| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 20:11
- Nahlásit
sem si vyprala tyden starou papirovou salinkartu kterou mam na 4 roky no co si budem vykladat ze ta voda udelala s inkoustem
pri pokusu vyndat ji z obalu se mi navic kus utrhl
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 20:35
- Nahlásit
čaj jsi šikovná holka Snad ti jí vymění
Já sepisuju první díl povídání na Zvířetník - vydá mi to asi na tři díly...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 20:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
vydá mi to asi na tři díly...
už se těším
Já čekám na to, jestli ovečky budou mít jehňata, kvůli druhému dílu povídání "co všechno dokáže sežrat ouessantská ovečka"
edit, teda nemyslím si, že by sežraly jehňata, ale chtěla jsem to spojit dohromady
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 20:51
- Nahlásit
Xerxová
si rikam, no bud si ji zitra jit vymenit nebo doklepat rok (prukazka platnost 4, kupon 1 rok) a pak s novyma kuponama si vystavit novou
Tak sepisuuuuuj s povidanim to bude ultra bozi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 20:54
- Nahlásit
kachna zatím mi to psát moc nejde - nevyšlo Cefalú, monreale, rozbila jsem mobil, nejde navigace, toulaví psi... takové nějak pesimistické psaní z toho vychází... a přitom to byla taková sranda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2018 21:48
- Nahlásit
Xerxová
nejde navigace,
takhle bez navigace jsme jeli asi tři roky po sobě - no našli jsme vísku u tuším Lago di garda (nebo podobnýho jezera) s mapou 1:50 000, se stejnou mapou i vesničku v Lucembursku, která ani nebyla na mapě '(měli jsme jen popis cesty "v té ta té vesnici zahněte vlevo") i tu obec v Jeseníku.
Taky mi to zpětně přijde vcelku vtipný.
Jo a taky jsme měli navigaci, co se nám vždycky restartovala v tunelu, takže jsme vyjeli do toho italského pavouka a z navigace se ozvalo Liškovo "vyvyvyvydrž, už startuju" nebo něco v tom smyslu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 05:59
- Nahlásit
Vzpominam.i kdyz sme v 90 letech jezdili s rodici do chorvatska a vzdycky kdyz sme nekde zabloudili tak sme meli strach vylezt z auta se vycurat aby nam mina neurvala nohy
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 07:17
- Nahlásit
jezdíváme běžně bez navigace - ale na dohledání míst ve městech či v případě "ztroskotání" je navigace parádní pomůcka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 09:56
- Nahlásit
jj do mesta to he neocenitelny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 11:01
- Nahlásit
Cina testuje, zbytek sveta pak odkoupi hotovu technologii tipuju
https://www.lupa.cz/clanky/v-cine-nasazuji-rozsire ni-velkeho-bratra-socialni-kredit-ma-rozhodovat-o- obcanech/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 11:28
- Nahlásit
Maya
o tom sem slysela jako masakr no
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 15:37
- Nahlásit
Maya
To je šílený
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 16:15
- Nahlásit
tak jsem se koukla na přijímačky z matiky pro deváťáky a myslím, že bych v časovém limitu všechny příklady nedala. Docela náročné...
Já rozumím tomu, že to má být síto (aby stovka dětí na jeden gympl neměla plný počet bodů, když jich mají brát padesát...) ale stejně mi to přijde docela pro slabší děti hodně náročné a nevím, jestli to mají šanci psychicky ustát - že mají třeba jen 5 příkladů...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 16:58
- Nahlásit
Xerxová
tak je otazka, zda slabsi deti pak ale by na tom gymplu vubec stihali, pokud by meli pocit ze dali jen 5 prikladu a citili se spatne a jak se pak budou citit na tom gymplu kdyz nebudou stihat?
neni lepsi se jednou citit blbe a pak to obrecet nez brecet celej rok a se ztratou skolniho roku pak jit jinam, kde tu matiku davat budou?
a to rikam za sebe jako ja matematickej debil, co s integralama a derivacema a kombinatorikou byl zadobre s odrenyma usima za 3 pri sebevetsi snaze... moje kamaradka nezvladala ani trojclenku a procenta a tu by zas ve snu nenapadlo jit na gympl a sla nekam, kde spis rozvine svoji kreativitu... a pokud by tam nahodou nejakym cirym omylem skoncila na prijimackach na gympl z matematiky, tak pri prvnim prikladu by se asi sbalila a odesla
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 17:49
- Nahlásit
4aj ony jsou ty přijímačky jednotné... takže stejné dělají ti gympláci i ti, co jdou na průmyslovku... I dítě, co stěží prolézá základkou dělá stejné přijímačky... a myslím, že pro ně to snadné není. Navíc hodně příkladů má docela komplikovaně zapsané zadání a i já občas dumala, co že to mám vlastě řešit A mají hodně příkladů na krátký čas... není čas na kontrolu a zkoušky (to mě překvapilo - u rovnic je přímo napsané, nezapisujte zkoušku)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 18:24
- Nahlásit
Xerxová
aha, tak to je jina, tys psala ten gympl a to sem nevedela ze byla takova zmena... ja dost nesouhlasim ani s maturitou z matematiky.
Prijde mi pritazeny za vlasy aby treba dite na vyberovy gympl delalo stejny prijimacky jako napr. nekdo na ucnak na kvetinarku...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 19:18
- Nahlásit
čaj já myslím, že maturita z matiky opodstanění má. Důležitá je ale forma...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 19:34
- Nahlásit
Xerxová
myslím, že maturita z matiky opodstanění má. Důležitá je ale forma...
já mám pocit, že většina věcí, co zavedli má smysl a je dobrejch, ale ta forma, resp. provedení a financování, to je tragédie.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 19:37
- Nahlásit
kachna_
tak je pravda, ze jde hlavne o formu, prijde mi proste zcestny aby ta kvetinarka nebo aranzerka mela stejnou matiku jako clovek z technicky prumky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 19:47
- Nahlásit
tak já s maturou s matiky souhlasím, když má někdo maturitu, měl by bejt schopnej těch početních úkonů a je jedno jakou školu má, jestli někdo skončí u násobilky, tak nemá mít maturitu
průšvih je v tom, že dneska má maturitu kdejakej učňák, kde ty maturity nemají co dělat
jinak už to začíná https://www.novinky.cz/zahranicni/469497-cip-s-oti sky-do-kazde-obcanky-navrhuje-evropa-v-ramci-boje- s-terorismem.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 19:48
- Nahlásit
cernej caj
ono právě květinářka a aranžerka maj bejt vyučený v učňáku bez maturity, tam zase bývaly praktický zkoušky, který by nedali studenti z gymlu, každý má mít to svoje, jenže holt učňáky nebyly lidem dobrý, tak tam zavedli maturity a teď to maj
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 20:01 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
větinářka a aranžerka maj bejt vyučený v učňáku bez maturity,
jenže to je taky v háji.
Nevlastní táta (*1944) měl třeba gympl, kde dělali i řemeslo, to samý jsme měli na prumce (i když u nás byla tak směšná praxe, že ti bez rodičů v oboru měli prostě smůlu).
Já bych třeba klidně byla pro, aby mé děti dělaly řemeslo, ale pokud na to jen trošku budou mít, tak prostě chci, aby tu maturitu měly, protože prostě otevírá příležitosti.
A myslím, že u těch přijímaček, jak píše Xerxová, by třeba stačilo přidat pár snazších příkladů.
Mně by se víc líbily nějaké výstupní testy na ZŠ, dle jejichž výsledků by šlo jít na SŠ (klidně by se mohly dělat i dvakrát a započítávaly by se lepší výsledky). Ale já jsem typ, co mu vysloveně sedí velké testy.
cernej caj
stejnou matiku jako clovek z technicky prumky
no, ono to logiku má, prostě maturita jako výstup znamená, že budeš umět to, to a to.
Dvouúrovňovou matiku zkusili a neosvědčila se jim. Já se těm studentům nedivim, taky bych nechtěla dostat horší známku jen proto, že jsem zvolila vyšší obtížnost. Třeba to časem (pokud to bude mít smysl) půjde ověřit nějakou obdobnou zkouškou, jako jsou u AJ (od nějaké úrovně A2)
Maya
čip s otisky
Myslíš, že je za chvilku nepředběhne technologie 3D tiskáren, která ti natiskne otisk i s rukou dle přání?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 20:09
- Nahlásit
Maya
nejde o to ze nebyli dobry lidem... ale zamestnavatel te nezamestna kdyz nemas maturitu, ty bys sla delat neco, s cim te nikdo nikdy nezamestna? takze podle me skoly jen reagujou.
Znam hodne lidi co maj ucnak a pak prave maturitni nastavbu a porad se podle me maturitni nastavba neda srovnavat treba s matematickym gymnaziem nebo elektro prumkou aby nekdo kdo se 4 roky uci 4hodiny matiky tydne pak srovnaval s nekym kdo ma treba 3 roky jen 2 hodiny matiky tydne. Proste pokud chtej tem detem merit stejne, maj jim dat taky stejny podminky aby se to mohli naucit
kachna_
ale prece ani ING elektrotechnik neni stejnej ING jako ekonom... jako nemuzes na jedne strane se snazit srovnat nesrovnatelny a na druhe delat, ze to je neco jinyho
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 21:51
- Nahlásit
Si pripadam jak duchodkyne v tomhle. Nas uzasnej tridni na gymplu, kterej propojoval literaturu s dejepisem a hudbou a proste byl nejak jinde, nez drilovat data, vzdy rikal, ze vzdelani nelze stavet na stejnou uroven. Jsou treba mezistupne, kam si kazdej spokojene zapluje. Co se deje dneska, je prisernost a paskvil.
Ja z matiky maturovat nemusela, haleluja! I tak ale umim pocitat, ale z intergralu a exponencialni rovnici a deskriptivy mam doted nocni mury i tak - a jsou mi v zivote k nicemu. Soucasny nastaveni prijimacek i maturit je na hlavu padly.
No nic, drzte nam, pls, palce, zitra jedu se Skriteckem na veterinu a uvidime, jak hodne casu vybojujeme, jestli teda bude moznost vubec bojovat... Vypada to z myho pocitu hodne blbe, par dni, ci tydnu max? Uzliny skaredy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 22:05
- Nahlásit
ING elektrotechnik neni stejnej ING jako ekonom... jako nemuzes na jedne strane se snazit srovnat nesrovnatelny a na druhe delat, ze to je neco jinyho
no, můžu
Pokud řeknu, že maturitní vzdělání = matematika, čeština a jazyk na úrovni xy a bude to znamenat, že snížím výstupní požadavky na gymnázia, zanechám pro prumky a zvýším pro SOŠky, tak s tím úplně zásadní problém asi nemám.
Ale švýcarský model gymnaziálních maturit také nepovažuju za špatný a nejsem rozhodnutá, který je lepší.
Fifi
Soucasny nastaveni prijimacek i maturit je na hlavu padly.
nj, ale to, co bylo před tím, bylo taky špatný
drzte nam, pls, palce
drzím, ony se někdy věci tváři jinak (hůř), než jsou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 22:08
- Nahlásit
cernej caj
já si právě myslím, že to bylo naopak, že zaměstnavatelé reagovali ne ten debilní vývoj ve školství
ale Gaussovu křivku prostě neokecáš, vždycky bude x lidí, kteří nemaj na vejšku a x lidí, kteří nemaj ani na maturu, to že dneska ty lidi do toho tlačej, je špatně
Fifi
Skřítkovi něco je? držím palce ať to není nic hroznýho, i když podle toho co píšeš
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 22:11
- Nahlásit
kachna_
já nevím, podle mě ten systém maturit za komoušů byl dobrej, jediný co mi zpětně na to vadí, bylo to omezení na jednu školu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2018 22:50
- Nahlásit
kachna_
nj, ale to, co bylo před tím, bylo taky špatný
Tak je spatny teda vzdycky vsechno? Proc? Mam na mysli system, kterej sem zazila. Chces jit na vyberovou ZS, musis splnit coby zacek druhy tridy urcity nadani ci tak, jak to rict. To samy pak u SS. Maturity si ladily ty skoly pak umerne svymu zamereni a kvalitam. V dnesnim systemu se nevyznam, ty mas urcite vetsi zkusenosti a znalosti, nehodlam se s tebou prit.
drzím, ony se někdy věci tváři jinak (hůř), než jsou
Uvidime, ale...
Maya
Skřítkovi něco je? držím palce ať to není nic hroznýho, i když podle toho co píšeš
Minulej tejden nebylo a ted je. Nebo jsem neco prehlizela omylem delsi dobu. Proste je to hodne blby, bych rekla.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2018 06:44
- Nahlásit
Fifi myslím na tě - holka drž se. Nos máš dobrý - těžko tě přesvědčovat, že to bude maličkost...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2018 07:50
- Nahlásit
Fifi
Proste je to hodne blby, bych rekla
držíme všechny tlapky co máme a myslíme na vás !
|