Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:06
- Nahlásit

Fifi
moc drzim palce, aby skritecek byl lepsi,nez se ti zda!

ja nevim, ale ja se na maturitu ucila 4 odborny predmety + matiku + cestinu a k tomu sem mela zvlast odbornou cast maturit coz byla kombinace dilen a PC. Nevim, proc bych k tomu navic mudrla mit jeste anglictinu napriklad, kdyz moje segra na gumplu maturovala aj/cj/biologie a jeste neco k tomu,mozna nemcina a jako ja se musela ucit asi 3x tolik amaturitu mame stejnou, a nemam s tim jako problem ze nekdo se ucil 4 predmety a ja 8. presto mi to proste vadi. Nikdy se to neda srovnat. Neda se proste srovnat ani ta matika. V tomhle souhlasim s fifi ze se mi to nelibi ale vsak ono si deti zvyknou a ty hotsi na matiku holt budou celej zivot zatez pro socialni system, pokud si neudelaj zivnostnak..

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:28 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Fifi
Proste je to hodne blby, bych rekla.
ach jo, ach jo, ach jo.

předem upozorňuju, že jsem zastáncem výběrových škol, gymnázií a mám hodně výhrad k implementaci a dotaženosti mnoha změn českého školství.
system, kterej sem zazila.
ten neznám zase já.
Podle mě poklesla výstupní úroveň vinou poklesu porodnosti a tlaku maturitu coby základní úroveň vzdělání, kdy školy, aby přežily, musely snížit svoje vstupní a následně i výstupní požadavky.
"komunistický systém školství" podle mě měl jednotnější úroveň tak nějak celkově.
To, co já považuju za vcelku rozumnou myšlenku, je maturita, coby státní zkouška, k jejímuž splnění musíš umět rodný jazyk, cizí jazyk a dejme tomu matematiku dejme tomu na úrovni B1nebo2 (bráno terminologií jazyků).
Fakt neobhajuju zpracovávání slohovek a podobné úlety, a už vůbec ne tu prapodivnou instituci, co to má na starost.
A taky si nemyslím, že by to byla jediná možná cesta.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
hm, to jo, s možností výběru matika/xy bych taky byla spokojenější.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:32
- Nahlásit

cernejcaj
no za mejch casu meli vsichni povinnou cestinu a rustinu (coz by dneska byla asi anglina), pak jeden volitelny predmet + na gymplu matika a na odbornech skolach odborny predmet
coz me takovy usporadani prijde dobry a rozhodne lepsi nez ted, maturant by mel umet nejakej cizi jazyk a matika byla jen na gymplech, na odbornejch jen pokud si to nekdo vybral jako volitelnej

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:34
- Nahlásit

kachna
tak ty slohovky me zase nevadej, je to proste provereni toho ze maturant je schopnej napsat delsi souvislej smysluplnej text, coz jak ted vidim deti tim jak nic nepisou s tim maji dost problem, protoze ten system pracovnich sesitu na zakladce je fakt na zabiti

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:36
- Nahlásit

Maya
za mejch casu meli vsichni povinnou cestinu a rustinu
za mejch na prumce
čj+jazyk/matika+odborný předmět+volitelný+praxe
gympl měl povinné 4, ale nevím, jak se skládalo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
system pracovnich sesitu na zakladce je fakt na zabiti
u nás používají oboje a to se mi líbí
Třeba v prvouce se učí psát výpisky (učili se i ve Vysoké). Ale třeba ve Mšeně a na jedné škole na Mělníce vím, že to nefunguje.
Třeba na pravopisné jevy a aj, to považuju za skvělý, v matice mi vadí, že je tam málo místa.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 08:45
- Nahlásit

kachna
u nas deti nepisou vubec, v podstate jen pri diktatu a pak tam logicky delaji chyby
jako ono je to rychlejsi jak pro deti tak pri opravach pro ucitelky kdyz v sesite jen doplnujou slova, ale ono to opisovani celych vet i pri gramatickym cviceni taky neni samoucelny
gympl za me mel prave cestina, rustina, matika a volitelny predmet, ja maturovala z biologie

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 09:04
- Nahlásit

Maya
ono to opisovani celych vet i pri gramatickym cviceni taky neni samoucelny
no, to není, ale u nás s tím umí pracovat a doplňují, opisují, diktují. A třeba mi v náročné třetí třídě přijde rozumné upozadit diktáty a jet hlavně ta vyjm. slova a slovní druhy.
No, ale samozřejmě coby rodič dítěte s problémem (vynechávání písmen) je jasný, že na diktáty koukám skrz prsty. I když, já bych byla pro psaní každý týden, krátkých a neznámkovaných, (páč v tom selhává celá třída)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 09:10
- Nahlásit

kachns
gympl mel cj + aj/mat + dva volitelny z vyberu myslim fyz/bio/zem/dalsi jazyk/ivt a mozna jeste chemie

u nas se to ve tretaku rozhodovalo tak ze sis navolila ty maturitni predmety a zatimco maturant z bio uz ve 3. musel mit bio seminar a nemoh teda pak maturovat ze zemepisu, kdyz by se pro nej rozhod

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 09:49
- Nahlásit

kachna
najdi si na fb zero waste kolotoc. pani z melnika daruje celenky ze zrusenyho obchodu jestli nechces holkam

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 14:39
- Nahlásit

je krásně. A vedro. Myslím na Fifi...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 16:09
- Nahlásit

začaly mi "babčet" brambory - a tak jdu udělat další bramborové placičky (už podruhé v tomto týdnu) Peču je nasucho v troubě na pečícím papíře - jedna jak druhá, vykrajuju je. Já je mám ráda úplně nasucho, Pepa potírá rozpuštěným máslem... Jdou i ochutit (česnek, majoránka, troška nasekané šunky...) ale stejně nejlepší jsou ty nejjednodušší

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 17:06
- Nahlásit

Mela jsem pravdu, bohuzel. Je to v prdeli.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 17:20
- Nahlásit

Fifi to je mi moc líto. Bojujete a nebo konec ??

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 17:23
- Nahlásit

O vikendu...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 17:47
- Nahlásit

Fifi
to me moc mrzi ale vzhledem.k tomu jak svoje psy sledujes tak verim, ze jsi nic neprehlidla skritecek to statecne schovaval...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 17:54
- Nahlásit

Fifi achjo... tak ji za ty tři dny koukej všechno krásné, co jste spolu prožily, převyprávět. Bude svítit slůňo, lítat čmeláci...

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 18:11
- Nahlásit

Fifi
Je to v prdeli.
ach jo, to mě moc mrzí

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 18:48
- Nahlásit

Fifi
Fifi to mě je strašně moc líto
Dyk na ní nebylo nic znát když sem u vás byla...

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 18:58
- Nahlásit

Fajka
Prave... Jde to strasne rychle. Je to bezmoc, kurvafixdoprdele.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 19:19
- Nahlásit

Fifi
je to rak? v tech uzlinach?

moc na vas myslim

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 19:54
- Nahlásit

Fifi
to je mi líto
zas na druhou stranu je dobře, že to jde rychle, ale fakt nezávidím, tohle je vždycky hrozný

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 20:05
- Nahlásit

cernej caj
ano, maligni lymfom. S timhle druhem raka jsem se u svych psu jeste nepotkala. A snad uz nepotkam.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 20:15
- Nahlásit

Fifi
tak hodně sil vám všem

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 20:38
- Nahlásit

Fifi
Prave... Jde to strasne rychle. Je to bezmoc, kurvafixdoprdele
jako já si jí prohmatávala hodně kolem krku jak jsem jí dlachnila...fak tak nic nebylo, v tu dobu...a není to zas tak dlouho...

Je to bezmoc, kurvafixdoprdele.
ani nevíš jak moc...ti rozumím ...

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 20:58 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Fajka
To byla jeste dost zarostla, pak jsem ji prohrabala a predupravila fest a ted po vyslovene letnim sestrihu se objevilo totok. On i ten nakej flekanec na noze, jak jsem ti rikala, uz mohl bejt projev, jen to nemela jeste na uzlinach. Ale ted uz to chytlo rychlost kosmickou...
Sdlabnula vytunenou veceri, rozloucila se s matheou a ted venku strezi a hlida zahradu proti vetrelcum zvirecim.
ani nevíš jak moc...ti rozumím ...
U vas se taky neco potento? Snad ne!!!

Podrbejte vsichni ty svy pejsany a fakt si vazte kazdy chvile s nima...

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 21:11
- Nahlásit

Fifi
flekanec na noze, jak jsem ti rikala, uz mohl bejt projev, jen to nemela jeste na uzlinach. Ale ted uz to chytlo rychlost kosmickou...
jo jo vim, to si říkala no... ach jo...

U vas se taky neco potento? Snad ne!!!

nějak to moc nemůžu komentovat a ventilovat...ale hodnotila bych to uplně jednoduše...život je strašná kurva.

Podrbejte vsichni ty svy pejsany a fakt si vazte kazdy chvile s nima...

dneska asi milionkrát...

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 22:37
- Nahlásit

Fajka
nějak to moc nemůžu komentovat a ventilovat...
Tak hladim po tlapce, at je to cokoliv, bude lip!

Bajitko venku jeci na mrouskajici se kocky.

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2018 22:51
- Nahlásit

Fifi
Díky!

Bajitko venku jeci na mrouskajici se kocky

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání