky někdo ukradne

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:51
- Nahlásit

Biluška
Winky v létě dokonce nastoupila do auta místnímu farářovi, vecpala se mu na klín a oznámila mu, že ji má vzít na projížďku kolem kostela a co, byla vyslyšena?

Kamarádka nastoupila do auta, v kterém už byl nastoupený Akim....no tak jí parchnt za tu neuvěřitelnou drzost pokousal do nosu Že by nastupoval k někomu cizímu, to nehrozí

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:51
- Nahlásit

gabifi
Chci štěně po Akimovi

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:55
- Nahlásit

Biluška
nejni chovnej....těch 42 v kohoutku jsme neprotlačili

Ale s pumou by možná dali povahově perfektní štěňátka

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:56
- Nahlásit

gabifi
tak dobře, vezmem Akima do línijí

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:58
- Nahlásit

gabifi
a co, byla vyslyšena?
Nebyla. Vylifrovala jsem ji z auta pryč, farář obral šeltií chlupy z toho černého hábitu, vypnul rádio co hulákalo "haleluja" a šel sloužit mši, nebo co v tom kostele dělal . Winky mu to neodpustila a čtrnáct dní se nemodlila

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 17:59
- Nahlásit

Biluška
ok, bych do toho strčila ještě Oťase a měly bychom extra rychlý a odvážný odchov (akorát s tou výchovou by byl trošku problémek)

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání