| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 18:59
- Nahlásit
Fifi
kolik bylo skritkovi? 11?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:03
- Nahlásit
V lednu ji bylo jen 10...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:07
- Nahlásit
Fifi já vím, že to bylo tvoje štěně... i proto jsme to napsala...
Já jsem divná - ve chvíli, kdy vím, že už nic nezmůžu - tak se uklidním a konám... I proto hned dokážu hledat další štěně - neb vím, že nic nezměním. Pes se již netrápí, nic ho nebolí... a tak nečekám a sháním "nástupce".
Mimochodem dneska je to přesně 4 roky, kdy jsem se dozvěděla, že akce Night de Garaba klapla a štěně máme přislíbené - a 25. dubna jsme vyjížděli na tu šílenou cestu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:11
- Nahlásit
cernej caj
Docitam - ty otlaky mazej, ideal cista vazelina z lekarny nebo treba modra indulona pres leto. Kdyz ho ma na jednom lokti echt, vyvazuje a leha si na min bolavou stranu, asi po ty operaci. A prospela by ji taky naka Dornovka ci masaze na srovnani, pecuj o ni, veteranku... :*
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:17
- Nahlásit
Xerxová
ve chvíli, kdy vím, že už nic nezmůžu - tak se uklidním a konám...
Ano, jsem divna taky, v tomhle vypinam city a nastupuje racio. Vetovi se zdal Skritek veselej, ale to nezazil tu noc a tak. Vybulet se muzu doma, nebudu stresovat zvire. Ale taky jsem tenhle pristup ziskala az casem, u prvniho psa to bylo total jinak...
a 25. dubna jsme vyjížděli na tu šílenou cestu...
...a Najtik domki, sak ja ti rozumim. Btw, bojim se to napsat, aby to neznelo morbidne, ale Skritek ted sdili na vet box s dozi starenkou 9letou cernou. Pohladila sem si ji, kocenku, prej odesla na srdicko - krasnej vek.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:22
- Nahlásit
Fifi devět let je na dogu krásný věk. Betka odešla chvíli před 8 rokem - veterána jsem nikdy neměla...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:24
- Nahlásit
Jono, rikal, ze tak dlouhovekou tam u nich nepamatuje. Najt se veteranem jiste stane!!!!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:54
- Nahlásit
Fifi hrozně bych tomu chtěla uvěřit - ale nevěřím... Věk u dog klesá a i když jeho mamina měla ještě v sedmi a půl vyrovnaný vrh štěňat !! a byla ve formě... tak prostě nevěřím.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:56
- Nahlásit
Fifi
skřítek byl mladíce teda, já myslela, že jí je aspoň dvanáct. Ach jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 19:57
- Nahlásit
Fifi
Tak do je na dogu moc hezkej vek...
Ono asi i s vekem a zkusenostma uz to clovek vnima jinak, truchli jinak. Boli to porad a moc, ale nektery situace uz cloveku ten nahled a zkusenosti lehounce usnadnuji...
Lokytek sem promazla vazelinou, s tou dornovkou mas pravdu, ze sme vlastne byli jen po operaci a pak treba za rok na aktualni stav uz nee...
a jeste sem dala k posteli zas koberecek, kdyz uz doharala, dostala jsem od maminky do novyho bily koberecky k posteli at nas na dlazbe nezebou tlapy ale haravici sem je musela sebrat, prat koberce moc netouzim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 20:07
- Nahlásit
Fifi
tak se držte, ono je to vždycky blbý ať je to jakýkoliv zvíře
cernej caj
tak na hárání pořídit ty koberečkovou koupelnovou předložku, vypadá to hezky a dá se to prát v pračce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 20:10
- Nahlásit
kachna_
křítek byl mladíce teda, já myslela, že jí je aspoň dvanáct. Ach jo
ja s usmevem vzpominam na nasi pisackou vychazku, kdy Skritka prosim "Bajiiii, nelitej tak hluboko do lesa, dekuji" - a ty jen odevzdane "MAAAJOO"
Jinak achjo to je, prej jsme ve stredu nebyly prvni ani posledni s takovou diagnozou. Je toho nak moc.
cernej caj
Lokytek sem promazla vazelinou, s tou dornovkou mas pravdu, ze sme vlastne byli jen po operaci a pak treba za rok na aktualni stav uz nee...
Udelejte si ritualek a matlej ji otlak kazdej vecir, ale hlavne nak porovnat ci namasagovat, musi tam mit nejaky ty "funkcni bloky", a pak si s ni doma cvicit. Zajit fakt k osvedceny physio psi terapeutce, ono i ty vyslapy dlouhy pro ni nemusi bejt to nej - no uvidis.
Huf, jdu po letech krmit jen do dvou misek.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 20:33
- Nahlásit
Fifi
"MAAAJOO"
taky jsem dneska vzpomínala jak to byla ještě vloni beruška mladá a letos už ten mladistvej krok prostě nemá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 20:36
- Nahlásit
Fifi
prosim "Bajiiii, nelitej tak hluboko do lesa, dekuji" - a ty jen odevzdane "MAAAJOO"
no pamatuju kdyz sem s kachnou byla asi 2x nebo 3x a vzdycky vsichni psi tak nejak jako vzorne a jen to "maaaajoooo"
jojo, matlu kazdej vecir, akorat predtim sem ji dala muj bambuckej krem, na tvoji radu sem ale pohledala vazelinu - clovek nesmi ten bordel zacit uklizet, pak nic nevi, kde ma
tak si aspon nacucej dost energie od tech dvou rarachu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 20:40 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
kachna_
Kolik je vlastne berusce Maji? Ja se nak v ty stary bande ztracim uz, kdo tu vlastne zbyl... Drzaci jsou zlaty prciny od mathey, Dydy tahne na 15? a je cupr babca.
Ech, a Troldikovi zacina dochazet, ze tu nekdo chybi a hleda...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 21:17 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Kolik je vlastne berusce Maji?
11, ale jak měla vloni ten zápal plic, tak je znát, že jí to ubralo síly. Besince bude letos 12
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 21:28
- Nahlásit
Za Skřítečka....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 21:29
- Nahlásit
kachna_
Fenecky libezny, podrb je za me. :* 10, 11, 12 let , vsechno to jsou krasny leta u psu. Chjo, jdu si zase bulet, preju dobre noci vsem...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 23:21
- Nahlásit
Po dlouhé době jsem na vás zase mrknula...a jsem to snad ani neměla dělat
Fifi - to je mi líto
Máme nemocnou kočičku Gucci, taky nevíme, jestli to dá To je zase období tohle...
Mějte se, jak nejlíp to jde...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2018 23:26 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
worick
NEcekat, jestli zvire neco da! Proste ho uspat v pravy cas!!! Zaslouzi si to, ta zvirata, za cas, kterej s nama byly - nikdy bych nenechala psa ci kocku doslova umrit - a promin, tohle ja ti nezapomenu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 09:09
- Nahlásit
Fifi
tak treba je sance na vyleceni, tak to worickovi zkouseji
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 09:47
- Nahlásit
jo taky to spis chapu tak ze spis co lecba, ze je sance ale je to i o zvireti...
sme taky tima nechali operovat a stejne umrel 2 dny po operaci, tak to proste casto nepoznas, kdyz si i vet mysli, ze by to po zasahu melo byt dobre... asi kdyby to clovek vedel tak to zvire zbytecne netrapi... ale to proste neni tak jednoduchy...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 10:00
- Nahlásit
cernejcaj
jj, ja to kdysi mela s kockou, otravila se asi, po dni kapacek atd jsme ji jeli uspat jak na tom byla blbe a ona u veta vyskocila z prepravky jak zdrava litala po stole, tak jsme zase jeli domu, dalsi den uz to bylo jasny a nechali jsme ji uspat, bylo to na stedrej den, ale proste ten den predtim nechtel ani vet
vet rikal ze se to nekdy nastava ze nastane takovy zlepseni pred koncem, mam dojem ze rikaji ze se to stava i u lidi
nekdy je to jasny hned, ale nekdy je to fakt takovy blby a clovek jen dela co povazuje v danej moment za spravny
zas kdyz vet rekne ze sance je, tak to clovek zkusi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 10:29
- Nahlásit
Maya
prave, treba s tou rakovinou vetsinou tam vis mnohem lip nez kdyz si pes napr rozrizne tlapu a zanese skaredou infekci...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 11:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Fifi
se omlouvám, že jsem reagovala, nějak to neumím jen tak přejít, pejsy je mi líto
Fifi, když ti někdo řekne jasnou diagnózu, která je fatální a už psa čeká jen bolest, pak asi není na co čekat. Neuspím snad zvíře, u kterého nikdo neví, co mu je, může být ještě šance, které ani není ještě staré..
Co se týče Gucci, byli jsme na veterině, byla tam do druhého dne na kapačkách, než jsem ji odsud doslova na revers sebrala. Vezla jsem tam kočku, která jen hubne a očividně nežere, myslela jsem, jestli ne třeba zuby, něco v krku, žaludku...A odvážela jsem kočku se zánětem a otokem plic Je doma týden, je očividně lepší, jen pořád nežere, dostává stříkačkou výživnou pastu. Jinak je celý den v zahradě, přijde nás přivítat, chodí na lov s kocourem. V noci spí doma. Může to být pořád třeba nějaká rakovina, ale momentálně mám podezření na zastaralý bezoár. Dostává teď pastu i na ně, snad se to dá ještě řešit. Na veterině měli šanci, nezjistili nic prý, že je neošetřitelná...na což jsem je ale upozorňovala, když jsem ji tam ani nechtěla nechat.
Doteď mi Tom vyčítá, že jsme tam Berynka vůbec vezli, s Gucci ani nemluvím, prý jsem nepoučitelná. Asi máme jiné zkušenosti. Holky mějte se.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 11:49
- Nahlásit
Worick
a neslo by zmenit veterinu? jako jestli uzmate spatny zkusenosti yak bych se ju vyhybala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 11:55
- Nahlásit
cernejcaj
tak ono s veterinama to mas nekde ze akorat vybiras tu min horsi, na malym meste mas jednoho dva veterinare a nazdar
a zas nebudes jezdit s nemocnym zviretem treba 50 km
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 12:03
- Nahlásit
Maya
no tak radsi bych mozna jela 50km k dobrymu vetovi nez 20 k spatnymu..
me se libi ze ten nas vet co je 15min spolupracuje s nasim druhym vetem co je 40 min, protoze nema vybavenou kliniku ale neboji se rict - OK operace ale to udelam s asistenci v hustopecich, nemam vybaveni
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 12:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Je to tady vyhlášená a svého času jediná, veškerýma přístrojema vybavená klinika. Od nás 25km. Jo, chodíme tam prakticky od jejího počátku, chodili jsme s Alfíkem, chodíme s klukama, kočkama, kastrovali kočky i mamky Mandy. Jenže krom těch kastrací jsme nikdy nic vlastně nepotřebovali, jen očkování. Začalo to Berrym, teď znova a zase průšvih. Ani nechci tvrdit, že je to jejich chyba, možná jen blbé shody náhod, kočka před víkendem a v sobotu jen služba...Každopádně už tam opravdu nepůjdem, hledám reference na jiné.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2018 13:03
- Nahlásit
worick
zejo, jednou se stane blbej den, doktir je furt clovek...
drzim gucci palce a snad najdete dobryho doktora
|